Monsterlabo esitteli jälleen passiivijäähdytteistä The First -koteloaan CES-messuilla

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 222


Monsterlabo on esitellyt CES-messuilla tuotantovalmista versiota The First -passiivikotelostaan. 19-litraisen kotelon sisätiloista lähes puolet on varattu jäähdytysratkaisulle. 21 alumiinirivasta koostuvan jäähdytyselementin kerrotaan painavan 2,7 kiloa ja jäähdytystehoa voi lisätä yhdellä ylöspäin puhaltavalla 140 mm tuulettimella. Lämmönsiirto tapahtuu prosessorilta ja näytönohjaimelta yhteensä 12 lämpöputken avulla. Koteloon sopii mini-ITX-emolevy, maksimissaan 270 mm pitkä näytönohjain sekä ATX-, SFX-L- ja SFX-virtalähteen.

Kotelon hinnat tulevat alkamaan 369 eurosta.

Lähde: MonsterLabo "The First" Passive Cooling Case Appears at CES With Multiple System Configurations
Monster Labo
 

Inehmo|

#73
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
516
Tämä oli kyllä todella mielenkiintoinen kapistus aina hintaan asti. :darra:
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 838
Tummalla teemalla näyttää kuin joku olisi piirrellyt paintilla viivoja kuvan päälle:

Screenshot_20190110-171526_Samsung Internet.jpg

:)
 
Liittynyt
28.03.2018
Viestejä
700
Luin jostain että Monster Labo oli Calyoksen yhteistyökumppani joka sitten rekrytoi Calyokselta NSG-S0-suunnittelutiimin ja NSG-S0 projekti sitten vähän lässähti.

Tässä laatikossa ei kuitenkaan taida mitään kupariputkea syvällisempää lämmönvaihdinta olla.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
230
On hintaa mutta jos on tähtäimessä ollut esim custom loopin teko niin tämän hinta tulee aika lähelle samaa kuin kotelo + custom loop CPU + GPU.
Ei kai tämänkaltaisen ratkaisun ole tarkoituskaan kilpailla hinnalla tai edes samassa markkinasegmentissä kuin harrastajien custom loopit.

Custom-vesijäähy täytyy kuitenkin viimeistään parin vuoden välein purkaa, huoltaa, vaihtaa nesteet ja uusia tiivisteet. Lisäksi siitä on melko haastavaa tehdä oikeasti äänetön. Harrastaja toki purkaa kotikonettaan itse ihan mielellään, mutta monissa käyttökohteissa tämä ei ole realistinen skenaario.

Täyspassiivisen ilmajäähyn myyntivaltit on nimenomaan mahdollisuus rakentaa lähes huoltovapaa ja lähestulkoon äänetön kokoonpano esim. DAW-käyttöön tai teollisuuden ratkaisuihin, joissa oletettu käyttöikä on 5+ vuotta.

Ainoa mikä valokuvista varsinaisesti pistää silmään on näytönohjaimesta puuttuvat VRM-jäähyt. Nämä on varmasti jätetty messukappaleesta tarkoituksella pois, mutta olisi ihan mielenkiintoista nähdä mikä on niiden osalta aiottu ratkaisu. Usein juuri virransyötön lämpöongelmat on passivikoneissa se pahin akilleenkantapää.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
95 434
Viestejä
1 921 714
Jäsenet
40 429
Uusin jäsen
janispetke

Hinta.fi

Ylös Bottom