Node sovellusten ajaminen ilman Nodea

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja J45U, 11.03.2018.

 1. J45U

  J45U

  Viestejä:
  338
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Moi

  Voikos noita "skriptejä" ajaa ilman Nodea? Olettaen, että kyseessä on melko tyhmä sovellus, jossa ei ole minkäänlaisia osoitteita tms.

  Ajatuksena on, että saako tuollaista "sovellusta" kääräistyä yhdeksi tai joksikin skriptikokonaisuudeki, jonka voisi vain lisätä HTMLään, jossa on sopivat tagit ja tunnisteet?
  Samaan tapaan kuin jokin jQuery kirjasto.

  Tarvitsisin vain tuon Node sovelluksen toiminallisuuden, mutten koko sovellusta (tosin sovellus on melko tyhjä, pelkkä UI eikä mitään muuta).
  Sovellukseen ei liity mitään crud toimintoja vaan sillä vain luodaan dataa.
  Haluaisin siis tuoda tämän osaksi omaa verkkosivustoa ja tallettaa sillä luodun datan omaan kantaan.
  Katselin sitä sovelluksen index html, jossa on viittaus kahteen javascript tiedostoon.

  Mitään iframe hässäkkää en ala vääntämään.
   
 2. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 447
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis Nodessa ei ole mitään sen kummempaa taikaa kuin että sen avulla voidaan ajaa JavaScriptiä ilman selainta. Jos sulla on siis pätkä JavaSciptiä, niin joko ajat sitä sen loppukäyttäjän selaimessa (ei siis serverillä) tai sitten ajat sitä Nodella serverillä (ei siis käyttäjän selaimessa).

  Jos se data voidaan luoda käyttäjän selaimessa, niin tietenkin voi ottaa pätkän JavaScriptiä ja ajaa sen siellä käyttäjän päässä. Jos (ja kun) taas se data pitää saada tietokantaan, niin jotenkin se data pitää saada serverille ja sinne tietokantaan. Esim. Node-bäkkärin avulla.

  Kerropa siis vähän tarkemmin, että mitä sulla jo on (millainen backend, miten data menee tietokantaan) ja millaisesta datasta nyt on kyse, missä se pitää näyttää, milloin se luodaan (kerran manuaalisesti riittää, vai generoidaanko koko ajan uutta dataa) jne. Mistä Node-sovelluksesta on kyse? Vähän jäi itselleni epäselväksi, mitä oikein haluat saada aikaan.
   
 3. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  874
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ihan näinkään. Nodessa tulee myös mukana vakiokirjasto joka tarjoaa tiettyjä ominaisuuksia mitä selaimen puolelta ei saada kuten suora pääsy tiedostojärjestelmään, verkkomoduulit (TCP/UDP sokettien luominen, verkkointerfacet jne.), käyttöjärjestelmälle puhuminen, bridget toisiin ohjelmointikieliin jne. Selaimessa pyörivää koodia on suht helppo siirtää Nodeen, mutta Nodessa pyörivän koodin siirto selaimelle riippuu tapauksesta.
   
  Paapaa tykkää tästä.
 4. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 447
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehdottomasti. Tarkoitin vain, että jossain sitä JavaScriptiä on ajettava, joko käyttäjän selaimessa tai serverin päässä ja käyttötilanne ehdottomasti määrittelee, kummassa se koodi ajetaan. Joskus voidaan ajaa kummassakin päässä, usein ei voida. En siis missään tapauksessa yrittänyt sanoa, että SAMA koodi aina toimisi kummassakin.
   
  Bladekill tykkää tästä.
 5. J45U

  J45U

  Viestejä:
  338
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Tämä on siis puhtaasti front-end ratkaisu, jolla luodaan/muokataan JSON dataa.
  En ole perehtynyt nodeen, joten en tiedä, että miten sen avulla luodut skriptit/appsi voi "buildata".
  En siis ymmärrä, että miten skriptien väliset riippuvuudet ovat tai katoavat, kun tuotetaan skripti tuotantoon.

  Eli saako siitä tuollaisen jQueryn tapaisen kirjaston, jonka voi siirtää mille tahansa sivustolle?
  Lähtökohtaisesti ymmärtäisin toteutuksen näin ja se löytyy dist kansiosta? (riippuen mahdollisesti konffitiedostoihin tehdyistä muutoksista)

  JSON datan tallennan kantaan eikä se ole ongelma vaan haluaisin tietää, että kuinka voin käyttää lähtökohtaisesti Node ympäristöön tuotettua appsia osana muuta eikä niinkään "standalone" ratkaisuna.
  Kyseessä on siis hyvin yksinkertainen skripti, johon ei liity mitään reititystä, CRUDia jne vaan sillä yksinkertaisesti voidaan muokata dataa ja asettaa se esim. lomakekentän arvoksi.
   
 6. J45U

  J45U

  Viestejä:
  338
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
 7. mystikkogames

  mystikkogames

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2017
  Siis ne "appit" buildataan node_modules kansioon. Ne mitä tarvitsee. Sitä appia ei siirrelläkään tuosta vaan koska se kansio on lähemmäs 100MB. Joten se pitää "buildata" joka kerta. Nämä uudet JavaScript tekniikat menevät vaikeampaan suuntaan kokoajan. Enemmän ja enemmän kompleksisuustasoja...

  Tein itse tällaisen pienen Bootstrap+jQuery+node.js+electron - appin.Tekee salasanoja. Tosin olisin saanut saman pelkällä canvasilla 0.00001x samassa ajassa.
  Lähdekoodit: mystikkogames/Passworder