Mitä sarjaa/sarjoja seuraat / mitä alkaisin seurata?

Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
4 281
Tuli tahkottua For All Mankind loppuun ( kolme tuotantokautta ) Tykkäsin kovasti. Mukava sekoitus historiaa & vaihtoehtoista historiaa ja fiktiota. Hieman Apollo 13 ja The Martian elokuvan / tyyppinen sarja, eli jos näistä tykkäsi, niin tämänkin varmasti uppoaa. Kaksi ensimmäistä kautta oli aika uskottavaa, mutta kolmannella kaudella lieviä ylilyöntejä, mutta ei kuitenkaan mennyt överiksi. Esim se millä kalustolla kolme kilpailijaa Marsiin yrittää, kahdella oli ihan uskottavat vehkeet käytössä, mutta kolmannella oli sitten USS Enterprise tyyppinen alus käytössä. Ei oiken sopinut kuvaan. Mutta kaiken kaikkiaan hyvä sarja ja ehdottomasti katsomisen arvoinen ( Apple TV ).

Neljäs kausi tähänkin tulossa tämän vuoden aikana, joka pitää sitten aikanaan katsastaa.


 
Liittynyt
05.09.2020
Viestejä
1 213
Gene Roddenberry's Andromeda voisi olla yksi vaihtoehto, mutta ei taida oikein olla saatavilla, ainakaan suoratoistopalveluissa.
Tätä on nyt tullut katseltua ja hyvällä tavalla vanhanaikaista scifiä. Outoja karvaturreja tässäkin ja efektit tietty vanhentuneita muttei haittaa liikoja.

Pari selvää klassikkosarjaa joissa vähemmän väkivaltaa unohtui mainita: alkuperäinen Galactica ja Firefly.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 480

Jury Duty oli hauska sarja, löytyy Primeltä. Olevinaan dokumentti lautamiehistä, mutta yhtä lukuunottamatta kaikki ovat näyttelijöitä. Mukana myös kykloopin näyttelijä, joka esittää itseriittoista versiota itsestään.
Tää voiskin olla hyvä! Muikkarina "Puolan prime-tililäisille", tämä ei löydy catalogista vaikka kieli olisi englantina. Eli edellyttänee sitä "maakikkailua" Suomeen ensin. :)
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Kingdom (Kaudet 1 & 2 + erikoisjakso, Netflix)

Korealainen keskiajalle sijoittuva zombiesarja. Kuninkaan huhutaan kuolleen, mikä käynnistää hovissa valtataistelun. Lisäksi outo tauti iskee syrjäkylässä. Mulla on ollut huonoa tuuria korelaisten tuotantojen kanssa, sillä esim. Squid Gamessa ja Bong Joon-hon leffoissa on ollut niin ärsyttäviä hahmoja, että katsominen on tehnyt tuskaa. Tämä oli onneksi poikkeus siihen. Tykkäsin ekasta kaudesta yllättävän paljonkin, mikä hieman yllätti, sillä zombiet ei ole sitä ykkösviihdettäni. Tässä kuitenkin taisi miljöön vaihto auttaa kummasti. Toinen kausi sitten... No, se ei ollut yhtä hyvä ja sain siinä fläsäreitä Game of Thronesista, eikä sillai hyvällä tavalla. Erikoisjakso sentään oli taas ihan ok kamaa. Jos aasialainen meno ja zombiet kiinnostaa, niin kyllä tämä kannattaa tsekata, ainakin eka kausi. e: Ilmeisesti toinenkin erikoisjakso on tekeillä.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
4 281
Tapaus Ted Lasso. Hyvin pitkän aikaa olin vältellyt tätä sarjaa, koska ajauts jostain urheilukomedista ei kiinostanut yhtään. Olin moneeen kertaaan jo päättänyt, että tätä paskaaei tarvitse katsoa, koska se on vieläpä jotain jenkkityyliin tehtyä mukahauskaa sanailua sporttiympäristössä tai jotain kieli poskella tehtyä sporttihuumoria. Jo sarjan mainoskuvakin nosti negatiivisiä fiiliksiä.

1694448996606.jpeg


No, päätin kuitenkin hieman vilkaista sarjaa yksi ilta, kun ei ollut mitään muutakaan oiken katsottavaa. Ja eihän tämä nyt mikään hasssunhauska komediasarja ollutkaan, vaikka niin luulin. Ei pahemmin naurattanut oikeastaan kertaakaan. Sen sijaan se oli varsinainen hyväntuulen sarja, joka sisälsi paljon sellaista sanotonta huumoria josta tuli hyvälle tuulelle. Sellainen pieni hymy oli naamalla kuitenkin aika tiheään. Kaiken kruunasti tietysti Tedin yltiöpositiivinen elämänasenne, jota seuratessa tuli erittäin hyvälle tuulelle.

Sarja ei siis ollut yhtään sitä mitä odotin, vaan paljon paljon parempi. Oikeastaan on vaikea sanoa mitä tämä oli, mutta se oli hyvä. Jäin kaipaamaan lisää, mutta eipä taida tulla koskaan.

8/10

 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
True Detective (Kausi 1, Blu-ray)

Matthew McConaughey ja Woody Harrelson näyttelevät pääosia tässä synkän rikosantologiasarjan ensimmäisellä kaudella. Soisen Lousianan sokeriruokopellolta löytyy rituaalisesti murhatun nuoren naisen ruumis ja rikostutkijat Rustin Cohle ja Martin Hart saavat jutun hoitaakseen. Tässä sarjassa, tai ainakin tällä ekalla kaudella tehtiin moni asia nappiin. Roolitus on erinomaista, pääosakaksikko nihilistinen Rust ja "ihan tavallinen tyyppi, jolla on iso mulkku" Marty luovat hyvää dynamiikkaa eikä sivuosissakaan hutiloida. Osalla hahmoista on varsin vähän ruutuaikaa mutta onnistuvat silti vakuuttamaan. Myös tunnelma on paikoitellen erinomainen. Katsoin tämän ekan kerran sillon joskus melkein kymmenen vuotta sitten ja se kolahti silloin tosi kovaa. Nyt toisella kerralla se ei ihan yhtä kovaa iskenyt mutta silti kuitenkin hyvä. Yksi tekijä tähän on luultavasti mysteerin puute. Kun käänteet on tiedossa niin niitä ei enää pysty jännittämään samalla tavalla. Myöskään aikanaan melkein lovecraftmaiset Carcosa ja Keltainen kuningas eivät nekään enää samalla tavalla säväyttäneet. Muut kaudet eivät valitettavasti koskaan päässeet samalle tasolle, kakkoskausi varsinkin on ehkä yksi isoimpia pettymyksiä TV-historiassa verrattuna ykköskauteen. Neloskausikin pitäisi kohta olla tuloillaan.
 

kuoris

Tukijäsen
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
2 791
Ropaussarja Latelasta alkaa uusi kausi tänään. Arvostelun perusteella enemmän salonkikelpoinen kuin edelliset kaudet. Toivottavasti ei liika lähde juuriltaan, toki kaveritkin alkaa olla niin vanhoja ettei (viina)sekoilut enää ole ajankohtaisia.
 
Liittynyt
10.12.2018
Viestejä
169
^ mielestäni sarjan alkupuoli oli ihan kiinnostava, mutta juoni ajautui sitten oudoille poluille ja loppui sit kesken cliffhangeriin..
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 504
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
948
Invasionin S2 tuli ulos ja samoin Foundationin. Loistavia kumpainenkin. Ahsoka myös, parasta Star Warsia sitten Mandalorianin ja Andorin
Pari muuta jokeria:

The Swarm
Based on Frank Schätzing’s international bestseller, The Swarm tells the story of escalating disasters borne out of the world’s seas. Across the globe, lives are increasingly imperiled as scientists come together sensing that something bigger is at play: an intelligent life force, dwelling in the deep – capable of manipulating the ocean.Special ops: Lioness
Inspired by an actual US Military program, follows the life of Joe (Zoe Saldaña) while she attempts to balance her personal and professional life as the tip of the CIA's spear in the war on terror. The Lioness Program, overseen by Kaitlyn Meade (Nicole Kidman) and Byron Westfield (Michael Kelly), enlists an aggressive Marine Raider named Cruz (Laysla De Oliveira) to operate undercover alongside Joe among the power brokers of State terrorism in the CIA's efforts to thwart the next 9/11.


Katla, Outer Range, Our Flag Means Death, Hello Tomorrow, Big Sky, Black Knight, The Ark, The Cleaning Lady, Interview With A Vampire, Severance, Silo, The Capture, The Old Man ja War of The Worldsin tuore eurosarja on kans mainio.
 
Liittynyt
13.08.2018
Viestejä
527
Tää oli selvästi mulle tehty. Rakastan lentokoneita

Tekisi mieli katsoa, mutta jatko on vaakalaudalla niin ei sen takia kehtaa edes aloittaa:

However, just because Into the Night hasn’t been renewed yet doesn’t mean you should lose all hope. Netflix hasn’t officially canceled the series either: it’s just in limbo. It could still go either way, though fans may want to brace themselves for news of an official cancelation
 

Yeenoghu

Neighbour of the beast
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
1 209
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
4 281
Tässä olen katsellut Black Bird:ä. Varsin hyvä sarja mini-sarja ( Aplle TV ) Tuo Larryn roolin vetävä näyttelija (Paul Walter Hauser) on kyllä tehnyt jäätävän suorituksen. Ei jumalauta miten voi olla on "pelottava" kaveri. Lempeä nallekarhu mutta aivan sairas ja psyko. Taisi Paul saada tuosta rooolistaan muutaman palkinnonkin. Ansaituisti sanoisin. Vai mitä mieltä olette kun tälläinen kaveri tulee vastaan.
Itse sarja käynnistyy hieman hitaasti, mutta hyvää vankila meininkiä luvassa. ( Perustuu tositapahtumiin.) Onkohan tää myös Ray Liottan (RIP) viimeisiä esiintymisiä ? Aika huonolta näyttää jo tässäkin.1695491110179.jpeg


 
Viimeksi muokattu:

kuoris

Tukijäsen
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
2 791
Silo tuli katottua. Yllättävän hyvää dystopia-scifiä. Toinen kausi ilmeisesti tulee 2024.

Voisi melkein lukaista kirjat mihin tuo perustuu.
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
948
Onneksi et vaivautunut kertomaan missä sarjaan törmäsit. Joku toinenkin olisi voinut katsoa sarjan uudelleen, tai ne kuvatut kaudet
Näitä voi kurkkaa vaikka Dark Matter - suoratoista sarja netissä ja vaihtaa maata, niin ehkä löytyy jostakin. Tätä tuskin löytyy mistään isommasta. Freevee on näemmä Briteissä saatavilla. eli varmaan törmätty Privateering-menetelmällä ja siksi jätetty kertomatta. Vanhempia scifi-sarjoja löytyy aika heikosti mistään, yleensä niiden lopulle on ollut syynsäkin. Pieni osa saa kulttiseuraajia tietty.
Yksi omia suosikkisarjoja myös toi. Harmi, että sai lopun ja muistaakseni vielä huonon lopun.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 112
Silo tuli katottua. Yllättävän hyvää dystopia-scifiä. Toinen kausi ilmeisesti tulee 2024.

Voisi melkein lukaista kirjat mihin tuo perustuu.
Hollywood-lakko vie seuraavan kauden julkaisua pitkälle eteenpäin. Päädyin siksi itsekin lukemaan kirjat. Löytyvät e-kirjoina suomeksi kirjastosta.
 
