Näyttöön ei tule kuvaa

Etp

Liittynyt
22.01.2021
Viestejä
3
Tänään konetta normaalisti käyttäessä (auki selain ja Teams) molemmista näytöistä hävisi signaali ja hiiren ja näppäimistön virrat hävisivät. Kone jäi kuitenkin pyörimään normaalisti ja emolevyssä ja näytönohjaimessa palaa valot. Emolevyssä palaa myös CPU merkkivalo.

Koneen osat:
MSI B450 TOMAHAWK MAX
Ryzen 7 3700x
Radeon rx 5600xt
Corsair 650W CV650
Corsair DDR4-3200 V16 16GB
Kingston M.2 ssd 500GB

Kone tosiaan siis vähän alle kuukauden vanha ja tähän asti toiminut ilman ongelmia. Uudelleen käynnistys ei auttanut. Kertaalleen purin jo koneen palasiksi ja kasasin uudestaan mutta edelleen sama tilanne. Mitäköhän seuraavaksi pitäisi tehdä?
 
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
74
Kuullostaa kuolleelta CPU:lkta tai emolevyltä, kerta meni noi USBitkin pimeeksi ja CPU merkkivalo palaa.
Perus bioksen nollaukset yms myös varmaan tehty ?
Lähtisin ekana laina emolla tai prossulla kokeilemaan että kummassa vika, jos tälläisiä on mahdollista käsiinsä saada.
 

Etp

Liittynyt
22.01.2021
Viestejä
3
Bioksen olen nollannut. Tähän hätään vaan ei ole saatavilla itsellä lainaan emoa tai prossua.
 
Liittynyt
29.05.2020
Viestejä
109
Noin uudessa vehkeessä lienee vielä takuu voimassa, joten ei muuta kuin ottamaan yhteyttä myyjäliikkeeseen. Voi olla että virtalähde on hajonnut ja se on rikkonut samalla emolevyn.
 
Liittynyt
01.01.2021
Viestejä
228
Noin uudessa vehkeessä lienee vielä takuu voimassa, joten ei muuta kuin ottamaan yhteyttä myyjäliikkeeseen. Voi olla että virtalähde on hajonnut ja se on rikkonut samalla emolevyn.
Tosin takuu ei sisällä vianetsintää jos koneen itse kasannut ellei liike sitä goodwillinä tee. Tosin ei taidettu aloitusviestissä sanoa onko valmiskone vai kasattu.
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
2 739
Eikö tuossa emolevyssä ole post ledit mistä voi saada jotain selville?
Myös voi koitta reset cmos eli patteri irti ja ruuvarilla JBAT1 pinnit yhteen jos ymmärsin yhden keskustelupaltan neuvon oikein.
 

Etp

Liittynyt
22.01.2021
Viestejä
3
Juu eli käytin emolevyä ja prossua vianmäärityksessä. Emolevy oli kunnossa, mutta prosessori hajonnut. Kuulemma harvinaisempi tapaus, että prossu hajonnut ja varsinkin näin uutena. Takuuseenhan tuon pitäisi onneksi mennä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
120 332
Viestejä
2 364 434
Jäsenet
47 935
Uusin jäsen
mitja

Hinta.fi

Ylös Bottom