Millä todennäköisyydellä uuden mikroni magnetroni vahingoittui?

Liittynyt
24.02.2020
Viestejä
6
Hankin vastikään uuden mikroaaltouunin. Eilen illalla sattui käymään pieni vahinko, kun laitoin ajatuksissani mikron päälle sen ollessa tyhjänä ja mikro ehti olla käynnissä yhtäjaksoisesti puolitoista minuuttia (800w). Tuon jälkeen uuni oli ulkoapäin lämmin ja tuuletusaukoista tuli jonkun verran palaneen muovin kaltaista hajua, mikron sisällä mikään ei ollut kuitenkaan sulanut tms. Kokeilin mikroa tuon vahingon jälkeen ja se näytti toimivan normaalisti. Kuinka todennäköistä on, että magnetroni ehti vaurioitua jo puolentoista minuutin aikana? Onko laitetta vielä turvallista käyttää?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 891
Jos mikrossa ei ole vettä,tai ruokaa,kun se käynnistetään,
tyhjänä,eivät mikroaallot pääse imeytymään mihinkään.
Syntyy ylikuormitustilanne.Tämä saattaa aiheuttaa magnetronissa,
kipinöintiä ja se voi rikkoa sen.

Huomasitko mitään kipinöintiä.Toi ylikuumeneminen varmaankin aiheutti,
tota palaneen hajua ja uunin ulkopinnan jonkinasteista lämpenemistä.
Koita nyt muutamankerran uunia,laita sinne jotakin ruokaa lämpenemään.
Jos alkaa tulemaan ylimääräistä hajua,niin silloin on voinut uuni jossakin määrin vahingoittua.Seuraa tilannetta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.02.2020
Viestejä
6
Kipinöinnistä en osaa sanoa, kun olin tuon puolentoista minuutin aikana pois keittiöstä ja en siis seuraillut mikroa käynnistettyäni sen. Muutenkin tuon mikron sisälle on äärimmäisen vaikea nähdä mitään, koska oven lasi on niin tumma. Sen takia en edes huomannut, etten ollutkaan laittanut astiaa mikron sisälle.

Olen tässä tämän päivän aikana käyttänyt uunia about viisi kertaa ja kyllä se näyttää toimivan kutakuinkin normaalisti. Uunin päällinen tosin lämpenee aika voimakkaasti magnetronin kohdalta, mutta en ole varma, tekikö se niin jo alusta asti (huomasin kyllä ostamisen jälkeen, että ulkopinta lämpiää enemmän kuin edellisessä mikrossa). Jonkinlaista kemikaalin hajua tuuletusaukosta tulee aina kuumentamisen loppupuolella, tosin sitäkin oli jo ensimmäisillä käyttökerroilla - ei siis ainoastaan tuon eilisen vahingon jälkeen. Joten vaikeahko arvioida, vahingoittuiko uuni vaiko ei.
 
Liittynyt
24.02.2020
Viestejä
6
Hmm, tässä on se pieni ongelma, että ehdin jo kysyä tuosta vahingosta soittamalla Samsungin asiakastukeen (mikä oli kyllä vikatikki, kun puhelu tietty nauhoitettiin ja käyttövirhe tuli mainittua - loistavaa). Tilasin mikron verkkokaupasta ja palautusaikaa on jäljellä enää neljä päivää. Eikä ole kyllä mtn laatikkoakaan yms, mihin tuotteen edes voisi pakata palautusta varten.
 
Viimeksi muokattu:

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 108
Varsinkin kun vielä verkkis on yhteistyökumppanina foorumilla, lieköhän jo tägänneet mikrotilauksen :zoom:
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Mitä tästä opimme. Älä kaikkea laita nettiin :)

Ja älä myönnä kuin kiinni jäädessä. :)
 
Liittynyt
24.02.2020
Viestejä
6
Mitä tästä opimme. Älä kaikkea laita nettiin :)

Ja älä myönnä kuin kiinni jäädessä. :)
Jees, tähän asti tuo menettely on kyllä toiminut varsin hyvin. Viimeistään tämä kämmi oli osoitus siitä, että kolme aivotärähdystä kuukauden sisällä taitaa jättää väistämättä jälkensä, hah :facepalm: Taidan siis olla jumissa tuon kehnon laitteen kanssa.
 
Liittynyt
24.02.2020
Viestejä
6
Eikä se muutenkaan olisi erityisen reilua itse rikkoa laite ja sitten palauttaa se kauppaan. Periaatteessa kai rikosnimikkeenä lievä petos tms.
Totta kyllä, tosin laite ei näyttänyt menneen rikki tuon tapauksen jälkeen. Mikrossa oli jtn vikaa kait alunperinkin, sillä ulkopinta kuumeni jo kahden minuutin käytön aikana ja erikoinen haju jokaisen käyttökerran yhteydessä on tuskin täysin normaalia. En tiedä. Olisi pitänyt hoitaa tuotteen palautus aikaisemmin.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 367
Viestejä
4 158 563
Jäsenet
70 411
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom