Miksi ostatte uusia älypuhelimia?

Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
251
Uskon että ne jotka ajattelevat näin ovat joko rahallisesti hieman rajoittuneempia tai nuoria (eli peruskoulu/lukio tms). Aikuiset ihmiset eivät kuitenkaan käsittääkseni edes tiedä minkä merkkinen kännykkä kaverilla on, monituumainen TV naapurilla, minkämerkkiset stereot kotona tai autossa työkaverilla on tms.

Jotkut saattavat olla kiinnostuneita toisen uudesta autosta tai asunnosta mutta varmaan nämäkin ovat niitä hieman vähemmän tienaavia. Ei nuo asiat ole minusta keneltäkään toiselta pois tai muiden elämään vaikuta, oikeastaan päinvastoin (jos kaverilla ei olisi asuntoa vaan joutuisi asumaan työpaikan taukohuoneessa se voisi jo hieman vaikuttaa tietyllä tasolla)
Tähän on pakko kommentoida, että kyllä itse ainakin tiedän mikä puhelin monella kaverilla on. Ja tulee juteltua ihan sen takia, että kiinnostaa, ei siksi että se olisi joku status kysymys. Jos nyt joku vaikka ostaa uuden iphone xn tai note8 yms. niin kyllä itsellä ainakin kiinnostaa vähän tutkia minkälainen luuri kyseessä. Mutta joo sen verran totta, että eipä kukaan kaveri tai tuttu noita minkään statuksen takia ostele vaan edellinen hajoaa/haluaa uudemman/kokeilun halu. Onhan noita syitä. Ja jos yhtään on perillä esimerkiksi puhelinmalleista niin kyllähän sen pelkällä vilkaisulla huomaa vaikka satunnaisesta ohikulkijasta, että onko se puhelin iphone tai samsung:rolleyes:
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 658
Itellä ainakin luurille tulee niin paljon käyttötunteja, että se olisi melko järjetön paikka nuukailla. Keskimäärin tulee ehkä noin 15e/kk maksettua luurista koko sen mulla olemisajasta, yleensä kuitenkin myyn luurin eteenpäin suhteellisen hyvällä hintaa ja päivitän uuteen. Ja ei tosiaan kyllä paljoa kiinnosta mikä luuri jollain toisella on käytössä, kukin ostakoon omiin tarpeisiinsa sen parhaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 290
Ihan tietoturvan takia pitäisi vissin LG:n G4 jossain hamassa lähitulevaisuudessa päivittää johonkin toisen merkkiseen puhelimeen. LG G6 oli jo kiikarissa, mutta nykyiseen päivityssykliin tottuneena/pettyneenä en viitsi ottaa riskiä (edellinen virallinen mikään päivitys vuoden 2016 tammikuulta). Tosin vaikeaksi taitaa mennä, kun kamera ei saisi olla huonompi ja en kyllä puhelinturhakkeesta viitsi maksaa yli 300 euroa, joka sekin on jo vähän yläkanttiin. :btooth:
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 591
Ihan tietoturvan takia pitäisi vissin LG:n G4 jossain hamassa lähitulevaisuudessa päivittää johonkin toisen merkkiseen puhelimeen. LG G6 oli jo kiikarissa, mutta nykyiseen päivityssykliin tottuneena/pettyneenä en viitsi ottaa riskiä (edellinen virallinen mikään päivitys vuoden 2016 tammikuulta). Tosin vaikeaksi taitaa mennä, kun kamera ei saisi olla huonompi ja en kyllä puhelinturhakkeesta viitsi maksaa yli 300 euroa, joka sekin on jo vähän yläkanttiin. :btooth:
Kannattaa katsoa mille malleille tehdään "community päivityksiä". Esim. itselleni tulee noin viikon välein uutta päivitystä (OnePlus One): LineageOS Downloads
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 290
Kannattaa katsoa mille malleille tehdään "community päivityksiä". Esim. itselleni tulee noin viikon välein uutta päivitystä (OnePlus One): LineageOS Downloads
Kameran laatu kärsii liikaa noilla kolmannen osapuolen romeilla. Lineagea koitin kyllä kk pari takaperin, mutta palasin aika pikaseen takasin valmistajan omaan käyttikseen. Tosin G4:n Lineage-versiokaan ei nähtävästi enää virallisesti päivity. Vähän väliinputoaja tämä malli. :rofl: Noissa customeissa ei taida toimia Katsomo eikä Ruutu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.04.2017
Viestejä
133
Samsung Galaxy S2 (2012)
Ensimmäinen äly/androidpuhelin.
Muuten toimi tosi hyvin ja oli mukava käyttää, mutta akku meni huonoksi ja lopulta näyttö särkyi.
Kuitenkin ehdoton suosikki omistamistani älypuhelimista.

Samsung Galaxy S4 (2013)
Tämä on ollut kyllä hintansa väärti.
Nopea, ok kamera ja kestävä.
Custom romeilla jatkoin elinikää.
Töissä sain tästä 2017 etulasin säröille, mutta toimi kuitenkin.
Akunkeston ja kyllästymisen vuoksi vaihtoon.
Tätä käytin vielä 2019 XZ1 Compactin jälkeen.
Sitten lahosi lopullisesti joten hain Nokia 9:n.

LG Wine Smart H410 (2016)
Tämä tuli hankittua kun huono akunkesto ja fyysisen näppäimistön puute alkoi ottamaan todenteolla päähän.

Xiaomi Redmi Note 4 SD625 (2017)
Noh tästä ei oikein huonoa sanottavaa tule mieleen. Annoin puolisolle kun hän rikkoi oman puhelimensa.
Edit : Nyt kun ajattelen niin tämä on ainoa järjellä eikä tunteella ostettu puhelin ja onhan tämä melko tylsä kapistus, kyllästyin muutamassa kuukaudessa. Johtunee varmaankin juuri tuosta järjellä tehdystä valinnasta :rofl:

Nokia Lumia 1020 (2018)
Löysin halvalla huuto.netistä joten pakkohan sitä oli koittaa. Jouduin tästä luopumaan kun töissä alkoi tarvitsemaan google driveä ja moveniumia.

Samsung Galaxy A3 2017 (2018)
Mukavan kompakti kapistus.
Miinusta 2/16gb muistikombosta, muuten tällä pärjäsi mukavasti. Näyttö lopulta hajosi.

Sony Xperia XZ1 Compact (2019)
Vaihdoin tähän A3:sen näytön hajottua.
Noh, tämä kesti 7 kuukautta ja mikki pimeni eivätkä korjanneet takuuhuollossa vaan palauttivat rahat.

Nokia 9 PureView (2019)
Tämä tuli haettua hetken mielijohteesta Sonyn hajottua.
Nyt (10.02.2020) 4 kuukautta puhelimen omistaneena tämä on ollut kyllä täydellinen pettymys ja tekisi jo mieli vaihtaa pois.
 
Viimeksi muokattu:

Hellsinki

Kapteeni pienkonekorjaaja
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
2 110
honor 8 vaihdoin Nokia 5 koska honorin paskaohjelmisto söi akun alle vuorokaudessa. Sekä sen paska USB-C liitäntä, johon ei koskaan saanu virtaa missään. Tällä mennään pitkään kunnes Nokia 1030 saapuu myyntiin :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
119
Galaxy s4 active menee vaihtoon, kun nokia 7+ julkaistaan. 4 vuoden jälkeen on aikakin vaihtaa uudempaan..
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
2 448
Viisi vuotta on täällä menty nykyisellä Note II luurilla,jokohan olisi aika vaihtaa?.
Eipä siinä hyvin tämä jaksaa vielä meikäläisen käytössä,ja oli muuten ensimmäinen älypuhelin jonka ostin.
Tähän asti ollut monen monituista eri luuria alkaen Ericsson nh97 tiiliskivestä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
482
Aina on puhelimet tullu ostettua uutena. Nykyinen iPhone 6S on palvellut jo yli 3 vuotta ja kun kävi akun vaihdattamassa niin toivottavasti toimii vielä toiset 3 vuotta.

Itsellä suurin ongelma puhelimen vaihdon suhteen on se että en halua yhtään isompaa näyttöä kuin tässä nykyisessä on, 5S oli vielä parempi kokonsa puolesta.

Jos seuraava puhelin tulee hankittua 3 vuoden päästä niin varmaan alle 7" näytöllä saa yhtään "lippulaivaa".
 
Liittynyt
25.10.2017
Viestejä
187
Eipä noita tule turhan tiuhaan hankittua, nyt Samsungin Galaxy S4 käytössä. Akku kestää sen päivän kun muutaman puhelun tekee. Ja tätäkään en ostanut, tytär halusi uuden luurin pari vuotta sitten niin otin tämän käyttöön. Edellinen luuri oli XCover2 eli sekin Samsungi. Ja käytettynä tyttäreltä käyttöön.
Jaa, että missä käytössä luuri on? Yhteydenpitoa varten eli puhelut/sms/whatsapp. Joskus kameralla tulee joku kuva otettua. Ja jos satun kulkemaan työmatkan kävelemällä niin sitten musiikinkuuntelua. Eli ei mikään statussymboli vaan yhteydenpitoväline. En (onneksi) kuulu siihen ihmisryhmään jonka pitää tuijottaa ruutua 24/7 oli tilanne mikä tahansa.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Lähinnä oleellisesti paremman kameran vuoksi vaihdoin puhelimen Redmi 3:sta Galaxy S7:aan... Painottuu vielä erityisesti videokuvaus ja äänenlaatu siinä. Onhan toi tietysti muutenkin peruskäytössä selvästi parempi puhelin, mutta kamera oli se seikka, jonka vuoksi halusin uuden puhelimen. Vanhan puhelimen kamera oli oikeastaan aika säälittävä, vaikka speksien perusteella ei pitäisi mikään huonokaan olla. Mutta onhan ero kuin yöllä ja päivällä.
 
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
327
Näyttävästi siksi, että valmistajat on päättänyt parinsadan euron laitteen eliniän itse 2v (max 3v) luokkaan julkaisusta ja lopettaa tietoturvapäivitykset siinä vaiheessa. Ja käyttäjät kokee homman ilmeisesti olevan ihan ok jostain helvetin syystä. Osa ei varmaan edes tiedä, koska ainakaan Huawei ei mitenkään ilmottanut päivityksien loppumista.
Ei oo mitään syytä vaihtaa nykystä, mutta näyttävästi 2 vuotta nyt kerännyt löydettyjä reikiä toi Huawein Honor 6, niin pakko se vaan on.

Mun unelmalaite olis sellanen minkä sais vaihtaa sitten kun on tarvetta. Ei sillon kun tietoturvapäivitykset loppuu tai akun elinikä loppuu.
Kai mä Nokia 5.1:n nappaan heti kun se tulee kauppoihin, niin saa ainakin 2 vuotta käyttöaikaa. En tiedä jos Android One:n ansiosta sais vaikka vähän pidemmän tuen. Enpä uskonut Nokia merkillä olevaa puhelinta ikinä ostavani.
Huaweihin en koske enää paskasella tikullakaan.
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
6 985
Ja käyttäjät kokee homman ilmeisesti olevan ihan ok jostain helvetin syystä.
Useat tuntevani henkilöt joille puhelin on yhteydenpitoväline + ehkä uutisia suuttuvat aina kun puhelin ilnoittelee Mistään päivityksestä. Varsinkin ohjelmistopäivityksestä kun puhelin pitää käynnistää silloin uusiksi ja muistella mikä se pinkoodi oli. Nämä olisivat onnellisia kun yksikään päivitys ei koskaan tulisi häiritsemään laitteen käyttöä.
 

cl0

Liittynyt
14.02.2018
Viestejä
363
2014 ostettu Nokia Lumia kävi 4 kertaa takuuhuollossa eikä toiminut senkään jälkeen.

2015 Nokian tilalle tuli LG Leon josta sitten loppui tallennustila kesken.

2018 Tuli Honor 8 Lite jota nyt käytetään vielä jonkun aikaa. Varsinaista tarvetta vaihtoon ei ole mutta sen verran tuo roottaus kiinnostaa että jos löytyy kohtuu hintaan helposti/helpohkosti rootattava puhelin niin voin kyllä miettiä uuden laitteen ostoa.
 
Liittynyt
31.12.2017
Viestejä
172
2014 Moto G
Hyvin toimi, mutta kaveri meni kännissä hajottamaan :D En olisi muuten vaihtanut.

2015 Oneplus one
Loistava hinta-laatusuhde ja toimi todella hyvin omassa käytössä. Kamera oli ainut huono puoli.
Myin halvalla tarvitsevalle kaverille, koska akku veteli viimoisiaan.

2018 Oneplus 6
Oneplus oli selvä valinta aikaisemman kokemuksen jälkeen. Tyytyväinen olen ollut, vaikka ei voikaan enää puhua flagshipkilleristä.
Kamera tässä parempi, mutta en tiedä onko seuraava enää oneplussa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
295
Huawei U8800 IDEOS X5 2011 - 2013
Tämä oli ensimmäinen älypuhelimeni. Tästä ei paljon enää muista mitään, mutta taisi kastua joskus, jolloin kosketus lakkasi toimimasta n. sentin matkalla näytön toisesta reunasta.

Nokia Lumia 920 2013 - 2016
Tämä tuli ostettua käytettynä kaverilta. Kerran kävi takuuhuollossa, kun näyttöön tuli pystyraita, jolloin vaihdettiin kokonaan uusi näyttö. Hyvä puhelin oli ja pidin kyllä Windows Phonen käyttöliittymästä.
Loppupuolella käyttö alkoi kyllä olemaan jo aika tuskaista, softa kaatuili vähän väliä yms. Yritin tuota herättää tässä henkiin kun löytyi vielä laatikon perältä, mutta ei enää antanut mitään elonmerkkejä, vaikka oli pidempäänkin laturissa kiinni. Toimivana se kuitenkin käytöstä jäi.

Samsung Galaxy S6 2016 - 2019
Tämä tuli hommattua 2016 puolella hyvästä tarjouksesta. Takuuta ei tarvittu kertaakaan. Tällä olisin muuten pärjännyt edelleen, mutta akunkesto alkoi olemaan niin heikolla tasolla, ettei normaalikäyttö enää onnistunut. 2-3 kertaa päivässä piti ladata. Myös 32GB tallennustila oli kroonisesti täynnä, ja muistikorttipaikkaahan tässä ei ollut.

Samsung Galaxy S10e 2019 -
Eipä näin kallista puhelinta ole aiemmin ollutkaan. Galaxy S6:sta jäi kuitenkin positiivinen mielikuva, joten tähän sitten päädyin. Ensimmäinen puhelin, jossa ei näytön alla ole "fyysisiä" näppäimiä, mutta eipä sellaisia taida missään enää olla.
Tallennustilaa on nyt reilusti edellistä enemmän, ja akkukin kestää ongelmitta koko päivän. Fyysisiltä mitoiltaan lähes identtinen S6:n verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.11.2016
Viestejä
794
2013 asti pärjäsi hyvin ilman älyluureja, kun ei ollut tapana hajoittaa noita. 2 nokialaista, välissä yksi samsungin simpukka, joka pimeni omia aikojaan. Ensimmäinen nokialainen meni siskolle hajotettavaksi, toinen nokialainen on edelleen varapuhelimena. Sitten piti saada, jokin vehje jolla saa edes sähköpostin auki sujuvasti.

Lumia 520

Valintaperusteet olivat hinta ja edes jossain määrin kykenevä rauta/kamera. 4" näytöllä tuo on juuri sopivan kokoinen, että pystyi käyttämään yhdellä kädellä. Hyvin pyöri sähköpostit, oli karttaa ja nettikin aukesi. Laitteen mattapintainen kuorikin oli siitä hyvää materiaalia, että ei päässyt tippumaan. Sitten jos tipahti jostain pöydän päältä tai taskusta ottaessa, niin ei juuri tippumisista välittänyt.

Olisi kait edelleenkin käytössä, mutta lopulta sain näytön rikki: Yritin pelastaa putoamasta ja onnistuinkin vaan antamaan luurille lisää vauhtia. Olisi pitänyt vaan antaa tippua, niin todennäköisesti olisi vielä kasassa.. :facepalm:

Microsoft Lumia 640

Käyttis toimii sulavammin kuin 520:ssa, mutta muuten kaikin puolin paskempi vehje. Tämä ehti olla pöytälaatikossa vuoden verran, kun ei tehnyt mieli ottaa käyttöön. Sitten oli pakko tuon 520 hajoamisen jälkeen. Tuli lisää tehoa, (kaksi) parempaa kameraa ja isompi näyttö. Huonona puolena sitten luuri on liian iso, että voisi käyttää sujuvasti yhdellä kädellä ja pintamateriaali ärsyttävän liukas. Oli pakko ostaa muovinen kotelo tälle, koska muuten tipahtelisi jatkuvasti kädestä.
Lumia 640 alkoi tökkimään mikkisoftan päivitysten myötä omituisesti ja nyt lopulta kun ilmoittivat ettei tietoturvapäivityksiä tule enää jatkossa, piti hankkia uusi puhelin.

Päädyin hankkimaan alennuksesta Nokia 5.1:n, joka irtosi satasen suositushintaa halvemmalla muutama kuukausi julkaisunsa jälkeen. Ensimmäinen android puhelin, joten nyt on jonkinlaista referenssiä androidin käyttöön kun pitää neuvoa vanhempia puhelimen käytössä. Myös ensimmäinen puhelin, joka ei suoraan halua toimia yhteistyössä PC:n kanssa tökkäämällä usb-piuhan puhelimesta koneeseen (mikä yllätys.)

Komea sininen väri ja alumiinikuori katosi aika nopeasti halvimman mahdollisen muovisuojakuoren taakse, koska tämä vehje on vielä lumiaakin liukkaampi näpeissä ja hankalamman kokoinen.

Käyttö aika pitkälti samanlaista kuin tähänkin saakka. Parempi näyttö tosin tarkoittaa, että laitteella tulee katseltua hieman enemmän videoita ja tulipa testattua myös netflixin ja hbo:n käyttöä. Kaikin puolin parempi laite kuin 640, paitsi että akkua ei saa vaihdettua.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 536
-1997 Nokia 6110
-2010 Dell Venue Pro Halusin älypuhelimen
-2011 Nokia Lumia 800 Halusin Nokia älypuhelimen
-2013 Nokia Lumia 925 Halusin Windows 8
-2015 Microsoft Lumia 950 XL Huvin vuoksi kun sain eräästä paikasta miltei samalla hinnalla mitä myin vanhan
-2018 Nokia 6 (2017) Joutui erittäin valitettavasti siirtymään androidiin
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
196
2014 iphone 4 -Halusin kosketusnäyttö/älypuhelimen (ja sain ''halvalla'')
2015 LG G3 -Tarvitsin nopeamman puhelimen, paremmalla kameralla ja näytöllä. Tämä löytyi tarjouksesta puoleen hintaan vrt. hinta julkaisussa.
2018 LG G7 -Tarvitsin nopeamman puhelimen, paremmalla gepsillä. Tämän ostin suoraan julkaisussa ihan muuten vaan

Nuo on kaikki aktiivisessa käytössä
 

atomi

tieteen hypoteesi
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
1 877
ihanvaa sentakia että voi aamupaskalla ollessa lukea tuoreimmat uutiset
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 108
Edellinen OnePlus 3T --> Nykyinen Samsung Galaxy Note9 :: Yritäpppä itse tihrustaa näyttöä harmaakaihissa :tdown:
Edit: nyt on peukalon pidennysleikkaus suunnitelmissa :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 521
Uutena ostettu Galaxy S1. Meni myyntiin.
Uutena ostettu Galaxy S2. Oli pitkään käytössä, mutta hajosi.
Käytettynä ostettu aika huonokuntoinen Galaxy S3 3G. Toimi niin huonosti, että täytyi vaihtaa pois.
Uusi Honor 6. Toimi jotain 3 vuotta ja nyt toimii enää todella epävarmasti. Lataus ei taida toimia.
Uusi Xiaomi Redmi Note 3 3GB/32GB. Ilman maaseudun 4G verkkoa ja custom romilla.
Uusi Xiaomi Redmi Note 4 3GB/32GB. Jossa toimiva 4G netti ja samoin custom rom.

Vielä siis kaksi täysin ehjää Xiaomin puhelinta. 5.5" näyttökoko on itselle ihan sopiva.
 
Liittynyt
04.06.2017
Viestejä
166
Oma älypuhelinhistoria menny jotenkin näin...

Nokia E61
- Hajosi, en muista miksi, ehkä vaan tippu yhden kerran liikaa

Nokia E61i
- Tämä luuri pöllittiin taksissa

ZTE Blade
- Tämä oli ensiaskel ihmeellisten androidien maailmaan, uskomattoman huono luuri mutta sen mukana tuli 2€/kk rajaton 3G Saunikselta joka oli varmasti paras diili ikinä, ja ko. liittymä oli myös käytössä niin kauan kunnes Sauniksen p-leet irtisanoivat sen.

Huawei U8800
- Huomattavasti parempi kuin edellinen ZTE, vika Android versio mitä käytin tällä päivittäisessä käytössä oli jotain 4.x

Samsung Galaxy Note 2
- Ihan eri planeetalta kuin edelliset. Näitä oli loppujen lopuksi itellä ja vaimolla 3 eri yksilöä käytössä. Yksi tippu vessanpönttöön, yks hävis, yks on edelleen varaluurina ja oikeastaan vieläkin käyttökelpoinen peli android 7.1.2:lla, ainut vaan että kamera on heikko nykyvehkeisiin verrattuna.