Liittynyt
03.02.2019
Viestejä
158
Tuli tahkottua For All Mankind loppuun ( kolme tuotantokautta ) Tykkäsin kovasti. Mukava sekoitus historiaa & vaihtoehtoista historiaa ja fiktiota. Hieman Apollo 13 ja The Martian elokuvan / tyyppinen sarja, eli jos näistä tykkäsi, niin tämänkin varmasti uppoaa. Kaksi ensimmäistä kautta oli aika uskottavaa, mutta kolmannella kaudella lieviä ylilyöntejä, mutta ei kuitenkaan mennyt överiksi. Esim se millä kalustolla kolme kilpailijaa Marsiin yrittää, kahdella oli ihan uskottavat vehkeet käytössä, mutta kolmannella oli sitten USS Enterprise tyyppinen alus käytössä. Ei oiken sopinut kuvaan. Mutta kaiken kaikkiaan hyvä sarja ja ehdottomasti katsomisen arvoinen ( Apple TV ).

Neljäs kausi tähänkin tulossa tämän vuoden aikana, joka pitää sitten aikanaan katsastaa.


Ihan jees. Mars sarjan voisi katsoa nyt uudelleen, tykkäsin siitä kyllä oikeastaan enemmän.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 496
The Silo Silo (TV Series 2023– ) - IMDb

5 jaksoa takana, mainio Post-apocalyptic sarja. Kirjat ei tuttuja mutta äkkäsin sarjan siksi että sarjan luojana sama herra kuin loistavassa Justified- sarjassa.
Ideana on että 10k ihmistä elänyt maan alla jo parin sukupolven verran, ja heitä tietysti pidetään kurissa ja nuhteessa "ylempien" kerrosten kautta. Sekä korostamalla sitä, että ulos meneminen on kuolemaksi saasteiden takia. Pikkuhiljaa löytyy ihmisiä jotka alkaa kyseenalaistaa asioita, ja sen ympärille rakentuu hyvää draamaa ja trilleriä. Pääosassa on hemmetin hyvä Rebecca Ferguson ja tämä löytyy siis Apple Tv:n puolelta.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
4 281
Hieman poikkeava sarja tällä kertaa. Jarkko Tammisen maailma, MTV3.
En ole koskaan pitänyt Tammisesta, mutta tylsyyden iskiessä tuli katsottua live TV:stä jakso jossa pääosassa "Kape Aihinen". Jumalauta, täähän oli hiton hyvä ! Imittaattoreiden jutut monesti ovat aika surkeita , mutta tämä oli aika timattia. Katson varmasti seuaavatkin jaksot ja katsomosta aikaisemmat ( Ainakin Kape jakso oli kova , muusta en vielä teidä) Kannattaa antaa tälle mahdollisuus , vaikka genrestä ei pitäisi. Itse yllätyin.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 786
Pari jaksoa katsonut tuota Tammista ja kyllä, on yllättänyt erittäin positiivisesti.
 
Liittynyt
13.08.2018
Viestejä
527
Tekisi mieli katsoa, mutta jatko on vaakalaudalla niin ei sen takia kehtaa edes aloittaa:

However, just because Into the Night hasn’t been renewed yet doesn’t mean you should lose all hope. Netflix hasn’t officially canceled the series either: it’s just in limbo. It could still go either way, though fans may want to brace themselves for news of an official cancelation
Katsoin sittenkin Into The Night kaksi kautta.

Eurooppalainen sarja, hemmetin koukuttava oli ja vaikka on riski, että jää kahteen kauteen niin oli viihdyttävä ja freesin erilainen.

Sinällään epäuskottavia hahmoja, mutta premissi huomioiden voihan ihminen tälläkin tavalla käyttäytyä. Joka tapauksessa hauskaa katsottavaa.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
4 281
Hijack ( Apple TV )

Tämähän oli paljon parempi kuin odotukseni oli. ( ja mielestäni myös parempi kuin imdb arvosana on ) Brittiote näkyy tässä edukseen. Hienosti saatu 7-osaisen sarjan tapahtumat pidettyä käytännössä kokonaan lentokoneen sisällä ja vieläpä sillä tavalla, että jännitys ja kireä tunnelma pysyy koko ajan. Suosittelen. 4/5.

