NVIDIA ja Mediatek tiedottivat yhteistyöstä autoihin suunnatuissa järjestelmäpiireissä

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 722


Juha Kokkonen kirjoitti uutisen/artikkelin:
NVIDIA ja Mediatek ovat tiedottaneet Computex-messuilla yhteistyöstään autoihin suunnattujen piirien toteutuksessa. Uutisoimme aiemmin huhuja Mediatekin lisensointiaikomuksista, ja nyt julkaistu yhteistyö tarkensi sen koskevan autotuotteita. Yritysten julkaiseman tiedotteen mukaan yhteistyön tavoitteena on tarjota autovalmistajille globaali "yhden pysähdyksen ratkaisu" seuraavan sukupolven älykkäille ja verkkoon yhdistetyille autoille. Yritysten mukaan uudet yhteistyöpiirit mahdollistavat autovalmistajille uusia mahdollisuuksia infotainment-järjestelmien, ohjaamon mukavuuden sekä turvallisuusominaisuuksien suhteen.

Yhteistyöprojektissa Mediatek kehittää autoihin suunnattuja Dimensity Auto -järjestelmäpiirejä ja käyttää niissä NVIDIAn GPU-chiplettiä sekä AI- ja ohjelmistotason teknologioita (NVIDIA DRIVE OS, DRIVE IX, CUDA & TensorRT). Mediatekin Dimensity Auto Cockpit -alusta tukee mm. moninäyttöratkaisuja, korkean dynamiikan kameroita ja audioprosessointia. Yritykset eivät paljastaneet vielä tarkemmin milloin niiden yhteistyöpiirejä saatettaisiin nähdä käytössä autoissa. Markkinatutkimusyhtiö Gartnerin mukaan infotainment- ja mittaristojärjestelmäpiirien markkinoiden odotetaan kasvavan kuluvana vuonna 12 miljardiin dollariin.

Lähde: NVIDIA, Mediatek

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
6 773
Oho, Nvidian slaideissa Linux-pingviini :)
Taitaa aika pitkälle kaikki embedded raudat nvidialta käyttää jotain linux varianttia. Konesalipuolikin taitaa olla jos ei kokonaan niin ainakin suurimmilta osin linuxia. Toki autopuolella on qnx myös vaihtoehtona käyttikseksi(safety certification)

Nvidialla 14miljardia myytynä autopuolelle. Myynti jyvittyy 6vuoden ajalle. Kai nvidian pitää saada softaa valmiiksi, että rahat tulee tilille. Mielenkiintoista nähdä miten nvidialla käy autopuolella. Mobiileissahan nvidia otti turpaan huolella. Ei löytynyt jalansijaa puhelimista tai tableteista nvidialle.

 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
224 072
Viestejä
3 963 623
Jäsenet
67 851
Uusin jäsen
PhonyFinn

Hinta.fi

Ylös Bottom