Mainos Näin rakennat tehokkaan Wi-Fi-Mesh-verkon tavallisista reitittimistä

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Mainos, 18.05.2018.

 1. Mainos

  Mainos

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2018
  [​IMG]


  Tämä on Asuksen kanssa toteutettu kaupallinen yhteistyö:

  Moni ei välttämättä ole tietoinen, että Asuksen tavallisista reitittimistä, myös vanhemmista malleista, voi rakentaa markkinoiden ehkä kattavimman Wi-Fi-Mesh-verkon. Tässä kaupallisessa yhteistyöartikkelissa käymme läpi miten Asus AiMesh -järjestelmä toimii.

  Moni tätä lukevista on varmasti joskus manannut pätkivää tai hidasta Wi-Fi-yhteyttä. Yksi parhaista ratkaisuista kodin Wi-Fi-verkon kattavuuden varmistamiseksi on niin sanottu Mesh-verkko. Meshin avulla voi laajentaa Wi-Fi-verkkoa melkeinpä loputtomiin, olipa koti millainen tahansa. Meshin myötä päästään eroon mm. SSID-verkkotunnuksen tuomista ongelmista sekä turhauttavista kaapeliasennuksista. Lopputuloksena on käyttökokemukseltaan yhtenäinen Wi-Fi-verkko ja optimaalinen signaali.

  Moni valmistaja on tuonut markkinoille omia Mesh-ratkaisuja, joille luvataan hyvä kattavuus ja korkea siirtonopeus. Asus julkaisi viime vuonna oman Lyra-sarjansa, joka on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja esteettisesti vähäeleiseksi all-in-one-ratkaisuksi. Ratkaisu käyttäjille, jotka haluavat kaiken toimivan ilman virittelyjä ja näkymättömissä.


  AiMesh toimii niin uusien kuin vanhojen reitittimien kanssa


  Asuksen uusi Mesh-ratkaisu on nimeltään AiMesh. AiMesh perustuu samaan tekniikkaan kuin Lyra, mutta valmiiden Mesh-yksikköjen sijaan voidana hyödyntää tavallisia reitittimiä solmuina/satelliitteina. Lopputulosta voi kutsua nimellä Mesh 2.0. Verkon suorituskyky on erinomainen ja sitä voidaan muokata manuaalisesti esimerkiksi antenneja suuntaamalla tai ohjelmistoa säätämällä.

  AiMesh on erinomainen ratkaisu käyttäjille, jotka pelaavat vaativia verkkopelejä tai työskentelevät sovelluksilla, jotka vaativat vakaita ja erittäin korkeita latausnopeuksia. AiMesh on myös kustannustehokas ratkaisu, koska siinä voi käyttää jo aiemmin hankittuja reitittimiä. Kaikkea ei siis tarvitse hankkia uutena, vaan sen sijaan on mahdollista hyödyntää käyttäjällä jo olemassa olevia reitittimiä, ja täydentää kokonaisuutta esimerkiksi vain yhdellä uudella reitittimellä.


  Luotettava Asus RT-AC68U käyttötilanteessa


  Eräs AiMeshiä tukeva malli on Asus RT-AC68U. Se on luotettava laite ja viime vuosien myydyimpiä reitittimiä Pohjolassa. Suosio perustuu erityisesti reitittimen nopeuteen ja luotettavuuteen, se tukee esimerkiksi 802.11ac-standardia, luonnollisesti kahdella taajuusalueella. Yksinkertaisella ohjelmistopäivityksellä RT-AC68U-reitittimen saa osaksi Asus AiMesh -verkkoa, jota voi täydentää tehokkaammalla sisarlaitteella pääreitittimeksi tai ostaa toisen RT-AC68U-reitittimen myymälästä tai käytettynä. Parempaa Mesh-verkkovastinetta rahoille on vaikea löytää. Sen on huomannut esimerkiksi ruotsalainen fysiikan opiskelija Andreas, joka juuri täydensi AC68U-reititintään toisella vastaavalla mallilla. Wi-Fin kattavuus kaksiossa ei ole kovinkaan suuri haaste. Sitä vastoin yli 80 Mbps:n langattoman siirtonopeuden aikaansaaminen NAS:n ja pelitietokoneen välille reitittimillä, joiden sijainti ei ollut läheskään optimaalinen, oli selkeästi haastavampaa.