Oneplus One
- Tästä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, edelliseen verrattuna laatu oli järkyttävän surkeaa... todellinen kiinapuhelin - ainut hyvä juttu tässä oli se että joku halusi vaihtaa tämän Nexus kutoseen päittäin (!!!!!)

Nexus 6
- Hyvä luuri, hieno näyttö, OK kamera, hyvä kehittäjäyhteisön tuki, miinusta kehno akun kesto. Nyt vaihdoin tähän akun ja kestää taas ihan hyvin. Ollut noin vuoden daily driverinä.

Nexus 6P
- Uusin tulokas, ollut vasta muutaman päivän mulla, mutta laatuvaikutelma ei ole yhtä hyvä kuin N6:ssa :( Näyttö myös ei vaan ole yhtä hyvä. Kamera on tosin parempi. Ehkä sitä on vaan tullut liian nirsoksi.

Ketjun aiheeseen.. kaikki luurit paitsi ZTE Blade (50€?) on ostettu käytettyinä, ja niin edulliseen hintaan kuin mahdollista. En pysty ymmärtämään, miten jotkut voivat tuhlata johonkin uuteen lippulaivamalliin sen 7-800€. Järjetöntä touhua.
Päivitystä tähän. Nexus 6P:llä kituutettiin pari kk kunnes kyllästyin siihen, möin eteenpäin ja otin Note 2:n varaluurina takaisin käyttöön. Sen jälkeen:

- Oneplus 5 128Gt, hommattu 05/2018 eli vuosi sitten. Uskomatonta, vuosi on menty Stock ROMmilla eikä ole tarvetta rootata, viritellä custom romien kanssa, asentaa kaikkea uusiksi jne. Varmaan osaksi siksi että äppejä on kertynyt tähän aika paljon ja kaikkien ohjelmien varmuuskopiointi ja siirtäminen uuteen asennukseen ongelmitta mietityttää. Akunkesto heikohko johtuen lähinnä siitä että pidän nykyisin aktiivisuusranneketta ja unen seuranta ei toimi tässä kunnolla, jos virransäästö ei oo kokonaan pois päältä, ja bt myös 24/7 päällä. Pitää tutkia joskus tarkemmin saisko tolle tehtyä jotain. Toisaalta, virtaa saa lisää seinästä ja akkuja kaupasta - ja tähän voi sen vielä suht helposti vaihtaakin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Nokialaisista olen omistanut.
3210
3310
5510
7250i
6600
6610i
6670
N73

Sitten tuli
samsung galaxy s
Htc one x
Iphone 5
Iphone 6
Iphone 6s+
Oneplus 6


Että on näitä jokunen tullut omistettua. :lol:

Nokialaisten aikoihin tuli vain vaihdettua ihan vain kauppareissulla. Vanha vaihtoon ja uusi tilalle.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 536
Aika porvari oot ollut jo nuorena. Se maksoi 550 silloista rahaa Euroissa Lion akulla. 500 Ni-Mh akulla + inflaatio päälle.

Olisikohan ollut 1998 kuitenkin?

Helmi/maaliskuussakin -98 niistä vielä tapeltiin. Loppu vähän väliä.
Saattoi olla 98 puolta mutta korkeintaan alku vuotta. Aivan järkyttävän hyvä puhelin ei voi muuta sanoa. Tuskin tuollaista enää koskaan tullaan tekemään millä menee loistavasti yli kymmenen vuotta kertaakaan edes miettimättä puhelimen vaihtoa...
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 536
Oliko Ni-Mh akulla? Eli 2850 mummoa.

Nokia osti sen akun 6110 ja 5110 malleihin Tsekeistä. Siltä vammaiselta valmistajalta ei koskaan enää tilattu mitään. Koska se kesti tosiaan keskiarvona 5-8 vuotta.

Tilatessa ei nimittäin ikuista akkua spesifioitu.

Eka puhelin snakella. Ja puhelin + sen pari samaan runkoon tehtyä seuraajaa jotka veti koko Suomen suosta.
Valitettavasti en muista ja tuo puhelin on mökillä nyt paitsi niin empä sitä silläkään pystyisi tarkistamaan koska luurissa ei enää ole alkuperäinen akku. Hinta taisi olla kotikylän ainoassa puhelinkaupassa sillon tasan 3000mk ja liittymästäkin muistan että 50mk maksoi tekstiviestien lähetys ominaisuus :D Nykyrahassahan tuo luuri olisi n. 700€ inflaatio huomioon ottaen.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 067
Itse ostelen puhelimia ihan huvin vuoksi, mielellään 1-2v vanha lippulaiva puhelin. Nyt kylläkin Oneplus6t pääpuhelin, nokia 8 muuten ok mutta pakkaskestävyys oli pettymys. Nokiat on ok normi käyttöön mutta muuten tylsiä. Kameran haluaisin olevan hyvä, mutta yli 500€ puhelimet ei kiinnosta kuin käytettynä.
Muuten oneplussien kanssa leikin, kuten x jossa Sailfish ja 2 jossa Lineage.
[ROM] [GNU/LINUX] [BETA] [3.0.2.8] Sailfish OS
LineageOS Downloads


Ehkä 6110 osto on hiukan sapettanu, se oli silloin kallis ja oikeataan vuosi vuodelta mallit halpeni selvästi. Nykyään suunta on toinen että uudet mallit kallistuu kokoajan, jolloin vanhan laadukkaan osto on aika kannattavaa. Toki valmistajat tuo heikkoja malleja halvalla.
Muistan hyvin kun käytetyn 3310 sai ostettua 20€ ja ne oli silloin vielä ihan käyttökelpoisia (joskus 2002 tai jotain)
 
Viimeksi muokattu:

KLF

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 788
iPhone 6s -> 8 ja työpuhelin 6s+ -> 8+
Ensimmäisen nappasin viime vuonna BF tarjouksesta ja jälkimmäisen gigantin yötarjouksesta pari viikkoa sitten. Kummassakin kutosessa vähän "haasteita" näytön kanssa, kun ne on vaihdettu rikkinäisen tilalle joten mahdollisuuden tullen päivitin uudempiin.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
447
Nokia 2110 GSM. 1995
Jotain halpoja motorolia
Nokia 7650 UMTS kamerapuhelin. 2002
Joku hieno pieni Ericsson duunista pienen miniläppärin kanssa. Niin pieni että meni taskuunkin.
Jotain halpoja Nokian kapuloita duunista.
Jotain käytettyjä Nexus-puhelimia duunista.
Nexus 6 P 2017
Nokia 9 PureView 2019
 
Viimeksi muokattu:

TheMeII

Übertaktungspotenzial
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
6 985
Aika porvari oot ollut jo nuorena. Se maksoi 550 silloista rahaa Euroissa Lion akulla. 500 Ni-Mh akulla + inflaatio päälle.

Olisikohan ollut 1998 kuitenkin?

Helmi/maaliskuussakin -98 niistä vielä tapeltiin. Loppu vähän väliä.
Ite ostin 6150 19v kesätyörahoilla. Kallis oli mutta kun asui kotona niin ei niitä rahoja tarttenu mihinkään.
 
Liittynyt
11.12.2016
Viestejä
823
23 vuoden aikana ollut 7 matkapuhelinta. Nyt alkaa Honor 7 lite olemaan siinä kunnossa, että uuden hankinta on edessä tänä vuonna. Lähinnä ainoa syy on se, että poika sai tuosta kameran muovisuojan irti, ja nyt kuvat on ihan pehmeitä kaikki. Tarkoituksena löytää sitten puhelin millä mennään taas reilut 3 vuotta.
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
1 564
edellinen puhelin oli joku nokia.

Ostin nykyisen tällä hetkellä käytössä olevan huawei p8 liten (2015) koska oli kosketusnäyttö, paljon parempi kamera ja ihan hyvä 720p näyttö youtube videoiden katselemiseen.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
888
Toki vanhallakin luurilla pärjäisi, mutta kun muutenkin tietotekniikka on harrastus niin pitää sitä uutta rautaa päästä myös puhelimien muodossa kokemaan. Aika paljon näissä tekniikka kuitenkin kehittyy, uutta Androidia, parempi, isompi ja kirkkaampi näyttö, aina vain parempia kuvia useammilla laajakulma- ja tele-kameroilla, ja toki nopeutta ja muistia lisää, paremmat sormenjälkitunnistimet näytön sisällä jne.

Kalliitahan nuo huippuluurit ovat, eikä tosiaankaan niitä kannata pikavipeillä ostaa, eivät ole sen arvoisia.
Mutta eiköhän tälläkin foorumilla ole aika monta minunkaltaisi tekniikan alan asiantuntijaa joilla sen verran lihava palkkapussi ettei se missään tunnu vuoden välein pistää tonni puhelimeen. Autokin alkaa nopeasti kyllästyttää ja siinä vasta rahaa palaakin että sen vaihtaa uuteen.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
514
Puhelinta tulee käytettyä useita tunteja päivässä ja se on aina mukana, myös uusi tekniikka kiinnostaa näissä. Lippulaivan hinta on aika mitätön verrattuna juuri vaikka autoon tai asuntoon, joten miksei käyttäisi sitä markkinoiden parasta, kun siihen on helposti varaa.
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
1 983
Koska ne ei kestä mukana yli kolmea vuotta. Älypyhelimiakin on tullut käytettyä jo aika monta loppuun.

Eka oli LG Viewty vuonna 2007 (lasketaan kai älypuhelimeksi). Vitutti kun jokunen kuukausi myöhemmin julkaistiin eka iPhone joka oli kaikessa valovuoden edellä ja itellä oli joku kahden vuoden soppari vodafonelle lusittavana. Sen jälkeen muutamia iPhoneja ja viimeisenä 6s. Kymmenen vuotta applea riitti ja nyt eka android ja oneplus kolmatta päivää käytössä.

LG Viewtystä jäi mieleen "ominaisuus" että puhelun aikana ei voinut kosketusnäyttöä käyttää. Siihen aikaan oli ainakin Englannissa paljon puhelinvaihteita joista ei päässyt etenemään näppäilemättä jotain numeroa.

Komea peli oli kyllä

lg_electronics_ku990_viewty.jpg
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 943
Nokiaa:
2110
880
8210i
6310i
6230i
E70
E71

iPhonea
4
5S
6S

Eka kännykkä joku Ericssonin NMT, ja ainoa omilla rahoilla ostama LG Spirit, kun sain päähäni ostaa kakkos/känniluuriksi Androidin, joka mahtuu taskuun.

Eli eipä noita tarvitse itse ostella, työnantaja sponssaa. Eka Nokia oli pakko vaihtaa takuuaikana. Toka koki kovia, kun tuli seksikkäämpi malli. Seuraava oli joutilaana, kun yksi tiimin täydennyskavri teki oharit ja otin hälle hankitun luurin parempaan talteen. Käytinköhän sen loppuun tai jotain? En muista. Ehkä vain ruinasin uuden. Sen esimies vaihdatti hienompaan vastalahjana, kun työkaluja piti hiukan rukkailla uuteen uskoon. E70 oli rasittava kapistus ja vaihdoin sen heti, kun keksin kunnollisen tekosyyn. E71 jopa korjautettiin, mikä on aika harvinaista. Sitten tuli lisää vikoja ja kosketusnäytölliset mallit, laskekaa itse 1+1. Nokiaa en edes harkinnut, Androidit tekivät vasta tuloaan. Eka iPhone alkoi armollisesti huutaa SIM-korttia juuri, kun oli tulossa vaihtoikään. Tokasta hajosi (oikeasti hajosi, sitä en murjonut tahallani) näyttö niinikään vaihtoiässä. Tuolla 6S:llä mennään sitten niin pitkälle, kuin siinä henki pihisee. En vain tarvitse enkä halua parempaa, eikä niissä paremmissa ole enää kuulokeliitäntää, mikä on mulle tärkeä. Minkä helkkarin takia nuo kaikki uudet ovat niin saakelin isoja? Vyölaukut tuskin tulevat uudelleen muotiin. Missä niitä kantaa, jos ei ole rotsia?

Edit. Olikohan mulla jossain välissä myös 6150? Näyttää niin pirun tutulta.
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
1 587
ostan siinä vaiheessa kun vanha alkaa menemään huonoon kuntoon. edellinen honor 7 lite kesti 2.5 vuotta. nyt sitten mennään moto g6 ainakin pari vuotta
 

Merkava

מרכבה
BANNED
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 233
Käytinköhän sen loppuun tai jotain? En muista.
Ollut noita luureja järkyttävä määrä. Yhtään ainutta ei ole mennyt rikki, eikä ole tarvinnut huoltoon lähettää. Loppuun asti ei ole mitään kyllä päässyt ajamaankaan..
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 473
Viestejä
4 163 448
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom