Mitä io-techit katsoo? Arvostele ja kommentoi viimeksi katsomiasi leffoja.

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 379
12 apinaa (Skyshowtime)
Terry Gilliamin moderni klassikko on kestänyt hyvin aikaa. Erinomainen elokuva edelleen. 4/5
 
Liittynyt
17.06.2022
Viestejä
201
Kolme Viaplayn kosto-teemaista elokuvaa lyhyesti arvosteltuna.

Nobody 4+/5: jos tykkää Deadpool ja 300 tyylisestä näyttävästä äktiönistä niin tässä sitä on, pohjatarina about Deathwish upgreidattuna tälle vuosikymmenelle. Niin hyvää toimintaa että viikko myöhemmin olisin mielellään katsonut elokuvan kavereiden kanssa. Jätti isomman muistijäljen kuin aikoinaan John Wick, josta en enää muista oikeastaan mitään.

In the Fade 3-/5: jos edellinen oli toimintakomediaa niin tämä on enimmäkseen lakitupadraamaa. 2018 Golden Globe parhaasta ulkomaalaisesta elokuvasta. Diane Kruger pelastaa paljon mutta liian hidas ja epäkiinnostava minun makuun. Katso jos haluat nähdä miten keskinkertainen elokuva voi saada tunnettuja palkintoja.

Mass 3,5/5: kouluammuskelun uhrin ja suorittajan vanhemmat tapaavat kirkossa. 90% elokuvasta on keskustelua pöydän ääressä. Psykologisesti tarkkanäköinen ja yksikään päähahmoista ei jää etäiseksi. Ohjaaja tehnyt myös käsikirjoituksen mikä yleensä tarkoittaa hyvää kokonaisuutta. Nimi ei jäänyt mieleen mutta kannattaa painaa mieleen.. Joku Frank taisi olla.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 630
Drive My Car

IMDB sanoi:
Two years after his wife's unexpected death, Yusuke Kafuku (Hidetoshi Nishijima), a renowned stage actor and director, receives an offer to direct a production of Uncle Vanya at a theater festival in Hiroshima. There, he meets Misaki Watari (Toko Miura), a taciturn young woman assigned by the festival to chauffeur him in his beloved red Saab 900. As the production's premiere approaches, tensions mount amongst the cast and crew, not least between Yusuke and Koshi Takatsuki, a handsome TV star who shares an unwelcome connection to Yusuke's late wife. Forced to confront painful truths raised from his past, Yusuke begins - with the help of his driver - to face the haunting mysteries his wife left behind.
Tätä elokuvaa on todella vaikea tiivistää joksikin. Siksi otin tuon IMDB:n tiivistelmän tuohon ylle. Usealle tämä voi olla tylsä leffa. Hitaudesta kertoo jotain, että n. kolmetuntisen leffan alkutekstit tulee 40 min. kohdalla. Toisaalta, on aikaa keskittyä tarinaan, mitä ihmiset ovat kokeneet, mitä he kokevat nyt.

Itse katsoin leffan jossain sellaisessa kiinnostuksen tilassa, jota harvoin enää tapahtuu, ja leffa loppui mielestäni nopeasti. Tosin mitään ei jäänyt kesken oikeastaan, mutta olisi voinut vielä katsoa, että mitä seuraavaksi. Kaikki leffassa on hyvää, näyttelijöistä ohjaukseen, kuvaukseen jne. Mm. korealaista viittomakieltä esittävä näyttelijä tekee vaikuttavan esityksen, en ole nähnyt koskaan noin mukaansatempaavaa viittomakielen tulkintaa (liittyy leffan teatteriesitykseen jossa on useita kieliä sekaisin, muutoin kieli on japania).

Leffa kertoo mielestäni rakkaudesta, katumuksesta, menettämisen pelosta, traumoista paranemista, lopulta kaiken hyväksymisestä yms.

Ja joo, ei ole toimintaa. Jos räiskintä on juttusi, kierrä kaukaa. Minulle tosiaan leffa oli 5/5 tai 10/10, miten asian haluaa ilmaista.

 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 317
  • The Debt, 2010. Hienoja näyttelijöitä, mutta leffana aika vaisu ja yhdentekevä. Paremmalla ohjaajalla olis voinut saada enemmänkin irti. 2/5
  • Tuntematon Sotilas, 2017. En ollut missään vaiheessa kauhean kiinnostunut näkemään tätä, mutta ajattelin sitten, että miksipäs ei, kun tuli kirjastossa vastaan blurayna. Ensinnäkin ainainen suomileffojen perisynti oli tässäkin, äänimiksaus. Todella tympeää kun vuorosanoista ei välillä saanut mitään selvää. No leffa ei muutenkaan alussa innostanut juurikaan, mutta loppua kohden alkoi intoa löytymään. Parasta oli tietysti Rokka ja yllättäen heti kakkosena tuli Hietanen, jonka kohtalo lopussa jäi kyllä muistiin. Muutenkin pidin ajoittain tietystä sodan vastaisuudesta ja loppua kohden jotenkin leffa löysi ihan uutta ryhtiä. Visuaalisuus oli huippuluokkaa oikeastaan koko leffan ajan. 3/5
  • The Shape of Water, 2017. Samalta julkaisuvuodelta toinen leffa ja eipä voisi olla erilaisempi. Erittäin hankala arvioitava. Ymmärrän heitä, jotka antavat 1-2 tähteä ja myös heitä, jotka antavat 4-5 tähteä. Visuaalisesti upeaa katsottavaa, hienot näyttelijät, yksinkertainen mutta silti mielenkiintoinen juoni. Ei täydellinen leffa, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen. 4/5
 
Liittynyt
18.02.2022
Viestejä
100
Perfect World, Clint Eastwoodia ja Kevin Costneria. Hieno leffa, paljon upeaa ameriikan miljöötä taustalla. Sen ja Kevin Costner maailman ystävällisimpänä kidnappaajana saavat välillä unohtamaan mitä on meneillään.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
795
Deep Water (2022, Amazon Prime)

Ben Affleck ja Ana de Armas näyttelevät vieraantunutta avioparia, jonka kuvioihin sekaantuville ei käy hyvin. Otin tämän listalle lähinnä Anan vuoksi ja sen vuoksi ei ainakaan tarvinnut pettyä. Ja muutenkin tää oli ihan ok jännäri.

Avatar (2009, AppleTV)


James Cameronin scifiseikkailu Pandora-planeetalle matkaavasta sotilaasta Jake Sully ja suunnattoman arvokkaasta unobtanium-metallista (I shit you not), jonka louhinnan esteenä on paikallinen na'vi-väestö. Kävin tämän aikanaan leffassa katsomassa 3D:nä ja olin kuin ällikällä lyöty. Nyt kun jatko-osakin on tulossa, ajattelin tsekata sen uusiksi nähdäkseni, onko taika vielä tallella. No ei ollut. Tarina on hyvin simppeli ja kovin mustavalkoinen, hyvät alkuasukkaat vastaan pahat kolonialistit. CGI:kin oli paikoitellen muovista ja silmiinpistävää, vaika aikanaan taisi olla ykkösluokkaa. Näin se vaan menee, käytännölliset efektit kestää paremmin aikaa. No okei, yksi kohta oli sentään semipäheä:
Everstin "Masks on!" *kick door*
 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
413

Ihan loistava kotimainen TV sarja.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 379
Ihan loistava kotimainen TV sarja.
Sarjoille on oma ketju:

Sitten leffa-arvio.

Ystävät hämärän jälkeen (2010), HBO Max
Kyseessä uudelleenfilmatisointi hienosta ruotsalaisesta kauhuleffasta (sama nimi, mutta vuodelta 2008). Tästä on aikaa, kun alkuperäisen olen nähnyt, mutta se jäi mieleen nimenomaan hienon tunnelman ja tietynlaisen vähäeleisyyden takia. Valitettavasti uusintapainoksen tunnelma oli ihan erilainen vaikkei ihan ylettömän pahasti oltukaan "hollywoodilaistettu". Ei tämä nyt suorastaan huono ollut, mutta elokuva ei vaan onnistunut koskettamaan samalla tavalla ja jotenkin se kauhupuolikin tuntui latistetulta. Kun vielä leffan ulkoasukin miellytti vähemmän kuin alkuperäinen, niin ei tämä nyt mikään elämys ollut. No, lukutaidottomille jenkeillehän tämä onkin suunnattu. Jos et kuulu edellä mainittuun sakkiin, katso mieluummin alkuperäinen. Näyttää löytyvän Netflixistä, Viaplaystä ja C-moresta.
2/5
 

Hetzer

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
398
The Unholy Primeltä, juopotteleva journalisti vapauttaa vahingossa ikävän hengen ja siitä seuraa tusinakummittelua. Jeffrey Dean Morgan ja William Sadler menevät tässä ihan hukkaan. 1/5
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
795
Samaritan (2022, Amazon Prime)

Yksinhuoltajaäidin poika alkaa epäillä, että naapuritalossa asuva Syltty on Samaritan, entinen supersankari. Ihan jees pläjäys, joskin ehkä vähän kliseinen.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
795
The Rock - Paluu Helvettiin (1996, Disney+)

Ed Harrisin näyttelemällä kenraalilla menee kuppi nurin Pentagonin perseilyihin ja tämä kaappaa panttivankeja Alcatrazin vankilasaarelle, josta uhkaa ampua hermomyrkkyä San Franciscoon. Apuun värvätään Nicholas Cagen kemikaaliekspertti sekä linnakundi Sean Connery, jonka olemassaoloa ei tunnusteta. Tämä tuli nuorena pojankolppina katsottua useamman kerran VHS:ltä (mahtaako nuoremmat edes tietää mistä on kyse?) ja huomasin muistavani monet repliikit ulkoa. Ja toimi edelleen, hyvä äksönpläjäys ajalta, jolloin Michael Bayllä pysyi vielä mopo käsissä. Erityismaininta hyvästä militäärimachobullshit-musiikista.
 

Asmola

Molander
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 804
Spirited (2022, Apple TV+)

Katsottiin emännän kanssa eilen tuo Spirited kun kauniimpi osapuoli sai valita leffan ja perhana, upposi kyllä itsellekin, melkein koko leffan ajan oli hymy huulilla. En ole elämässäni pitänyt yhdestäkään musikaalista (kai tätä siksi voi osittain kutsua?), mutta tämä upposi, hieman aloin jo leffan tiimellyksessä miettimään omaa miehuuttani. :rofl: Suosittelen lämpimästi katsomaan, ei niin puhdas joululeffa, mutta joulu liittyy silti olennaisesti, elokuvahan perustuu Charles Dickensin Christmas Carol novelliin. HDR ja Atmos iski tässäkin kivasti.:thumbsup:

 

MkH

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
385
Speak No Evil (2022)

Oli vanhentuvia Finnkinon sarjalippuja, niin piti käydä kattomassa joku elokuva. Valitsin sen tarkempia arvosteluja lukematta IMDB / Rotten Tomatoes scoren perusteella elokuvan Speak No Evil. Sehän osoittautui perhana parhaaksi pyskologiseksi kauhuleffaksi, jonka olen nähnyt. Todella vaivaannuttava. Meni kategoriaan: 4,5/5, mutta en katsoisi uudelleen.

En viitsi elokuvasta mitään tarkempaa kertoa, koska se romuttaa ison osan katselukokemuksesta. Traileri kannattaa ehdottomasti jättää myös katsomatta. Elokuvassa oli kuitenkin hyvin ajankohtainen viesti nyky-eurooppalaisille liiallisesta kohteliaisuudesta ja selkärangattomuudesta, joka koskettaa yhteiskuntia ihan yksilötasolta kansainväliseen politiikkaan. Ärsytti oikeasti lukea jälkeenpäin netistä amerikkalaisten kommentteja ja huonoja arvioita, koska moni niistä missasi kokonaan elokuvan keskeisen elementin liittyen pohjois-eurooppalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kulttuurinormeihin.

Elokuvassa ei mitään yliluonnollisia elementtejä ollut, vaan ihan mahdollinen tosielämän skenaario (no, tietyin tarninankerronnallisin myönnytyksin). Kantava voima siinä oli realistinen tarinankerronta yhdistettynä erinomaiseen näyttelytyöhön, ja kuvaus sekä äänisuunnittelu olivat myös erinomaisia myös.

Tällä hetkellä elokuvaa ei vissiin oikein missään näe, mutta suosittelen ottamaan katselulistalle.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 630
elokuvan Speak No Evil. Sehän osoittautui perhana parhaaksi pyskologiseksi kauhuleffaksi, jonka olen nähnyt. Todella vaivaannuttava. Meni kategoriaan: 4,5/5, mutta en katsoisi uudelleen.
---
Tällä hetkellä elokuvaa ei vissiin oikein missään näe, mutta suosittelen ottamaan katselulistalle.
Yleensä hyvä laji tuokin, ettei katsoisi uudestaan, kuten itselleni Unelmien sielunmessu (Requiem for a Dream), jonka olen nähnyt tosin uudestaan, mutta en mieluusti katsele. Kiitos vinkistä, meni katselulistalle.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 068

Vähän uskottavuudeltaan kyseenalainen leffa ja mitään tositarinaa tässä ei kuiteskaan ole taustalla, vaikka niin väitetään. Ihan jees leirikuvaus, ei mitään mässäily juttuja. Idea ihan ok mut ei tää oikein lähtenyt. 6/10 Viaplay
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
795
Collateral - Väärä aika väärä paikka (2004, Blu-Ray)

Jamie Foxxin näyttelemä taksikuski ottaa epäonnekseen matkustajakseen Tom Cruisen näyttelemän palkkamurhaajan. Tämä Michael Mannin leffa on hyvin onnistunut kuvaamaan öistä Los Angelesia ja yökerhokohtaus on kenties leffamaailman paras. Juoni vaan on vähän ohkainen ja leffan loppu tuntuu olevan ihan eri elokuvasta.

Barbarian (2022, Disney+)

Nainen huomaa AirBnB-kämpässään olevan tuplabookkaus. Vieras mies kämpässä ei kuitenkaan ole vaarallisinta, mitä vastaan tulee... Tämä on hyvin erikoinen kauhuleffa, paikoitellen en sitä edes kauhuksi mieltänyt. Synkkä se kyllä paikoitellen oli. Ei oikein iskenyt muhun, jos pitää mainita parempi moderni kauhuleffa niin vaikkapa It Follows toimi mulle paremmin.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022, Disney+)

Marvelin ihmissusi-spesiaalijakson kaltainen vähän kokeellisempi teos, jossa Mantis ja Drex käyvät kaappaamassa Maasta Kevin Baconin Peter Quillille joululahjaksi. James Gunnin kädenjäljen huomaa ja Drex on tyypilliseen tapaansa hauska, mutta koko homma kärsii kolmen vartin mitasta. Touhu on ohi kun tuntuu, että sen pitäisi vasta alkaa. Tästä huolimatta Marvelin nelosvaiheen paremmasta päästä, mihin ei tosin paljoa tarvita.

The French Dispatch (2021, Disney+)

Wes Andersonin ohjaama kokoelma tarinoita journalisteista. Äijän tyyli on kyllä omintakeinen ja hauskakin, mutta tämä ei toiminut mulle vaan yhtä hyvin kuin Grand Budapest Hotel. Siinä sentään tuntui olevan juoni, kun tämä on kasa irrallisia tarinoita eikä niissäkään juonta tarpeeksi, että olisi pysynyt kiinnostus yllä.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
795
Edge of Tomorrow (2014, 4K Blu-Ray)

Scifitoimintapätkä, jossa Tom Cruisen näyttelemä pelkurimajuri joutuu osaksi hyökkäystä alieneita vastaan ja saa yllättäen kyvyn elää päivä uudelleen hieman Päiväni murmelina -tyyppisesti. Mukana menossa myös Emily Blunt. Hyvä scifipläjäys, joka jäi ilmestyessään aika vähälle huomiolle. Atmos-ääniraitakin oli aika mässevä, joskin kuulemma bassotaajuuksia on vähän karsittu aiempaan sinilevyversioon nähden. No, kyllä tämäkin omalla laitteistolla aika muhkealta kuulosti :)
 
Liittynyt
17.03.2022
Viestejä
609
Edge of Tomorrow (2014, 4K Blu-Ray)

Scifitoimintapätkä, jossa Tom Cruisen näyttelemä pelkurimajuri joutuu osaksi hyökkäystä alieneita vastaan ja saa yllättäen kyvyn elää päivä uudelleen hieman Päiväni murmelina -tyyppisesti. Mukana menossa myös Emily Blunt. Hyvä scifipläjäys, joka jäi ilmestyessään aika vähälle huomiolle. Atmos-ääniraitakin oli aika mässevä, joskin kuulemma bassotaajuuksia on vähän karsittu aiempaan sinilevyversioon nähden. No, kyllä tämäkin omalla laitteistolla aika muhkealta kuulosti :)
Tää oli kyllä tiukka pätkä. Katsoin jopa toiseen kertaan tossa vuosi pari sitten. Tykkäsin siis.
 

Hetzer

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
398
The Void HBO Maxilta. Ei mikään merkkiteos mutta muutama hyvä hirviötehoste ja ripaus Lovecraftia ja kosmista kauhua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 604
Netflixistä Peikko

Ihan mukiinmevä leffa. Godzilla norjassa. Komeesti kyllä tehty ja virkistävä katsoa kun puuttu sellainen Hollywood tyyppinen ADHD meininki vaikka toimintakohtauksia olikin. Eihän tossa varsinaisesti mitään uutta ollut mutta ihan katsottava.

6/10
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
390
Thor - Love and Thunder

Jaahas mitäs tästä sanoisi....?
Ensin hyvät puolet

Hyvä soundtrack
Vuohet oli tosi loistavat, nauroin aina kun ne oli ruudussa

Huonot:
Ekan puoli tuntia olin aivan pihalla. Osoittelin ittekseni hahmoja ja kyselin että kukahan tuoki on.
Miksi Asgardit on maassa jne jne.
Toisaalta oli tietenkin hyvä ollut seurata niitä edellisiä leffoja hieman tarkemmin :)
Jossain vaiheessa tuntui että katseli näytelmää eikä leffaa sen verran huonoa näyttelemistä.
Oli vedetty aika komediaksi osa leffasta

On kyllä hieman vaikea arvostella kun ei oikein osaa mitään sanoa mutta heitetään nyt 2 tähteä, 2/5
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 840
Sateentekijä(1997)

Damon, DeVito muunmuassa. Coppolan ohjaama. Oikeudenkäynti leffa ja olin jo unohtanut, miltä tuntuu katsoa laadukasta elokuvaa.

 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
795
The Night House (2021, Disney+)

Nainen jää leskeksi miehensä tehtyä yllättäen itsemurhan ja alkaa kokea outoja yliluonnollisia näkyjä asunnossaan. Otin tämän listalle vain, koska Disney+ sattui sitä ehdottamaan ja alussa vähän mietinkin, että mitä tästä tulee. Sitten alkoi tulla ihan päteviä säikyttelyitä ja sanoisinkin, että tämä oli aika hyvä. Tarina vaan harmillisesti ei yllä säikyttelyiden tasolle.

Lord of War (2005, DVD)

Nicholas Cage näyttelee ukrainalaistaustaista laitonta asekauppiasta, joka kiertää Maapalloa myymässä kuolemaa perässään Interpolin viranomaiset, joita edustaa Ethan Hawke. Ihan jees pätkä, joka ei aiheestaan huolimatta tunnu liian saarnaavalta.
 
Liittynyt
13.08.2018
Viestejä
425
Lord of War (2005, DVD)

Nicholas Cage näyttelee ukrainalaistaustaista laitonta asekauppiasta, joka kiertää Maapalloa myymässä kuolemaa perässään Interpolin viranomaiset, joita edustaa Ethan Hawke. Ihan jees pätkä, joka ei aiheestaan huolimatta tunnu liian saarnaavalta.
Visuaalisesti hieno elokuva ja tarinakin pitää hyvin otteessaan.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
508
Lord of War (2005, DVD)

Nicholas Cage näyttelee ukrainalaistaustaista laitonta asekauppiasta, joka kiertää Maapalloa myymässä kuolemaa perässään Interpolin viranomaiset, joita edustaa Ethan Hawke. Ihan jees pätkä, joka ei aiheestaan huolimatta tunnu liian saarnaavalta.
Ja nythän tämä kaveri, johon elokuvan idea löyhästi perustuu, pääsi vapaaksi vankilasta, kun hänet vaihdettiin Amerikkalaiseen naiskoripalloilijaan.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 890
Northmanin katsoin SkyShowtimeltä, ja hieman kaksijakoiset fiilikset. Leffa oli erinlainen kuin kuvittelin. Omalaatuinen hyväsäs ja pahassa. Välillä varsin sävähdytävä ja välillä meni hieman överiksi "näkyjen"kanssa tai niitä oli liikaa. Enkä ennakko odotukset oli liian korkealla.

3/5

 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 890
Tuli katsottua myös Yleltä Vielä yhdet ( Another round ) Tanskalainen elokuva ja Mads Mikkelsen loistaa tässä. Hyvä elokuva ihmisen suhteesta alkoholiin ja miten se vapauttaa meidät, tai ainakin niin luulemme. Pidin kovasti, ei mitäään Hollywood potaskaa ( sekin versio kuulemma tulossa tästä ). Elokuvan loistava loppukuva tiivistää suhteemme alkoholiin.

3,5/5


Vinkkinä muista loistavista tanskalaielokuvista ( paremmista kuin tuo tuossa yllä ). Jahti ja Häiden jälkeen. Todellisia timatteja ja Mads myös mukana näissä.


4/5


4/5
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 764
Tuli katsottua myös Yleltä Vielä yhdet ( Another round ) Tanskalainen elokuva ja Mads Mikkelsen loistaa tässä. Hyvä elokuva ihmisen suhteesta alkoholiin ja miten se vapauttaa meidät, tai ainakin niin luulemme. Pidin kovasti, ei mitäään Hollywood potaskaa ( sekin versio kuulemma tulossa tästä ). Elokuvan loistava loppukuva tiivistää suhteemme alkoholiin.

3,5/5


Vinkkinä muista loistavista tanskalaielokuvista ( paremmista kuin tuo tuossa yllä ). Jahti ja Häiden jälkeen. Todellisia timatteja ja Mads myös mukana näissä.


4/5


4/5
Juhlat on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaista tanskalaiselokuvista, 5/5

 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
1 522
Hytti nro 6 Yle Areenasta.

Pisteet 6/10. Veikkaan että tämä on niitä elokuvia joita kriitikot rakastaa mutta kansa (minä mukaanlukien) ei ymmärrä.
 

Fox-x

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
581
Northmanin katsoin SkyShowtimeltä, ja hieman kaksijakoiset fiilikset. Leffa oli erinlainen kuin kuvittelin. Omalaatuinen hyväsäs ja pahassa. Välillä varsin sävähdytävä ja välillä meni hieman överiksi "näkyjen"kanssa tai niitä oli liikaa. Enkä ennakko odotukset oli liian korkealla.

3/5

Samat sanat minulta. Jotenkin kuvittelin olevan sotaisampi tms, traileri ehkä vähän johdatteli harhaan. Ihan ok, mutta päätin enemmän. Ja samaa mieltä näkykohtauksista, niitä oli liikaa.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
1 522
Northmanin katsoin SkyShowtimeltä, ja hieman kaksijakoiset fiilikset. Leffa oli erinlainen kuin kuvittelin. Omalaatuinen hyväsäs ja pahassa. Välillä varsin sävähdytävä ja välillä meni hieman överiksi "näkyjen"kanssa tai niitä oli liikaa. Enkä ennakko odotukset oli liian korkealla.
Aika kova cast leffassa. Melkein poikkeuksetta lopputulos on silloin yleensä vähemmän kuin näyttelijöiden summa.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
508
Northmanin katsoin SkyShowtimeltä, ja hieman kaksijakoiset fiilikset. Leffa oli erinlainen kuin kuvittelin. Omalaatuinen hyväsäs ja pahassa. Välillä varsin sävähdytävä ja välillä meni hieman överiksi "näkyjen"kanssa tai niitä oli liikaa. Enkä ennakko odotukset oli liian korkealla.

3/5

Itse annan 1/5. Toteutus oli ihan vessa. Aikamoista tuskaa oli kestää tämä tekele loppuun. Pyhinä pistin vielä tulille. Olin säästellyt, kun kannessa oli monelta paljon tähtiä.
Oli siinä kaikki ainekset. Viikingit, kostoa, liuta kovia näyttelijöitä, juonikin tarjosi välillä mutkia matkaan ja kovasti yritystä tehdä (taide?) elokuva tai viikinki The Revenant?
Jos viihdettä haluat, katso mielummin Vikings. Jos haluat nähdä karua viikinki touhua, niin katso Valhalla Rising.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
795
Northmanin katsoin SkyShowtimeltä, ja hieman kaksijakoiset fiilikset. Leffa oli erinlainen kuin kuvittelin. Omalaatuinen hyväsäs ja pahassa. Välillä varsin sävähdytävä ja välillä meni hieman överiksi "näkyjen"kanssa tai niitä oli liikaa. Enkä ennakko odotukset oli liian korkealla.

3/5

Olen varmaan vähemmistössä, mutta mielestäni leffa olisi voinut olla oudompikin kuten The Lighthouse oli. Tämä oli aika mainstreamia ja varmaan sen vuoksi pidinkin tästä vähiten ohjaajan leffoista.
 
Liittynyt
19.07.2017
Viestejä
212
Hytti nro 6 Yle Areenasta.

Pisteet 6/10. Veikkaan että tämä on niitä elokuvia joita kriitikot rakastaa mutta kansa (minä mukaanlukien) ei ymmärrä.
En ole kriitikko, mutta kävin teatterissa katsomassa kyseinen pätkän ja tykkäsin kovasti, 9/10.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
1 522
En ole kriitikko, mutta kävin teatterissa katsomassa kyseinen pätkän ja tykkäsin kovasti, 9/10.
Makuasia toki mutta kiinnostaa mistä pidit siinä?

Juoni oli olematon ja osin myös epälooginen. Ihan kuin siitä olisi leikattu pätkä pois. Nainen vihaa tuntematonta venäläistä juoppoa ja sitten seuraavassa kohtauksessa lähtee sen kanssa ajamaan autolla keskellä yötä. Yeah right.

Osa varmaan väkisin pitää siitä sen takia että saanut hyvät arvostelut. Ihmisryhmä sopulit.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
36
Violent Night (2022)

Vaimo on jo vuosia toivonut että mentäisiin yhdessä katsomaan jokin joulu-aiheinen elokuva ja kun aloin selaamaan tarjontaa niin tämä tarttui silmään. Paha pukki joka pieksee pahiksia Kevin McCallisterilta saaduilla vinkeillä.
Oikein mukavaa viihdettä joka ei yritä olla liian totinen. Nauroin useassa kohdassa ääneen ja aion käydä katsomassa vielä kaveriporukalla jolloin saa todennäköisesti vielä lisää irti.
Kokonaisuus 4/5,ainoa miinus leffan väkinäisestä pituudesta.

Violent Night (2022) - IMDb
 

Hetzer

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
398
Morbius Viaplaylta. Ajattelin että katotaas nyt minkälainen kalkkuna tämä on, mutta lopulta ihan perussettiähän tämä oli. Helppoa kertakäyttöviihdettä joka ei juuri ärsyttänyt, ainoastaan lopputekstien lisäkohtaukset tuntuivat turhan irtonaisilta.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
1 522
Yle areenasta Arctic:


4+/10. Vittu mitä ei-hollywood paskaa taas. Köyhän miehen Revenant. Mikkelsen yrittää huonolla menestyksellä näytellä tuskaa kuin Di Caprio. Elokuvassa on käytännössä vain yksi näyttelijä. Ainoa plussa hienoista Islannin maisemista.

edit:
Ja yksi iso epäloogisuus pitää aina kaivaa: eikö kaikissa oikeissa helikoptereissa ole radio, olisko kannattanut kokeilla toimiiko?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
795
Malignant (2021, HBO Max)

Vaimonhakkaajamiehensä kanssa asuva raskaana oleva nainen alkaa yllättäen kokea outoja näkyjä murhaajasta. Tämä James Wanin (mm. Saw, Aquaman) ohjaama "kauhu"leffa ei ole pätkääkään kauhua ja juonikin on niin kalkkunaa kuin jouluna jaksaa vetää. Kameraa mies sentään osaa käyttää kekseliäästi, muttei se tätä torttua pelasta. Loppupuolella repesin muutaman kerran nauramaankin, niin kornia oli meno. Harmi vaan, että tätä leffaa tuskin oli campiksi tarkoitettu.

Gremlins - Riiviöt (1984, HBO Max)

Isä ostaa pojalleen Kiina-kylästä joululahjaksi mogwai-nimisen otuksen. Sen hoitamiseen on kolme ohjetta: Älä altista valolle, älä anna kastua vedellä äläkä missään nimessä ruoki puolenyön jälkeen. Vaan kuinkas käykään... Ihan hauska kasarileffa, mukava vaihteeksi tällaisia maltillisempia leffoja katsoa nykyajan ADHD-viihteen sijaan.

Avatar: The Way of Water (2022, Finnkino)

James Cameron vie meidät taas kerran Pandoralle. Juoni vaan on melkoista kierrätystä ekasta osasta. Visuaalisesti sentään hieno ja pitkästä aikaa tuli 3D-leffa käytyä katsomassa. Tämä oli myös nopeamman ruudunpäivityksen (48 vs. leffojen tyypillinen 24) HFR-versio, mikä toimii paremmin 3D:n kanssa. Harmi vaan, että monesti oli 48-24-48-hypintää jopa kesken kohtauksen, mikä oli todella häiritsevää. Olisivat sitten samalla koko leffan kuvanneet HFR:nä. Mutta jos tämän meinaa katsoa niin sitten kannattaa suosilla käydä 3D-teatterissa. Pienessä ruudussa pöljä ja tylsähkö juoni haittaa huomattavasti enemmän, näin kävi kun katsoin ykkösen muutama viikko sitten uudelleen.

 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
413

Jälleen elokuva mitä en kuvauksen perusteella ikinä katsoisi. Mielenkiinnosta tartuin sanaan survivalisti ja katsoin.
Selviytymisen kanssa aika vähän tekemistä, mutta oudon zeniläis Buddha jne perhe elokuva. Hankala selittää, mutta pidin. 4/5.
 
Liittynyt
18.02.2022
Viestejä
100
Wind Riverin katsoin viimeksi, Marveleista tuttu Jeremy Renner oli pääroolissa hyvä. Kaikin puolin hyvä leffa, maisemat pisti kaihoamaan Wyomingiin.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
84
Netflix pistää taas parastaan.
Uusi tulokas listalta "White noise, valkoinen kohina" sattui silmään. Pääosassa Adan Driver.

Elokuvan kuvaus oli aika epämääräinen, mutta antoi odottaa edes jonkin sortin katsottavaa elokuvaa. Noup, kuinka väärässä ihminen voi ollakkaan...
Ensimmäisen puolen tunnin jälkeen olo oli että mitä hittoa, tunnin päästä mitä v*ttua, eihän tässä ole mitään järkeä.
Genreä en osaa edes arvata, tuskaa oli koko kaksi tuntia minkä sinnittelin loppuun ja edelleen en ymmärrä koko elokuvan pointtia, vai onko tuo jotain tekotaiteellista kuraa.
Hukkaan heitetyt kaksi tuntia. 1/10 tai jotain.

White noise
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
795
Blade II (2002, HBO Max)

Päiväkulkija Blade saa vastaansa uuden vampyyrirodun. Vampyyrien kuolinefektit ovat ihan jees, mutta muuten aika heikko tekele. Norman Reedus, Ron Perlman sekä Donnie Yenkin on jotenkin saatu houkuteltua tähän mukaan.

Blade: Trinity (2004, HBO Max)

Ja sitten on Bladella vastassa Dracula ja vampyyrien tympeä salaliittojuoni. Avuksi Päiväkulkija saa kuitenkin Nightstalkerit. Tai jotakin. Juoni on outo häröpallo, jossa ei tunnu olevan päätä eikä häntää. Ryan Reynoldskin tuntuu lähinnä harjoittelevan Deadpoolin roolia varten. Myös Jessica Biel roikkuu mukana. Sarjan huonoin osa, joskaan ei nämä mitään taidetta koskaan olleetkaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
192 789
Viestejä
3 488 520
Jäsenet
62 209
Uusin jäsen
tattimatti6

Hinta.fi

Ylös Bottom