  – "Siirtonopeuteni on jatkuvasti ollut yli 100 Mbps samoilla reitittimillä AiMesh-konfiguraatiossa. Olen tällä hetkellä erittäin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka Wi-Fi-laitteiston sijaintia ei ole optimoitu. En halunnut alkaa vetämään asuntooni kaapeleita, joten sijoitin 1300 kruunua (125 euroa) toiseen AC68U-reitittimeen ja AiMesh-asennukseen. Minua arvelutti, riittäisikö langattoman verkon suorituskyky raskaisiin tehtäviin, kuten 4K HDR -striimaukseen ja suurten tiedostojen siirtoon, mutta verkko on ollut yllättävän vakaa", Andreas kertoi.

  [​IMG]

  Kuvassa esimerkki Andreasin kahden AC68U-reitittimen kokoonpanoon perustuvan AiMesh-asennuksen arkisuorituskyvystä sekä sijoituksesta.  Näin perustat AiMesh-verkon yhteensopivilla reitittimillä:
  • Päivitä – Asenna uusimmat ohjelmistot reitittimiin, joita aiot käyttää. Palauta tehdasasetuksiin ne reitittimet, jotka tulevat toimimaan solmuina eli signaalinvahvistimina.
  • Asenna – Liitä paras ja suorituskykyisin reitittimesi ja aseta se pääreitittimeksi.
  • Etsi – Kytke päälle yksi tai useampi muu reititin ja napsauta "etsi" ne ASUSWRT-rajapinnassa tai Asus-reititinsovelluksessa.
  • Yhdistä – Valitse reititin ja napsauta "apply", niin voit liittää sen uuteen Wi-Fi-Mesh-verkkoosi. Tämän jälkeen verkko on valmis käyttöön.  [​IMG]

  Asus AC68U, Asus ROG Rapture GT-AC5300 ja Asus AC2900 tukevat kaikki AiMeshia ja ne voidaan yhdistää toisiinsa.

  [table id=2 /]

  Asus AiMesh toimii sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n taajuudella. Erillistä 5 GHz:n kanavaa käytetään reitittimien keskinäiseen yhteydenpitoon. Mesh-verkko osaa omalla älyllään päättää, mikä kaista sopii parhaiten kullekin yksikölle kussakin paikassa.


  Langaton, lähes gigabit ethernet -tasoinen suorituskyky


  [​IMG]Asus on omissa laboratoriotesteissään mitannut yhtiön keskisarjan RT-AC86U-mallilla lähes 1 gigabitin sekuntinopeuksia. Kyseisellä nopeudella 4,5 gigatavun kokoinen tiedosto siirtyy 36 sekunnissa tietokoneesta toiseen tai verkkotallennusyksikköön – langattomasti.  AiMesh-konseptia tuetaan laajasti Asuksen uusissa reititinmalleissa. Olemassa oleville reitittimille konsepti tuodaan laiteohjelmistopäivityksillä. Päivityksen jälkeen reititin on valmis asennettavaksi osaksi uutta AiMesh-verkkoa, joko pääreitittimeksi tai solmuksi. Sen jälkeen verkkoa voi laajentaa, kunnes kattavuus on käyttäjän tarpeisiin täydellinen.

