Mainos Myös nappikuulokkeet voivat olla avoimet - Huawei FreeClip

Liittynyt
18.05.2018
Viestejä
48


Mainos kirjoitti uutisen/artikkelin:
Kaupallinen yhteistyö Huawein kanssa

Kuulokemarkkinoilla korvat peittävät sankakuulokkeet ovat useimmille pelaajille tuttuja - joko mikrofonin sisältävinä headset-kuulokkeina tai ihan perinteisinä mikittöminä kuulokkeina. Käytännössä mikrofonin lisäksi kyseiset kuulokkeet jakautuvat kahteen kategoriaan – suljettuihin kuulokkeisiin ja avoimiin kuulokkeisiin. Jälkimmäiset näistä ovat vielä mikrofonillisina malleina selvästi suljettuja harvinaisempia, mutta hifiharrastajille ne ovat olleet jo vuosikaudet hyvinkin tuttu vaihtoehto.

Avoimet kuulokkeet erottuvat suljetuista nimensä mukaisesti avoimuudellaan. Kuulokekupit ovat siis jollain tavalla avoimet, esimerkiksi verkkopintaiset, minkä myötä äänen tuottava kuuloke-elementti ei lepää suljetussa tilassa. Tämä vaikuttaa kuulokkeiden äänimaisemaan, mutta lisäksi myös käyttäjän käyttökokemukseen – korvat eivät enää jää suljetun kuulokkeen sisälle, minkä myötä kuulokkeet eivät välttämättä hiosta tai tunnu yhtä lämpimiltä kuin avoimet, minkä lisäksi ne myös pitävät ulkomaailman äänet edelleen kuultavissa, eli käyttäjä ei ole yhtä eristetty ulkomaailmasta.

Nappikuulokkeissa tällaista valikoimaa ei samoissa määrin ole yleensä ollut saatavilla. Napit ovat olleet joko tulpalliset, vaahtomuovi tai silikonitulpilla, tai sitten tulpattomat, mutta joka tapauksessa ne ovat peittäneet korvakäytävät. Erityisesti tulpalliset kuulokkeet sijoittuvat suorana korvakäytävän sisään, minkä myötä osalle käyttäjistä ne voivat aiheuttaa jopa epämukavaa paineen tunnetta. Äänen vaimennuksen osalta ne puolestaan eristävät jo huomattavasti ympäristön ääniä, vaikkei käytössä olisi vastamelutoimintoa. Tulpattomat napit eivät välttämättä aiheuta paineen tunnetta, mutta usein niiden istuvuus voi olla hieman vaihtelevampaa. Lisäksi nekin asettuvat suoraan korvakäytävän suulle, eli vaimentavat ympäristön ääniä jonkin verran.

Viime aikoina nappikuulokerintamalle on kuitenkin alkanut ilmestymään uudenlaisia vaihtoehtoja uusien, niin sanotusti avoimien korvanappien myötä. Sellaisia edustavat myös Huawein uudet FreeClipit, jotka eivät peitä korvakäytävää ja siten tarjoavat käyttökokemuksen, joka voi sopia heille, keille korvakäytävien tukkiminen tuntuu epämiellyttävältä tai heille, jotka haluavat kuulla myös ympäristönsä äänet.


Mukavuutta käytännöllisyyttä ja kestävyyttä unohtamatta
Huawei FreeClip-kuulokkeet ovat siis rakenteeltaan niin sanotusti avoimet nappikuulokkeet. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Kuulokkeet eivät sijoitu sisälle korvakäytävään, vaan sen sijaan ne asettuvat innovatiivisen C-Bridge-rakenteensa avulla korvalehden ympärille. Sillan takaosassa on Comfort Bean -paino-osa, jossa on myös yksi kuulokkeiden tuulen ääntä vaimentavista mikrofoneista ja vastaavasti korvakäytävän suun eteen asettuu Acoustic Ball, joka sisältää 10,8 mm:n kokoisen kaiutinelementin sekä mikrofonin puheluiden puhumista varten.

Mikrofoneja käytetään tehokkaasti puheluiden aikana tekoälypohjaiseen vastamelun vaimennukseen. FreeClipien kanssa puheluiden luvataankin pysyvän vastapuolelle selkeinä, vaikka käyttäjä olisi liikkeessä.

Avoimen rakenteen myötä FreeClipit voivat avoimina kuulokkeina sopia perinteisiä nappikuulokkeita paremmin heille, joilla korvien sisään tungettavat tulpat aiheuttavat epämukavaa paineen tunnetta. Samalla ne myös mahdollistavat kuunneltavan sisällön lisäämisen ympäristön äänten oheen sen sijaan, että ne vaimentaisivat ympäristöäänet pois. Näin FreeClipien kanssa on mahdollista esimerkiksi nauttia kesäisen päivän linnunlaulusta yhdessä lempikappaleiden kanssa, eikä näiden kahden kokemuksen väliltä tarvitse valita. Toisaalta avoin rakenne voi toimia myös turvallisuuslisänä esimerkiksi kaupungissa liikkuessa, kun ympäristön äänet eivät jää huomaamatta.C-Bridge-rakenteen mukavuuteen Huawei on panostanut pohjustamalla muotoilun peräti yli 10 000 ihmisen korvien muototietoihin. Tämän myötä rakenteen luvataan olevan mukavan tuntuinen suurimmalle osalle kuluttajista. Selvästi korvassa näkyvän napin kanssa kuluttajia kiinnostanee myös värit, joiden osalta tarjolla ovat näyttävä violetti, klassisen tyylikäs musta sekä kuvissa esiintyvä hillitty beige.
Tiesitkö: C-Bridge-rakenteen kestävyydestä huolehtiakseen Huawei on vahvistanut sitä kestävällä ja taipuisalla nikkeli-titaani-metalliseoksella.
Pelkän fyysisen kestävyyden ja mukavuuden lisäksi FreeClipien muotoilussa on otettu huomioon erilaiset käyttöolosuhteet. Kuulokkeet tarjoavat IP54-tason suojauksen vettä ja pölyä vastaan, eli nappeja on mahdollista käyttää huoletta monenlaisissa ympäristöissä.
Tiesitkö: IP54-sertifikaatin ensimmäinen numero 5 tarkoittaa pölysuojausta, jossa laitteen sisälle saa päästä kertymään haitallisia kertymiä. Toinen numero 4 puolestaan kertoo kuulokkeiden olevan suojatut roiskuvalta vedeltä.

Miten avoimuuden haasteita vältetään?
Sangallisissa kuppikuulokkeissa avoin rakenne ei ole kaikille mieluinen. Ympäristöstä läpi pääsevien äänten lisäksi kuulokkeet nimittäin myös vuotavat ääntänsä ulos päin. Näin ollen samassa huoneessa olevat ihmiset voivat siis kuulla, mitä kuulokkeiden käyttäjä kuuntelee.

Huawei on huomioinut tämän FreeClip-napeissaan, sillä korvakäytävän suulle asemoituvan Acoustic Ball -osan ulkopinnasta lähetetään ympäristöön käänteisiä ääniaaltoja. Näiden tehtävä on vastamelun tapaan kadottaa korvasta mahdollisesti ympäristöön vuotavat äänet, minkä myötä FreeClipien käyttäjä saa pitää kuuntelemansa äänisisällön omana tietonaan.
Tiesitkö: Ääni liikkuu ilmassa ääniaaltoina, joissa on huiput ja pohjat. Vastamelun toimintaperiaate pohjautuu siihen, että tuotetaan ääntä, jonka aallon huippu sattuu alkuperäisen äänen pohjalle ja vastaavasti pohja äänen huipulle. Vastamelussa tuotettu ääni on siis vastakkaisessa vaiheessa alkuperäisen äänen kanssa. Tällöin ääniaallot "nollaavat" toisensa ja ääni hiljenee. Teoreettinen täysin täydellinen vastaääni pystyisi jopa kadottamaan alkuperäisen äänen kokonaan.

Kuulokkeiden lisätty äly helpottaa elämää, mutta ei tarkoita kompromissia akunkestossa
Huawei FreeClipien varsin omaperäinen ja näyttäväkin muotoilu voi olla osalle käyttäjistä käytön kannalta jopa hieman hämmentävä. Kuulokkeet ovat identtiset keskenään, joten oikean ja vasemman tunnistaminen voi olla haastavaa. Perinteisissä kuulokkeissa puolet merkataan esimerkiksi L- ja R-kirjaimilla, mutta tälle ei ole FreeClipeissä tarvetta. Kuulokkeet nimittäin tukevat automaattista puolen tunnistusta, minkä myötä napit voi asettaa korviin kummin päin vain. Kuulokkeet osaavat aina automaattisesti ohjata oikealle kuuluvat äänet oikeaan korvaan ja vasemmalle kuuluvat äänet vasempaan korvaan.

Toinen päivittäistä käyttöä helpottava älykäs lisä FreeClip-napeissa on niiden moniyhteysominaisuus, joka on tuettuna niin Android- kuin myös iOS-laitteissa. Kuulokkeet osaavatkin olla yhdistettynä kahteen laitteeseen kerrallaan, minkä myötä niitä on helppo käyttää yhdessä esimerkiksi tietokoneen ja puhelimen kanssa.

Huawei FreeClipien erikoisen ja siron muotoilun voisi epäillä myös vaikuttavan akunkestoon, mutta sekään ei näiden avointen nappien kanssa ole ongelma. Kuulokkeet tukevat yhtäjaksoista musiikintoistoa jopa 8 tunnin ajan ja yhdessä latauskotelosta saatavan lisävirran kanssa kuunteluelämyksen voi venyttää jopa 36 tuntiin saakka.Huawei FreeClip -nappikuulokkeiden suositushinta on 199 euroa ja ne ovat saatavilla suurilta jälleenmyyjiltä.

Osta Huawei FreeClip -kuulokkeet Elisalta

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 682
Viestejä
4 324 365
Jäsenet
72 073
Uusin jäsen
Kantoaalto

Hinta.fi

Ylös Bottom