Miksi ostatte uusia älypuhelimia?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Wemps, 02.08.2017.

 1. Wemps

  Wemps

  Viestejä:
  751
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ketjussa on tarkoitus keskustella siitä, mitkä uudet ominaisuudet saavat käyttäjät päivittämään vanhoja laitteitaan uusiin. Voi tietysti myös esittää ideoita ominaisuuksista jotka saisivat sinut harkitsemaan uuden laitteen ostoa.

  Itse käytän nykyään Samsung Galaxy Note 5:ttä kun sain sen vajaat kaksi vuotta sitten hyvällä alennuksella ja "keskiluokkaisen" mallin hinnalla. Lisäksi mallissa on mukana kynä josta on itselle merkittävästi hyötyä koska tykkään pelata luurilla DS-pelejä Drasticin välityksellä.

  Enne Note 5:ttä käytössä oli Nexus 5, jossa ei ollut varsinaisesti mitään muuta vikaa, paitsi että akkukesto heikkeni merkittävästi ja ilmeisesti rikoin jotain yrittäessäni vaihtaa akkua ebaystä ostamaani varaosaan (tai sitten oli piraatti/muuten toimimaton varaosa) sillä sen jälkeen laite ei toiminut enää ollenkaan. Mikäli akku ei olisi hajonnut käyttäisin Nexusta varmaan edelleen.

  Nyt olen seurannut uusia älypuhelinuutuuksia ja tuntuu ettei mikään uusi lippulaiva antaisi minulle merkittävää vastinetta rahalle verrattuna Noteen tai edes Nexukseen. Näytöt kasvavat ja pikselimäärä suurenee, mutta itse en koe 1080p:tä tarkempia näyttöjä hyödyllisinä näin pienissä laitteissa. Noteakin käytän 720p resoluutiolla akun säästämiseksi.

  Paremmasta suorituskyvystä ei liene käytännön etua ellei ole hardcore-mobiilipelaaja ja uusissa laitteissa on yleensä vähän parempi kamera, mutta eipä sekään ole mikään merkittävä etu. Lähinnä tuntuu että ominaisuuksia suorastaan katoaa, mukaanlukien 3,5mm kuulokeliitäntä.

  Oma unelmalaitteeni olisi vesi- ja pölytiivis, vaihdettavalla, mielellään suurikokoisella akulla varustettu noin 5-6 tuumainen älypuhelin, jossa olisi dual-SIM ja tuki microSD-paikalle. Ja 3,5mm liitäntä kanssa. Ei sillä että olisin vaihtamassa omaa Noteani niin kauan kun siinä henki pihisee, ainoastaan ärsyttää että eipä tämänkään akku maailman tappiin asti tule kestämään.

  Entäpä teidän?
   
  hmb tykkää tästä.
 2. Logane

  Logane

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  26.07.2017
  Oma tarinani kolmesta viimeisestä puhelimesta:

  Nokia N8: -2010
  Vaihto tähän oli tavallisesta puhelimesta ja syyksi riitti oikeastaan se että älypuhelinaika alkoi kiinnostamaan. Muita painoja kupissa olivat kotimaisuus sekä isona plussana erittäin hyvälaatuisen kameran (huom siihen aikaan). Kuitenkin kohtuu lyhyen ajan jälkeen Symbian3 käyttöjärjestelmä alkoi tympiä, kaikkine puutteineen.

  Nokia Lumia 920: -2012
  Windows Phone käyttöjärjestelmä oli täynnä lupauksia, lumian 920 sarja oli erittäin laadukas yleisesti sekä omasi huippulaatuisen kameran, ns älypuhelin "innostus" oli vielä päällä.
  Noin reilu vuoden käytön jälkeen iski realiteetti, useita kännykän ominaisuuksia ei tule käytettyä niin että oikeasti saisi rahalle vastinetta. Netin selaaminen ja perussovellukset olisivat toimineet huomattavasti halvemmallakin luurilla... Tästä johtuen kyseinen puhelin on ollut nyt käytössä sen ~5 vuotta.

  Nokia 6 (HMD Global): -2017
  Vuosien vieriessä tuli nopeasti selville, että windowsphone käyttöjärjestelmä nyt vaan ei ole hyvä. Se toimi perus jutuissa ongelmitta yms, mutta yhä useammin ja useammin jäi mielenkiintoisia softia saamatta, ku niitä ei sille vaan tehty tai wp versiot olivat bugisia sekä puutteellisia. Viimeisenä niittinä tuossa pari kk sitten yksi peli (Star Wars Commander) sammutti windowsphone puolen serverinsä. Suurin piirtein noihin aikoihin tein puhelimelle tehdas resetin ja ns puhtaan asennuksen, huomaten että noin 7 sovellusta (jotka olivat vielä olleet toiminnassa), ei enää ollutkaan saatavilla kaupasta... Tästä vedin johtopäätöksen että wp8 on totaalisen kuolemassa oleva käyttis...

  Itse Nokia 6 valinnassa tärkeämpinä syinä olivat: puhdas Android, huokea hinta, enemmän kuin riittävät speksit nykyiseen käyttötarpeeseen, hintaluokassaan erittäin laadukas tuote (arvostelujen perusteella siis), myös tuo "nokia" oli vaikuttava tekiä (viimeiset 20v on mennyt yhtä lukuunottamatta nokialaisilla =)
  Kirjoutus hetkellä odottelen omaa tuotettani saapuvaksi...

  Unelma luurini olisi luokkaa:
  Perustarpeisiin riittävä teho, mahdollisimman kestävä/vedenpitävä, mutta kuitenkin ns normaalikokoinen.
  Näitä varmasti löytyisi joo, mutta tällähetkellä en aio maksaa älypuhelimesta 500-1000€ jolla saan hienoja ominaisuuksia, millä voi sitten kehuskella kavereille, kun käytössä niistä en mitään vastinetta rahalle saa...

  ps, olen joskus miettinyt näitä tyyppejä jotka vaihtaa luuria noin vuoden välein, eivät koskaan tunnusta että kyse on imagosta tai statuksesta. Mutta en mitenkään jaksa uskoa että ensivuonna ilmestyvä galaxyhypermega x on niin paljon parempi kuin galaxymegasuper y että siitä oikeasti kannattaa maksaa 728,49€ .
   
 3. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 635
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Omat kolme viimeistä pidemmässä käytössä ollutta puhelinta:

  Nokia E7 - 2012
  Kaverilla oli jäänyt ylimääräiseksi, ja kaverihinnalla lähti. QWERTY tuossa oli aivan loistava, ja vastaavaa kaipailen edelleen nykyluureihin. Tuolloin ei vielä tullut pahemmin mitään someja tms. käyttänyt, vaan 90% käytöstä oli lähinnä SNES/GBA-emulaattoreiden pelailua, joille Symbianille löytyi erinomaiset emulaattorit.

  Apple iPhone 4 - 2014
  Yllämainittu E7 sanoi sopimuksensa irti, joten joku käytetty luuri piti löytää halvalla tilalle. Saihan tuohon vielä iOS7:n joka menetteli kyllä, mutta paikoitellen oli tosiaan älyttömän hidas. Lähti sittemmin vaihtoon kun etu- ja takalasit säpäleinä, sekä akku oli melko huonossa kunnossa, ja laitteen hintaan nähden ei olisi maksanut vaivaa lähteä vaihtamaan.

