Ratkaistu Näytönohjaimen ajureiden asennus ei onnistu puhtaan Windows 10 asennuksen jälkeen

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja kumivalas, 11.08.2018.

 1. kumivalas

  kumivalas

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Edit. Ja tietenkin kun olin 6h asian kanssa paininut, luovuttanut ja postannut tämän tänne niin kokeilin vielä asentaa ajurit "disable driver signature enforcement" kautta käynnistettyäni ja kappas kummaa nyt toimii o_O


  Asensin koneeseeni Windowsin uudelleen (win10 Pro 64bit) ja asennuksen jälkeen kaikki menikin sitten päin persettä. Kone jäätyy kun Windows päivittää näytönohjaimen ajureita (AMD rx580) ja ei enää suostu käynnistymään. Manuaalisesti ajurit asentamalla taas tulee: "c:\windows\system32\atiadlxx dll is either not designed to run on windows or it contains an error" ja jos siitä huolimatta jatkaa niin kone taas jäätyy asennuksen alkuvaiheilla. Tämän jälkeen uudelleen käynnistettäessä jos suostuu käynnistymään tulee sitten bsod: "machine_check_expection". Kone on siis ollut tällä kokoonpanolla täysin toimiva poislukien satunnaisen dota2- pelin kaatumisen mikä tapahtui myös vanhalla näytönohjaimella ja siitä syystä päätinkin suorittaa asennuksen uudelleen. Alunperin järjestelmä oli win7 päälle päivitetty win10.

  Tätä on kokeiltu:
  1. Win asennus ilman nettiä ja manuaalinen ajureiden asennus.
  2. Win asennus integroidulla + päivitys ja sen jälkeen kytketty AMD.
  3. Molemmilla muistikammoilla yksitellen kaikissa paikoissa.
  4. Yritetty asentaa Win kaikkiin eri kovalevyjen.
  5. BIOS reset ja patterin käyttö irti.
  6. Näyttis eri pcie väylään.
  7. Purettu kaikki ylimääräinen pois (äänikortti pci-väylästä, usb-laitteet ja kuulokkeet).
  8. Win yritetty asentaa noin 10 kertaa.
  9. Yritetty asentaa myös vanhempia ajureita.
  10. Yritetty poistaa DDU:lla normaalisti ja vikasietotilassa mutta jäätyy silloinkin.

  Itselläni on takki jo ihan tyhjä eikä ole pienintäkään käryä mitä tässä voisi vielä tehdä. Toivottavasti täältä löytyy joku viisaampi kertomaan mikä voisi olla ongelma.
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2018
 2. Sepek

  Sepek

  Viestejä:
  316
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Radeon ajurit pitää saada asennettu, minulla oli aivan sama taistelu x 2. Win10 ei saa asentaan AMD ajureita. Asenna win10 korjaus, elä anna päivittää.
   
 3. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 242
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  kyllä noiden ajureiden asentaminen ainakin itselläni on onnistunut.Tosin 480:lla.Sulla on emossa jotain vikaa jos tulee bsodi.Yritätkö asentaa uefina vai legacynä sitä ja kuinka vanha se emo on?.Se 580 on uefi näyttis.
   
 4. kumivalas

  kumivalas

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Homma on tosiaan jo ratkennut :tup: pahoittelut että olin unohtanut muokata otsikkoon "ratkaistu". Jutun alussa tosiaan kerrottu mikä ratkaisi ongelman.
   
 5. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 242
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sulla on oikeasti jotain vialla jos tolla tavalla asentu koska silloin ne ajurit ei ole ns "viralliset" ja tota käytetään vain jos on modattu niitä ajureita tyyliin audigy 2:n ajurit win10:lle(Daniel_k).Kai se windowsin image on tehty sillä omalla MediaCreationTool1803.exe filellä ja asennus niin että poistettu kaikki osiot levyltä ja sen jälkeen annettu ton osioida se levy uudestaan?.win10 osaa alignoida sen ssd:n oikein kun taas win7:llä sitä piti säätää.
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2018
 6. kumivalas

  kumivalas

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Juu, oli tehty omalla MediaCreationToolilla ja poistettu vanhat osiot yms. Ja komppaan kyllä, että epäilen/epäilin itsekkin komponentti vikaa asian kanssa painiskellessani. Nyt kuitenkin kaikki on toiminut täysin normaalisti ja katson vähän tilanteen kehittymistä. Toivotaan et tää nyt pelaa niinkuin pitääkin, mutta jos ei niin onpahan hyvä syy uusia setuppia :cigar2:
   
 7. kumivalas

  kumivalas

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  No nyt ei lähteny työpäivän jälkeen enää kone päälle vaan tuli error code 55 elikkäs ettei muistit olisi kytketty ja/tai vikaa. vaihdoin toisiin slotteihin ja nyt taas toimii. Elikkä kyllä tässä taitaa olla emolevy ehtoo-puolella ja siitä varmaan nämä kaikki ongelmat johtuneet. Tulis nyt DDR4 hinnat alas niin voisi alkaa uutta settiä katsella :tdown:
   
  Melbac tykkää tästä.