Mosquito Magnet

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ylialokas, 16.06.2019.

 1. ylialokas

  ylialokas

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  15.09.2018
  Mökillä on todellinen hyttys/mäkäräisinvaasio. Ilman useita purkkeja offia ja muita myrkkyjä ei siellä pysty olemaan. Hain kaupasta Mosquito Magnet Executiven, kallis perkele mutta 6päivää se on siellä itekseen jauhanut ja tässä saalis.
  Oisko tuossa muutama tuhat pirulaista. Luin, että kukin naaras voi munia parisataa uutta. Saas nähä mikä on saalis ekan (3vko) huolto ja kaasunvaihdon jälkeen.

  Laskeskelin, että kaasua mennee sen 3-5 pulloa kesässä ja hajutyynyjä samanmoinen. Kaasuntäyttö nyt ei paljoa maksa ja jos laite vaan pysyy kunnossa, niin kesässä rahaa menee joku 150-200 euroa. Mut pystyypä nauttimaan kesästä mökillä. Ei ne tuolta lopu, mut jos edes vähenis. Niitä oli edellis viikonloppuna AIVAN VITUSTI.  IMG_20190616_134818.jpg IMG_20190616_134824.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2019
  Mariini tykkää tästä.
 2. pipo

  pipo

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Aika reipas saalis.

  Meilläkin on sama tilanne, että hyttyset haittaavat mökillä olemista. Ostin siihen pari vuotta sitten Mosquito Magnet Independence - mallin kun oli sopivassa alessa reiluun neljään sataan. Tuntuu ettei se vaikuta juuri hyttysten määrään iholla, vaikka imuroikin niitä tehokkaasti ympäristöstä. En ole jättänyt sitä päälle itsekseen, vaan se on käynyt vain mökillä ollessa. Paras tulos tulisi varmasti jos se olisi käytössä koko kesän.
   
 3. ylialokas

  ylialokas

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  15.09.2018
  Kaiketi noi saisi olla päällä kokoajan välillä toukokuu-syyskuu, jotta paras tulos saadaan. Tarkoitushan on pyrkiä vähentämään koko kantaa nappaamalla munivat naaraat. Näin ollen ei aynny uusiakaan. Toki mökki on metsässä mistä wi hyttyset lopu edes Cyclon B:llä mutta jos tuosta joku ilo olisi edes hyttysiä vähentämään
  Mielenkiintoista seurata saalista vaikka 4vkon päästä. Toi tosiaan kuudessa päivässä. Kaikki muo olisivat iholla vaan ei enää.
   
  Trotor tykkää tästä.
 4. Raaka

  Raaka

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2018
  Nyt on kyllä poikkeuksellisen paljon ötökkää liikenteessä.

  Jep. Tämä idea juuri tällä laitteella on. Tuttu muutamia vuosia sitten hommas tuon Mosquito magnetin, kun mökillä ei pystynyt ilman liekinheitintä oleskelemaan. Kesän se pöhötti sillä laitteella ja saalismäärät jotain siis aivan käsittämätöntä. Syksyllä jo kuulemma huomasin hyvin, että joukkotuhoaseita mökillä on hyödynnetty. Suurin lopputuloshan nähtiin seuraavanana kesänä, kun ei oikeastaan ollut hyttysiä nimeksikään.
   
 5. Butali

  Butali

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Minä ostin mosquito magnet patriotin 3 vuotta sitten.
  Puolentoista kesän jälkeen se sippasi.
  Vein paikalliseen elektroniikkahuoltoon, ja uusi piirikortti olisi pitänyt tilata, joka maksoi melkein saman, kuin koko toosasta uutena maksoin.
  Hyvä vehje, silloin kun toimii.
   
 6. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  715
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Aika hintavaa, jos pari hunttia palaa kesässä hyttysten tappamiseen.

  Halvemmaksi tulee laittaa vaikka puhallin ja sukkahousut tms. imemään hyttyset talteen. Jossain niksipirkassa tuota kehuttiin.

  Viime kesänä ei hyttyset ja mäkäräiset montaa viikkoa vaivannut, mutta tänä kesänä on kyllä aivan helvettiä ollut. Hettys paviljongissa voi ulkona olla, mutta muuten ei tule mitään.
   
 7. Anagonda

  Anagonda

  Viestejä:
  154
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Just koitin etsiä foorumilta aiheesta ketjua. Muistan edellisessä elämässä näiden olleen kovaa huutoa ja viestiketju oli pitkä.
  Onko kukaan seurannut näiden hintoja? Saako syksyllä alesta vai koska mahtaa olla halvimmillaan?

  Ötökkää on sopivan ärsyttävästi pihalla, että esim saunan jälkeen ei viitsi pihalle menne hetkeksikään. Sen verran ärsyttäviä että olen siitä jotain hintaa valmis maksamaan.

  Aikaisemmin oli myös hieman kalliimpi mosquito magnet mikä ei tarvinnut kaasua ollenkaan. Mahtaako sellaisesta olla kenelläkään kokemusta? Se että maksaa hieman enemmän säästyy nopeasti takaisin kaasun kulutuksessa, eikä tarvitse kaasua muistaa vaihdella.
   
 8. James_Potkukelkka

  James_Potkukelkka

  Viestejä:
  445
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Työkaveri kehui jotain diy kiljuansaa hyttysille, et toimis. Tiedä sitten miten tehokas, pitäs melkein kokeilla, kun melko yksinkertainen idea ja toteutus.
   
 9. Butali

  Butali

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Syksyllä löytyy ainakin kivijaloista halvemmalla. Patriot mallista maksoin muutama vuosi sitten 199e Mikkelin honkkarissa.
   
 10. ylialokas

  ylialokas

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  15.09.2018
  Kymmenen päivää tuli täyteen ja oli aika vaihtaa ansakoppaa. Ansakopan vetoisuus on 60.000-80.000 hyttystä. Sanoisin kopan olevan 80% täynnä, joten 45-65 tuhatta perkelettä on jäänyt loukkuun. Karkean laskukaavan mukaan 35000*150(munaa) on 5.25 miljoonaa uutta jää syntymättä. Mitettikääpä sitä.
  Noh, pihalla touhuttuani niitä kyllä riitti riesaksi edelleen ja kävivät uskomattoman nopeasti kimppuuni.
  Ansakopasta näkee, että kaikki eivät ole eksyneet sisään, vaan muutama on verkon päällä, lisäksi laitteen sisällä oli kuolleita. Täytyy puhdistaa kunnolla 2-3vkon päästä jahka on ensihuolto.
  Laitoin uuden ansan paikoilleen ja minuuteissa siellä oli kymmeniä jo ansassa sisällä.

  Kerään nuo kesänmittaan vaikka ämpäriin, niin näkee, paljonko saalista kesässä saa. Pari kolmesataatuhatta on tämän hetken arvio.

   
  Zydenius, Prime, Tarnado ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 11. ylialokas

  ylialokas

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  15.09.2018
  3viikkoa meni aika nopeesti. Kaasua oli vähän jäljellä mutta koska mökille en ole suuntaamassa vähään aikaan, suoritin samalla ensihuollon. Kaasun ja hajutyynyn vaihto, sekä yleinen putsaus.
  Laite toimii hyvin ja tekee sen minkä lupaa. En tiedä oliko keli sellainen, että hyttyset pysyivät poissa, planeettojen asento tai joku muu syy mutta huomasin muutaman tunnin mökillä puuhatessani, että sainpa olla aika rauhassa! Vain muutamia hyttysiä kävi ihmettelemässä. Ehkä pahin kausi on muutenkin takanapäin.

  No mutta tässä 20päivä saalisti ämpäriin tiputeltuna.  Ansojen vetoisuus on tosiaan 60k-80k, joten arvioisin tuossa olevan n. 100k-140k hyttystä.
  Jos kukin onnistuisi munimaan, niin kantaa tuli karsittua 10milj-14miljoonaa kappaletta. Totuus on ehkä 1/5:stä pääsee munimaan. Aika paljon siltin. Ansa jatkaa työtään.
   
  Tarnado tykkää tästä.
 12. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  2 595
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Meillä on tuo ollut mökillä keväästä syksyyn tauotta päällä 5 vuotta. Ennen käyttöönottoa oli hyttysiä niin paljon ettei ulkona voinut pahemmin olla, pari kk MM käyttöönoton jälkeen oli ehkä promille hyttysistä jäljellä, eikä kanta ole uusiutunut. Myöskään ei jätetä mihinkään seisovaa vettä jonne ne harvat ansan välttäneet pääsisivät munimaan.
   
 13. ylialokas

  ylialokas

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  15.09.2018
  Meillä on sama tilanne, kuten yllä kirjoitin. Hyttysiä oöi niin paljon, ettei edes parin prommillen humala helpottanut asiaa ja OFFia kului useita purkkeja koko ajan.

  Seisovaa vettä ei mökiltämme pysty poistamaan, kun keskellä metsää mökki sijaitsee.
  Mutta uskon ja väitän laitteesta olevan positiivinen vaikutus hyttyskannan poistoon.
   
 14. Muumi

  Muumi

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Ihmiset vaurastuvat ja teknologia muuttuu edulliseksi. Hyttysansat yleistyvät siinä samalla.Olis kiva tietää mitä vaikutuksia tällä olisi hyttyskantoihin ja luonnon ravintoketjuun. Esimerkiksi jos hyttysansoja alkaisi löytyä joka tuvasta ja mökistä, niin mitä vaikutuksia sillä olisi.
   
 15. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  715
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Pienten lintujen määrä on kokoajan ollut laskussa, että tuskin ainakaan ne nälkään kuolee.
   
 16. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 634
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Jossakin oli arvio, että Suomessa saattaa yhtä aikaa olla 21 000 miljardia hyttystä.

  Kotien ja mökkien hyttysansoilla ja karkottimilla ei ole kokonaisuuden kannalta minkäänlaista vaikutusta. Ei vaikka joka asunnon ja mökin ympäriltä tuhottaisiin jokainen siihen 50 metrin säteelle lentävä hyttynen.

  Sillä olisi jo vaikutusta kun alettaisiin lentokoneesta levittää laajoille aluieille jotain DDT myrkkyä tai muuta saman kaliiberin myrkkyä tai tuhoamaan hyttyset Suomesta jollakin geenimuuntelulla tai muunnelluilla viruksilla.