Modaaja loi Framework-kannettavasta mekaaniseen näppäimistöön integroidun tietokoneen

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 125


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Kesällä julkaistut Framework-kannettavat nousivat huomioon massasta varsin erottuvan ideologiansa pohjalta, sillä kyseiset laitteet olivat monin osin käyttäjän itsensä huollettavissa ja konfiguroitavissa. Nyt vaihdettavissa ollut tietokoneen emolevy on päässyt myös käyttöön kannettavien ulkopuolella, kun YouTube-kanava Elevated Systemsin CJ rakensi Frameworkin emolevyn avulla tietokoneen suoraan mekaaniseen näppäimistöön.


Käytössä ollut emolevy sisältää Intelin Core i7-1165G7 -prosessorin ja näppäimistörunkona toimii CJ:n itsensä 3D-tulostama runko. Runko on toteutettu kahdesta palasta, jotka vain napsahtavat kiinni toisiinsa, jotta se kestäisi emolevyn osien mukanaan tuoman lämmön ja voisi mukautua lämmön seurauksena halkeamatta.

Alun perin CJ:n tarkoituksena oli vain luoda pienikokoinen runko tietokonekäyttöä varten ja tulostetussa kotelossa olikin VESA-standardin mukaiset liitokset, jotta sen voisi kiinnittää suoraan näytön taakse. Työ kuitenkin jatkui vielä ja rungon päälle rakentuikin Gateronin sinisiä kytkimiä käyttävä 60-prosenttinen mekaaninen näppäimistö, jolle niin ikään 3D-tulostettiin oma runkonsa. Aivan täysin integroitu näppäimistötietokone ei kuitenkaan ole, vaan näppäimistöosiosta on vedettävä USB-kaapeli alapuolella lepäävään Frameworkin emolevyn USB-paikkaan.

Kyseessä on vain modattu kokoonpano harrastuksen vuoksi, joten lopputuloksen ulkonäkö ja viimeistely eivät ymmärrettävästi ole kaupallisen tuotteen tasolla, vaan rungon saumat ovat erittäin selvästi näkyvillä. CJ toteaakin, että selvät kahdesta osasta muodostuvan rungon saumat olisi kannattavaa peittää, mikäli kokoonpanoa haluaisi käyttää päivittäisessä käytössä. Lisäksi muun muassa osan tietokoneen liitännöistä voisi modaajan mukaan siirtää sivuilta taakse ja rungon voisi tehdä alumiinista, jolloin ulkonäkökin olisi viimeistellympi.

Lähde: Elevated Systems @ YouTube

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
2 428
Nyt voisi herra toimittaja mennä nurkkaan häpeämään, kun sai houkuteltua tällaisen 80-luvun teinin klikkaamaan linkkiä mainitsemalla Commodore 64. Muuta yhteistä noilla ei ole kuin kaapelin sisus joka on kuparia.
 

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 125
Tällä ei ole MITÄÄN tekemistä kuusnepan kanssa, typerää otsikointia.
Punnerruksia punnerruksia nyt
Nyt voisi herra toimittaja mennä nurkkaan häpeämään, kun sai houkuteltua tällaisen 80-luvun teinin klikkaamaan linkkiä mainitsemalla Commodore 64. Muuta yhteistä noilla ei ole kuin kaapelin sisus joka on kuparia.
Otsikko muutettu. Alkuperäisen otsikon Commodore-viittaus oli suoraan modaajalta itseltään, joka kertoo videon kuvauksessa kyseessä olevan moderni veto Commodore 64:stä. ("It's a modern take on the classics Commodore 64. I call it the CJ64")
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
199 890
Viestejä
3 589 290
Jäsenet
63 463
Uusin jäsen
nerzhul

Hinta.fi

Ylös Bottom