  [​IMG]

  Asus RT-AC5300 voi toimia joko reitittimenä tai satelliittina AiMesh-verkossa.  Yleisiä verkkovinkkejä, joilla saadaan paras mahdollinen Wi-Fi-suorituskyky ja kantavuus.
  • Jos sinulla on vain yksi reititin, sijoita se asunnon keskelle. Mielellään näköetäisyydelle paikasta, jossa käytät internetiä eniten (esimerkiksi työpiste tai nojatuoli).
  • Reititin on hyvä sijoittaa korkealle - älä ainakaan pidä sitä lattialla.
  • Ulkoiset antennit eivät ole pelkkä koriste. Suuntaa antennit eri suuntiin kotisi pohjaratkaisun mukaisesti. Kokeile, millä suuntauksella saat parhaan tuloksen.
  • Muista, että paksut seinät, erityisesti kivi-, betoni- ja tiiliseinät, estävät radiosignaalin kulkua ja voivat heikentää Wi-Fi-kuuluvuutta merkittävästi. Sijainti on ensisijaisen tärkeää!  Monet suosituimmista reitittimistämme, kuten työjuhta-RT-AC68U, mutta myös uusin lippulaivamallimme ROG Rapture GT-AC5300, tukevat AiMesh-verkkoa. Tarjonta kasvaa jatkuvasti – lue lisää AiMesh-tekniikasta sekä sitä tukevista reitittimistä viralliselta AiMesh-kotisivulta.

  [​IMG]

  Asus AiMesh (tässä AC68U etualalla) striimaa langattomasti 4K HDR -videota ja HDR-pelejä, kuten ME: Andromeda.

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 27.05.2018
 2. Alatuberkuloosi

  Alatuberkuloosi

  Viestejä:
  221
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Joo kaupallinen yhteistyö, mutta tämähän on kuin mainosta lukisi
  e:mainos lätkä tulikin vasta jälkeenpäin, olin liian äkkipikainen postaamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018
 3. Emikron

  Emikron

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onpas epäuskottavan ylistävää tekstiä.
   
 4. Smanci

  Smanci

  Viestejä:
  628
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juuh, meni mainoksenesto saman tien päälle tälläkin sivustolla. Laita nyt edes selkeä [MAINOS] tägi tuohon otsikon eteen.
   
 5. Outrider

  Outrider

  Viestejä:
  377
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mm. tämän tyylisten "artikkelien" takia tuli Muropaketti hylättyä. Julkaisijana Sampsa, mutta teksti selvästi Asuksen markkinointihepun kynästä. Onhan tuo tägätty yhteistyökampanjaksi ja selvästi merkattu kaupalliseksi yhteistyöksi, mutta esim etusivun yläpalkissa olevassa artikkelilistassa tätä ei mainokseksi erota.

  Edit: näemmä ilmestyi pikkukuvaan mainosteksti kommentin kirjoittamisen jälkeen.
   
  Kääriäinen tykkää tästä.
 6. R3DgRu

  R3DgRu

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Erottaa sen tuosta punaisesta mainos lätkästä.
   
 7. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 135
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Kiitos palautteesta, tälle aiheelle on luotu myös oma palauteketju jossa aiheesta voi keskustella lisää:

  Kokeilu: Sisältömarkkinointi io-techissä
   
 8. Alatuberkuloosi

  Alatuberkuloosi

  Viestejä:
  221
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Lievästi offtopic, mutta näistä erilaisista mesh-verkoista voisi tehdä ihan kunnollisen artikkelin. Ja ottaa huomioon myös muita tapoja miten vaikkapa tiilitalossa saisi langattoman kuulumaan jokaiseen huoneeseen. Itsellä olisi tarvetta kun kartanossani ei joka huoneeseen kuulu :smoke:
   
  The Oath, apoiuyt, Eramaankettu ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 9. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 135
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Meillä ei toistaiseksi ole resursseja näitä WLAN-vehkeitä testata, ehkä tulevaisuudessa. Asus niitä kuitenkin haluaa io-techin lukijakunnalle mainostaa. Vaikka onkin mainos, toivottavasti joku aiheesta kiinnostunut saa siitä myös jotain irti. Meidän tekemiseen sillä ei ole vaikutusta, kuten ei myöskään bannerimainoksilla.
   
  H0rna ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 10. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 191
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ainaista itkua. Pitäisi vissiin pyhällä hengellä yrittäjän elää. Isolla lukee "mainos", eikä sitä voi olla huomaamatta. Tästä on varmasti hyötyäkin jollekin Asuksen WLAN-vehkeiden omistajalle.
   
  TuBBe tykkää tästä.
 11. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  1 472
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sinänsä ihan mielenkiintoinen setti, vaikken itse tarvitsekkaan. Mut ehkä joku tarvitsee ja saa itselleen toimivan mesh-verkon :) Itse en edes tiennyt moisesta ennen tätä päivää :D
   
 12. Infy

  Infy Team Ryzen

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Minä en näe ongelmaa kunhan on selvästi merkitty, että kyseessä on mainos. Jutussa voisi erikseen mainita, että artikkelin sisältö ei ole sivuston omaa käsialaa, niin ei tule väärinkäsityksiä.

  Jostain se leivänkin on tultava, ei tätä sivustoa kuitenkaan vapaaehtoisvoimin ylläpidetä.
   
  apoiuyt, TuBBe, yyri ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 13. S@ber

  S@ber

  Viestejä:
  605
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Jos tuo puolet kuvasta vievä "MAINOS" teksti ei riitä "varoittamaan" mainoksesta, niin täällä voisi kommentoijat mennä silmälääkärille xD
   
 14. Alatuberkuloosi

  Alatuberkuloosi

  Viestejä:
  221
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Niin no, siinä ei ollut sitä mainoslätkää pariinkymmeneen minuuttiin xD
   
 15. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  1 917
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Empä ole kenenkään luona ikinä törmännyt hitaaseen ja pätkivään WiFi verkkoon.

  Koko artikkeli oli todella outo. Sen ensimmäinen osa oli itseään toistava ja se ei tuntunut pääsevän alkuun ollenkaan. Sitten se loppui kuin kesken ilman, että siinä olisi ollut oikein mitään todellista sisältöä.
  Ihan kuin koko artikkeli olisi kirjoitettu kauheelle kiireellä 5 minuutissa ilman mitään oikeaa paneutumista asiaan. Tooosi outoa.
  Eikä siitä edes ilmennyt mikä ihme edes on mesh. En ole ikinä kuullutkaan moisesta.
  Sisältö puuttui kokonaan.
   
  naatti tykkää tästä.
 16. muurain

  muurain

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Omasta mielestä "kaupallinen yhteistyö" -tyyliset artikkelit on tällä lailla erikseen merkittynä ihan ok.
  Artikkelin sisältöön kannattaisi silti kiinnittää vähän enemmän huomiota. Itseäkin kiinnostaa kyllä Asuksen mesh-toteutus, mutta tämmöinen nolla-sisältöinen mainospuhe löyhästi aiheeseen liittyvien kuvien kanssa ei ole oikein minkään arvoista. Jos artikkelit on jatkossakin tällaisia, niin ne tulee vain sivuutettua välttämättömänä pahana. Jos taas artikkelissa oikeasti paneuduttaisiin aiheeseen, eikä vain copy-pastettaisi teoreettisia WiFi -nopeustaulukkoja, voisi tästä oikeasti kiinnostuakin.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 17. Tege

  Tege

  Viestejä:
  1 817
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Aiheena tämä kiinnostaa ja myös herättää paljon kysymyksia tuosta miten Asus tämän on toteuttanut.

  Kuten tuossa nuo annetut ohjeet miten tämä rakennetaan mutta eikö sitten tuolle solmulle kuitenkin pitäisi vaihtaa kirjautumistiedot kuitenkin? Koska vakioilla joku voi päästä sisään. Vai ajaako pääreititin sinne jotkut asetukset? Ainakin WLANin käyttöön tarvittavat menevät.

