Mistä VPS tosielämän räpellykseen ja testaukseen?

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja timzi, 27.08.2017.

 1. timzi

  timzi

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Tässä koittanu ettiä tosielämän räpellykseen ja testaukseen jotain alustaa, jolle voisi viritellä kaikennäköstä webbipalvelua yms yms härpäkettä. Mutta löytyykö sellasta mistään? Ymmärtääkseni VPS ois ratkasu tähän, mutta voiko niihin asennella sitten ihan mitä ite lystää?

  Ajatus ois, että sais sellasen kevyen leikkikentän, jossa voisi säätää pythonilla (erityisesti Tensorflow kikkailut kiinnostaa), JS:llä (React, node, meteor jne mitä näitä kaikkia onkaan) sekä lisäksi vähän houkuttelis nuo funktionaaliset kielet nykyään. Oon koulussa aikanaan opiskellut hieman Haskellia, mutta käytetäänkö sitä enää ja jos niin mihin? Entä Elm ja Clojure? Voiko niitä hyödyntää jotenkin webbisovelluksisa?

  Saako näitä kaikkia siis yhden VPS:n sisään mutkattomasti toimimaan rinnakkain? Lisäksi mietin, että jos joskus haluaa tehä jotain toimivaakin niin saako noihin VPS:iin domain nimiä hommattua jotenkin? Paljon oon omalla koneella tehny pikkusovelluiksia asiana ku asiaan, mutta tuo webbipuoli on melko tuntematonta seutua, että miten noita sais kaikelle kansalle tarvittaesa näkyviin.

  Muita ketjuja ku oon selaillu niin esiin noussut:
  - DigitalOcean
  - Linode
  - Tim4VPS
  - Zeit
  - UpCloud (halvinkin kallein näistä)

  Ihan mukavan hintasia nuo halvimmat vaihtoehot ja sen suhteen sopis omaan tarkotukseen, mutta saako niihin tungettua noita kaikkia halutessaan. Hallinta kaikissa etäyhteydellä IP osotteen perusteella? Vai miten noiden hallinnointi tapahtuu? SSH tyyppinen etäyhteys ei ole ongelma ja mieluummin jopa sellasta käytänkin kuin niitä PHPMyAdmin tyylisiä hallintapaneeleja. Ja miten noihin domainit, että omia sovelluksia voi sitten halutessan käyttää vaikka suoraan selaimella ilman IP-osotteiden kirjottelua jne?
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2017
 2. Boromir

  Boromir

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  Täällä ollaan menty pari vuotta DigitalOceanin virtuaalipalvelimella. Hyvin pitäisi onnistua kaikki kuvailemasi asiat. Domainien liittäminen ei myöskään ole ongelma. Osta domain mistä haluatkin ja ohjaa se palvelimen IP-osoitteeseen. Itselläni ei ole henk.koht. kokemuksia TensorFlowsta tai sen muistinkäytöstä joten saatat joutua valitsemaan palvelimen hieman suuremmalla muistimäärällä. Kokeilemalla selviää. Koneiden kapasiteetin nosto onnistuu ainakin DigitalOceanilla ihan rebootilla, ei vaadi uuden koneen pyöräyttämistä tai muuta snapshot-kikkailua.

  Koneiden hallinta tapahtuu ensijaisesti SSH:n yli, mutta taitaa kaikki palveluntarjoajat tarjota oman palvelunsa kautta suoraan koneen konsoliin pääsyä, jos esim onnistut lukitsemaan itsesi ulos palomuuria säätäessä.

  DigitalOceanille (ja varmaan kaikille muillekin vaihtoehdoille) löytyy kuponkikoodeja googlesta joilla taitaa saada ensimmäisen kuukauden veloituksetta. Käy rekisteröitymässä ja kokeile, eipä noihin tarvitse laskutusmielessä yli kuukaudeksi sitoutua.
   
 3. Err

  Err

  Viestejä:
  250
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  SSHn kautta hoituu hallinta, ja saat vapaasti liitettyä donainit.
  DigitalOcean ja Linode näyttäisi tarjoavan omat DNS palvelut, mutta eipä sillä ole väliä missä se DNS pyörii, vastaavasti se A record luodaan jokaisessa palvelussa osoittamaan IP-osoitetta.

  Linode ja DigitalOceanin uskoisi olevan sopivassa tasapainossa hinnan ja luotettavuuden kanssa.
   
 4. peksi

  peksi

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 5. timzi

  timzi

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Hyviä kommentteja tullu. Kiitos! Pitää aamulla alkaa tutustumaan asioihin taas. Mukava päästä kokeilemaan noita webbipuolenkin hommia ja tutustuun siihenkin maailmaan.
   
 6. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 018
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hyvin karkea kokeilu voisi onnistua myös omalla koneella käyttäen virtuaalikonetta, mutta se sopinee käytännössä pelkästään omaan testaukseen ja siihenkin vain rajallisesti.
   
 7. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 164
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on hyvä vinkki. Virtuaalikoneella (esim. VirtualBox) voit testata, millaista VPS:n asentaminen ja etähallinta on. Voit kokeilla laittaa nginx:n pystyyn jne.

  Suosittelen myös halpaa Scaleway-palvelua. Itselläni ollut halvin x86 käytössä ilman ongelmia. Hinta ja laatu kohtaavat hienosti tuossa.

  Fi-domaineja saa jopa 9e/v.

  Ja kyllä, Elmillä voi tehdä frontin webbisovellukseen jos haluaa funktionaalisen kielen. Ei ehkä helpoin tapa aloittaa webbipuoli, mutta on Elmissä puolensa.
   
 8. timzi

  timzi

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Oon vuoden verran tehny kunnolla lähinnä fronttia JS:llä, mutta kaikki aina pyöriny localhostissa. Virtuaalikoneellakin oon aina jotain säätäny, mutta vielä en oo koittanu et miten sais joko hostista tai VM:stä tehtyä servun, jossa pyörittää ja testailee lokaalisti noita juttuja. Hyvä idea tosiaan lähtä ehkä tuolla kokeileen ja kikkaileen alkuun.
   
 9. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 164
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehdottoman hyödyllistä. Yrität hoitaa kaiken SSH:n kautta (kun olet sen saanut asennettua virtuaalikoneelle). Digital Oceanissa löytyy paljon varsin hyviä ohjeita esim. Ubuntu 16.04:n konffaamiseen niin SSH:n, nginx:n kuin vaikka SSL:n osalta (joka on relevantti lähinnä sitten kun on oma domain).

  Varsinkin jos työllistyminen alalle alkaa kiinnostaa, on hyvä jos voi potentiaaliselle työnantajalle näytää, että myös webbiserverin pystyttäminen onnistuu.
   
 10. Xtremerr

  Xtremerr

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Peruskäyttöön kannattaa katsella Offers tarjouksia sieltä löytyy edullisia vpsiä kaikenlaisiin juttuihin. Esim. omastani vpsästä maksoin ekasta vuodesta 10 puntaa ja tokasta vuodesta 12 puntaa jos ees pidän tolla hostilla enää. Toiminut ihan ok kaikkeen peruspuuhiin.
   
 11. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  1 790
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  VPS: Virtuaalipalvelin pilvessä- OVH

  Tuolta saa kohtuullisen edullisesti myös. Alkukankeuksien jälkeen OVH on nyt toiminut koko vuoden ilman ongelmia. Edellisen kerran mustaperjantai tarjouksista sai tuon halvimman vepsin -50% hintaan eli joku <25€/v. Oli jo ennen tarjouksia ollut noin vuoden käytössä.
   
 12. Ryydike

  Ryydike BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  981
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Minkäslainen KYC prosessi näillä VPS:n tarjoajilla on? Pitääkö heiluttaa passia ja omaa naamaa webbikameran edessä, jotta saa alustan leikkimistä varten?
   
 13. ontelo

  ontelo

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt on ollu time4vps (xs-paketti) käytössä kolmisen kuukautta.

  Ei niin mitään valittamista. Kertaakaan ei ole käynyt alhaalla, yhteys on nopea ja hallintapaneeli on loistava. Ei huono sijoitus kun ottaa huomioon ton hinnan.
   
 14. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 164
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ainakaan Scalewayllä. Kunhan luottokortti toimii, on kaikki kunnossa. Sama varmaan muillakin.
   
 15. Valoraketti

  Valoraketti

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2017
  Onkos kellään kokemusta tästä? Tavu Cloud - Virtuaalipalvelimet kotimaisesta pilvestä

  Nopealla silmäyksellä ihan ok VPS kohtuulliseen hintaan kun puhutaan täysin suomalaisesta firmasta, jolla konesali Suomessa. Tarkoituksena olisi pitää omaa Nextcloud-instanssia.
   
 16. Matias.H

  Matias.H

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Ihan kokeilumielessä otin 2C 0,5Gt 20Gt VPS ja tässä tulokset
  Benchmark report #4386 for tavu.io - 2c,0,5gb,20gb

  Vertailun vuoksi Time4Vps:n L VPS
  Benchmark report #4385 for Time4VPS - L

  Näin pikakokeiluna Tavu.io näyttää lupaavalta kaikin puolin, paitsi 50/64 yhteys vie pisteitä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2017
  Valoraketti tykkää tästä.
 17. Tsih

  Tsih

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Ois tarve omalle domainille ja kun nykyinen palveluntarjoaja ei tarjoa kiinteää osoitetta ilman yritystä niin olen ajatellut hankkia VPS:n ja ohjata sieltä kotiservereille liikenne. Onko kenelläkään kokemusta tälläisesta, ei varmaan pelkkää ohjausta varten tarvi kovaa servua?
   
 18. Matias.H

  Matias.H

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Onko syytä miksi ddns-osoite ei riitä?
  Esim. ilmainen duckdns

  Omasta domainista saa dynaamisen vaikka CloudFlarella ja tällä softalla
   
 19. Tsih

  Tsih

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Oma sähköpostipalvelin tarkoitus laittaa pystyyn, siksi omaa domainia.
   
 20. Matias.H

  Matias.H

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  CloudFlarella saa ainakin luotua dynaamisen alidomain eli muotoa X.domain.fi, joka osoittaa kotiservuusi.
   
 21. Tsih

  Tsih

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Ddns on käytössä mutta sähköposti ei voi käsittääkseni olla muotoa x@y.z.com
   
 22. Matias.H

  Matias.H

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Itse sähköposti käyttää domain.fi ja ohjataan sähköposti-servulle ja taas se alidomain X ohjataan sun kotiservulle.
   
 23. Tsih

  Tsih

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Ja itse domain laitetaan ohjautumaan suoraan johonkin Cloudflaren serveriin? Pitääpä tutkia millaista ne tarjoaa ja mihin hintaan, kiitti vinkistä!
   
 24. Matias.H

  Matias.H

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  CloudFlare toimii domainen nimipalvelimena ja on ilmainen tiettyyn rajaan asti.
   
  Tsih tykkää tästä.
 25. Topixx

  Topixx www.ohops.net Tukijäsen

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos kuitenkin julkisen IP:n saa käyttöön, voit käyttää dynaamista dns:ää. Esim. Itsellä pyörinyt jo kymmeniä vuosia kodin netillä serverit(xenserverin päällä virtuaalikoneita). IP vaihtuu erittäin harvoin ainakin dna:lla. 5kpl julkisia IP:tä käytössä. Joker.comissa itsellä domainit.

  Itse olen sähköpostit ulkoistanu googlelle (google apps, nyk. G Suite) aikoja sitten tietoturvasyistä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
 26. Tsih

  Tsih

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Itselläkin on ollut käytössä dyndns ja no-ip viime aikoina. Olin jotenkin juureutunut siihen käsitykseen että päädomainia ei voi laittaa dynaamisen nimipalvelun taakse. Taitaa olla menneisyyttä maksaa edeltämainituista palveluista jos kokonaan oman domainin saa halvemmalla, ja toiminnassa ei ole mitään eroa.

  Sähköpostit olisi tarkoitus siirtää googlen "ilmaisista" palveluista omalle serverille, tietoturvan kanssa pitää olla tietysti tarkkana, muutaman kuukauden ajattelin seurata kuinka pahaa pommitusta/korkkausta tapahtuu ennenkuin siirrän mitään tärkeitä palveluita oman osoitteen taakse.

  edit: alkaa olemaan pahasti jo offtopiccia
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
  Topixx tykkää tästä.
 27. tejuly

  tejuly

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Millaisia uutisia rintamalla?

  Tarkoitus olisi hommata SSD VPS + domain puuhasteluun ja luultavammin pienehkön sivuston hostaukseen.
   
 28. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 164
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on yhä ollut toimiva halpisratkaisu:

  Pricing - Scaleway
   
 29. hallusinaati0

  hallusinaati0

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Tuo Scaleway ei anna STMP/QMTP/SMTPS -protokollan käyttöä uusille asiakkaille koska epäilevät että jokainen asiakas aikoo lähettää SPAM:ia heidän verkostaan. Kun tiedustelin että miten ne posti-protokollat saa, niin piti esittää kuva passista, tulostus jostain laskusta, ja jotain muuta vielä. Eli jos tarvitsette posti-palvelinta Scaleway ei ole vaihtoehto ikävä kyllä.
   
  Nigel tykkää tästä.
 30. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 164
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvä tietää. Toisaalta, jos itse haluaisin lähettää mailia, ottaisin Mailgunin/SendGridin/muun hoitamaan homman kunnolla ja kunnollisella reputation-monitoroinnilla, throttlauksella, API:lla jne. Ilmaiseksikin saa lähettää 10000 mailia kuukaudessa, pikkurahalla paljon enemmän.
   
 31. hallusinaati0

  hallusinaati0

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Hmm, pitääpä katsoa mitä nuo palvelut osaavat tehdä. Kiitos vinkistä. Unohdin mainita että Scaleway edes mahdollista postin vastaanotto, lähettäminen JA vastaanottaminen on estetty ilman käsittämättömiä vaatimuksia.
   
 32. buumi

  buumi

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Ei nyt yleisesti ottaen halvimmasta päästä, mutta Googleltahan saa nykyään "pysyvästi" ilmaiseksi VPS:n. GCP Free Tier - Free Extended Trials and Always Free | Google Cloud Platform
  Isoin puute tuossa on, että ulospäin menevää liikennettä on kuukaudessa ilmaiseksi vain 1Gt ja lopuista pitää maksaa. Ajaa kuitenkin asiansa moniin räpeltelyihin ja pieniin sivustoihinkin. Toki ensimmäiseksi vuodeksi saa myös hyvin kredittejä joilla voi maksaa kovempaakin palvelinta, mutta tuo pieni palvelin on tällä hetkellä siis "pysyvästi ilmainen" (ehdot tosin voi joskus muuttua..)
   
 33. Sulava

  Sulava

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  wex ja Topixx tykkäävät tästä.
 34. sick_man

  sick_man

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  22.01.2018
  Digitalocean on oman kokemukseni mukaan hyvä. Hinta/luotettavuus/suorituskyky suhde on aika hyvä, ja noita dropletteja voi tosiaan tuhota ja luoda ihan miten haluaa, jolloin laskutus menee käytön mukaan. Oma käyttöni on tosin ihan pientä räpellystä, joten en osaa sanoa miten hyvin toimii raskaammassa tai ammattimaisemmassa käytössä, vaikka uskonkin että soveltuu myös siihen hyvin.
   
 35. wex

  wex

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Kiitokset vinkistä, pitänee siirtää Tavusta tänne, koska 4x enemmän muistia ja ~3x pienempi hinta.
   
 36. lpto

  lpto

  Viestejä:
  128
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Viimeksi muokattu: 05.08.2018
 37. chewbakka

  chewbakka

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2017
  UpCloudilla, joka on siis kotimainen vaihtoehto, on Suomessa nykyään parikin saatavuusaluetta ja hinnat täysin DO:n ja Linoden kanssa samat eli alkaen $5/kk. Peittoaa suorituskyvyssä mennen tullen saksalaiset ja amerikkalaiset kilpailijat ja alkaa olemaan mukavasti API clientejäkin tarjolla esim. Pythonille ja JS:lle: UpCloud.

  Käytännössä siis vastaava kuin DO tai Linode, mutta suomalainen. Tuntihinnoittelu käytössä ja voi tuhota ja luoda palvelimia miten haluaa ja laskutus menee käytön mukaan. Nopealla googlettamisella löytyy promokoodeja, joilla saa $50 käyttöön ekan oman maksun jälkeen. Miinuspuolena se, ettei löydy kuormantasausta palveluna eli pitää itse hoitaa eikä DNS palveluita eli domainit pitää hostata jossain muualla.
   
 38. gulassi

  gulassi

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Googlen Haminan konesali aukesi tuossa kesän kynnyksellä myös Googlen ulkopuoliseen käyttöön, eli sinne voi pistää kuormaa pyörimään esim. virtuaalikoneina compute enginen kautta.
   
 39. lpto

  lpto

  Viestejä:
  128
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Kannattaa kuitenkin huomioida että jos tekee mitään pitkäkestoisempaa, ja miksei lyhytkestoisempaakin, on sekä Googlen että UpCloudin palvelut huomattavasti hintavampia, kuin suomen ylivoimaisesti halvin tuottaja Hetzner. Ei heidänkään palvelu kuitenkaan huonosti vertaannu muihin palveluntarjoajiin.

  Alla kuvat siis Hetznerin 2GB/20GB/20TB paketista ja googlen pienimmästä 0.6GB paketista. Ymmärtääkseni hintaan taitaa tulla lisäksi vielä sekä liikenteen että levytilan käyttömaksut. Tuolla Hetznerin purkilla latasin ensimmäisten asiakkaiden joukossa myös lähes 2500Mb/s, joten ei jää ainakaan yhteyksistä kiinni vaikka nykyään ei enää vastaaviin nopeuksiin pääse.
  [​IMG] [​IMG]

  edit: kuvat... Ei toimi https:llä vaikka Sampsan threadissa toimii?
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2018
 40. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 164
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @lpto. fiksaapa kuvat kuntoon.