Muutamia pikku ongelmia tablettiohjelmistojen kanssa

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Tapio X, 27.03.2018.

 1. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Minulla on Android-tabletti, mutta olen erittäin kiinnostunut iPad-laitteista ja saattaisin seuraavaksi tabletikseni ostaa iPad-laitteen. Niihin liittyen kysyn esiintyykö iPad-sovellusten kanssa samoja ongelmia kuin mitä olen Android-sovellusten kanssa kokenut. Toivon kommentteja sekä Android että iPad-laitteista.

  1. En saanut Android-laitteellani toimimaan sellaista kuvankaappausohjelmaa, jolla kuvakaappauksen saisi vyörytettyä PDF-dokumentissa ruudussa näkyvän kuva-alueen ulkopuolelle. Joku neuvoi minua jo, että Drop box ohjelmassa olisi haluamani kuvakaappaus. Asensin ohjelman, mutta en etsimällä etsimälläkään löytänyt tällaista toiminnallisuutta. Olisin kiitollinen, jos joku opastaisi sen löytymisessä. Miten asian laita on iPad/iPhone-laitteissa? Saako siihen vyörytettävää kuvakaappausta millään ohjelmalla?
  2. Toimiiko iPad-laitteissa Adobe Acrobat DC, siis ammattitasoinen PDF-dokumenttien, jollainen saatavissa Mac ja Windows-koneisiin? Sain käsityksen, että DC-versio olisi saatavana eikä vain Reader. Olisi suuri puute, jos iPad-laitteisiin ei saisi DC-versiota.
  3. Miten toimii Flash iPad/iPhone-laitteissa? Itselläni on ongelma nettiohjelma Ristikkorenki.net 1.0 kanssa. Kyse on siitä, että kun käynnistää sovelluksen, ohjelman kaipaama näppäimistö ei automaattisesti tule käyttöön. Android-laitteilla saa tuon tyydyttävällä tasolla ratkaistua FlashFox-selaimella. Onko sama ongelma iPad-laitteissa? Onko sille mitään ratkaisukeinoa?
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2018
 2. Elvis Jagger

  Elvis Jagger

  Viestejä:
  1 389
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  1. En varma tajusinko selitystâ. Siis scrollata esim. dokumenntia ja ohjelma ottaa koko määrätyltâ alueelta kuvan? Androidille on ainakin LongShot for long screenshot – Android-sovellukset Google Playssa, joka ottaa vaan useamman kuvan peräkkäin jotka voi sitten joko automaattisesti tai manuaalisesti ohjelmassa yhdistäâ, lopputulos ei aina ihan saumaton.

  3. Sattuneesta syystä on tuttu tuo Ristikkorenki. Se vaatii Flashin, jos sitä ei iOS:aan jollain kikalla saa niin sitten ei onnistu. Mitä muuten olet Androidissa käyttänyt tuohon? Muistaakseni äitin tablettiin laitoin Puffin Browserin pelkästään tätä varten koska siina Flash tulee paketoituna mukana (mihinkään muuhun en ko. selainta käyttäisi).
   
 3. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  1. Kirjoitin aiemmin
  "Esittämäsi ohjelma ei ihan käy. Jos ohjelma automaattisesti yhdistää kuvakaappauksen, ok, mutta tarvisisin vyörytystä myös vaakasuunnassa eli saman aikaisesti sekä pysty- että vaakasuuntaisen vyörytyksen kuvakaappausta luodessa. Syy siihen on se, että haluaisin netistä saatavasta ristikosta alkuperäisellä kuvakoolla kuvakaappauksen.
  "
  Windows 10:lle on irfanView, jolla saa siinä käyttöympäristössä yhdisteltyä kuvakaappauksia. Kyllä sillä saa riittävän hyvän kuvakaappaussarjan, mutta ei ole automaatiota vaan täytyy käsipelillä toimia, niin ei tule saumatonta.

  Esittämäsi saattaisi toimia Androidilla, mutta IS Extraa ei page down -tavoin tarkasti ruudun verran alaspain, joten mahdoton saada millään ihan saumatonta lopputulosta.

  Windows 10 pöytätietokoneella Firefox-selaimella sen saa tavallisilla dokkareilla, mutta ei PDF:stä, joihin irtoristikot on usein pakattu ja johon eräs lehtifirma pakkaa tallennettavat sivut. Kohdassa 2 mainitulla ohjelmalla saa PDF-dokumenteista halutunlaisen vyöryvän kuvakaappauksen. Ärsyttävää on se, että kuvakaappausta ei saa Android-laitteen tapaan automaattisesti tiedostoksi vaan sitten pitäisi avata kuvankäsittelyohjelma. Ärsyttävän hankalaa siis Windowsilla. Jos maksaisi kuukausilisenssi DC-ohjelmasta voisi varmaan kuvakaappauksen ottaa ohjelmaan, mutta ei se silti kätevää olisi. Kätevintä on automaattinen kuvatallennus Android-laitteiden tapaan. Itse asiassa ärsyttää Windowsissa automaation puute todella paljon.

  Näemmä ei sitä Ristikkorenkiä saa iPadille - tai et ole vielä tätä mahdollisuutta löytänyt. Harmi, sillä iPad muuten kiinnostaa todella paljon, vaikka olen erinäisillä vippaskonsteilla Androidillakin pärjännyt.

  Miten muuten iPadissa on toi kuvakaappaus? Tekeekö se automaattisesti kuvakaappauksesta tiedoston? Jos ei tee, ei ongelma ole kovin paha, jos iPadiin saa Windows 10:n tasoisen Firefox-selaimen. Windows 10:n Firefoxissa on nimittäin vyörytetty kuvakaappaus tallennetaan Firefoxin pilvipalveluun. Jos tallentaa linkin kirjanmerkkeihin ja synkronoi selaimet, kuva on käytettävissä Android-laitteessa. Piirrosohjelmaan sitä en saa suoraan, sillä se tukee vain Google Drive -pilvipalvelua, joten pieni mutka aiheutuu joka tapauksessa. iPad Pro 10,5 -tasoista laitetta ei samaan hintaan Androidilla saa - saako mihinkään hintaan, tuskin.

  Kysyit, miten Ristikkorengin saa toimimaan Androidilla. Korjasin johdantotekstiä, sillä löysin parhaan ratkaisun, joka on FlashFox. Hae FlashFoxin toiminnoista "Toggle keyboard" ja siinä se! Toiminto pakottaa näppäimistön esille. Muista poistaa pakotettu näppäimistö käytöstä, kun poistut Ristikkorengistä, ettei se jää muiden ohjelmien tai sivujen kiusaksi.

  Suosittelen poistamaan sen Puffin Browser -selaimen asennuksen, sillä muilla kuin FlashFox-selaimilla Ristikkorengin käyttö voi muodostua varsin vaikeaksi - kokemusta on ja esim.

  VAROITUS: selain perustuu vanhaan Firefoxiin eikä selainta pidä käyttää kuin varmasti luotettavilla sivuilla ja vain sivuilla, joilla sen käyttö on ehdottoman välttämätöntä. Dolpin-selaimelle Ristikkorengin saa käyttöön vaikeammalla tavalla, mutta sillä voi selailla kaikilla sivuilla. Kerron pyydettäessä, miten Dolphin kanssa tulee menetellä..

  Mitenkään kovin kätevää Ristikkorengin käyttö ei ole, sillä kun on kirjoittanut näppiksellä etsittävät sanat, Hae-painikkeeseen päääseen vain tabulaattorin kautta. Vain tabulaattorilla siirtymällä sanasta toiseen voi myöskin tarkastella sanaehdotusten selityksiä.

  Syy, miksi tässä kysyn näitä on saada nykyisen tabletin käyttö sujuvammaksi sekä tehdä etukäteisselvitys etten sitten pety, kun joskus tarvitsen uuden tabletin. Käyttötarkoitukseeni oikea laite olisi iPadPro 10,5 tai vastaava Microsoft Surface, mutta jos niihin jää ärsyttäviä ongelmia, en niitä osta. En halua ostaa sitä ns. sika säkissä tietämättä mitä ongelmia laitteisiin liittyy. Jos niihin sisältyy tiettyjä ongelmia, uusi laite saattaa jäädä ostamatta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2018
 4. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 141
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Firefoxissa on koko sivun rajattava kuvakaappaus, saako sillä PDF:n auki ja toimiiko tuo myös Android-versiossa? Asetuksista täytynee laittaa PDF näkymään Firefoxissa.
   
 5. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Kuten kerroin, Windows 10 Firefoxissa saa PDF:stä otetun kuvakaappauksen rajattua vain siltä alalta, mikä heti näkyy kuvaruudulla.

  Kokeilin äsken Android FlashFoxia, joka on muunneltu Android Firefox Flash-animaatioden käyttämiseksi. Siinä ei ainakaan oletuksen ollut Windows-version tyyppistä kuvakaappausta. Tosin FlashFoxin "moottori" on Firefox versiota 45.0 Tämä kävi ilmi erästä lisäosaa asennettaessa. Minulla oli joskus uudempi Android Firefox, mutten muista siinä Windows 10 -tyyppistä kuvakaappausta olleen.

  FlashFox ei ainakaan ilman lisäosaa suostu avaamaan PDF-dokumenttia ollenkaan. Vaatii joko lataamaan PDF-dokumentin paikallisesti tai Google Driveen.

  FlashFox käyttää samoja lisäosia kuin Firefox. Löysin Always Preview (Web Extension) lisäosan. No kun FlashFox on Firefox 45.0 -version tasolla ja PDF-lukija edellyttää vähintään Firefox 57.0, en pystynyt tuota testaamaan. Tällä hetkellä minulla ei ole Firefox 57.0-tason tai uudempaan selainta Androidilla asennettuna.

  Koska FlashFox ei tietoturvaltaan ole uusien Firefox-selainten tasolla, FlashFoxia EI kannata käyttää kuin vain taatusti turvallisten sivujen kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2018
 6. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 141
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Firefox Screenshots | Firefox Help
   
 7. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Kappas - kuvan saa ladattua paikallisesti, oli jäänyt huomaamatta. PDF-dokumenteissa kuitenkin kävi niin, että kun yritin säätää aluetta, jämähdin näyttöruudun vasempaan alalaitaan pääsemättä sen paremmin oikealle kuin alaspäinkään. Sama toistui kun yritin IS Extra digipalvelun kautta tallentaa kuvakappauskuvia. Kuvakaappaus jumiutui vasempaan alakulmaan. Joudun nyt toteamaan, että kunnon ratkaisua ei löytynyt. Windows 10 & Firefox -yhdistelmän rajattava kuvakaappaus tuntuu jumittuvan kaikilla sivustoilla, joilla on sivu näytetään lisäosan kanssa. En saa millään menetelmällä haluamaani kuvakaappausta eikä se taida olla mitenkään mahdollista millään selaimella eikä missään käyttöympäristössä. :(.

  Ihan kaikki ratkaisut ovat huonoja tai korkeintaan välttäviä. Testailin kuvakaappauksia ja vain osa kuvakaappauksista oli käyttökelpoisia, joskin IrfanView antoi hiukan toivoa. IS:stä kerrottiin, että voisin tulostaa PDF-dokkareiksi. Sain s-postilla siihen tarkennetut ohjeet, mutta en millään selaimella onnistunut tallentamaan IS Extran näköislehden sivua PDF-dokumentiksi. Vaikka olisinkin tulisi monta mutkaa. Mutkat ovat niin pitkiä, että taidan lopettaa IS Extra -nettipalvelun sitä kuukauden verran kokeiltuani.

  Katson kohdan 1 käsitellyksi, mutta toivoisin kohtiin 2-3 vielä kommentteja.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2018
 8. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Tosin kohtaan 1 jäi yksi näkökulma.
  Kuvakaappauksia sivuaa myös se, että Firefoxilla rajaavan kuvaruutukaappauksen käynnistämiseen voisi löytyä näppäinkomento, jolloin toiminnon voisi käynnistää kokoruututilassa. En Firefoxin tukisivuilta löytänyt kuitenkaan ohjetta näppäistön käyttöön.


  Lisäksi kaksi uutta kysymystä.


  4) Saisiko lataushakemiston Android- tai iPad-selaimissa välilehteen Windows-selainten tapaan ( file:///C:/Users/Käyttäjän_nimi/Downloads/)? Tällä tavoin lataushakemistoon tallentuneet tiedostot voisi saman tien tulostaa selaimella.


  5) Miten hyvin MS Surfacessa toimii Android- tai iOS-emulaattori ja mikä mahdollisista emulaattoreista olisi paras? Haluaisin käyttääMS Surfacenkin kanssa vain Android- tai iPad-laitteille suunnitellun piirrosohjelman, koska se on käyttötarkoitukseeni paras mahdollinen.
   
 9. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Uusi kysymys:

  6) En oikein ymmärrä Android-laitteiden tiedostorakennetta. Mitenkän saisi esille kaikki Androidin tiedostot? Minulla on piirrosohjelma ibisPaint X, mutta en ohjelmalla "Tiedostot", löydä sitä, minne ohjelma piilottaa omat tallenteensa. Olisin halunnut siirtää kaikki sellaiset tiedostot, joita en aktiivisesti muokkaa Google Driveen, mutta kun en tiedostoja löydä, en voi niitä siirtää.

  Entä iPad - onko sille tiedostoselain, jolla pääsee näkemään jotakuinkin kaikki tiedostot tai edes riittävässä määrin?
   
 10. Toiota

  Toiota

  Viestejä:
  245
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  En minäkään täysin ymmärrä Androidin rakennetta. Sisäinen muisti, joka usein nimetty sdcard (huom: ulkoinen sd-muistikortti ExtSdCard tjsp), ei ole koko sisäinen tallennus, vaan jonkinsortin 'kotihakemisto', jonne ohjelmat tallentavat joitain tiedostoja. Idea taitaa olla, että sinne tallennetaan niitä käyttäjän omia tiedostoja ja joitain asetuksia, mutta ohjelmilla on kirjoitusoikeudet myös jonnekkin paljon syvemmälle, minne ei ole pääsyä ainakaan ilman roottaamista. Jotkin pelit esimerkiksi tallentavat omia asetuksiaan (pelin eteneminen) tällaisiin piiloihin, joista niitä ei saa mitenkään talteen kopioitua.
   
 11. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Yritin kolmella neljällä eri ohjelmalla, mutta ne eivät näyttäneet sen enempää kuin vakio tiedostonhallinta. Tiedostohallinta näyttää vain pienen osan tiedostoja - salaisia paikkoja on paljon enemmän kuin Windowsissa.

  Löysin ohjelman nimeltä "File Manager". Ikonissa on rataskuva. Sillä pääsi parhaiten selaamaan kansioita. Näytti ibisPaint X:n kansioita, mutta automaattitallennuksen kuvia en löytänyt - joskin ei se nyt haittaa, kun ratkaisu löytyi.

  Todella harmillista, sillä ohjelman tallennuksia ei voi varmuustallentaa eikä siirtää laitteesta toiseen Google Driven avulla.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2018
 12. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  692
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tuon softan kehittäjä on tehnyt asian hyvin monimutkaiseksi, miksei se voi käyttää juurikin kotihakemistoa kuvien tallentamiseen.

  Eikus kikkailemaan, jos saisit kuvat SD kortille talteen ja näkyviin.
  87. Switching devices / transferring data (with SD card on Android) - How to use ibisPaint

  Taikka alat käyttää Dropboxia
  86. Switching devices / transferring data (with Dropbox) - How to use ibisPaint

  Tai pyydät kehittäjää tukemaan Google Driveä.

  Epäilen, että kuvat kyllä löytyy jostain, minne ainakin lukuoikeudet käyttäjällä on, mutta se pitäisi vaan löytää. Paikkoja on monia, mistä pitäisi katsoa, jonne appsit tallentelee tiedostojaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2018
 13. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  SD-korttia en viitsi ostaa, kun en tiedä, miten pitkään käytän laitetta, mutta Dropbox käy.

  Siirto onnistui. KIITOS paljon. Palautus onnistui myös. Nyt voin poistaa tarpeettomat ja hakea uudestaan, jos tarvitsee muuttaa. Näin säästyy muistitilaa, jota laitteessani on enää 3GB, jos sitäkään.

  Hain Gigantista koekäyttöön iPad 9,7 & Apple Pencil -yhdistelmän ja asentin ibisPaint X:n. Testasin mm kävisikö Google Drive. Kyllä Google Driveakin voi käyttää varmuustallentamiseen ja varmuustallenteiden hakemiseen. Sitä vain ei ole opastettu.

  iPad-versio on siinä suhteessa huonompi, että sillä ei voi hakea Import Picture -toiminnolla kuvia pilvipalveluista vaan vain paikallisista kansioista.

  Toisessa keskustelussa kävi ilmi, että ohjelma ei tallenna kuvia oletuksena minnekkään, vaan ne vain ovat ohjelman sisällä. Ei siten ollut ihme, ettei millään ohjelmalla niitä löytynyt.

  Palautin laitteen seuraavista syistä:
  1. Aitoa WhatsAppia ei siihen saa. Kolmannen osapuolen WhatsAppiin liittyviä sovelluksia on olemassa, mutta niissä on paljon mainoksia tai käyttö vaati iPhone puhelimen rinnalleen. Kun en iPhonea omista, minulle ratkaisu ei toimi.
  2. Se ei tarjonnut mitään lisää kuvankäsittelyyn suosikkiohjelmallani ibisPaint X:llä. En pysty iPad 9,7:lla tuomaan ohjelmaan kuvia alkuperäisen kokoisena. Siihen vaadittaisiin iPad 10,5 Pro, jossa on 4 GB RAM-muisti. Tällä laitteella on testatusti saatu tuotua 3840x2160px suuruinen kuva ohjelmaan.
  3. Se ei tuonut olennaista parannusta ristikoiden ratkontaan.
  4. Minun ei tule harrastettua niin paljon tietokonepiirtämistä, että vain piirtämisen vuoksi hankkisin laitteen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2018