 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Secret Invasion (Minisarja, Disney+)

Marvelin minisarja, jossa Nick Furyn täytyy pysäyttää muotoaan muuttavien skrullien Maan vallankaappaus. Pari ekaa jaksoa oli melkoista snoozefestiä ja vasta kakkosjakson lopulla alkoi kiinnostaa. Sitten tykkäsin aina viimeiseen jaksoon asti, joka oli taas sitä perus-Marvelia ja muutenkin vähän tönkköä. Tämä oli vähän epätyypillistä Marvelia, minkä vuoksi siitä pidin, ainakin vähän matkaa. Tyyli oli hidasta ja maanläheisempää mitä yleensä. Jossain tätä verrattiin Andoriin, mutta sitä ei kyllä päästy lähellekään.

Niin ja torilla tavataan :)
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Pitää yrittää uudestaan joskus koska 1,5 jaksoa ei vaan tullut pysyttyä hereillä :)
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
1 048
Tällä hetkellä:

Yle Areena
- Babylon Berlin katsottu Yle Areenasta 4. kauden loppuun, jatkoa tuohon tulee joskus 5.kautena.
- seuraavaksi Yle areenasta Peaky Blinders sarja katsontaan

Blu-ray:lta
- Knight Rider: 1. kaudella kesken
- Miami Vice: 1. kaudella kesken
- The Blacklist: jossain kohtaa 3. kauden jaksoissa kesken
- Arrow: viimeinen 8. kausi katsomatta
- X-Files: 1. kausi katsottu ja 2. pitäisi aloittaa
- joulukuussa tulee Babylon 5 scifi-sarjan bd-boksi niin sitten aloitetaan sekin

DVD:ltä
- 'Allo 'Allo!: nyt katsomatta 2. kauden viimeinen jakso (jouluspesiaali)
- Lovejoy: 3. kausi kesken myös

Suoratoisto:
- Disney+: pitäisi katsella Mandalorian 3-kautta ja Loki-sarjan pari kautta jne
- Skyshowtime: Yellowstone 1. kausi katsottu ja sitä pitäisi jatkaa (ja katsoa myös tähän liittyvät parit minisarja spin-off:t 1883 ja 1923)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Star Wars: Clone Wars (Kaudet 1-3)

Tähtien sota -animaatio, joka sijoittuu episodien 2 ja 3 väliin. Tätä ei pidä sekoittaa siihen 3D-animaatiosarjaan, tämä on se aiempi 2D, mikä julkaistiin ilmeisesti leffojen välissä. Jaksot ovat muutaman minuutin mittaisia ja Disney+ on koostanut ne kahdeksi pitkäksi jaksoksi. Kauheasti tästä ei jää sanottavaa, sarja kun on enemmän natiaisille suunnattu eikä dialogia tai hahmonkehitystäkään kauheasti ole, paljon äksöniä sen sijaan. Loppua kohti alkoi olla hiukan parempaa muttei siltikään mielestäni erityisen timanttia. Jos sitä 3D-sarjaa meinaa katsoa niin tämä ehkä kannattaa tsekata ensin, tässä kun esitellään ainakin yksi siinä esiintyvä hahmo, mikä tuli itselleni siinä vähän puskista, että kukas hitto tämä nyt sitten on ja pitäisikö tuntea. Eikä tämä kestäkään kun reilut pari tuntia kokonaisuudessaan.
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
505
Jälleen valitettavan ajankohtainen Valley of Tears tuli vihdoin tahkottua läpi HBO:lta. Vähän kaksijakoinen fiilis jäi. Teknisesti pätevä, näyttelijät hoitaa hommansa, mutta paikoin todella paikallaan junnaavia pitkitettyjä kohtauksia. Ja viimeisen jakson päätteeksi jäi odottamaan toista kautta, aika moni juttu jäi pahasti auki.
Kyllä tätä silti voi suositella, ei näitä tositapahtumiin perustuvia sotasarjoja liiaksi ole.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
The Full Monty (Disney+)

Samannimiseen brittikomedialeffaan perustuva TV-sarja. Leffan olen nähnyt joskus ehkä lukioiässä, enkä muista siitä juuri mitään. Tämä sarja taasen oli tylsä, tekemällä tehty ja väkisin väännetyn oloinen. Kässärissä vaikka mitä ihmeellisyyksiä, esimerkiksi jotkin sivujuonet tuntuivat jäävän avoimiksi tai kuitatiin viimeisessä jaksossa tyyliin yhdellä lauseella. Jos vertaa vaikka siihen uuteen Trainspottingiin niin se oli paljon onnistuneempi tekele. Ehkä tämäkin olisi pitänyt tehdä elokuvaksi eikä pitkitetyksi TV-sarjaksi.
 
Liittynyt
12.01.2019
Viestejä
126
Oisko jollain tietoo, mistä löytyy Kolmas kivi auringosta? En itse googlaamalla löytänyt. Tekis mieleni aloittaa uudelleen katselu
 
Liittynyt
13.08.2018
Viestejä
527
Areenan Helsinki-syndrooma oli viihdyttävä ja yllättävän laadukas kotimaiseksi teokseksi. 8 jakson mittaisena sopivan pituinen myös.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
The Orville (Kaudet 2-3, Disney+)

Seth "Family Guy" MacFarlanen luoma scifisarja on nyt nähty kokonaisuudessaan, tai ainakin nämä kolme tehtyä kautta. Kakkoskauden aikana pidin tätä vielä sellaisena ihan jees Star Trek -parodiana/kunnianosoituksena, mutta täytyy sanoa, että kolmannella kaudella sarja nousi ihan uudelle tasolle. Aluksi kesti tottua uuteen tyyliin ja pitempiin jaksoihin, mutta sitten pari jaksoa oli niin hyviä, että olin ihan äimänä. Netissä luki, että huumori olisi jätetty kolmannelta kaudelta pois, mutten kyllä tiedä, mitä ihmettä tätä henkilö oli polttanut tai vetänyt. Kyllä sitä huumoria vielä oli runsaasti, sitä vaan ei käytetty vakavina hetkinä, mikä on juuri oikea ratkaisu. Kaikelle on aikansa ja paikkansa ja väärällä hetkellä käytettynä tunnelma on pilalla. Tulevaisuudesta ei vaan harmillisesti ole vielä tietoa. Sarjaa ei ole vielä virallisesti peruttu muttei jatkettukaan. No, jos sitten kuullaan jahka saavat Hollywoodissa välienselvittelynsä hoidettua. Kyllä tätä lisää jaksaisi katsoa.
 
Liittynyt
06.02.2023
Viestejä
750
Areenan Helsinki-syndrooma oli viihdyttävä ja yllättävän laadukas kotimaiseksi teokseksi. 8 jakson mittaisena sopivan pituinen myös.
Minäkin pidin. Kässäri oli sen verran hyvä, että kompensoi hiukan Franzenin iänikuista yksi-ilmeisyyttä.

Hieman poikkeava sarja tällä kertaa. Jarkko Tammisen maailma, MTV3.
En ole koskaan pitänyt Tammisesta, mutta tylsyyden iskiessä tuli katsottua live TV:stä jakso jossa pääosassa "Kape Aihinen". Jumalauta, täähän oli hiton hyvä ! Imittaattoreiden jutut monesti ovat aika surkeita , mutta tämä oli aika timattia. Katson varmasti seuaavatkin jaksot ja katsomosta aikaisemmat ( Ainakin Kape jakso oli kova , muusta en vielä teidä) Kannattaa antaa tälle mahdollisuus , vaikka genrestä ei pitäisi. Itse yllätyin.

Kiitos vinkistä, aloin katsoa tätä Katsomosta. Minusta Jarkko on kyllä hyvä, vaikkei kaikki hahmot tietysti ihan yhtä hyvin toimi. Eikä Niinistöä tee kukaan niin hyvin kuin Puotila.
Edit. Sekoitin ensin Aihisen ja Syrjäsen. Kape-jakso oli oikeasti hyvä, mutta repeän myös joka kerta kun "Syrjänen" vilahtaa ruudussa ennen mainoskatkoa :rofl:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.08.2018
Viestejä
527
Kivasti tuo Helsinki-syndrooma oli myös ajankohtainen kun viime hallitus veti yrittäjät kölin alta YEL-uudistuksellaan. Viime kerrasta ei opittu taas mitään.

90-luvulla menetettiin tuhansittain yrittäjiä rakentamasta Suomelle valoisampaa tulevaisuutta ja se näkyy edelleen huomattavasti heikompana taloutena verrokkimaihin nähden koko ajanjaksolla lamasta tähän päivään.

Nyt kun on tullut uusia yrittäjäsukupolvia, jotka eivät enää välitä 90-luvun kaltoinkohteluista niin sitten valtio muisti taas kurittaa heitä tuloista riippumattomalla arvioverotuksella (tekaistut YEL-maksut).

Anteeksi offtopicista, mutta sarjan sanoma oli hyvä ja sitä on hyvä miettiä, että millä tavoin tässä maassa kannattaa kohdella niitä, jotka omalla riskillään yrittävät muitakin työllistää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 691
Squid Game: The Challenge

Watch Squid Game: The Challenge | Netflix Official Site

Varmaan monia ei suuresti yllättänyt että tällainen pökäle ilmestyi. Suositusta Squid Game sarjasta on siis tehy tositosi-tv versio jossa sarjaan pohjautuen joukko kilpailijoita kisaa "valtavasta" (4,56 miljoonan USD:n) rahapotista alkuperäisessä Squid Game sarjassa nähtävien "pelien" mukaisesti. Sarja onkin melko tarkasti kopioitu näiltä osin alkuperäisestä mutta kokonaisuus kärsii monesta muusta ongelmasta. Samanlaista jännistystä ei pystytä luomaan kun pelin tiedetään olevan "leikkiä" ja se myös näkyy kilpailijoissa. Lisäksi alkuperäisessä sarjassa ollut taustajuoni on jouduttu jättämään pois ja korvaamista on yritetty hoitaa vahvistamalla kilpailijoiden välistä draamaa sarjassa. Tämä tuntuu vielä monin paikoin varsin teennäiseltä.

Sarja myös täysin sivuuttaa alkuperäisen teoksen yhteiskunnallisen kritiikin joka tuntuu oikeastaan varsin irvokkaalta ajatukselta kun ottaa huomioon sarjasta aistittavan suositulla alkuperäisnimikkeellä ratsastamisen helpon rahan tekemiseksi sarjan tekijöillle. varsinkin kun ottaa huomioon että alkuperäisen sarjan vakavan ja synkän maailman on nyt korvattu saman näköisellä mutta osallistujien toimesta täysin erituntuinen maailma jossa draamaillaan vain draamailun ilosta. Tätä voisi verrata samaan kuin että toisen maailmansodan aikaisesta Auschwitz:sta tehtäisiin tosi-tv sarja.

Ei tämän katsomiseen kuole, mutta huomattavasti järjellisempääkin katosttavaa löytyy yllinkyllin.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
463
Tämä on hieman väärä ketju mutta johtuuko nykyinen tv-sarjojen kato tuosta muutaman kk lakosta?

Esim The Rookie jatkuu vasta helmikuussa ja samoin CSI Vegas jne
NCIS Los Angeles sai kirvestä
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
224 911
Viestejä
3 973 987
Jäsenet
68 021
Uusin jäsen
tjr.1989

Hinta.fi

Ylös Bottom