Ja sammuttamisen lisäksi vetää sähkötopseli irti. Virtalähteessä itsessään oleva virtakytkin kai ajaa suurin piirtein saman asian, mutta en ole ikinä siihen täysin luottanut.
Noh, kaikkein selkeintä on aina vetää johto irti powerista tai töpselistä, niin ei missään tilanteessa kulje virtaa koneessa. Powerin virtanapissa voi tosin mennä sekaisin, että olikos se O vai I virran päällä ja poispäällä olemisen merkkinä? Siksi itse aina otan virtajohdon powerista irti, se on sillä selvä.
Fiksuissa emolevyissä on myös merkkivalo, joka kertoo kulkeeko emossa mitään virtaa missään vain ei. Mikäli tällainen merkkivalo on, niin sen ollessa sammuneena on kamman vaihto turvallista.
Kiitos vastauksista,nyt on uudet kammat paikoillaan.Onko mahdollista ettei kone hyödynnä koko RAM kapasiteettia jostain syystä?
Entä miten seurata prossun lämpöjä,vanhaan koneeseen asensin jonkun ohjelman sitä varten,mutta onnistuuko se suoraan windowsista jollain komennolla?
Edit: Latasin MSI Afterburnerin
Mikäli käyttöjärjestelmä on 32-bittinen, voi muistista olla käytettävissä vain 3,5-4 Gigatavua, koska 32-bittisessä vain tämä muistimäärä on tuettuna ”muistiavaruudessa”. Eli ylimenevä muisti näkyy CPU-Z:ssa, mutta sitä ei voida käyttää ohjelmien tarpeisiin.
Eli jos käyttöjärjestelmäsi on 64-bittinen, pitäisi kaiken muistin olla käytettävissä, koska Windows 10 Home tukee 128Gt muistia ja 10 Professional taasen jopa 512Gt:tä.
Joskus muinaisina Windows 7-aikoina oli varsin isojakin eroja sen suhteen, minkä 7:n version 64-bittistä käyttöjärjestelmää käytit. Windows 7:ssa Starter ja Home Basic tukivat vain 8Gt:tä rammia, Home Premium 16Gt:tä ja vain Professional, Enterprise ja Ultimate 192Gt:tä.
Lämpötilojen tarkkailuun itse käytän HWMonitoria, mutta myös Speccystä voi niitä katsella tai prosessorivalmistajien kellotusohjelmilla (AMD Overdrive, Intel Extreme Tuning Utility).