Näytönohjaimille muistikaistaa vaativia suorituskyvyn mittaussoftia tai ohjelmia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja 459
  • Aloitettu Aloitettu

459

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 285
Ostin vastikään Asusin R9 390 Strix-kortin kun sattuvat olemaan halpoja. Kovettuneiden tahnojen vaihdon jälkeen osoittautui hintaisekseen (110 € käytettynä) varsin näppäräksi vehkeeksi, RX 580:lle ei pahemmin jäädä tehoissa. Sähköä tietysti menee vastaavilla tehoilla enemmän mutta jäähdytys on sen verran järeä ettei kortti myöskään metelöi liikoja. Wattmanilla aloin sitten säätämään kortin kanssa: GPU:n kellot pidin kortin vakio-tehdaskellotuslukemissa ja laskin jännitteitä niin paljon että pysyi yhä vakaana. CUinfon mukaan loppuja shadereita kortista ei saa auki joten sitä kautta ei lisätehoja ole saatavilla.

Muistikellot ovat vakiona 1.5 GHz mutta ne sai nähtävästi hilattua 2.0 GHz lukemiin eikä kortti temppuillut, joten mikäli nuo lukemat pitävät paikkansa niin kaistanleveyttä on varsin brutaalisti eikä laitoksen suorituskyky jää ainakaan siitä kiinni. 3DMarkissa kun ajeli Fire Striken (12303 vs 12297) ja Time Spyn (4385 vs 4383) niin vaikutus pisteisiin oli kuitenkin +/- 0 mikä herätti epäilyksen siitä että joko pullonkaula on täysin GPU:lla tai sitten kellotaajuussäätö ei tosiasiallisesti vaikuta muistikelloihin vaikka monitorointisoftat muuta väittävätkin. Superpositionissa tuli 1080p Extremellä ja 8k:lla yhtä lailla miltei tismalleen samoja tuloksia.

Kysymys kuuluu, onko näytönohjaimille olemassa muistikaistaa vaativia suorituskyvyn mittaussoftia tai muita ohjelmia ohjelmia joilla kykenisi selvittämään että onko muistien kellottamisesta mitään iloa tämän kortin tapauksessa?

r390.gif
 
Viimeksi muokattu:
GDDR5 muisteissa on virheenkorjaus ja kelloja pystyy yleensä laittamaan softilla todella reilusti liikaa ennenkun näkyviä ongelmia alkaa ilmaantumaan. Kannattaa koittaa kellottaa vähän kerrallaan ja vertailla suorituskykyä vakioon, sitten ku tulokset alkaa huononemaan/pysymään samana ni kelloja on jo liikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Se laskentahan suoritetaan coressa eikä muisteissa. Muisteista on apua suurilla resoluutioilla ja datan tallentamisessa eli core->mem->core. Unigine on ihan hyvä tuohon testaamiseen.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
256 182
Viestejä
4 451 494
Jäsenet
73 671
Uusin jäsen
Arsku_9

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom