NVIDIA julkisti GeForce RTX AI PC -määritelmän ja tuo GPU-kiihdytyksen Microsoftin Copilotiin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 905


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
NVIDIAn nahkatakkinen toimitusjohtaja Jensen Huang on pitänyt keynote-esityksensä ennen Computex 2024 -messut avaavaa virallista lehdistöpäivää. Huang keskittyi keynotessaan vähemmän yllättäen kaikkien huulilla pyörivään tekoälyyn ja kuluttajien kannalta ikävästi pääasiassa palvelinpuolen asioihin.Kuluttajia kenties lähimmin koskeva tekoälyuutinen G-Assist-avustajan ohella on Microsoftin ja NVIDIAn yhteistyöprojekti, jossa Copilotille lisätään NPU-tuen ohella GPU-tuki. Toistaiseksi ei ole selvää, onko tuki tulossa yleisesti kaikille näytönohjaimille, jotka kykenevät tekoälylaskuja laskemaan, vai vain NVIDIAn tensoriyksiköillä varustetuille tai vielä rajatummalle joukolle. Niin tai näin, NVIDIA julkisti samalla uuden GeForce RTX AI PC -termin ja sen mukaiset RTX AI -kannettavat. Yhtiön mukaan Asuksen ja MSI:n tulevat RTX AI -kannettavat pitävät sisällään parhaimmillaan RTX 4070 -näytönohjaimen ja energiatehokkaan järjestelmäpiirin Windows 11 AI PC -ominaisuuksilla. Ne tukevat valmiiksi Copilot+ PC -määritelmää ja tulevan Copilot GPU -päivityksen myötä ne saavat siihen lisää puhtia. Yhtiö on varmistanut Vergelle, että kannettavista tulee löytymään AMD:n Strix Point -järjestelmäpiirit.

NVIDIAn aiemmin esittelemä ACE- eli Avatar Cloud Engine -teknologia on tulossa vihdoin kaikkien saataville. Kyseessä on esittelyssäkin käytetty Inworld AI:n kanssa kehitetty Covert Protocol -demo, joka hyödyntää NVIDIA Audio2Face- ja puheentunnistavaa NVIDIA Riva-teknologiaa. Demon kaikkia tekoälymalleja pyöritetään paikallisesti.

RTX AI -teknologiat leviävät entistä laajemmalle myös sisällöntuotannon puolella ja ComfyUI-tekoälymallin tuleva päivitys parantaa suorituskykyä RTX-näytönohjaimella nykyiseen nähden jopa 60 % ja samalla jopa 7-kertaa niin nopeaksi, kuin MacBook Pro M3 Max.

NVIDIAn RTX Remix Runtime -suoritusympäristö on jo nyt avointa lähdekoodia, mutta nyt yhtiö on avaamassa myös RTX Remix Toolkitin. Se tulee antamaan kehittäjille entistä vapaammat kädet vanhojen retropelien päivittämisessä nykyaikaan. Samaan syssyyn sen luvataan tulevan tukemaan aiempaa useampia tiedostoformaatteja ja sisältävän uusia malleja AI Texture -työkaluille.

RTX Video tuodaan puolestaan selaimista kaikkien käyttöön ohjelmistokehityskitin muodossa. Sen avulla kehittäjät voivat lisätä tuen teknologialle suoraan omaan sovellukseensa helposti. RTX Video on tulossa myös Blackmagic Designin DaVinci Resolveen, Wondershare Filmoraanm joiden lisäksi VLC-mediasoitin saa tuen RTX Video HDR:lle.

Lähde: NVIDIA

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 912
Viestejä
4 321 653
Jäsenet
72 130
Uusin jäsen
urbanbreach

Hinta.fi

Ylös Bottom