Monihuoneääntä RasPi-pohjalta

Liittynyt
01.02.2019
Viestejä
316
Mistä kannattaisi lähteä liikkeelle jos tavoitteena on jotain seuraavan kaltaista:
  • lähteinä toistaiseksi lähinnä kännykät (Android), läppäri ja tv, mutta joku striimauspalvelu (Tidal?) on myös mahdollinen
  • erillisiä huoneita / kuuntelupaikkoja olisi muutama, kaikissa näissä esim. Raspberry Pi + Hifiberry DAC tai Digi kaiuttimista riippuen
  • periaatteessa riittää jos yksi äänilähde soi yhdessä huoneessa, mutta toki yhtäaikainen toisto olisi kiva jos ei mene liian vaikeaksi esim. yhtäaikaisuuden osalta.
Helpoimmalla pääsisi varmaankin laittamalla jokaiseen streameriin oman Bluetooth-vastaanottimen, mutta olisiko äänen jakamista mahdollista tehdä ip-pohjaisesti? Bluetooth-ratkaisu ei oikein huokuttele siinä vaiheessa kun pitäisi ruveta vaihtamaan tukiasemia. Eikä yhden A2DP-tukiaseman kautta saa varmaan kuin yhden lähteen äänet läpi? Tuleeko ip-pohjaisesta äänensiirrosta kohtuuttomasti viiveitä - lähinnä tv-käyttöä ajatellen, muutenhan niillä ei ole väliä - ja onko tv:stä tulevassa spdif/toslink -äänessä vielä joku salaus joka voisi estää sen käsittelyä?

Joku palvelinpohjainen ratkaisuhan tässä olisi tarpeen, suosituksia?
 
Liittynyt
24.02.2017
Viestejä
68
Helpoin tapa monihuonetoistoon on, että yhdellä Raspilla pyörii Logitech Media Server (LMS). Muilla Raspeilla riittää squeezelite-playerit. LMS:ään saa kaikenlaisia plugineja, joilla varmaan striimauspalvelutkin onnistuu. LMS:n kauko-ohjaus sujuu kännykällä taikka www-sivun kautta.

Ilman monihuonetukea joustavampi systeemi on mielestäni UPnP-server ja -client combo. Esimerkiksi Kodi Raspeihin ja puhelimeen BubbleUnP /Android UPNP/DLNA Server, Player, Controller and Renderer. Puhelimesta voi valita äänilähteeksi minkä tahansa sisäverkon serverin ja ohjata äänen mihin tahansa renderiin (TV, av-vahvari, Kodi, toinen puhelin)

Molemmat systeemit toimii IP-pohjaisesti sisäverkossa (saa myös jaettuna ulkoverkkoon=oma striimauspalvelu omalla musiikkikirjastolla). Mulla on molemmat systeemit Raspissa, käytän niitä ristiin, ovat ihan erilliset järjestelmät, eivätkä sekoita toisiaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 014
Tässä olen nyt kokeillut rAudio-1 ja BalenaSoundia.
Raspeina RPi3 sekä RPi4 ja tarkoitus olisi siis saada Spotify Multiroom toimintaan samassa syncassa.

Molemmissa tapauksissa yksittäisen Raspin sain toimimaan streamerina, mutta Multiroomia ei sitten millään. Molemmissa Snapcast kai Multiroomin varsinaisesti toteuttaa.

Volumio voisi olla seuraava listalla, mutta 60e/vuosi kustannus vähän yskii, kun noita ilmaisiakin tuntuisi olevan tarjolla.

Eli kokemuksia Raspberryn Multiroom softista otetaan vastaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
194 271
Viestejä
3 508 402
Jäsenet
62 474
Uusin jäsen
Korpraali

Hinta.fi

Ylös Bottom