MonsterLabo esitteli Computexissa mielenkiintoista passiivijäähdytteistä SFF-cooleri-koteloratkaisua

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 781Varsin tuntemaon MonsterLabo on esitellyt Computex-messuilla Seasonicin osastolla mielenkiintoista prototyyppivaiheessa olevaa The First -koteloratkaisuaan, joka pitää sisällään passiivisen jäähdytysratkaisun SSF-kokoonpanolle. Pohjamuodoltaan kotelo on neliömäinen ja tyypiltään tornimallinen. Ulkokuoret ovat alumiinia ja sisärunko terästä.Kotelon sisällä on paikat mini-ITX-emolevylle, jopa 270 mm pitkälle näytönohjaimelle, ATX- tai SFX-virtalähteelle, yhdelle 3,5 tuuman asemalle sekä kolmelle 2,5 tuuman asemalle. Sekä näytönohjain että prosessori ovat yhteydessä pitkillä lämpöputkilla (6 kpl per jäähdytyskohde) samaan kotelon yläosan kattavaan jättikokoiseen ja rakenteeltaan harvaan jäähdytysrivastoon. Ratkaisun kerrotaan kykenevän jäähdyttävän passiivisena jopa 200 watin lämpökuorman sekä kotelon pohjaan asennetun tuulettimen avustuksella jopa 300 watin kuorman.

Kotelo saattaa ehtiä markkinoille vielä tämän vuoden puolella. Sen tarkka hinta ei ole vielä tiedossa, mutta arvio liikkuu 300-400 dollarin haarukassa.

Lähteet: Facebook, SweClockers, TechPowerUp

Kuvat: Sweclockers

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
249
Nyt ollaankin jännän äärellä. Mitoista saisivat vielä höylätä hieman pois, mutta muuten lupaava layout.

Asiallisesti toteutettuna ja oikein hinnoiteltuna tällainen konsepti kiinnostaisi kovasti. Useimmiten vastaavat niche-projektit vaan tahtoo kaatua siihen että tuotteistamisessa kestää ja sitten hinta karkaakin lapasesta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 359
Näissä koteloissa alkaa hinta olla sellainen, että Corsair One rupeaa tuntumaan ihan kustannustehokkaalta vaihtoehdolta.
 
Liittynyt
08.12.2017
Viestejä
511
Jotenkin mietityttää, miten pitkäikäinen tuo on siltä kannalta, että jos cpu/gpu vaihtavat paikkaa emolevyllä/kortilla. Muuten ihan kiva konsepti.
 

WanhaPatu

Suurmöyhentäjä
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 236
Jotenkin mietityttää, miten pitkäikäinen tuo on siltä kannalta, että jos cpu/gpu vaihtavat paikkaa emolevyllä/kortilla. Muuten ihan kiva konsepti.
Kun näytönohjain tulee jonkinlaisen riser-kaapelin päähän, niin eikö sen kiinnitys voisi samalla olla säädettävä siten, että sivu/korkeus/syvyyssuunnassa koko korttia siirtämällä GPU saadaan osumaan täsmälleen jäähdyttimen "blokin" kohdalle? Emolevyn kanssa voi olla vaikeammin toteutettavissa.
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
747
Zalmanilta tuli aikoinaan vastaavanlainen setti oliko siinä nyt kaksi eri koteloa, Zalman TNN-300 ja TNN-500. Kummatkin passiivijähdytteisiä niin prossulle kuin näyttikselle juurikin putket jotka vei tuohon kotelon ulkopuolella oleviin jähdytysrivastoihin. Ja näissä koteloissa tämä liikutettavuus oli hoidettu niin että koko ytimen päälle tuleva "blokki" oli irrotettavissa putkista, ja laitettavissa täten juuri siihen kohti mihin piti. Putket olivat myös irroitettavissa noista rivastoista, ja täten liikutteluvaraa tuli entisestään. Myöskin 90 asteen mutkalla olevat putket oli suunniteltu niin että niille oli muutama paikka ylimääräistä siellä rivaston puolella (esim. 6 putkea, mutta 10 koloa mihin ne voi kiinnittää) jolloin pystyi vielä enemmän liikuttelemaan niitä. Muutaman kerran tullu tommoseen koteloon rakennettua eri kokoonpanoja eikä kertaakaan tullut mitään ongelmia ettei olisi löytänyt kohdilleen.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 818
Tämä on hyvin mielenkiintoinen projekti ja varsinkin sen takia et taustalla on Calyous-yrityksen entiset työntekijät ja näyttää siltä ettei Calyoksen vastaavanlaisella tekniikalla toimiva NSG S0 -kotelo tule ikinä näkemään päivänvaloa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
106 962
Viestejä
2 146 281
Jäsenet
43 818
Uusin jäsen
sixbladeknife

Hinta.fi

Ylös Bottom