Mistä VPS tosielämän räpellykseen ja testaukseen?

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja timzi, 27.08.2017.

 1. timzi

  timzi Tukijäsen

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Tässä koittanu ettiä tosielämän räpellykseen ja testaukseen jotain alustaa, jolle voisi viritellä kaikennäköstä webbipalvelua yms yms härpäkettä. Mutta löytyykö sellasta mistään? Ymmärtääkseni VPS ois ratkasu tähän, mutta voiko niihin asennella sitten ihan mitä ite lystää?

  Ajatus ois, että sais sellasen kevyen leikkikentän, jossa voisi säätää pythonilla (erityisesti Tensorflow kikkailut kiinnostaa), JS:llä (React, node, meteor jne mitä näitä kaikkia onkaan) sekä lisäksi vähän houkuttelis nuo funktionaaliset kielet nykyään. Oon koulussa aikanaan opiskellut hieman Haskellia, mutta käytetäänkö sitä enää ja jos niin mihin? Entä Elm ja Clojure? Voiko niitä hyödyntää jotenkin webbisovelluksisa?

  Saako näitä kaikkia siis yhden VPS:n sisään mutkattomasti toimimaan rinnakkain? Lisäksi mietin, että jos joskus haluaa tehä jotain toimivaakin niin saako noihin VPS:iin domain nimiä hommattua jotenkin? Paljon oon omalla koneella tehny pikkusovelluiksia asiana ku asiaan, mutta tuo webbipuoli on melko tuntematonta seutua, että miten noita sais kaikelle kansalle tarvittaesa näkyviin.

  Muita ketjuja ku oon selaillu niin esiin noussut:
  - DigitalOcean
  - Linode
  - Tim4VPS
  - Zeit
  - UpCloud (halvinkin kallein näistä)

  Ihan mukavan hintasia nuo halvimmat vaihtoehot ja sen suhteen sopis omaan tarkotukseen, mutta saako niihin tungettua noita kaikkia halutessaan. Hallinta kaikissa etäyhteydellä IP osotteen perusteella? Vai miten noiden hallinnointi tapahtuu? SSH tyyppinen etäyhteys ei ole ongelma ja mieluummin jopa sellasta käytänkin kuin niitä PHPMyAdmin tyylisiä hallintapaneeleja. Ja miten noihin domainit, että omia sovelluksia voi sitten halutessan käyttää vaikka suoraan selaimella ilman IP-osotteiden kirjottelua jne?
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2017
 2. Boromir

  Boromir

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  Täällä ollaan menty pari vuotta DigitalOceanin virtuaalipalvelimella. Hyvin pitäisi onnistua kaikki kuvailemasi asiat. Domainien liittäminen ei myöskään ole ongelma. Osta domain mistä haluatkin ja ohjaa se palvelimen IP-osoitteeseen. Itselläni ei ole henk.koht. kokemuksia TensorFlowsta tai sen muistinkäytöstä joten saatat joutua valitsemaan palvelimen hieman suuremmalla muistimäärällä. Kokeilemalla selviää. Koneiden kapasiteetin nosto onnistuu ainakin DigitalOceanilla ihan rebootilla, ei vaadi uuden koneen pyöräyttämistä tai muuta snapshot-kikkailua.

  Koneiden hallinta tapahtuu ensijaisesti SSH:n yli, mutta taitaa kaikki palveluntarjoajat tarjota oman palvelunsa kautta suoraan koneen konsoliin pääsyä, jos esim onnistut lukitsemaan itsesi ulos palomuuria säätäessä.

  DigitalOceanille (ja varmaan kaikille muillekin vaihtoehdoille) löytyy kuponkikoodeja googlesta joilla taitaa saada ensimmäisen kuukauden veloituksetta. Käy rekisteröitymässä ja kokeile, eipä noihin tarvitse laskutusmielessä yli kuukaudeksi sitoutua.
   
 3. Err

  Err

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  SSHn kautta hoituu hallinta, ja saat vapaasti liitettyä donainit.
  DigitalOcean ja Linode näyttäisi tarjoavan omat DNS palvelut, mutta eipä sillä ole väliä missä se DNS pyörii, vastaavasti se A record luodaan jokaisessa palvelussa osoittamaan IP-osoitetta.

  Linode ja DigitalOceanin uskoisi olevan sopivassa tasapainossa hinnan ja luotettavuuden kanssa.
   
 4. peksi

  peksi

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 5. timzi

  timzi Tukijäsen

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Hyviä kommentteja tullu. Kiitos! Pitää aamulla alkaa tutustumaan asioihin taas. Mukava päästä kokeilemaan noita webbipuolenkin hommia ja tutustuun siihenkin maailmaan.
   
 6. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  797
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hyvin karkea kokeilu voisi onnistua myös omalla koneella käyttäen virtuaalikonetta, mutta se sopinee käytännössä pelkästään omaan testaukseen ja siihenkin vain rajallisesti.
   
 7. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  644
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on hyvä vinkki. Virtuaalikoneella (esim. VirtualBox) voit testata, millaista VPS:n asentaminen ja etähallinta on. Voit kokeilla laittaa nginx:n pystyyn jne.

  Suosittelen myös halpaa Scaleway-palvelua. Itselläni ollut halvin x86 käytössä ilman ongelmia. Hinta ja laatu kohtaavat hienosti tuossa.

  Fi-domaineja saa jopa 9e/v.

  Ja kyllä, Elmillä voi tehdä frontin webbisovellukseen jos haluaa funktionaalisen kielen. Ei ehkä helpoin tapa aloittaa webbipuoli, mutta on Elmissä puolensa.
   
 8. timzi

  timzi Tukijäsen

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Oon vuoden verran tehny kunnolla lähinnä fronttia JS:llä, mutta kaikki aina pyöriny localhostissa. Virtuaalikoneellakin oon aina jotain säätäny, mutta vielä en oo koittanu et miten sais joko hostista tai VM:stä tehtyä servun, jossa pyörittää ja testailee lokaalisti noita juttuja. Hyvä idea tosiaan lähtä ehkä tuolla kokeileen ja kikkaileen alkuun.
   
 9. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  644
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehdottoman hyödyllistä. Yrität hoitaa kaiken SSH:n kautta (kun olet sen saanut asennettua virtuaalikoneelle). Digital Oceanissa löytyy paljon varsin hyviä ohjeita esim. Ubuntu 16.04:n konffaamiseen niin SSH:n, nginx:n kuin vaikka SSL:n osalta (joka on relevantti lähinnä sitten kun on oma domain).

  Varsinkin jos työllistyminen alalle alkaa kiinnostaa, on hyvä jos voi potentiaaliselle työnantajalle näytää, että myös webbiserverin pystyttäminen onnistuu.
   
 10. Xtremerr

  Xtremerr

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Peruskäyttöön kannattaa katsella Offers tarjouksia sieltä löytyy edullisia vpsiä kaikenlaisiin juttuihin. Esim. omastani vpsästä maksoin ekasta vuodesta 10 puntaa ja tokasta vuodesta 12 puntaa jos ees pidän tolla hostilla enää. Toiminut ihan ok kaikkeen peruspuuhiin.
   
 11. spede

  spede

  Viestejä:
  813
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  VPS: Virtuaalipalvelin pilvessä- OVH

  Tuolta saa kohtuullisen edullisesti myös. Alkukankeuksien jälkeen OVH on nyt toiminut koko vuoden ilman ongelmia. Edellisen kerran mustaperjantai tarjouksista sai tuon halvimman vepsin -50% hintaan eli joku <25€/v. Oli jo ennen tarjouksia ollut noin vuoden käytössä.
   
 12. Ryydike

  Ryydike

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Minkäslainen KYC prosessi näillä VPS:n tarjoajilla on? Pitääkö heiluttaa passia ja omaa naamaa webbikameran edessä, jotta saa alustan leikkimistä varten?
   
 13. ontelo

  ontelo

  Viestejä:
  147
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt on ollu time4vps (xs-paketti) käytössä kolmisen kuukautta.

  Ei niin mitään valittamista. Kertaakaan ei ole käynyt alhaalla, yhteys on nopea ja hallintapaneeli on loistava. Ei huono sijoitus kun ottaa huomioon ton hinnan.
   
 14. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  644
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ainakaan Scalewayllä. Kunhan luottokortti toimii, on kaikki kunnossa. Sama varmaan muillakin.
   
 15. Valoraketti

  Valoraketti

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2017
  Onkos kellään kokemusta tästä? Tavu Cloud - Virtuaalipalvelimet kotimaisesta pilvestä

  Nopealla silmäyksellä ihan ok VPS kohtuulliseen hintaan kun puhutaan täysin suomalaisesta firmasta, jolla konesali Suomessa. Tarkoituksena olisi pitää omaa Nextcloud-instanssia.
   
 16. Matias.H

  Matias.H

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Ihan kokeilumielessä otin 2C 0,5Gt 20Gt VPS ja tässä tulokset
  Benchmark report #4386 for tavu.io - 2c,0,5gb,20gb

  Vertailun vuoksi Time4Vps:n L VPS
  Benchmark report #4385 for Time4VPS - L

  Näin pikakokeiluna Tavu.io näyttää lupaavalta kaikin puolin, paitsi 50/64 yhteys vie pisteitä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2017
  Valoraketti tykkää tästä.
 17. Tsih

  Tsih Make ATK Great Again

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Ois tarve omalle domainille ja kun nykyinen palveluntarjoaja ei tarjoa kiinteää osoitetta ilman yritystä niin olen ajatellut hankkia VPS:n ja ohjata sieltä kotiservereille liikenne. Onko kenelläkään kokemusta tälläisesta, ei varmaan pelkkää ohjausta varten tarvi kovaa servua?
   
 18. Matias.H

  Matias.H

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Onko syytä miksi ddns-osoite ei riitä?
  Esim. ilmainen duckdns

  Omasta domainista saa dynaamisen vaikka CloudFlarella ja tällä softalla
   
 19. Tsih

  Tsih Make ATK Great Again

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Oma sähköpostipalvelin tarkoitus laittaa pystyyn, siksi omaa domainia.
   
 20. Matias.H

  Matias.H

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  CloudFlarella saa ainakin luotua dynaamisen alidomain eli muotoa X.domain.fi, joka osoittaa kotiservuusi.
   
 21. Tsih

  Tsih Make ATK Great Again

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Ddns on käytössä mutta sähköposti ei voi käsittääkseni olla muotoa x@y.z.com
   
 22. Matias.H

  Matias.H

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Itse sähköposti käyttää domain.fi ja ohjataan sähköposti-servulle ja taas se alidomain X ohjataan sun kotiservulle.
   
 23. Tsih

  Tsih Make ATK Great Again

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Ja itse domain laitetaan ohjautumaan suoraan johonkin Cloudflaren serveriin? Pitääpä tutkia millaista ne tarjoaa ja mihin hintaan, kiitti vinkistä!
   
 24. Matias.H

  Matias.H

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  CloudFlare toimii domainen nimipalvelimena ja on ilmainen tiettyyn rajaan asti.
   
  Tsih tykkää tästä.
 25. Topixx

  Topixx www.ohops.net Tukijäsen

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos kuitenkin julkisen IP:n saa käyttöön, voit käyttää dynaamista dns:ää. Esim. Itsellä pyörinyt jo kymmeniä vuosia kodin netillä serverit(xenserverin päällä virtuaalikoneita). IP vaihtuu erittäin harvoin ainakin dna:lla. 5kpl julkisia IP:tä käytössä. Joker.comissa itsellä domainit.

  Itse olen sähköpostit ulkoistanu googlelle (google apps, nyk. G Suite) aikoja sitten tietoturvasyistä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
 26. Tsih

  Tsih Make ATK Great Again

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Itselläkin on ollut käytössä dyndns ja no-ip viime aikoina. Olin jotenkin juureutunut siihen käsitykseen että päädomainia ei voi laittaa dynaamisen nimipalvelun taakse. Taitaa olla menneisyyttä maksaa edeltämainituista palveluista jos kokonaan oman domainin saa halvemmalla, ja toiminnassa ei ole mitään eroa.

  Sähköpostit olisi tarkoitus siirtää googlen "ilmaisista" palveluista omalle serverille, tietoturvan kanssa pitää olla tietysti tarkkana, muutaman kuukauden ajattelin seurata kuinka pahaa pommitusta/korkkausta tapahtuu ennenkuin siirrän mitään tärkeitä palveluita oman osoitteen taakse.

  edit: alkaa olemaan pahasti jo offtopiccia
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2017
  Topixx tykkää tästä.
 27. tejuly

  tejuly

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Millaisia uutisia rintamalla?

  Tarkoitus olisi hommata SSD VPS + domain puuhasteluun ja luultavammin pienehkön sivuston hostaukseen.
   
 28. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  644
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on yhä ollut toimiva halpisratkaisu:

  Pricing - Scaleway