1. TechBBS ja EU:n uusi tietosuoja-asetus GDPR (General Data Protection Regulation): Käyttäjien ehdoilla, oikeus tulla unohdetuksi - meillä tunnuksesi ja viestisi eivät jää panttivangeiksi. Foorumi päivittyy. Lue lisää.
  Poista ilmoitus

Näytönohjaimen modaus tuuletinpaikkaan (DIY 3d-tulostettu)

Viestiketju alueella 'Kotelot ja virtalähteet' , aloittaja Furiku, 05.05.2018.

 1. Furiku

  Furiku

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2017
  Tuli otettua projektiksi oman Carbide Air 540:n kokonaisvaltainen modaaminen, ja osana sitä tulikin mietittyä näytönohjaimen sijoittelua.
  Käytössä itsellä sekä 1080 Ti ja erillinen äänikortti joka hieman rajoittaa mahdollisuuksia toteuttaa sijoittelua.

  Selailun jälkeen päädyin hieman erikoisempaan ratkaisuun:
  Näytönohjaimen tai äänikortin asentamiseen tuuletinpaikkaan.

  Tähän löytyy jo valmis ratkaisu alumiinista Mnpctech nimiseltä lafkalta rapakon takaa, mutta totesin sen hintansa puolesta posteineen ja tulleineen/alveineen hieman kovaksi.
  [​IMG]


  Päädyin sitten DIY versioon: 3d-tulostamiseen. Joku olikin jo saanut saman idean ja tehnyt mukavasti mallit valmiiksi Thingiverseen GPU Vertical mount by gkool


  Tulostettuna PLA:sta maksoi ~35 euroa postikuluineen suomesta.
  Tuli tarkoituksella tulostettua halvemman värisellä vaihtoehdolla kun maalia löytyy modausprojektin tiimoilta vaikka kuinka paljon.
  https://i.imgur.com/7sSxbcn.jpg

  Ehdinkin jo tätä tulostettua kappaletta maalailemaan ja seuraavaksi pitäisi metsästää sopivan pituisia pultteja ja muttereita jolla tämän saisi kiinni. Jatkoa seuraa jahka pääsee asentelemaan tätä paikoilleen.
   
  Rames tykkää tästä.
 2. Furiku

  Furiku

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2017
  En ollut ihan tyytyväinen tuohon PLA palikkaan ( Ei ollut infill 100% niin jäi mietityttämään kesto) niin hommasin sitten hieman parannelluilla piirroksilla sitten ABS:tä saman palikan 100% täytöllä.

  Lopputulos on aivan järkyttävän hyvän näköinen ja kestävän tuntuinen. Nyt olis vaan sopivan mittaisia m3 ruuveja vaille niin pääsisi asentelemaan.
  Ei piru vie löytynyt kummastakaan rautakaupasta 50mm M3 ruuvia missään muodossa niin piti ebaysta tilata :facepalm:

  Graphics Card Mounting bracket for 120MM fan slot
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018
 3. edup

  edup

  Viestejä:
  782
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täähän on mielenkiintoinen lähestymistapa. Antaa aika paljon lisämahdollisuuksia etenkin kompaktimpien kokoonpanojen rakenteluun.