1. LIVE: io-techin viikon tekniikkakatsaus podcast. Keskustellaan viikon kuumimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähestys YouTubessa tänään klo 15:10-16:30.

    Poista ilmoitus

Näytölle ei kuvaa

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja urpo902, 03.12.2019.

  1. urpo902

    urpo902

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Terve,

    Ostin tuossa uudet sisukset koneeseen. Kone käynnistyy ilman piippauksia, mutta näytölle ei tule signaalia. Yritän käyttää HDMI ulostuloa, koska uusi näyttö ei ole saapunut ja vanhassa on vain VGA tms valkoinen liitin sekä HDMI. Voisiko ongelma olla vain tuo HDMI?

    Käytössä vielä edellisen koneen SSD ja perus kovo.

    Yrittänyt jo painaa näytönohjaimen uudelleen paikalleen eikä muisteissakaan pitäisi olla mitään ongelmaa.

    Pitäisikö tuossa punaisen Ledin kohdalla olla vielä joku johto? Ohjekirjan mukaan vain yksi pitäisi riittää. Kyseessä on asuksen GeForce GTX 2070.

    IMG_20191203_153832.jpg
     
  2. SiB77

    SiB77

    Viestejä:
    236
    Rekisteröitynyt:
    06.02.2018
    Founders edition toimii yhdellä 8 pinnin virtaliittimellä, tuo tarvii molemmat.
     
  3. urpo902

    urpo902

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Aivan, kiitos vastauksesta
     
  4. urpo902

    urpo902

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Pitäisikö tällöin olla powerissa jotkut erikoispaikat? Käytössäni on corsairin RM 650w virtalähde mutta näyttää siltä ettei siinä olisi tuollaista vaadittavaa johtoa
     
  5. Desgorr

    Desgorr

    Viestejä:
    1 146
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Tuossahan se näyttäisi kuvassa roikkuvan 6 pinnisen liittimen alapuolella.
     
  6. urpo902

    urpo902

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Sain laitettua näytönohjaimen oikein. Ongelma edelleen olemassa, ettei näytölle tule kuvaa. Voisiko ongelma olla tuo HDMI?
     
  7. Desgorr

    Desgorr

    Viestejä:
    1 146
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Listaapas nyt ainakin koneen osat, muuten hieman vaikea auttaa.

    Edit:
    Ja hetkonen, miksi nuo näyttiksessä olevat johdot on värillisiä kun powerin piuhat on mustia? Ei kai tuossa nyt ole turhaan käytössä joku adapteri? Eli adapteri pois ja johdot suoraan powerilta näyttikseen. Powerista kyllä löytyy tarvittavat.

    Liitännät:
    - 1 x 24(20+4)-pin ATX
    - 1 x 8(4+4)-pin EPS
    - 4 x 8(6+2)-pin PCI-E (Eli samassa johdon liittimessä sekä 6, että 8 pinninen. Jätät näyttiksen 6 pinniseen liittimeen laitettaessa vaan nuo 2 pinniä kytkemättä.
    - 9 x SATA
    - 4 x 4-pin Molex
    - 1 x Floppy-adapteri (Molex -> Floppy)

    Edit2:
    Ja olihan emolla virtaliittimet kiinni. Sekä 8, että 24 pinninen? Sekä emon alla korokepalat ja nämä oikeissa kohdissa? Näyttäisi ainakin yksi ruuvi puuttuvan emolta kuvassa. Sinisen ledin yläpuolella.
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2019
  8. SiB77

    SiB77

    Viestejä:
    236
    Rekisteröitynyt:
    06.02.2018
    Emolevyn bios asetuksissa varmaankin integroitu näytönohjain priorisoitu ensisijaiseksi. Emolevyyn hdmi kiinni ja käyt vaihtaan pcie näyttiksen ensisijaiseksi.
     
  9. urpo902

    urpo902

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    ASUS GeForce 2070
    Rog Strix z390 f
    Intel i9 9900k
    Corsair En 650x

    Otin jo aiemmin tuon adapterin helvettiin välistä. Ja olin näemmä unohtanut laittaa tuon 8 pinnisen kiinni. Muutamasta kohtaa emolevyn alta puuttuu nuo korottimet, koska vuosia sitten kopan ostaneensa niitä ei yksinkertaisesti ole enempää ja aiemmat kokoonpanot lähteneet heti toimimaan ilmankin niitä.
     
  10. Desgorr

    Desgorr

    Viestejä:
    1 146
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Mitkä muistit koneessa on? Onhan muistit kiinni manuaalin mukaisilla paikoilla:
    upload_2019-12-3_17-9-55.png

    B1 slotti on prossua lähin slotti.