  Vähän ns. tynkä tuo sisältö siihen nähden mitä siitä saa ulos tälle sivustolle.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 18. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 057
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Selkeästi mainittu että kyseessä on mainos ja kaupallinen yhteistyö. En ymmärrä näitä nillittäjiä, kuka teidät pakottaa edes avaamaan artikkelia jos tiedätte jo ennalta sisällön ärsyttävän? Eri asia jos nämä hyppisivät naamalle, olisi upotettu muun sisällön sekaan tai markkinoitaisiin jotain ihan haistapaska-rojua (uskon ja toivon ettei io-tech kuitenkaan suostu mainostamaan IHAN mitä tahansa..) En itsekään ole mikään mainosten ystävä, mutta ymmärrän varsin hyvin niiden merkityksen tämänkaltaisten sivustojen ylläpidolle. Sitäpaitsi aihe oli mielenkiintoinen, joten tuli lukaistua läpi. Mainospuheet kun ottaa suolan kanssa, niin asia tulee hyvin selville ja tekniikka tutuksi. Omaan kaksioon riittää ihan vaan kaapelimodeemi langallisille vehkeille (pöytäkone, TV, elisa viihde) + tarjouksesta bongattu Asuksen RT-N12+-boksi jakamaan WLAN-yhteyttä langattomille (läppäri, tabletti, pari puhelinta) mutta jos sitä joskus tulee muutettua isompaan kartanoon niin hyvä tietää tällaisestakin vaihtoehdosta.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 19. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  503
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Uusimmassa Mikrobitissä on jonkinlaista vertailua erilaisista vaihtoehdoista.
   
  Alatuberkuloosi tykkää tästä.
 20. Tege

  Tege

  Viestejä:
  1 817
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Noista alkupään postauksista voisi päätellä, että ei ollut alunperin niin selkeästi mainittu.
   
 21. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 057
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jahas, pahoittelen lyhytnäköisyyttäni siinä tapauksessa :facepalm: Noh, sisällöntuottajille varmasti valkeni, että jatkossa merkitään tälleensä selvään tapaan. Niin tai näin, rakentava kritiikki on huomattavasti arvokkaampaa kuin "nönni nyt mää osoitan vähä mieltä ja laitan ädblokkerin päälle" -tyyliset avautumiset :D
   
  Proscribo tykkää tästä.
 22. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 135
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Johtui siitä, että tämä oli kategoriassaan ensimmäinen laatuaan ja muutama asia piti säätää sen jälkeen, kun oli julkaistu. Kuten kommenttien aikaleimoista näkyy niin parissa minuutissa tuli ensimmäiset palautteet. Hyvä niin :)
   
  zZzz tykkää tästä.
 23. Rossifumi

  Rossifumi

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itsellä tulee sanoista "kaupallinen yhteistyö" mieleen artikkeli, jonka joku kaupalinen taho on pyytänyt tuotteistaan tekemään jonkinlaista korvausta vastaan. Tämä ei selvästikkään tosiaan ole IO-techin toimituksen kynästä lähtöisin ja täten ei täytä mielestäni sanaparin "kaupallinen yhteistyö" merkitystä vaan on puhdas pitkä mainos joka ei tälläisenään sovellu io-techissä julkaistavaksi.

  Homma olisi huomattavasti parempi, jos Asus toimittaa kasan laitteita ja maksaa niiden airmesh ominaisuuksien testaamisesta ja artikkelin teosta aiheesta, jolloin teksti on kuitenkin toivottavasti puolueetonta ja mahdollisia ongelmakohtiakin tuotaisiin esiin. Yhteistyössä tehdyssä artikkelissa ei toki tarvitsisi kilpailijoiden tuotteista tuoda esiin.
   
 24. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  4 681
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo nyt teksti oli kyllä suoraan mainosteksitä eikä todellakaan mitään io-tech laatua. Itsekin kyllä lukisin mielelläni aiheesta ihan kunnon artikkelin. Kerrotiinko tässä edes mikä hitto wifi mesh oikein on? En jaksanut kunnolla lukea kun oli niin puhdas mainos, mutta nopealla silmäyksellä edes moista tietoa ei kunnolla selitetty.
   
  Juha Kokkonen ja zZzz tykkäävät tästä.
 25. Anvi

  Anvi

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ASUS olisi saanut laadukkaamman mainoksen aikaiseksi lähettämällä kamat teille testattavaksi ja teksti olisi sitten lukijoille tutumpaa io-tech laatua.

  Silti oli ihan mukava kuulla tuosta ominaisuudesta.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 26. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 245
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaupallinen yhteistöhän on hyvinkin laaja käsite, joka ei rajoitu pelkästään artikkeleihin. Bannerimainonta on kaupallista yhteistyötä, sponsorointi samoin, kuten moni moni muukin asia.
   
 27. Timo 2

  Timo 2

  Viestejä:
  386
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2018
  Mielestäni teksti on vähemmän mainostyyppistä ja huomattavasti luonnollisempaa kuin eilen. Myös mainoksen sijainti on paremmassa paikkaa kuin eilen. :tup:
  Tälläisena tämän tyyppiset asialliset ja hillityt mainosartikkelit ei ole ongelma ja voihan näistä olla joskus jotain hyötyäkin.:think:
   
  Tapio_75 ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 28. Markkedi

  Markkedi :smoke:

  Viestejä:
  200
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Ehtisin jo innostumaan "JES! Vihdoin saa lukea verkkolaitteista artikkeleita!". Mutta ei :grumpy:
   
  The Oath, Kääriäinen, apoiuyt ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 29. Rossifumi

  Rossifumi

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Näin varmasti mutta olen youtubessa tähän kaupalliseen yhteistyöhön tottunut ja ainakaan seuraamillani tubettajilla sisällön laatu on hyvää, vaikka kyseessä olisikin yhteistyö video. Tähän pohjautuen rinnastin automaattisesti tämän artikkelin vastaavaksi, eli laatu olisi tuttua tavaraa mutta aihetta käsiteltäisiin ASUS laitteiden kautta. Näinhän asia ei sitten suinkaan ollut.
  Enkä liene ainut joka tähän miinaan meni artikkelia lukemaan alettuaan. Tällöin tämän kaltaiset artikkelit mielikuvissa hyvin helposti laskevat sivuston muutoin hyvin korkeaa tasoa.
   
  rwe16 tykkää tästä.
 30. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 813
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On kuitenkin hiukan eri alkaa kuvaamaan videota vaikka puhelimesta kuin että pitäisi kirjoittaa isomman luokan artikkeli jostain verkkovehkeestä.

  Nämä Youtubesta kaupalliset yhteistyötä kun on kuitenkin hiukan erilaisia verrattuna siihen että aletaan kirjoittamaan artikkelia jostain verkon rakentamisesta.

  Lisäksi tuskinpa ne tubettaja tilaan ottaa mukaan aihealueita joihin eivät itse ole perehtyneet tai joista ei löydy omaa "pätevyyttä".

  Video on siinä mielessä helpompi tehdä että ottoja voi tehdä vaikka sen kymmenen ja lopputulos on "täydellinen" ohje kuinka mesh verkko rakennetaan, kun taas artikkelissa pitää ensin löytää se aika kaiken muun "oikean" työn ohella ja sen jälkeen vielä rakentaa ja samalla kirjoittaa se artikkeli. Täälläkin useasti Sampsa/Juha todennut että olisi kiva testata vaikka mitä mutta sitä ei haluta tehdä jos ei ole sitä omaa taustatietoa tarpeeksi kattavasti.
   
 31. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 145
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täytyy testata jossain vaiheessa kun löytyy vielä vanha hyvin palvellut Asus RT-AC68U (Merlin firmis) purkki hyllystä. Ainakin uusi purkki löytää sen...

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 32. makke95

  makke95 Make ATK Great Again

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Oli ihan mielenkiintosta luettavaa, mutta toistetaan kaikkia edellisiä turhan kaupallista... jne. Kannatetaan sitä, että saataisi joskus mahdollisesti jotain verkko artikkelia, jos rakennatte jotain esim ”erikoisempaa” verkkoserveri kompleksia toimistolle ihan käyttöön. Vähän turhaa ehkä olisi alkaa rakentelemaan mitään vain artikkelin takia.
   
 33. Rossifumi

  Rossifumi

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Totta. Sitten onkin hyvä miettiä, että onko tälläinen artikkeleihin pohjautuva kaupallinen yhteistyö yleensäkkään järkevää.
   
 34. nnaku

  nnaku I'm object-oriented! Tukijäsen

  Viestejä:
  706
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Jahas ensimmäinen sisältömarkkinointi mainos laatuaan. :greedy:
  Ja sisältöhän olikin juuriniin paskaa kuin suinkin mahdollista. Toivotaan että ei karkoita uusiatulokkaita, jos sattuu hakukoneeseen osumaan. :btooth:
   
 35. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 029
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Ainakin noille RT-AC68U kannattaisi asentaa vaan se puhallin eli käy aika lämpimänä. Se tiputtaisi sisätilan lämpötiloja ja en tiedä, paljonko se vaikuttaa suorituskykyyn.
   
 36. Hesemonni

  Hesemonni

  Viestejä:
  487
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nyt journalistisen integritaatin säilyttämiseksi sitten kiireenvilkkaa touhuamaan asiallinen WiFi Mesh -laitevertailu. Aihe mielenkiintoinen ja alati ajankohtaisempi.
   
 37. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 145
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo se riippuu minkälainen yksilö osunut kohdalle. Mulla on noita ollu kaksi kappaletta ja tässä paremmassa lämmöt alle 70 °C. Toinen jonka olen myynyt pois niin lämmöt 10 °C korkeammat ja ei tuossa ollut mitään suorituskyky ongelmia.
  Tuon siilin kontakti saattaa olla huono jossain yksilöissä ja lämmöt sen takia korkeammat.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Mutta voi olla, ettei nuo kuumana käyneet yksilöt ole kovin pitkäikäisiä...
   
 38. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  527
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  No Asuksen yhdistetystä noin parin sadan euron langaton+4G-boksista (joku AC55U) ei ole kuin ikävää sanottavaa. Kaks tuon mallin purnukkaa oli vuoden sisään ja ei sitten milään pätsillä, sim-kortin vaihdolla tms. saanut toimimaan. Verkkokaupan outletti täynnä tuon mallin asiakaspalautuksia. Wifi-osuus toimi kuitenkin ihan ok eli kunhan unohtaa sen mobiiliverkon, niin voisin ehkä harkita Asuksen käyttämistä.

  Tässä artikkelissa ei myöskään paljoa puhuta siitä, että jos käytetään jotain vanhempia reitittimiä mesh-verkossa, niin kaista todennäköisesti puolittuu. Voi olla myös noiden listattujenkin Asuksen laitteiden kanssa ellei niissä ole erillistä radiota paluu/kontrollikanavaa varten.
   
 39. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 029
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Noiden Asusten 4G-reitittimen ongelmista on aikaisemmin(kin) kirjoiteltu. Kyllähän Asus osaa muita tuotteita tehdä, mutta mobiiliverkon tuotteita vissiin ei kunnolla.

  Itsellä oli kait puolivuotta omassa RT-AC68U:ssä huawei e3372 4G tikku ja ei minkäänlaisia ongelmia tuon kanssa. Vissiin parempi toimivuus. Eli jos kiinteä tippui jostain syystä pois, niin se siirtyi käyttämään tuota E3372 tikkua varayhteytenä.
   
 40. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  527
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Juu, itse siirryin Telewellin Adsl/4G/GB LAN hybridireitittimeen tuon Asuksen jälkeen ja vaikkei sitä blingblingiä olekaan saman verran, niin on toiminut äärimmäisen luotettavasti.

  Talon Wifi-katveongelmat ratkaisin ns. köyhän miehen "häviöttömällä mesh-ratkaisulla" eli komeroista vanhat (2) wifi-reitittimet käyttöön, 1GB ethernet-kaapelit pääreitittimeen (tuo Telewell) ja jokaiselle kolmelle reitittimelle oma erillään muista oleva 2,4GHz kanava samalla SSID:llä ja salasanalla. Kaksi noista kolmesta tukee myös 5GHz-kaistaa, joille myös sama SSID ja kanavat kaukana toisistaan. Matalampaa 2,4GHz-kaistaa käyttää talon IoT-puoli ja osa peruslaitteista. 5GHz kaistalle taas ne tärkeämmät laitteet. Jos haluaa niin ymmärtääkseni TW:n kanssa voisi tuon jakaa niin että käyttäisi 4G:tä vaikka 2,4GHz laitteille ja Adsl:ää 5GHz-laitteille, mutta tämä oma ethernet-mesh hieman sotkee sitä koska ethernet-rajapinta näkyy vain yhtenä yhtenäisenä määrityksenä asetuksissa. Noiden kahden muun tukiaseman langaton liikenne kun tulee nyt ethernetiä pitkin Telewellin purnukkaan ja onpas siellä yksi täyteeen tuupattu 8-porttinen kytkinkin vielä yhden portin takana.
   
 41. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  473
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  En minä tiennyt että asuksellakin on tuollainen ominaisuus. Selkeästi luki vielä että on mainos joten mikä mättää? Ei noita kyllä liikaa saa olla sivustolla.
   
  Timo 2 tykkää tästä.
 42. code.666.

  code.666.

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Palveluahan täytyy jotenkin rahoittaa se on selvä ja sisältömarkkinointi on tosiaan hottia nyt, mutta itselläni jäi vähän mietityttämään tämä ruotsalainen fysiikan opiskelija Andreas, olisikohan edes mahdollista että techin porukkaa hyödynnettäisiin näissä jotenkin? Nythän se on vaan ruotsalainen fysiikan opiskelija Andreasin kommentti, joka itselle ei anna mitään lisäarvoa. Toki tästähän ei saa mitenkään puoluetonta jos techiläiset sitä testaavat, ja joka ei taas miellytä mainostajaa eikä lukijaa. Nojoo, ei häiritse kunhan asia vain ilmoitetaan selkeästi.
   
  sushukka tykkää tästä.
 43. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 245
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kommentoin tätä aihetta sivuten tuolla sisältömarkkinoinnin palauteketjussa: Kokeilu: Sisältömarkkinointi io-techissä
   
 44. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  245
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Mesh verkkoja voi harjoitella edullisesti vaikka TP-linkin TL-MR3020 reitittimillä ja OpenWRT firmiksellä. Reitittimeksi käy aika moni kohtuullisella raudalla varustettu purkki. Eli kotoasi voi jo löytyä jotain sopivaa. Tuo TP-link vain siksi esimerkkinä kun joskus niitä sai 20-25 euron hintaan. Pisimmät yhteydet omatekoisen heijastimen kanssa meni 20 kilometriin, tosin hyvin pienellä nopeudella. Mikrotikillä jopa 60km yhteyksiä, mutta verkon topologia on sillä erilainen.

  Ihan hyvä että tämä on tägätty mainokseksi, ja minua ei haittaa vaikka täällä esitelläänkin myös kaupallisia ratkaisuja. Varsinkin jos se on helppoa Asuksen ohjelmilla, niin yhä useampi osaa tehdä mesh-verkkoja. Kannattaa pitää mielessä että tiheään leviteltynä, WLAN-kanavat tulevat täyteen äkkiä
   
  makke95 ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 45. nnaku

  nnaku I'm object-oriented! Tukijäsen

  Viestejä:
  706
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Oma älähdykseni ei liity io-tech valintaa myydä tilaa advertoriaaleille, vaan lähinnä luokattomaan sisältöön! :beye:
   
 46. HerraHumppa

  HerraHumppa

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Täältä kans peukkua alas. Kaupallinen yhteistyö on ok, mutta Asuksen markkinointitiimi ei selvästikään tunne yleisöään, 'artikkelin' sisältö tyhjänpäiväistä roskaa.

  Joten viestiä sinne yritysten suuntaan, että yrittäkää edes!
   
 47. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 245
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yritysten suuntaan toki viestitään sisältömarkkinoinnin toivotusta tyylistä ja kohderyhmästä, mutta loppujen lopuksi yritykset päättävät itse miten kamppiksensa toteuttavat. Katsotaan millaiselle tasolle pystytään kommunikoimalla tuo sisältömarkkinoinnin taso nostamaan.

  Se nyt oikeastaan aika selvä juttu, ettei mitään sivuston oman sisällön tasoista kannata mainosartikkeleista odottaa, tai sitten meidän io-techin tekijöiden kannattanee ehkä laittaa pillit pussiin :D
   
  Temeee, Noddy ja mRkukov tykkäävät tästä.