Miten löytää android puhelin jos sijainti ei ole päällä?

Liittynyt
22.09.2021
Viestejä
90
Eli samsung s10 varastettu /kadonnut. Samalla koko reppu kun nukahti auringossa. Siihen voi vielä soittaa mutta kukaan ei vastaa. Outoa että ei ole hard resetoitu jo. Onko keinoja saada puhelimeen yhteyttä? Kiitoksia avusta
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 689

Sally_Spectra

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
07.06.2021
Viestejä
2 369
Hard resetti ei mielestäni enää auta rikollista, koska jos siellä oli google tili sisällä ennen resetointia, nikn se kysyy sitä tilin salasanaa sen resetoinnin jälkeenkin.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
5 497
Tosiaan, jos puhelimeen on kirjauduttu Google tilillä, niin silloin jos tehdään reset, aktivoituu FRP (Factory Reset Protection) suojatoimi, joka vaatii samaisen tiliin kirjautumisen, ennenkuin puhelimen saa käyttöön.

Näihin on netti täynnä ties mitä ohjeistuksia ohitukseen, mutta suurin osa on puhdasta huijausta ja monesti yritetään saada asentamaan joku ohjelma (malware), jolla muka saa purettua. Mutta on myöskin tapauksia, joissa ohitus on mahdollista etenkin vanhemmissa Android versioissa, joten riippuen varkaasta, voi olla vaara että saadaan auki (en jaksa tutkia tarkemmin kyseisen mallin tilannetta).

Ja kerta puhelimeen pystyy vielä soittamaan, niin se on vielä sitten päällä, toivottavasti oli asialliset lukitukset laitettu, ettei puhelimeen pääse helposti sisään?

Mutta tässä tapauksessa, kannattanee lähteä puhelin kauppaan, käydä operaattorilta hakemassa uusi SIM ja kuollettaa se vanha, ettei tule yllätyksiä puhelinlaskuun (etenkin jos PIN koodi luokkaa 0000)...
Sekä jos tiedät IMEI koodin, niin ilmoittaa se varastetuksi operaattoreille, taitaa jotkut laitella jopa mustalle listalle noita.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
11 201
Ilmeisesti asia on ratkennut, kun aloittaja ei ole tilanne päivityksiä tehnyt, mutta jos ei ole.
Eli samsung s10 varastettu /kadonnut. Samalla koko reppu kun nukahti auringossa. Siihen voi vielä soittaa mutta kukaan ei vastaa. Outoa että ei ole hard resetoitu jo. Onko keinoja saada puhelimeen yhteyttä? Kiitoksia avusta
Tärkein, onko millaiset suoja/turva-asetukset. Jos heikot, SIMin pin oletus tau kokonaan pois, ja suht avoin liittymä, niin kiire ottaa yhteyttä operaattoriin, ainakin kaikki maksu jutut pois, data ja soitto harkinnan mukaan, hukkunut laite varsin usein löytyy kun siihen soittelee niin löytäjät vastaa, ja sopia nouto , vastaaja voi toki olla vihamielinen, joten kaikenmailman vedätyksiä syytä varoa.

Onko laitteen turvaasetukset kunnossa, vahva ei arvatta suojakoodit, muistikortti, ja USB suojattu, ettei tietoja saa. Lähimaksu estetty/ei käytössä ? Näillä merkitystä kuinka kiirä ja hätä ja mitä tehdä, siltä varalta että pahikset asialla.

Onko laitteessa omistajan/tai läheisen tiedot, eli rehti löytäjä saisi yhteyttä omistajaan.

Sitten ne onko jutut mitä laitteen tileillä voi tehdä, eli Googlen ja Samsungin tilit, niissä on juttuja mistä voi olla hyötyä, mutta tärkeää se että niihin voi kirjautua ilman että puhelin on lähellä, ettei esim kaksivaiheinen tunnistus ole puhelimen varassa.

Puhelimen pikainen datayhteyksien katkominen johtaa siihen että etäyhteydet menetetään. Siitä huolimatta tarkistaa tilit, ja tsekata asiat niin ettei ns virallisesti voi ottaa käyttöön ilman tilin haltijan myötävaikutusta. Varastettu status moneen paikkaan ei ainakaan helpota. (en tiedä saako sen niin että viralliset palvelu pisteet sen näkisi jos kysellään apuja)
 
Liittynyt
22.09.2021
Viestejä
90
Puhelinta ei ole löytynyt ja etätyhjennys ei toimi :( 6 numeroinen pin suojakoodina. Imei tiedossa. Mutta poliisi ei ota vastaan enään puhelinvarkauksia.
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 058
EDIT: Sama sanottu jo aiemmin, eli IMEI operaattorille --> blacklist
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
206 394
Viestejä
3 686 393
Jäsenet
64 490
Uusin jäsen
Kimpsukampsu

Hinta.fi

Ylös Bottom