Minkä tabletin ostan?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Kautium, 17.10.2016.

 1. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tabletti pitäisi ostaa, mutta mikä?

  Täällä voit kysellä vaihtoehtoja omiin tarpeisiisi soveltuvista tablettitietokoneista ja paremmin asiasta perillä olevat tarjoavat vaihtoehtoja.

  Vastaava ketju puhelinten osalta löytyy täältä:
  https://bbs.io-tech.fi/threads/minkae-puhelimen-ostan.606/
   
 2. an7i5ankar1

  an7i5ankar1

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Nexus 7 alkaa olla aivan liian hidas mihinkään järkevään käyttöön, vaikka sisällä onkin CM11 (KitKat) mahdollisimman nopeaksi räätälöitynä. Muuten ei ole ollut N7:sta pahaa sanottavaa, näyttö on loistava ja toiminta ollut luotettavaa vaikka kone onkin saanut kolhuja.

  Nyt loppuvuoden aikana voisi viimein katsoa tuolle seuraajan. Onko yleensä hyviä joulu tarjouksia, vai joulun jälkeen vielä parempia?

  Mutta mikä tilalle halvassa hintaluokassa? Tabletti tulee vain satunnaiseen surffailuun ja skypettämiseen, joten aivan turhaa premiumia en viitsisi maksaa. Mikä on siis paras hinta-laatusuhde jolla tulee toimeen?

  -Näytön koko 7"-10"
  -Näytöt taitaa olla kaikki nykyään peruslaadukkaita, eli katselukulmat ym. OK.
  -Sisäistä muistia vähintään 16GB, SD-paikka iso plussa (ilman SD:tä sisäistä muistia olisi syytä olla se 32)
  -Mahdollisimman uusi Android versio.
  -"Suosittu malli", jotta siihen löytyy jatkossakin valmistajan päivityksiä ja lopulta custom rommeja (CyanogenMod)
  -Peruskäyttöön nopea, mutta pelejä ei tällä pelata
  -Akkukesto tietenkin aina hyvä asia
  -Ei tarvetta 3G/4G tuelle, WiFi riittää
  -Bluetooth tietenkin ehdoton, ja jonkinlainen rupinen etukamera Skypetykseen
   
 3. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Nvidia Shield K1
  https://www2.nvidia.com/en-us/shield/tablet/
  http://mobiili.fi/2015/11/17/nvidia...a-edullisemmin-tallainen-on-shield-tablet-k1/

  Amazon.uk:sta alle 200€ kuluineen (kliks)
   
 4. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 783
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Nazi
  Kyllä tuo Nvidia SHIELD Tablet K1 (Webhallen 199€) on hyvä valinta noilla kriteereillä. Tegra K1 on varsin ärhäkkä prosessori ja Nvidia tuota päivitteleekin (Marshmallow löytyy). Päivitysten laadussa tosin on ollut ongelmia (mm. wifi lakanut toimimasta). Custom rommejakin löytyy ihan hyvin, sillä laite on ollut melko suosittu xda-yhteisössä.

  Xiaomilta löytyy vastaava laite Mi Pad niin ikään Tegra K1 piirillä. Hinta on huomattavasti edullisempi (116€ + alv.) mutta Kiinasta täytyisi tilailla (ei takuuta jne.). Valmistaja ei laitetta ole pahemmin päivitellyt mutta ainakin CM12.1 custom rom löytyy. Marshmallow'ta ei kuitenkaan taida olla? Mi Pad laitteesta on myös uudempi painos Mi Pad 2 Intelin Atom X5-Z8500 piirillä. Hintakaan ei päätä huimaa (edullisimmillaan noin 150€ + alv.). Z8500 on jonkin verran tehokkaampi kuin Tegra K1 mutta liekkö sillä tässä niin väliä? Yleisesti ottaen Intelin prosessoreilla varustetuissa tableteissa akun kesto on ollut heikompi. Xiaomi Suomi ja e-ville myy näitä myös, ettei tarvitse Kiinasta tilata. Hinta tosin silloin ihan eri.

  Hyvistä halppis tabuista Teclastia saa Kiinasta halvalla (esim. Teclast X98 Plus ja Pro (4/64Gb)). Yleensähän noihin "halppis" kiinalaisiin ei juuri päivityksiä tule mutta Teclast on noita jonkin verran päivitellyt. Tosin Marshmallow'ta saati Nougattia ei vielä ole. Custom rommit on sitten vähän niin ja näin. CyanogenModista on turha haavailla mutta Mirek tekee jotain omia romeja. Nykyään taitaa aika pitkälti olla kaikki Intelin lautoja (= dual boot Windows). MediaTek, Rockchip (ja Allwinner) ovat jääneet melko marginaaliin elleivät jo kuolleet pois tablet markkinoilta.

  Mutta kyllä minä tuota Nvidiaa suosittelen kuten edelle.
   
 5. an7i5ankar1

  an7i5ankar1

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kiitän vastauksista. Oli aivan tuntematon laite minulle tämä Shield K1. Hieman epäilytti kun niin markkinoitu pelikoneeksi, mutta luin paljon positiivisia arvosteluja, joissa korostetaan että hyvä laite myös muuhunkin käyttöön.

  Akkukesto (peruskäytössä) ei ole Nexuksen tasolla, jos nyt ei huonokaan. Kai se raju CPU+GPU paketti syö sähköä perustilassakin, vaikka ei olisikaan kaikkein raskaimmat pelit käynnissä. Muutama negatiivinen käyttäjäkommentti osui silmään, joissa valitettiin lagaamista ja kosketusnäytön tunnistus ongelmia. Toivottavasti tuollaiset bugit on jo korjattu. Eihän täällä kukaan satu kyseistä laitosta omistamaan?

  Ehkä kuitenkin vielä uutta Nexus (Pixel?) 7:aa odottelen ja haaveilen, siitä ehkä kehtaisi maksaakin jo vähän enemmän jos vaikka olisi samaa hintaluokkaa kuin aikanaan maksoin Nexus 7:sta (<300 EUR).
   
 6. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 109
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pixeli tulee olemaan reilusti vanhoja Nexuksia kalliimpi ainakin puhelimien perusteella.
   
 7. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Minulla oli juuri Nexus 7 ennen tuota Shieldiä ja sanoisin että akkukesto on vähintään samalla tasolla jos ei käyttötavat muutu.

  Plussia on vino pino ja ainoa miinus tulee muotoilusta, jonka vuoksi Shieldiä ei ole ihan yhtä mukava pitää kädessä jos katsoo vaikka leffoja selälleen maaten.

  IMO, tuo on hinta-laatusuhteessa ehdottomasti paras pikkutabletti tällä hetkellä. Minä tilasin sen viime joulukuussa Espanjan Amazonista ja hinnaksi jäi silloin 203€ kuluineen. Jotain laadusta ja kysynnästä kertonee sekin, ettei hinta ole pudonnut yhtään tässä välissä.
   
 8. Filpos

  Filpos

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itse ostin tuollaisen Xiaomi Mi Pad:n (64GB) tuossa kesän lopussa. Noita tosiaan saa nyt kiinasta 100 euron hujakoilla + alvit.

  Päädyin tuohon tegra Mi Padiin enkä Mi Pad2:een koska 2:een ei saa muistikorttia, näytön kirkkaus (nit) on 1:stä alempi ja pelitestien mukaan 2:nen häviää edelleen 1:lle vaikka paperilla intelin piiri pitäisi olla mukamas parempi. 1:ssa myös isompi akku, eikä usb-c:tä, jota en kaivannut ja 1:nen maksoi 50€ vähemmän. Molemmissa Mi Padeissa on 4:3 näyttö ja 2048 x 1536 resoluutio, jonka halusin sarjakuvia varten vrt Shieldin 1900x1200. Mi Pad porskuttaa edelleen KitKat:lla eikä tuohon ole muutosta tulossa. Xiaomi vain päivittelee sitä MIUI:taan mutta ei alla olevaa android versiota Mi Pad:lle.

  Ei ole paljoa pahaa sanottavaa ko. laitteesta. Näyttöaikaa tulee n. 7-9h sarjakuvien, netin ja videoiden katselussa. Eka android vehje itselle jota en ole rootannut ja vaihtanut ROM:ia kun kaikki toimii sen verran hyvin. Youtubessa on pientä lagia videoiden alussa ja tämän bugin saisi pois roottaamalla ja säädöllä (build.prop:sta) mutta en ole jaksanut säätää.
   
 9. Forhero

  Forhero

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Kiinnostaisi ostaa 1st gen iPad minin tilalle uusi laite. Mielellään alta 10" ja tuo 8" tuntuu aika hyvältä.
  Kolme mallia nyt jäänyt mietintään: nVidia Shield K1, Huawei Mediapad M2 8" ja Samsung Galaxy Tab S2. Muut laitteet voisi hakea Gigantista ja antaa palautuksena vanhan laitteen, josta saisi n. 90e takaisin. Samsung näistä kalliimpi, mutta onko oikeasti tuon verta parempi kuin Huawei? Vai olisiko kuitenkin viisaampaa ostaa tuo nVidian laite?

  Edit. Pelkkä Wifi-malli riittänee kun voi puhelimella jakaa sitten 4G-yhteyden.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2016
 10. GPO

  GPO

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Huaweilta on tulossa (jossain jo julkaistukin) Mediapad M3, joka vaikuttaisi muutaman lukemani arvostelun perusteella olevan parhaita alle 10-tuumaisista Android-tableteistä. M3 olisi itselläni aikomus ostaa Nexus 7:n seuraajaksi, mutta jonkun aikaa joutunee vielä odottelemaan että Suomeen saapuvat.

  https://www.cnet.com/products/huawei-mediapad-m3/review/
   
 11. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Alakoulu-ikäisille muksuille pitäisi saada tabletit, mutta millaiset?

  Vaatimukset:
  - Mielellään 8", 10" ehdoton maksimi
  - Käytettävyyden vuoksi mielellään 2GB rammia
  - Vähintään 16GB tallennustilaa, joka on laajennettavissa kortilla
  - Käyttiksenä Android
  - Pyörittää Plants vs. Zombies -tyyppisiä peruspelejä sujuvasti
  - Mahdollisimman edullinen, kun rikkovat kuitenkin hetkessä :D

  Aliexpressistä katselin 8-tuumaista Teclast 80 Prota, mutta jokin siinä tökkii, eikä vähiten typerä dual-os -peeloilu ja päivitysten vähäisyys. Tulee siinä sentään Android 5.1, eli millään ikivanhalla kitkatilla ei pidä kituuttaa. Hinta olisi kohtuullisesti noin 80€, mutta löytyykö muita vastaavia tai parempia vaihtoehtoja?
   
 12. Forhero

  Forhero

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Tänks! Tästä en tiennytkään, joten jään myös itse odottelemaan Suomeen saapumista.
   
 13. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 109
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Saako muuten Huawein EMUI:sta ruudun lukituksen None asentoon ettei tarvitse avata ruutua pyyhkimällä vaan aukeaa suoraan virtanapista?
   
 14. Forhero

  Forhero

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  En jaksanut odotella vaan tilasin M3:sen Brittien Amazonista. Voin laitella kokemuksia kun saan laitteen käsiin.
   
 15. GPO

  GPO

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuohonpa en osaa vastata, koska EMUI:sta ei ole vielä lainkaan kokemuksia.
   
 16. GPO

  GPO

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Laitahan ihmeessä! Itse taidan vielä odotella ostamisen kanssa, kun tabletti tulee lähinnä matkakäyttöön ja sille ei ihan heti tarvetta ole.
   
 17. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 783
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Kautium
  Taitaa nuo kaikki halppistabut olla tätä nykyä Intelin Cherry Traileja (Atom x5-Z8300). Sinällään ei ole juuri väliä, että minkä tabun niistä valitsee. Toki noissakin on eroja raudassa (näyttö, akun koko) ja softassa mutta minulla ei ole tietoa, että mikä paja niitä puskee pihalle. Aiemmin pidin Cubea ja etenkin Teclastia astetta parempina valmistajina verrattuna Ondaan, Chuwiin, Pipoon jne. Viime aikoina ei ole tullut niin aktiivisesti seurattua tai itse osteltua noita tabeja. Teclast taisi tuoda Lollipop päivityksen ensimmäisenä ja päivitti myös vanhempia tabletteja toisin kuin monet muut. Heikkoa se päivittäminen on silti yleisesti ottaen, mistä kertoo se, että Marshmallow'sta ei ole tietoakaan.

  Tämän vuoksi kannattaa katsella vähän foorumeja, että kuinka aktiivisia käyttäjiä kyseiselle tabulle löytyy. On se huomattavasti mukavampaa, jos johonkin häiritsevään pikkuvikaan löytyy yhteisön pykäämä fixi kuin odotella valmistajan päivitystä (jos sitä on ylipäätänsä tulossa). Joillekin Teclastin tabeille löytyy Mirek rommeja ja nopeasti kun katselin niin tuolle Teclast X80 Powerille löytyy jopa Cm12.1 beta rom. Toki mitään bugista betaa ei kannata lapsen tabuun asennella mutta se on kuitenkin hyvä asia, että aktiivisia kehittäjiä löytyy.

  Dual OS tableteista voi heittää jonmman kumman käyttiksen myös pois, jollain saa enemmän tilaa käytettäväksi. 32Gb voi loppua lyhyeen, jos siinä on Android ja Windows. Aiemmin ainakin Intel tabuissa Android ei toiminut yhtä suorituskykyisesti kuin vastaavissa Rockchip ja MediaTek tableteissa. En tiedä mikä tilanne on nykyään. Intel puolella on alkanut viimeaikoina nostamaan myös päätään Android x86 projektit. Android-x86.net sivulta löytyy myös rommeja. Bay Trail laitteille ne eivät kuitenkaan ole olleet kovin käyttökelpoisia (mm. deep sleep ei toiminut). Cherry Traililla en ole testannut.

  Nyt kun hieman noita tabuja katselin, niin tuossa Onda 820w CN:ssa olisi ainakin isoin akku (4200mAh) ja näköjään sille löytyy virallinen Android 5.1.1 Remix OS porttaus. (Joku on myös portannut sille Sailfishin). Ondan foorumi on sitten puolestaan ikävää luottevaa 820w:n kohdalla erinäisten ongelmien vuoksi. Ondalla on sellainen paha tapa, että se julkaisee samalla nimellä erilaisia versioita tietystä tabletista. Esim. Onda V975w:stä löytyy ainakin V1, V2 ja V3, jossa V3:ssa oli jo ihan eri prosessori. Tuon 820w:n kohdalla näyttäisi olevan sama homma. Hirveä työ etsiä oikeat firmwaret sitten.

  Ehkä lähtisin kuitenkin tuolla Teclast X80 Powerilla liikenteeseen. (Sillekin oli näköjään portattu Remix OS (linkki) kuten myös Cube iWork8 Air:lle). Aiempien kokemusten perusteella Teclastit ovat olleet ihan hyviä tabuja.
   
 18. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  OK, kiitos vinkeistä. Tuo Teclast X80 Power näyttää olevan muuten sama laite kuin hieman halvempi Teclast X80 Pro, sillä erolla että jälkimmäisessä on muovikuoret. Kasan video-arvosteluita katselin ja kovasti noita kehutaan varsinkin hinta-laatusuhteen osalta, mutta akkukesto on aika kehno varsinkin Androidin kanssa.

  Sen meidän käytössä tarpeettoman Windowsin poistaminen ei näytä olevan mikään läpihuutojuttu. Android lähtee helpommin kuin Windows johtuen siitä, että Windowsille löytyy paremmin työkaluja.

  Harmi kun ei näitä saa suoraan haluamallaan käyttiksellä. On kyllä niin ysäriä jonkin dual-boot -hässäkän kanssa sekoilu, saati sitten että viitsisi lapsille antaa sellaisen sekamelskan käyttöön, varsinkin kun sitä joutuu kuitenkin itse virittelemään niille.
   
 19. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 783
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ylipäätänsä tuo dual boot kikkailu on itsellekin osoittautunut välillä hankalaksi. Tässä ohje, jolla pitäisi saada Android only tuohon Teclastiin: X80 PLUS Android OS Only (Solution). En kyllä lukenut ketjua läpi, että mimmosia mahdollisia ongelmia tiedossa...
   
 20. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Aika simppeli menetelmä näyttää olevan. Suurin ongelma taitaa olla siinä, että pitää löytää sopiva firmis ensin jostakin. Teclastin sivut eivät ole toimineet aikoihin.

  Mutta joo, pitää katella tätä sitten tarkemmin kun saa tabletin käpisteltäväksi. Todennäköisesti tilaan jomman kumman noista Teclasteista.
   
 21. Cembo

  Cembo

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko palstalaisilla mielipiteitä Yoga Tab 3 Plus laitteesta? Päivitykset ilmeisesti hitaanpuoleisia, mutta tuohon hintaan vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta laitteelta.
   
 22. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 504
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kävelin viime viikolla lentokentällä elektroniikkapuljun läpi ja katselin lentoa odottaessa tabletit läpi miettien, että mitä voisi edes teoriassa suositella ipadin sijaan.

  Tab S2 paloi kirjaimellisesti mieleen muuten hyvän oloisena, mutta OLED on iso ei-ei tableteissa. Näyttö oli aivan burninin raiskaama ja valkoisella taustalla paloivat erilaiset palkit ja perusruudun ikonit selvästi.

  Voin kuvitella, että riippuen käytöstä tuossa on vähintään selaimen palkit TAI 16:9 videon palkit palaneena ruutuun vuoden jälkeen, jos käyttöä on yhtään enempää...

  Tablettisoftan puute androidilla on kyllä aika iso miinus. Nykyisellään suosittelisin vaan ostamaan ipadin. Mini 4 on aika jees nyt kun 32GB mallin saa samalla rahalla millä ennen irtosi 16GB. Tosin, onhan se jo vuoden vanha ja täten varmaan mallikierrossa puolivälin ohi.
   
 23. Hopeapaa

  Hopeapaa

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  No mitäs porukka on mieltä iPad Pro 9,7:sta?

  Jos hinta unohdetaan ja näytön kuvasuhde sopii omaan käyttöön, niin löytyykö huonoja puolia?
   
 24. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 505
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Demo laitteissa kun pyörii yleensä se demo softa 24/7 jossa looppaavat samoja videoita jatkuvasti niin varmasti tulee burn iniä. Normikäytössä en usko että saat oikeasti aikaiseksi
   
 25. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Makuasioita. Kyllähän se ihan ok laite on, mutta esim. omalla kohdalla Applen käyttisten logiikka ja ylipäätään kaikki Applemaisuus on niin syvältä sieltä, että ei vaan pysty käyttämään, vaikka ilmaiseksi saisi. Siihen sitten vielä älytön hinta päälle, mutta sehän ei ollut tässä tapauksessa ongelma. Jos ei siis käyttis tai hinta haittaa, niin mainio laite se on.

  Siinä lisätarvikenäppiksessä ei muuten ole taustavaloa lainkaan, joka on pieni miinus.
   
 26. Kuningashillo^2

  Kuningashillo^2

  Viestejä:
  283
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Harvinaisen samaa mieltä. Huvittavasti MacOS:n kanssa joutuu turvautumaan Googlen apuun paljon useammin kuin Windowsin. MacOS ja myös sitä edeltävät käyttikset on niin raakasti yksinkertaistettuja/tyhmennettyjä ja tarpeellisia ominaisuuksia on piilossa, että monipuolisempi käyttö on puhdasta tuskaa. Sitten taas googletellaan, ihmetelllään ja aikaa tuhraantuu moninkertaisesti enemmän mitä Windows-ympäristössä.

  Applet on tosin ihan hyviä koneita sellaisille, jotka käyttää lähinnä mailia, selainta ja kuvat-sovellusta.
   
  Retu tykkää tästä.
 27. Encrypted

  Encrypted

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itselläni oli hetken aikaa Apple iPad Air 2, kun lahjaksi sain. Käytin muutaman kerran ja totesin, että ensimmäinen ja viimeinen Applen valmistama laite mitä haluan käyttää vapaaehtoisesti. Mutta ei siitä sen enempää.

  Huawei MediaPad M3 vaikuttaisi hyvältä. Sellainen täytyy melkein laittaa tilaukseen, kun niitä tulee saataville.

  https://www.neowin.net/news/huaweis...ow-available-in-the-united-states-from-amazon
   
 28. ikis

  ikis

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Olisi jouluksi tarkoitus tabletti hommata ja huomen ois Huawei tarjouksessa.
  Miten netflixi ja katsomo yms. tuollaisella vehkeellä taipuvat, ei näistä mitään hajua ole haluajalla/minulla.
  Eli saanko vain vihamiehiä jos tuon tyrkkään kouraan :lol:
   
 29. aittis

  aittis

  Viestejä:
  327
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jahas porukoiden iPad 2 alkoi vähän reistailemaan ja uusi kiikarissa. Heillä Windows-läppäri joten ns. läppäriominaisuutta ei tartte. Helpointa olisi suositella heille uudempaa Air kakkosta. Tuleekohan sitä olemaan black friday -tarjouksissa? Jotenkin veikkaan, että Android-maailma tulee olemaan heille liian hankala, lähinnä siksi että he koittavat säädellä jotain ja se ei sitten toimikkaan, eli mahdollisimman "dummy proof"...
   
 30. nnynas

  nnynas

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Osut naulan kantaan tuossa "helpointa olisi". Itse toimitin porukoille vanhan Android-luurin testiin, kun puhelimenvaihto edessä. Aiemmat kokemukset heillä älylaitteista jääneet iPadiin. Jonkin verran opettelua vaatinut, mutta yllättävän vähän. Olin alunperin heittämässä sinne vanhaa iPhonea, mutta ihan hyvi tuo on näyttänyt sujuvan.

  Tämä siis pohjustuksena seuraavaan: varmasti olisi helpointa noin, kun sanot; mutta tuska voi olla pienempi, kuin ennakolta epäilet. Kyllä ne vielä oppii ja se tekee ihan hyvää ;D Jos mahdollista, tarjoa testiin jotain muuta, vaikka Androidia?
   
 31. aittis

  aittis

  Viestejä:
  327
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko suositella jotain malleja?
  Pidetään vertailukohtana vaikka iPad Air 2 32GB, 395e Gigantissa
   
 32. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 783
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmaan meni jo mutta aika outdated laite kysessä. Vain 1Gb rammia ja KitKat käyttöjärjestelmä. Ei jatkoon...
   
 33. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Käyttiksenä ikivanha Kitkat, eikä päivityksiä luvassa. Lisäksi muistia vain 1GB ja resoluutiokin kovin alhainen. Kyllä se noilla spekseillä sinne vihamiesten puolelle ikävä kyllä kääntyy.

  Halpislaitteiden osalta katseet kannattaa käytännössä kohdistaa kiinalaisiin (esim. aiemminkin mainittu Teclast X80 Pro tai Power).
   
 34. Homunculus

  Homunculus

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Itsellä keväästä saakka käytössä Huawei Mediapad M2 64Gb. Loppusuoralla oli Ipad air (1/2) sekä Samsung Tab S2. Gigantin tarjous ratkaisi pelin. Tyytyväinen olen ollut. Käyttö päivittäistä netin selausta, e-lehden lukua, kevyttä pelaamista. Käyttiksenä Lollipop, en tiedä onko Marshmallow:ta tulossa.
   
 35. jarppi83

  jarppi83

  Viestejä:
  544
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Rouvalle pitäisi hommata 10-tuumainen tabi. Ipadia tai Samsungia Black fridayn tarjouksista olisi tarkoitus näpätä. Mikä on nykyisellään hintataso? Atk-taidot ovat hyvin heikkoja rouvalla. Itse olisin olisin kiinatabuihin kannalla(vajaa 200 € hintaluokassa). Paljonkohan Suomessa vastaava teholuokka maksaa normaalisti? (Fhd, 3/4gb ram, hyvä akku , jonkinlainen suojakotelo, 64gb/tai 32gb paikka lisäpaikka muistikortille, wifi-malli)
   
 36. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 504
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä on pääasiallinen käyttötarkoitus? Itse luulin ostaneeni iPadin itselleni lähinnä netin ja lehtien lukemiseen, mutta siitä näyttää tulleen vaimon iOS-pelien pelausalusta.

  Mitä olen itse katsellut noita Android tabletti-softien screenshotteja, niin minusta niitä ei näytä hirveästi olevan olemassakaan. Facebookit, twitterit ja vastaavat ovat puhtaasti puhelinsoftia jotka on venytetty koko näytölle jne, joten järkeviksi android-tabletin käyttötarkoituksiksi näyttää jäävän chromella surffailu + netflixit ja vastaavat.

  http://arstechnica.co.uk/gadgets/2016/09/android-7-0-nougat-save-pixel-c/

  Ipädille sentään on kohtuullisesti noita tableteille erikseen tehtyjä softia, mutta eihän niistäkään ole iloa, jos niitä ei aio käyttää. Pelkkään lukemiseen ja videon katseluun on melkein se ja sama minkä vehkeen hommaa, mitä nyt apple toimii varmaan yleisesti huonommin waresisällön kanssa kun tiedostoja ei voi vain siirrellä edestakaisin.
   
 37. jarppi83

  jarppi83

  Viestejä:
  544
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan perus netflixin katsomista, Facebook, instagram, Areena, katsomo, spotify, YouTube ja foorumien lueskelua. Ei pelejä ja varsinaisesti raskasta käyttöä. Brändi vaan houkuttaa rouvaa, eikä järkipuheet paljoa auta. Air 2 näyttää olevan 400€ hintaluokassa ja Galaxy tabi on about 300 tuntumassa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016
 38. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 504
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Facebook ja twitter appsit on ainakin Arstechnican kuvien mukaan ihan luokattoman surkean näköiset androidilla. Play store myös.
   
 39. jarppi83

  jarppi83

  Viestejä:
  544
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oletko ikinä kokeillut fb windowsphonen sovelluksella? :D
   
 40. nepax

  nepax

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on sekä Microsoftin Windows että Xiaomin Android luuri päivittäisessä käytössä ja en kyllä kovin merkittävää eroa esim. noissa fb sovelluksissa huomaa. Onko sinulla kokemusta kummastakin vaikka viimeisen puolen vuoden ajalta?
   
 41. jarppi83

  jarppi83

  Viestejä:
  544
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei win 10-version alustalla. On ne parantuneet paljon, pitkään oli todella kuraa...
   
 42. djtob

  djtob

  Viestejä:
  737
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Minua kiinnostaa tabletti, joka olisi täysiverinen x86. Olisiko syytä eriyttää ne androideista erikseen?
   
 43. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 532
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 44. Kuro

  Kuro

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 45. mäggäri

  mäggäri BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 321
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvin pyörii. Mulla olisi myydä tuollainen käytettynä. Jimssiltä ostettu, ei tarvetta enää vaan ko. laitteelle. @Kuro nakkaa privaa jos kiinnostaa.
   
 46. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 495
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 47. mäggäri

  mäggäri BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 321
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 48. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 495
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ikivanha android, ja dualboot viritys, ei taida mennä jatkoon.
  Värin pitää olla valkoinen :D
   
 49. Formica

  Formica

  Viestejä:
  328
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oma kokemus Cherry Trail Z8300 tabletista on että Windows on tahmea, esimerkiksi ainoa selain joka on jollakin tasolla käyttökelpoinen nopeuden puolesta on Edge. Android-puolella taas vanha rk3188(?) suorittimen tabletti toimi monessa paikassa nopeammin ja paremmin. Paremman käyttökokemuksen saamiseksi suosittelen siis ennemmin joko puhdasta Android-tablettia ARM-prosessorilla tai jos Windowsin haluaa, niin tarvitaan selkeästi nopeampi prosessori.
   
 50. mäggäri

  mäggäri BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 321
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hmm, eikös tuo joku Z3735 ole hitaampi kuin tuo Z8300? Windowsia siis Wiskyllä pyöritellyt ja ei ole ollut ongelmia millään osin vaan toimii tosta vaan. :confused:

  edit: Taitaakin olla ihan samantasoisia. http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html