    Voisitko myös ottaa kuvia eri kuvakulmista tuon koneen sisältä? Prossun integroitua näyttistä voisi myös kokeilla ottamalla erillinen näytönohjain kokonaan irti ja laittamalla HDMI-johto emon liitäntään.

    Olihan näytöstä myös valittu oikea lähde, eli HDMI?
     
  11. Baldrick

    Baldrick

    Viestejä:
    2 609
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Kannattaisi kertoa se kokoonpano. Onko mahdollisesti taas ilman bios-päivitystä mustaa ruutua puskeva emo-cpu yhdistelmä käytössä?
     
  12. urpo902

    urpo902

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Muistit ovat juurikin noin. En ole vielä keksinyt mihin tuon 8 pinnisen laittaisin kiinni powerissa. Aiemmin olen käyttänyt ei modulaarisia.

    2019-12-03 17.14.44.jpg 2019-12-03 17.15.17.jpg
     
  13. hsalonen

    hsalonen

    Viestejä:
    9 662
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Prosessorin lisävirtapiuha puuttuu..

    [​IMG]
     
  14. Baldrick

    Baldrick

    Viestejä:
    2 609
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Cpu-jäähy on ilmankierron ja muistien blokkaamisen suhteen väärin päin. Muistit myös tod näk pitäisi olla nyt tyhjiksi jätetyissä paikoissa.
     
    Desgorr tykkää tästä.
  15. Desgorr

    Desgorr

    Viestejä:
    1 146
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    upload_2019-12-3_17-21-14.png

    Johonkin noista ja toinen pää sitten hsalosen osoittamaan paikkaan. Johdon liittimessä lukee luultavasti EPS ja on jaettavissa kahteen 4 pinniseen osaan (Tämä pää emolle).

    Ja muistit oikeisiin paikkoihin kuten Baldrick mainitsi.
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2019
    hsalonen tykkää tästä.
  16. urpo902

    urpo902

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Sen huomasin aiemmin. Mihin kohtaan virtalähteessä johto tulisi iskeä?

    2019-12-03 17.41.37.jpg
     
  17. hsalonen

    hsalonen

    Viestejä:
    9 662
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    @Desgorr laittoi kuvan tuohon ylemmäs :)
     
  18. Desgorr

    Desgorr

    Viestejä:
    1 146
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    RM650x:ää löytyy näköjään parillakin eri liitin layoutilla. Tässä uusi kuva

    upload_2019-12-3_17-46-5.png
     
    hsalonen tykkää tästä.
  19. urpo902

    urpo902

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Lisään vain tämänhetkisen tilanteen jos vaikka olisi muutakin joka uupuisi. Aion siis asettaa emon johdot takaisin paikoilleen

    2019-12-03 17.45.13.jpg
     
  20. urpo902

    urpo902

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Itselläni on juuri tämä
     
    hsalonen tykkää tästä.
  21. smartti

    smartti

    Viestejä:
    63
    Rekisteröitynyt:
    17.06.2019
    Joko se kuva tulee näytölle?

    1) Jos ei, niin onhan näytön omista asetuksista valittu HDMI eikä VGA?
    2) Onko kokeilla toista piuhaa / onko todettu, että piuha on kunnossa?

    Itse ostin hiljattain uuden HDMI-piuhan joka pitikin heti menää vaihtamaan kun oli pakastu repäistynä jo rikki.
     
  22. urpo902

    urpo902

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Kiitos kaikille avusta. Kone pärähti kauniisti käyntiin.

    2019-12-03 18.25.06.jpg
     
  23. E.T

    E.T

    Viestejä:
    3 754
    Rekisteröitynyt:
    27.02.2017
    Tuo emolevy käyttää muistislottien johdotuksessa T-topologiaa, eli muistikampojen paikoilla ei ole oikeastaan väliä.
    Oli se DIMM 1 tai 2 reiässä, niin kummassakin tapauksessa jää silloin lyhyt johtimen pää "ilmaan roikkumaan".


    Prossujäähyhän on tosiaan väärinpäin asennettu...
    Olisiko joidenkin tupelo-tubettajien inspiroimana, kun sen verran usein näkyy väärinpäin asennettuja jäähyjä niissä.
    Rivasto on epäsymmetrisesti sijoiteltu pohjaan nähden juuri sen takia, että tuuletinkaan ei peittäisi muistislotteja:
    TweakTown.com Enlarged Image

    Tuolle prossullehan tuo Noctua on kyllä "alamittainen".
    Jos BIOS tavoittelee Intelin mainostamia kelloja, niin 9900K on yksi kuumimpia lämmittimiä mitä on tehty.
     
  24. hsalonen

    hsalonen

    Viestejä:
    9 662
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016