Minkä puhelimen ostan?

Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 481
Mikä mielestäsi siinä ei ole?

Kävin nyt hakemassa testiin, pitää vähän hypistellä.

Langattoman latauksen ja IP-luokituksen puute harmittaa ainakin hieman.
Juurikin ainakin nuo mainitut langattoman latauksen puute ja IP- luokitus. Lisäksi kun prossu on ajalta Note 9 niin onhan tuo aika paljon kun hinta on 630€. Joku 550€ suositushinta olisi järkevämpi.

Ja samalla tuo Samsungin toinen Lite uutuus S10 Lite on myös ylihintainen. Jos sen hinta olisi vaikkapa 599€ eikä 679€ niin olisi järkevämpi.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
438
Vaimo haluaisi siirtyä Samsungista iPhoneen. Mulla ei ole kokemusta muusta kuin iPhone SE:stä, joten kyselen täältä vähän apuja. Vaimon nykyinen luuri on Galaxy S9. Pitkiä puheluita, somea, kuvia ja netin selausta sisältyy käyttöön. Kameran ja näytön pitäisi olla vähintään samaa tasoa kuin Galaxy S9:ssä. Pikaisesti kun selailin, niin iPhone XS voisi olla sopiva. Hintakin olisi vielä siedettävä. Mitäpä mieltä tuosta?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
541
Vaimo haluaisi siirtyä Samsungista iPhoneen. Mulla ei ole kokemusta muusta kuin iPhone SE:stä, joten kyselen täältä vähän apuja. Vaimon nykyinen luuri on Galaxy S9. Pitkiä puheluita, somea, kuvia ja netin selausta sisältyy käyttöön. Kameran ja näytön pitäisi olla vähintään samaa tasoa kuin Galaxy S9:ssä. Pikaisesti kun selailin, niin iPhone XS voisi olla sopiva. Hintakin olisi vielä siedettävä. Mitäpä mieltä tuosta?
Suoraan vaan iPhone 11
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
576
Ehkä A70?

Tuossa on A70-mallissa huono kamera, mutta muutoin ihan ok luuri peruskäyttöön. Eri asia on sitten se, että saako tuohon hintaluokkaan parempaa. Otat jonkun puhelimen ja Googletat millaisia kuvia sillä saa. Esim. Notebookcheck on siitä hyvä sivusto, että esimerkeissä kuvataan yleensä aina samoja kohteita, joten eri malleilla otetut kuvat ovat vertailukelpoisia.

Kooltaan isompi ja painavampi kuin XS.
Xs on aivan hyvä luuri 700€ hintaan. Eipä nuita vaihtoehtoja muutoinkaan juuri ole, jos haluat tuon kokoluokan laitteen.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
949
Otat jonkun puhelimen ja Googletat millaisia kuvia sillä saa. Esim. Notebookcheck on siitä hyvä sivusto, että esimerkeissä kuvataan yleensä aina samoja kohteita, joten eri malleilla otetut kuvat ovat vertailukelpoisia.
Muutamat esimerkkikuvat eivät kerro kaikkea, koska otettu jalustalla tai hyvissä olosuhteissa. A70:ssä on periaatteessa hyvä kuvanlaatu, mutta siitä puuttuu optinen kuvanvakain, eli tosielämässä kuvat voivat olla huomattavasti tärähtäneempiä kuin OIS kameroiden otokset.
 
Liittynyt
03.10.2017
Viestejä
35
Tuo muistikorttipaikan puuttuminen ja näytön "hukkatila" nousi kynnyskysymykseksi Pixel 3a:n kohdalla, vaikka muuten varmasti onkin pätevä peli.
Kiitti tuosta S10e vinkistä. Löysinkin yhden lupaavan käytetyn, ja loppuviikosta tehdään siitä mahdollisesti kaupat.
Tuli hommattua käytettynä sopuhintaan S10e. Vaimo on hyvin tyytyväinen valintaan. Kiitti vielä vinkeistä kaikille!
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 425
Tuon saman ollemme huomanneet vaimon Huaweissa. Ei tykkää tulla kaikkien viestintä-appien ilmoitukset aina läpi, vaan pitää käynnistää ko. appi että se "herää".
On siinä Huliweissa hyvääkin, suorituskyky ja akkukesto todella loistavia.
Joo. Tuntuu, että koko kapula menee välillä syväjäähän eikä tee mitään ennen kuin herättelee puhelinta ja sovelluksia itse. Mutta oli hyvä tietää tätäkin ketjua lukemalla, että 999 eurolla voi saada Huawein, joka toimii hienosti. Niin voi 179 eurollakin, mutta näemmä ei välttämättä sitten just 299 eurolla. Puhelimen tärkein tehtävä meikäläiselle on olla luotettavasti toimiva viestintäväline, eikä siinä oikein akkukesto lohduta, jos viestit eivät välity luotettavasti ja reaaliaikaisesti ilman tarvetta refreshailla tilannetta itse. Niitä luvattuja päivityksiä odotellessa...
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 742
Vaikuttaisi kyllä äkkiseltään mielenkiintoiselta ja tasapainoiselta tuo nyt julkaistu Sony Xperia 10 II malli jos hinta on avauksessa tuo 300-400 euroa ja siitä sitten lähtee laskemaan. Erityisesti tuo IP65/IP68 vesitiiviys, kuulokeliitäntä ja OLED näyttö ja NFC on kiva yhdistelmä tuossa hintaluokassa.


 
Liittynyt
15.08.2019
Viestejä
415
Päädyin tilaamaan Nokia 7 plus tilalle tuon tarjouksessa olevan Motorola One Zoom. Nokian 2x kamera on ollut kätevä kun ottaa lähikuvia eikä halua omaa varjoa kuvaan ja 3x varjo pysynee vielä paremmin poissa. Akku lienee melko sama, eli pari kolme päivää kevyellä käytöllä eikä koskaan lopu kesken päivän.

Selvänä plussana oled, jolle luultavasti nykyääkin löytyy ilmoitussovelluksia. GsmArenan mukaan myös äänipuoli on parempi, ainakin taajuusvaste on likitäydellinen vrt. Nokiaan. Sormenjälkilukija etupuolella on myös plussaa, voi pitää puhelinta pöydällä ja tökkiä sitä ottamatta käteen. Ilmotusvalo jää vähän turhaksi takapuolella.

En osannut arvioista lukea tekeekö tämä kuulokkeille kohinahäiriötä, mutta sekään ei voi olla Nokiaa pahempaa. Nokialla täysin hiljainen kohta leikkaa hiljaiseksi, mutta kaiken äänen taustalla on vahva kohina. Häiritsee kun äänikirjat kuulostaa kuin tulisivat radiopuhelimen välityksellä.
 
Liittynyt
11.12.2016
Viestejä
14
Heipä hei. Olen melko uusi kirjoittelija tällä foorumilla, vaikkakin profiili on ollut luotuna jo vuosia :)
Sitten asiaan. Alkuun pyydän anteeksi sitä etten aivan koko ketjua lukenut ennen postaustani, joten voi olla että jokin asiallinen suositus ja itselleni käypä laite ollaan jo keretty vinkkaamaan. Sekä myös sitä että tekstini saattaa jonkun mielestä olla ehkä liian pitkä/sekava.

Elikkäs mulla on kyllä ihan toimiva puhelin nykyisinkin ja olen ollut laitteeseen melko tyytyväinen. Puhelimena on toiminut vuodesta 2017 Motorola G5. Nyt olisi hiljalleen aika siirtyä uuteen puhelimeen, lähinnä uudemman Androidin (9-10) sekä paremman kameran, ja muiden ominaisuuksien toivossa.

Luurilta toivoisin seuraavia ominaisuuksia (saas nähdä kuinka moni on nykyisin mahdollista toteuttaa) tietenkin hinnan asettamien rajoituksin. Hinnasta hieman, puhelin tulisi maksaa jotakin 200-300 euron väliltä. Ominaisuudet joita toivon:
Koko: 4 - 6,5"
Android: versio 9-10 (hienoa olisi myös mikäli suositeltu valmistaja tarjoaisi mahdollisia järjestelmä ja tietoturva päivityksiä myös alemman hintaluokan tuotteisiinsa)
UI: Helposti lähestyttävä mutta monipuolinen (lisää käyttöjärjestelmästä myöhemmin).
Kamera: Mahdollisimman hyvä, tästäkin lisää tuonnempana...
Akku: 2500- 5000 mAh
Merkki: Kaikkia muita paitsi omppu tuotteita kannattaa ja saa ehdotella.
Tallennustila: 32Gt - 256Gt, muistikortti mahdollisuus ehdoton.
Ääni: 3,5mm liitäntä pitää olla.
IP Suojaus: tämä on plussaa, ei pakollista.
Paino: alle 300grammaa :)

Käyttöjärjestelmästä. Toivoisin että järjestelmä olisi mahdollisimman lähellä perus androidia, eikä olisi pahitteeksi mikäli os olisi mahdollisimman puhdas ylimääräisistä valmistajan omista sovelluksista, mikäli niiitä kuitenkin luurissa on valmiiksi asennettuna, niin niiden poistaminen pitäisi olla mahdollista ilman suurempaa puukottamista. Koska kuuntelen mielelläni puhelimella myös musiikkia, vanhan aikaisin metodein (omia mp3:sia esimerkiksi VLC soittimelta, tai vastaavalta "WinAMP"/ "Foobar2000" kloonilta) toivon että puhelimeen on helppo lisätä omia biisejä (tai vaikka sitten muistikortille) ja että niiden kuunteleminen on helppoa. Sama pätee myös soittoääniin, tykkään siitä että voin asettaa jonkin tietyn mp3:sen soittoääneksi eri ihmisille. Eli musiikinkuuntelu on yksi ehdottoman tärkeistä seikoista. Nykyisessä Motorolan G5:ssä asian toteuttaminen ollaan hoidettu siten että se on kyllä mahdollista, mutta vaatii melkolailla säätämistä. Tämä tietty johtunee Motorolan järjestelmästä, joka kyllä on hyvin lähellä orkkis androidia, mutta ei aivan sitä kuitenkaan ole.
Esimerkiksi aiemmin käytössäni olleella Sony Xperia Active:lla musiikin kuunteleminen ja mp3:sten käyttöön ottaminen oli vielä todella helppoa.

Kameralta toivon ja odotan seuraavia asioita:
Pikselien määrällä ei niinkään ole merkitystä, mutta optiikalla sitäkin enemmän. Eli otan puhelimella paljon kuvia, niin hyvässä kuin heikommassakin valaistuksessa (tiedän hyvin kyllä ettei puhelimella, varsinkaan tässä hintaluokassa ole odotettavissa mitään älyttömän hyvää suoritusta pimeissä olosuhteissa). Lähinnä tulee satunnaisesta kuvattua mm.bändejä keikoillaan, tosin tuossa hommassa olen pärjännyt kohtalaisesti myös Motorolalla. Makrokuvaus ei ole välttämätöntä, mutta ei siitäkään ominaisuudesta haittaa olisi.
Tarvittaessa puhelin on saatava kytkettyä tripodiin (luurin kannalta tällä ei kuitenkaan liene suurtakaan merkitystä).

Sitten vielä, olen jo katsellut seuraavia puhelimia.
Toivonkin hieman käyttäjäkokemuksia mikäli joltain sellaisia löytyisi.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6+64 Gt
Nokia 7.2 128 Gt
Motorola Moto G8 Plus
Sony Xperia 10
Motorola One Zoom


Puhelimen koollakin on kyllä hieman merkitystä. Pidän puhelinta useimmiten joko farkkujen etutaskussa taikka sitten reisitaskuhousujen taskuissa., toisin sanoen mitään halkoa/tablettia en tarvitse.

Suuret kiitokset mikäli jaksoit lukea loppuun ja vielä erikseen kiitokset mikäli jaksat vastata sekä hienoa jos osaat kertoa mielipiteesi/kokemuksia suosittelemastasi laitteesta. Puhelinta ei ole pakko saada suomalaisesta liikkeestä, joten myös esimerkiksi Amazon, Ebay ynm ovat mahdollisia ostopaikkoja. Toki takuu-asioiden kannalta olisi ehkä helpointa mikäli kauppa löytyy suomesta.
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
97
Muista en tiedä mutta paremalle puoliskolle haettiin reilu viikko sitten note 8 pro DNA:lta ja on ollut tyytyväinen ainakin toistaiseksi joka suhteessa, hänkin kuvailee paljon mm. keikoilla mutta ei ole tuota uutta luuria vielä päässyt sierllä kokeilemaan. Android 10 päivitys+tammikuun(?) tietoturvat tuli tällä viikolla ladattavaksi, eli ainakin jossain määrin päivityksiäkin tulee. Tuntumaltaan tuo note on ainakin omaan käteen todella hyvän ja laadukkaan tuntuinen, muistikorttipaikka, 3,5mm plugi ja pikalataus löytyy ja myyntirasiassa tulee mukana jopa ihan toimiva suojakuori joten sitäkään ei välttämättä tarvitse ostaa.

Tuo xiaomin MIUI ei ole kovin lähellä vakio androidia mutta esimerkiksi poco launcher auttaa asiaan aika paljon, näin tein omaan xiaomi mi 9t prohon heti kättelyssä. Xiaomissa on jonkin verran bloattia mitä ei saa poistettua mutta ovat lähinnä musiikkisoitin, selain jne. tyyppisiä mistä selviää kun poistaa käytöstä ja unohtaa sovellusvalikon jälkimmäisiksi. Eivät työnnä mainoksia tai pakota itseään esille.
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
@_Rude83_ Motorola One Zoom on paras ratkaisu. Siinä on hyvin laadukas äänilähtö ja kamera venyy moneen, sekä se on roiskeensietävä. Se on sitten iso luuri, mutta pienempiä ei juuri tarjota. Sitä ei tule olemaan mukavaa viedä housuntaskussa, joten harkitse kantamista isossa povarissa tai muualla ylempänä.
Hyvä vaihtoehto on myös odottaa Sony Xperia 10 II:sta. Se on leveydeltään hitusen pienempi ja tuntuvasti kevyempi, mutta hintakin on varmasti korkeampi. Puhelimena pitkälti samaa tavaraa, mutta vedenpitävyys löytyy ja akkukesto on aika salettiin vielä parempi. Xiaomi Mi 9 SE on paras valinta jos hehtoluurit ei kiinnosta, mutta sen käyttöliittymä MIUI jättää sitten toivomisen varaan ja akkukestossa tehdään ikävä uhraus, eikä se ole varsinainen musiikkipuhelinkaan kuten Sonyn ja Motorolan laitteet ovat. Sen parhaimpia puolia ovat näyttö ja kamera.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.12.2016
Viestejä
14
Suuret kiitokset kun olette jaksaneet vastata ja ehdottaa puhelimia.

Valinta on yllättävänkin vaikea, varsinkin kun tuossa 200-300 euron hintaluokassa noinkin runsaasti vaihtoehtoja. Nokialaiset olen näillä näkymin pudottanut pois vaihtoehtoisten puhelimien listalta.
Nyt kamppailua sitten käyvätkin enään Sony Xperia 10, Motorolalta One Zoom ja Moto G8+ sekä Xiaomin Redmi Note 8 Pro.
Noiden kohdalla pelin ratkaiseekin sitten käytettävyys, valmistajan mahdollinen tuki päivitysten muodossa sekä kameran laatu. Koon ollessa maksimissaan sen 6,5", mahtuu puhelin omien empiiristen tutkimusten vielä farkkujenkin taskuun (emännällä Huawein P30 Pro, jota tuossa testailin kokonsa puolesta).

Xiaomi kiinnostaisi sikäli koska se olisi itselle uusi tuttavuus ja valmistaja. Sonyn laitteista on runsaasti kokemuksia vuosien takaa, ja olenkin ollut 90%:sen tyytyväinen heidän tekeleisiinsä (omat kokemukset alkavat Sony Ericsson T68:sta ja päättyvät tuohon Xperia Activeen). Päivityksiä ei tuohon Activeen kylläkään hirveämmin tipahdellut, ja laite jäikin aikoinaan kaapinperälle koska softat eivät enään päivittyneet vanhentuneen Androidin myötä.

Motorolasta on myös kokemuksia, tosiaan itselläni on tällä kyseisellä hetkellä käytössä tuo Moto G5. Puhelin on ollut kyllä kaikin puolin muutoin erittäin loistava, mutta musiikin lisääminen ollaan kyllä tehty sen verran hankalaksi ettei sitä viitsi ihan kovin usein tehdä. Eli samalla soittolistalla on välillä kärvistelty pitempiäkin aikoja putkeen. Moto G5:sen kamera on edelleen ihan pätevä kunhan huomioi sen heikkoudet eikä väkisin toivo siltä liikoja. Myös Lenovon tarjoama tuki on ollut huomion arvoista, eli viimeisin järjestelmäpäivitys joka Moto G5 on saanut on ollut Android 8.0, tämä osaltaan on toiminut mainiona tapana pitää myös itseni kiinnostuneena heidän muihinkin laitteisiin.

Pitäneekin ottaa selvää noiden mp3:sten lisäilyistä noihin Motorolan nykyisiin 9 pie vekottimiin, ja että kuinka se softa niissä pelittää.

Kiitokset vielä vastanneille ja kirjoittaneille. Tutkimus jatkuu vielä muutaman päivän, jonka jälkeen on aika ottaa askel kohti uusia juttuja :)
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 498
Pitkän pähkäilun jälkeen nappasin Xiaomi Mi 9t espanjan amazonista 260e hintaan (pikatoimituksella 276e) Pitäisi olla alle 300e kova luuri noilla spekseillä. Alunperin olin dna hakemassa Xiaomi redmi note 8 pro 259e mutta samaan hintaan 9t oli nobrainer
 
Liittynyt
11.12.2016
Viestejä
14
Pitkän pähkäilun jälkeen nappasin Xiaomi Mi 9t espanjan amazonista 260e hintaan (pikatoimituksella 276e) Pitäisi olla alle 300e kova luuri noilla spekseillä. Alunperin olin dna hakemassa Xiaomi redmi note 8 pro 259e mutta samaan hintaan 9t oli nobrainer

Mielenkiintoinen vaihtari.. Hieman lähdin selailemaan tuota amazon.es:ssää mutta eipä tuo Espanian kieli oikein kovin helposti taitu, niin pitänee kysellä josko jokin kavereista osaisi jeesata asiassa.. Ellen päädy nyt Motorolan laitteeseen niin Mi 9t on vahva ehdokas kyllä.
 
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
374
Motorolasta on myös kokemuksia, tosiaan itselläni on tällä kyseisellä hetkellä käytössä tuo Moto G5. Puhelin on ollut kyllä kaikin puolin muutoin erittäin loistava, mutta musiikin lisääminen ollaan kyllä tehty sen verran hankalaksi ettei sitä viitsi ihan kovin usein tehdä.
Miten tuo mp3 :ien lisääminen on tehty vaikeaksi? Jotenkin muistelen että silloin kun olen itse jotain puhelimiin siirtänyt, niin musiikkisoittimet kyllä osanneet kaivella muistikortilta tiedostot ihan helposti. Sitten kun vaan "miljoonan" apsin joukosta löytää itseä miellyttävän jolla kuuntelee..
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 498
Mielenkiintoinen vaihtari.. Hieman lähdin selailemaan tuota amazon.es:ssää mutta eipä tuo Espanian kieli oikein kovin helposti taitu, niin pitänee kysellä josko jokin kavereista osaisi jeesata asiassa.. Ellen päädy nyt Motorolan laitteeseen niin Mi 9t on vahva ehdokas kyllä.
Google chromella voit käyttää kääntäjää mitä itsekki käytin nii onnistuu tuo navigointi tuolla.
 
Liittynyt
31.12.2018
Viestejä
476
Pitkän pähkäilun jälkeen nappasin Xiaomi Mi 9t espanjan amazonista 260e hintaan (pikatoimituksella 276e) Pitäisi olla alle 300e kova luuri noilla spekseillä. Alunperin olin dna hakemassa Xiaomi redmi note 8 pro 259e mutta samaan hintaan 9t oli nobrainer
Ai perkele tilasin juuri eilen Ranskan amazonista saman mutta 290€. kerkeeköhän perua? Tuleeko tuokin EU:n sisältä ettei tarvitse tulleja maksaa?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 498
Liittynyt
27.07.2017
Viestejä
255
Iso ja hyvä näyttö, hyvä akun kesto ja kaiuttimista plussaa.

Käyttö youtube/Netflix yms. ja surffailua. Pelejä en pelaa joten tehoilla ei liene niin väliä.

Mikä olisi näihin kriteereihin sopiva parhaiten hinta/speksisuhteella mitaten?

Realme X2 Pro tuli yllätyksenä ja siinä vaikuttaisi tulevan tehotkin kaupan päälle, mahtaakohan sitä saada tilattuakaan nyt hetkeen jos espanja laittoi rajat kiinni? Ja tietysti kiinnostaa muutkin vaihtoehdot.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 692
Realme X2 Pro tuli yllätyksenä ja siinä vaikuttaisi tulevan tehotkin kaupan päälle, mahtaakohan sitä saada tilattuakaan nyt hetkeen jos espanja laittoi rajat kiinni? Ja tietysti kiinnostaa muutkin vaihtoehdot.
Taitaa koskea vain matkustajaliikennettä, käsittääkseni rahti kulkee normaalisti. Amazonista jos tilaat, niin siellä aspa ainakin osaa asiansa ja ongelmatapauksissakin uskon homman hoituvan (rahat takaisin jos ei muuta).

Realmen luureissa vaikuttaisi olevan kyllä tällä hetkellä paras hinta-laatusuhde. Realme 5 Pro:n hankin isäukolle ja todella hyvältä vaikuttaa. Pitää itsekin harkita Realmen luureja kunhan aika jättää tästä Oneplus 6:sta.

Kohta on tulossa Realmelta myös uudet mallit. Realme 6 Pro:n julkistus on 24.3. ja uusi lippulaiva X50 Pro tulee ensi kuussa.
Hiukan specsien vertailua: Compare Realme 6 Pro vs. Realme X2 Pro vs. Realme X50 Pro 5G - GSMArena.com
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
Iso ja hyvä näyttö, hyvä akun kesto ja kaiuttimista plussaa.

Käyttö youtube/Netflix yms. ja surffailua. Pelejä en pelaa joten tehoilla ei liene niin väliä.

Mikä olisi näihin kriteereihin sopiva parhaiten hinta/speksisuhteella mitaten?

Realme X2 Pro tuli yllätyksenä ja siinä vaikuttaisi tulevan tehotkin kaupan päälle, mahtaakohan sitä saada tilattuakaan nyt hetkeen jos espanja laittoi rajat kiinni? Ja tietysti kiinnostaa muutkin vaihtoehdot.
Jos hintalaatusuhteesta puhutaan niin vajaa 300 € pintaan saa mielestäni parasta. Valitsisin väliltä Samsung Galaxy A50 ja Motorola One Zoom. Realme X2 Pro on kiistatta parempi laitos jos saa jostain tilattua, mutta mihin hintaan? Joka tapauksessa valitse One Zoom jos haluat tyydyttävän kaiuttimen, paremmat kamerat, roiskepitävyyden ja käytännössä puhtaan Androidin. Galaxy A50:ssä on hyvää asteen parempi akkukesto ja Samsungin monipuolinen One UI, mutta kaiutin sai GSMArenalta haukkuja. Itse valitsisin One Zoomin. Xiaomi Mi 9T on myös hyvä pitää mielessä jos ei halua näytössä olevan lovea ollenkaan, mutta kaiutinta ei voi liiemmin kehua, kunhan ajaa asiansa.

 
Liittynyt
27.07.2017
Viestejä
255
Kameralla ei oikeastaan ole väliä, kaikissa nykyaikaisissa puhelimissa on omiin tarpeisiin riittävän hyvä. Roisketiiveys tietysti hyvä lisä.

Kriteerit on nimenomaan näytössä, akussa ja kaiuttimissa kun monesti reissussa puhelin on telkkarin korvikkeena.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 498
Xiaomissa on ollut itselle riittävä tuo kaiutin. Loistava näyttö ilman lovea. Virtapihi sd730 ja akunkesto maltisella käytöllä kestää pari päivää. Kameralla tulee laadukkaita hyvässä valaistuksessa joskin hämäräsaä vähän heikompi mutta 300e luurilta en voisi odottaakaan parempaa. Xiaomissa on panostettu vesitiiveyteen vaikkakin ip puuttuukin. Jereyrig kahui myös puhelimen laatua. Enemmän revikoita löytyu redmi k20
 
Liittynyt
13.04.2017
Viestejä
1 306
Olisiko iPhone XS riittävä päivitys kasiin? Oikeastaan muuten tyytyväinen mutta akku ei meinaa enää riittää. 11 on turhan iso kooltansa ja Pro hinnaltansa.

Onko noita XS:siä ollut jossain tarjouksissa vai onko tuo vähän alle 700 ihan sopiva hinta tuosta?
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 067
Olisiko iPhone XS riittävä päivitys kasiin? Oikeastaan muuten tyytyväinen mutta akku ei meinaa enää riittää. 11 on turhan iso kooltansa ja Pro hinnaltansa.

Onko noita XS:siä ollut jossain tarjouksissa vai onko tuo vähän alle 700 ihan sopiva hinta tuosta?
Jos akunkesto on oikeasti tärkeä ominaisuus, niin kannattaa panostaa samantien iPhone 11 Pro malliin, jos vain budgetti taipuu. Akunkestossa on iso harppaus Xs:ään nähden. Toki akunkesto paranee Xs:lläkin iPhone 8:iin nähden. Xs:n hinta on käynyt Hinta.fin mukaan alimmillaan siinä 650€:ssa.


 
Liittynyt
13.03.2020
Viestejä
49
Paras puhelin seuraavilla spekseillä?
- mahdollisimman tehokas suoritin
- huippukamera
- suuri akku
- pitkälle taatut android päivitykset
- hinta noin 300-500€
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
Paras puhelin seuraavilla spekseillä?
- mahdollisimman tehokas suoritin
- huippukamera
- suuri akku
- pitkälle taatut android päivitykset
- hinta noin 300-500€
Pitkälle taattuja päivityksiä et saa muuten kuin Pixel-puhelimilla tai OnePlussan luureilla, mutta Xiaomikaan ei ole paha tässä suhteessa, että ainakin sen kaksi versiopäivitystä saa ja MIUI päivittyy todennäköisesti myöhemminkin. Tässä mielessä Xiaomi Mi 9T Pro täyttää vaatimuksesi.

 
  • Tykkää
Reactions: njs
Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
137
Faija tuossa soitteli ja sanoi että puhelin pitäisi hommata, että olisko suosituksia ~200e hintaluokassa?
Käytöstä en osaa sanoa, kun on jäämässä eläkkeelle niin tiedä sitten mitä puuhailee kaikella sillä ajalla. Joku varma perusluuri siis.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
656
Faija tuossa soitteli ja sanoi että puhelin pitäisi hommata, että olisko suosituksia ~200e hintaluokassa?
Käytöstä en osaa sanoa, kun on jäämässä eläkkeelle niin tiedä sitten mitä puuhailee kaikella sillä ajalla. Joku varma perusluuri siis.
Nokia 6.2 DNA:lla 149 € + maksuton toimitus ja palautus.

Sormenjälkilukija, NFC, FM-radio, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, ilmoitusvalo, USB-C-liitäntä ja jämäkkä alumiinirunko. Puhdas Android 9 Pie ja tulossa Android 10 sekä Android 11. DNA:lta kolmen vuoden takuu. Kuuluu Android One -ohjelmaan, joten saa tietoturvapäivityksiä ainakin syksyyn 2022 asti enintään kuukauden välein. Android One: Secure, up-to-date and easy to use.

Nokia 6.2 32 Gt, Musta | DNA
 
Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
137
Nokia 6.2 DNA:lla 149 € + maksuton toimitus ja palautus.

Sormenjälkilukija, NFC, FM-radio, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, ilmoitusvalo, USB-C-liitäntä ja jämäkkä alumiinirunko. Puhdas Android 9 Pie ja tulossa Android 10 sekä Android 11. DNA:lta kolmen vuoden takuu. Kuuluu Android One -ohjelmaan, joten saa tietoturvapäivityksiä ainakin syksyyn 2022 asti enintään kuukauden välein. Android One: Secure, up-to-date and easy to use.

Nokia 6.2 32 Gt, Musta | DNA
Kiitän nopeasta vastauksesta. Kuulemma menee ostoon. :thumbsup:
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 373
Veli haluais uuden kännykän kun vanhasta windows noksusta loppui tuki whatsapille niin mikäköhän ois halvahko känny jossa langaton lataus?
 
Liittynyt
14.09.2017
Viestejä
2 112
Kirjotin työsopparin ja ne lupas, et saan ostaa työsuhdepuhelimeksi jonkun 700 eurolla, sit kun työsuhde virallisesti alkaa (jos se koronan takia nyt koskaan edes alkaa...). Oon vähän hukas, et mihin sitä kantsis panostaa, mut Applen vehjettä en halua. Nykyinen puhelimeni on Sonyn xPeria z3 compact ja se on ollut ainakin sopivan kokoinen.

Jotain kriteereitä, joita olen miettinyt:
- Hyvä akunkesto ja nopea lataantuminen
- Koko about ton Sony xperia z3 compactin luokkaa
- Hyvä tuki kaikelle räpeltämiselle, kun voi olla, et tulee koodattua jotain mobiilisoftaa joskus
- Mahdollisimman vähän esiasennettua kamaa
- Mielellään miniplug-liitäntä, et saa kuulokkeet suoraan ilman mitään adaptereita. Mietin myös, et onkohan noil kuulokevahvistimilla tai äänipiireillä mitään eroa nois puhelimissa? Onkohan missään testattu niitä?
- Tuki joskus mahdollisesti ostettavalle urheilukellolle, tai sykemittarille (todennäköisesti Polarin)

Käyttö olis varmaa aika perus sometusta ja joskus videoiden katselua. Ehkä sil uudel puhelimella tulis sit aktivoiduttua Instagramissakin yms., kun nykyisessä puhelimessa on kamera rikki, eikä voi oikein ottaa kuvia noihin palveluihin pelkällä etukameralla. Toi 700 euron budjetti on tavallaan ehkä ihan liioteltukkin firman puolesta, mut kyl se koko summa kannattanee pyrkiä silti käyttämään.

Oisko teil ideoita, mikä olis hyvä puhelin, joka menis näihin kriteereihin?
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
576
Kirjotin työsopparin ja ne lupas, et saan ostaa työsuhdepuhelimeksi jonkun 700 eurolla, sit kun työsuhde virallisesti alkaa (jos se koronan takia nyt koskaan edes alkaa...). Oon vähän hukas, et mihin sitä kantsis panostaa, mut Applen vehjettä en halua. Nykyinen puhelimeni on Sonyn xPeria z3 compact ja se on ollut ainakin sopivan kokoinen.

Jotain kriteereitä, joita olen miettinyt:
- Hyvä akunkesto ja nopea lataantuminen
- Koko about ton Sony xperia z3 compactin luokkaa
- Hyvä tuki kaikelle räpeltämiselle, kun voi olla, et tulee koodattua jotain mobiilisoftaa joskus
- Mahdollisimman vähän esiasennettua kamaa
- Mielellään miniplug-liitäntä, et saa kuulokkeet suoraan ilman mitään adaptereita. Mietin myös, et onkohan noil kuulokevahvistimilla tai äänipiireillä mitään eroa nois puhelimissa? Onkohan missään testattu niitä?
- Tuki joskus mahdollisesti ostettavalle urheilukellolle, tai sykemittarille (todennäköisesti Polarin)

Käyttö olis varmaa aika perus sometusta ja joskus videoiden katselua. Ehkä sil uudel puhelimella tulis sit aktivoiduttua Instagramissakin yms., kun nykyisessä puhelimessa on kamera rikki, eikä voi oikein ottaa kuvia noihin palveluihin pelkällä etukameralla. Toi 700 euron budjetti on tavallaan ehkä ihan liioteltukkin firman puolesta, mut kyl se koko summa kannattanee pyrkiä silti käyttämään.

Oisko teil ideoita, mikä olis hyvä puhelin, joka menis näihin kriteereihin?
Hyvä akunkesto + koko about ton Sony xperia z3 compactin luokkaa -yhdistelmä ei tule onnistumaan, ei ainakaan tuolla budjetilla. Samsung S10e taitaa olla ainoa järkevä Android-vaihtoehto tuossa kokoluokassa, mutta siinä on huono akukesto.

Joudut todennäköisesti tekemään valinnan: Kumpi on tärkeämpää, pieni koko vai hyvä akunkesto?
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
@Insinööri En nyt sanoisi että on huono akkukesto Galaxy S10e:ssä, ei ainakaan mittausten mukaan, vaan ihan tyydyttävä. Ymmärrän kyllä että akkukestovaatimukset ovat nousseet hiljattain ja itsekin pidän hyvää akkukestoa suuressa arvossa. @Jeesbox Eipä tosiaan muita yhtä hyviä vaihtoehtoja ole pienemmän luurin kannalta, joten harkitse hankkimista. Ei ero järkyttävä ole tuohon Xperia Z3 Compactiin (GSMarenan lukemat: 101h vs 83h).

Veli haluais uuden kännykän kun vanhasta windows noksusta loppui tuki whatsapille niin mikäköhän ois halvahko känny jossa langaton lataus?
Ei löydy tietääkseni mistään edukkaista luureista, mutta edukkaimmasta päästä tällainen on Xiaomi Mi 9, mikä on kyllä hyvä luuri.

 
Liittynyt
14.09.2017
Viestejä
2 112
Eipä tosiaan muita yhtä hyviä vaihtoehtoja ole pienemmän luurin kannalta, joten harkitse hankkimista. Ei ero järkyttävä ole tuohon Xperia Z3 Compactiin (GSMarenan lukemat: 101h vs 83h).
Joo, pitää käydä kyl jossain käpistelemässä noita S-sarjalaisia täs, kuha kerkee. Näyttäs S10+ irtoovan joissain mestoissa hintaan 699, joka menis just budjettiin. Tosin se perus S10 olis pienempi ja siinä mielessä mun kannalta parempi. Tai sit tosiaan toi S10e... Noi hinnatki tietty sit vaihtelee eri paikkojen välillä. One Plussatki houkuttelis, mut jos ne on hirveitä halkoja ni ei ehkä sitten.
 
Liittynyt
15.09.2018
Viestejä
1 354
Itselläkin oli tarkoitus käydä käpistelemässä DNA myymälässä tuota s10 plussaa että kuinka iso se on...noh, kiitos coronan, kaikki demolaitteet oli poistettu standeilta.

Myyjä kävi etsimässä takahuoneesta mallikappaleen ja niin sitä vain tässä moisella laitteella viestiä kirjoitetaan, ei ollutkaan NIIN hirveä halko kuin pelkäsin, edellinen puhelin oli normi s8.

Vaikka mittojen mukaan on likimain samaa luokkaa kuin aiemmin omistamani zenfone 6, istuu tämä huomattavasti paremmin omaan käteen, pitää vielä tilailla nillkinin nature kuori tälle, nykyinen Samsungin Clear cover on liian liukas.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
487
Vanhus tahtoisi lumia puhelimen. Sillä varmaankin voi vielä soittaa mutta toimiiko siinä fb messenger sovellus enää?
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
32
Työnantaja sponssaa osan puhelimen hinnasta ja valikoima on sellainen, että jäljellä on pari vaihtoehtoa Samsung Galaxy S10 ja S10+. Onko plussassa jotain sellaista, josta kannattaa maksaa vajaa satanen enemmän? Etukamera siinä taisi olla parempi, mutta selfiet ei oo mun prioriteettilistalla kovin korkealla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 414
Työnantaja sponssaa osan puhelimen hinnasta ja valikoima on sellainen, että jäljellä on pari vaihtoehtoa Samsung Galaxy S10 ja S10+. Onko plussassa jotain sellaista, josta kannattaa maksaa vajaa satanen enemmän? Etukamera siinä taisi olla parempi, mutta selfiet ei oo mun prioriteettilistalla kovin korkealla.
Pidempi akkukesto lienee se isoin etu tuossa plussassa. Isompi näyttö on sitten toinen mutta tuo nyt toki voi olla omista preferensseistä riippuen myös negatiivinen asia, kun luurin koko kasvaa samalla. Itse kuitenkin maksaisin sen satasen lisää isommasta akusta+näytöstä. Etukameroitahan tuossa on kaksin kappalein (vs. 1kpl S10) mutta ainakin itselleni näkisin tuon enemmän haittana, kun ruudussa on isompi kameralovi ja etukameraa ei tule juuri koskaan käytettyä.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 337
Viestejä
4 157 713
Jäsenet
70 409
Uusin jäsen
Eycte

Hinta.fi

Ylös Bottom