  Samsung Galaxy J5 - 2015
  Tuon iPhonen alkaessa olemaan jo elämänsä ehtoopuolella alkoi uusi luuri kutkutella, ja kun kyselin 200 euron luokkaan puhelinta, niin tätä kovasti poijaat suosittelivat, kuten myös Elisa Shopitin myyjä. Hieman alkaa tässäkin n. 2 vuoden jälkeen olla elämän kolhuja (kulumaa, akkukesto (joskin vaihdettava) sekä etulasi säpäleinä. Hyvin tämä vielä käytössä menee, kun oma käyttö lähinnä nettiselausta, whatsappia ja instagramia. Josko ensi kuussa jotain uutta, Honor 7 Lite houkuttelisi kovasti hinta/laatusuhteensa vuoksi.


  edit: Tarjosin HP:n myyntipuolelta Oneplus 2:sta, josko tuon saisi.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2017
 4. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 606
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Tehossa ja akunkestossa on aina parannettavaa, vaikka ei pelaisikaan. Täytyy kyllä myöntää, että kun viime vuonna sain töistä Galaxy S6:n, niin se ei entiseen LG G2:een verrattuna juuri tuntunut parannukselta, pikemminkin akunkesto heikkeni ilmeisesti suuremman resoluution takia. Suuri resoluutio on kyllä ihan hyödyllinen, esimerkiksi jos tulee tarvetta välillä katsoa pdf-dokkareita kännykällä.

  Nyt kiinnostaisi Galaxy S8 suuremman näytön takia, mutta työsuhdeluurissa on kahden vuoden vaihtoväli, ja menee S8:n hintakin firman ylärajan yli. Noh, ehkä sitten ensi vuonna.
   
 5. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 774
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt on op3 ja tähän vaihdoin kun nexus vitosen akku hajosi. Seuraavaksi haluaisin vedenpitävän, paremmalla kameralla ja paremmalla akkukestolla olevan puhelimen, näyttökin saisi olla isompi mutta ei mielellään ulkomittojen kasvamisen myötä vaan niin että teunukset pienenee. Op3 ollut vasta vuoden, joten varmaan vähintään vuosi menee vielä ja todennäköisesti kaksikin jos nyt ei satu hajoamaan.
   
 6. juuhokei

  juuhokei

  Viestejä:
  489
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Vaihtojen syyt tähän mennessä:

  1. Vanhaan vaan kyllästyy joskus ja tekee mieli kokeilla jotain muuta
  2. Akkukesto huonontunut reippaasti
  3. Vanhentuneet speksit. Eli vääntö ei enää riitä uusiin sovelluksiin ja yleiseen sulavuuteen, tallenustila loppuu ja myös kamera voi jäädä ominaisuuksiltaan vanhaksi
  4. Loppuneet päivitykset (Androidissa tämä ongelma, Applella tukevat hyvin vanhojakin malleja)

  Edit: Lisätään nyt vielä itsellä käytössä olleet mallit ja yllä olevista syyt niiden vaihtoon:

  Apple iPhone 3GS: 1 ja 2
  Samsung Galaxy S2: 1, 3 ja 4
  Motorola Moto G 1st Gen: 1 ja 3
  iPhone 6 Plus: 1 (Tämä siis tuli vaihdettua puhtaasti halusta kokeilla jotain uutta, luurissa ei mitään vikaa ollut 2v4kk omistamisen jälkeenkään)
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2017
 7. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 176
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei sitä tarvii välttämättä olla mikään HC pelaaja että alkaa mehut loppumaan luurista.
  Moni hyödyllinen softa paisuu kuin pullataikina eikä niitä pysty enää muutaman vuoden vanhoilla luureilla käyttämään.
  Yksi hyvä esimerkki on Evernote, joka jokunen vuosi sitten toimi vielä heittämällä HTC Desire HD:ssä, mutta sitten se paisui sellaiseksi bloatiksi että Desire ei sitä enää jaksanut pyörittää. Samoin käyny monen muunkin softan kanssa. Ja kun custom lancheritkin alko olemaan niin raskaita sekä ei enää akussa riittäny mehu pitämään koko päivää virtaa niin vaihdoin suosiolla uudempaan.

  Viimeiset kolme puhelinta:

  Nokia 5800 MusicXpress. Kaverilla oli toi ja se piti saada. Oli huikeen näköinen ja iso näyttö, mutta tässä vaiheessa alkoi jo Nokian laatu olla aikamoista kuraa. Toikin tais käydä kolme kertaa takuuhuollossa. Samoin käyttöjärjestelmät alkoivat näytellä suurempaa osaa ja kankea Symbian alko ottaa pannuun.

  HTC Desire HD. Makso aikoinaan aivan helvetisti suoraan pakasta vedettynä. Ensimmäinen Android jonka jälkeen ei enää koskaan Symbiania. Duunipaikan ensimmäinen Android-luuri, ja sen nähtyään alko pikkuhiljaa duunikavereillaki Nokiat vähentyä :D
  Loistava ja kestävä ja tukeva luuri, mutta akkukesto, tehot ja muisti alko loppuakoina loppumaan ihan tehdäsresetissä muutamalla sovelluksella. Löytyy edelleen ja dashcamina kautta träkkerinä käytän vielä.

  One Plus One. Julkaisuvuonna ostettu ja tällä mennään eikä ole mitään syytä tullut vielä eteen vaihtaa. Aivan loistava luuri ja tehot ja muisti riittää paremmin kuin hyvin, sekä akku kestää komeasti sen puolitoista päivää. Customrommella mennään. Paras luuri mitä koskaan ollu.

  Itse en ole mikään puhelimien HC kuluttaja, mutta pyrin aina edellisen hyytyessä ostamaan markkinoiden tehokkaimman ja parhaimman hinta/laatuisen puhelimen jolla pärjää taas useamman vuoden.
   
 8. SapphireThunder

  SapphireThunder

  Viestejä:
  1 871
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Samsung Galaxy Young - 2009 tjsp

  Alkoi tuo älypuhelin kiinnostamaan joten hankki halvan sellaisen.


  Samsung Galaxy Y - 2013
  Tarvitsi yksinkertaisesti tehokkaampaa ja suurempi tilaista + vanha alkoi temppuilemaan.


  Huawei Y6 - 2016
  Taas tehon ja tilan tarve kasvoi koska appien koot ja vaatimukset kasvoivat.
  Android 2.2 ei yksinkertaisesti enää ollut tuettu. Nyt sitten Android 5.0 joka taas pitäisi kestää hetken mutta voi olla että ensi vuonna joutuu hankkimaan sellaisen jossa Android 7.0.
   
 9. Laquel

  Laquel This is where I get off.

  Viestejä:
  2 333
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  HTC Legend 2011 alussa
  Tämä oli ensimmäinen oikea älypuhelimeni. Tallennustilaa oli käytettävissä muistaakseni n. 140mt ja tietty monia sovelluksia ei saanut edes muistikortille asennettua. Viimeinen niitti oli että tästä hävisi antennina toimiva akun suojus

  Nokia Lumia 920 2012 lopussa
  Hyppäsin innolla lumia junaan, joka oli lupauksia täynnä mutta softan puolesta puhelin oli loppupeleissä aika pettymys kuten logane mainitsi.

  LG Nexus 5 2014 kesä
  Puhdas android ja hyvät speksit edulliseen hintaan. Huono akkukesto loppuvaiheessa sai vaihtamaan.

  Samsung Galaxy S6 2015 syksy
  Tämän ostin käytettynä 400€ pari kk vanhana mikä oli ihan hyvä diili. Todella hyvä kamera nexukseen verrattuna. Akkukestossa ei niinkään kehumista.

  Samsung Galaxy S7 2017 talvi
  No tämän sain töiden kautta eli en joutunut maksamaan. Kaikin puolin vähän parempi kuin S6 mutta en ois kyllä omaa rahaa maksanut päivittämisestä. Joillain työkavereilla on nyt S8 joka näyttää kyllä todella hienolta luurilta mutta käytetään nyt tätä.

  Mutta joo oishan sitä joillain puhelimilla pidempäänkin selvinnyt mutta on tullut vaihdettua jos siltä tuntuu. Varsinki kamerat tolla aikajanalla on kehittyny ihan huimasti.
   
 10. 459

  459 Köyhä

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  1. Nokia Lumia 520 (2013-2014)

  Tuli 10v 2kk palvelleen Nokia 6510:n tilalle. Oli ominaisuuksiinsa nähden halpa uutena. Navigaattorit, MP3-soittimet, nettiselaimet, pankkisoftat ym. ominaisuudet samassa paketissa saivat siirtymään älypuhelinaikaan. Lähti äidille, koska piti saada 4G: muutin pois opiskelija-asuntolan 100/100 netin ääreltä ja päätin selvitä ilman kiinteää yhteyttä.

  2. Nokia Lumia 625 (2014-2015)

  Tämä puhelin osoittautui varsin epäluotettavaksi: värinäominaisuus levisi parin kuukauden käytön jälkeen, netinjako alkoi pätkimään kun puhelin oli ollut pidempään päällä (piti rebootata), herätyskello ei välttämättä suostunut herättämään, tasaisen epätasaisesti ihmeellisiä totaalijäätymisiä joiden kanssa joutui odottamaan vartin ennen kuin laitteen sai uudelleenkäynnistettyä (kiinteä akku ei helpottanut asiaa) ja jotain muitakin pikkuvikoja. Lähti pöytälaatikkoon heti, kun seuraava puhelin tuli markkinoille.

  3. MS Lumia 640 (2015-)

  Tämä puhelin on nyt palvellut 2v 2kk. Toiminnaltaan laite on ollut W8.1:n kanssa luotettava. Netinjako kusee satunnaisesti edellyttäen reboottia. Ongelmana on ollut W8.1:n vanhentuneisuus (softatuen loppuminen, nettiselaimen paskuus) ja W10:n surkeus. Kokeilin kahteen otteeseen W10:ä ja se osoittautui vuoden kypsyttelynkin jälkeen niin epäluotettavaksi kikkareeksi, että lähti niska-persotteella helvettiin molemmilla kerroilla.

  4. Todennäköisesti Nokia 5 tai 6 (2017?-?)

  Seuraava puhelin on todennäköisesti Nokia 5 tai 6. Windows Phone on kuollut, Applen ekosysteemi ja ylihintaiset paskalaitteet eivät kiinnosta joten Android on valinnoista pienin paha. Kohtuullinen hinta, riittävä rautapuoli ja hyvä tuotelupaus kyllä näyttäisivät vievän HMD-Nokian kelkkaan kunhan 6:n saatavuustilanne selkeytyy.
   
 11. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  1 132
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  samsungin s3 oli 4vuotta käytössä. kaijutin meini jo niin heikkoon kuntoon ettei kuullut mitä toisessapässä puhuttiin. Tilalle piti sit käydä reiluvuos sitten samsungin s7 edge, jos sitä tällä pääsis sen 5 taas.
   
 12. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  955
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Kaikki uusi on kivaa/mielenkiintoista ja vaihtelu virkistää :)
  Toinen syy on se että yritys tarjoaa puhelimen vuodessa niin täytyyhän sekin etu käyttää.

  Viimeaikaisia puhelimia ollut z3, z5, s7, s8, vanhat mennyt sitten lapsille tai myynyt tutuille pois muutamalla satasella kun eipä niitä palautella tarvitse.
   
 13. Serke

  Serke

  Viestejä:
  796
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yleensä uutta on tullut laitettua vasta kun vanha on hajonnut. Nykyään käytössä firman S6 joka riittää itselle hyvin, tällä soittaa, lukee foorumit ja sähköpostit. Kameraa olen niin laiska käyttämään ettei juurikaan paina vaakakupissa. Mutta niin niin, edelliset itse ostamani puhelimet on Sony Z1 ja sen jälkeen Z3.
   
 14. Valoraketti

  Valoraketti

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2017
  Itsehän en välitä tästä kertakäyttöelektroniikasta, mutta pakko se on vaihtaa uuteen luuriin, kun näissä taskutietokoneissa tuo akku hyytyy parin, kolmen vuoden sisään. Mikäli akku kestää, niin ohjelmisto paisuu niin resurssinälkäiseksi, että puhelin hidastuu jo tämän vuoksi. Olisihan se kiva palata käyttämään Symbian-pohjaista perusluuria, mutta sitä on jo niin tottunut siihen, että interwebsit on aina käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta.

  Nimim. oli kiva korvata alle 2 vuotta vanha Nexus 6P akkuongelmien vuoksi.
   
 15. SapphireThunder

  SapphireThunder

  Viestejä:
  1 871
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo ohjelmien paisuminen on melko lailla nykyään suurin syy puhelimen vaihdolle. Peruskäytöllähän mikä tahansa nyky luuri kestäisi vaikka kuinka kauan. Mutta kun nuo Appit ovat joka päiväistä tarvetta nykyään ja ne sen kuin paisuvat niin päivitys muutaman vuoden välein on tarpeellinen.

  Puhumattakaan tuosta että Android puhelimilla harvoin saa käyttöjärjestelmäpäivitystä.
  Muutamiin huippumalleihin voi olla että tulee uudempi versio saataville, mutta 90+ % puhelimista ei.
   
 16. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  581
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  2013 asti pärjäsi hyvin ilman älyluureja, kun ei ollut tapana hajoittaa noita. 2 nokialaista, välissä yksi samsungin simpukka, joka pimeni omia aikojaan. Ensimmäinen nokialainen meni siskolle hajotettavaksi, toinen nokialainen on edelleen varapuhelimena. Sitten piti saada, jokin vehje jolla saa edes sähköpostin auki sujuvasti.

  Lumia 520

  Valintaperusteet olivat hinta ja edes jossain määrin kykenevä rauta/kamera. 4" näytöllä tuo on juuri sopivan kokoinen, että pystyi käyttämään yhdellä kädellä. Hyvin pyöri sähköpostit, oli karttaa ja nettikin aukesi. Laitteen mattapintainen kuorikin oli siitä hyvää materiaalia, että ei päässyt tippumaan. Sitten jos tipahti jostain pöydän päältä tai taskusta ottaessa, niin ei juuri tippumisista välittänyt.

  Olisi kait edelleenkin käytössä, mutta lopulta sain näytön rikki: Yritin pelastaa putoamasta ja onnistuinkin vaan antamaan luurille lisää vauhtia. Olisi pitänyt vaan antaa tippua, niin todennäköisesti olisi vielä kasassa.. :facepalm:

  Microsoft Lumia 640

  Käyttis toimii sulavammin kuin 520:ssa, mutta muuten kaikin puolin paskempi vehje. Tämä ehti olla pöytälaatikossa vuoden verran, kun ei tehnyt mieli ottaa käyttöön. Sitten oli pakko tuon 520 hajoamisen jälkeen. Tuli lisää tehoa, (kaksi) parempaa kameraa ja isompi näyttö. Huonona puolena sitten luuri on liian iso, että voisi käyttää sujuvasti yhdellä kädellä ja pintamateriaali ärsyttävän liukas. Oli pakko ostaa muovinen kotelo tälle, koska muuten tipahtelisi jatkuvasti kädestä.
   
 17. varakreivi de Valmont

  varakreivi de Valmont cunning linguist

  Viestejä:
  819
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  HTC Desire: Tämä oli ensimmäinen varsinainen älypuhelimeni. Ostohetkellä Desire oli vaikuttava kokemus Amoled-näyttöineen, mutta pieni massamuisti ja Androidin nopea kehitys tekivät puhelimesta kahdessa vuodessa ikälopun kehäraakin, joka hädin tuskin toimi.

  Lumia 920: Android kyllästytti ja Lumian design kiinnosti. Windows Phone oli raakile tullessaan eikä siitä juuri parantunut. Nokian oma softatarjonta kantoi alkuaikoina hyvin, mutta surkea nettiselain alkoi melko pian ärsyttää, vaikken muuten valtavaa softakirjoa tarvinnut. Puhelin itsessään kesti hyvin, ja oli isälläni käytössä vielä pari viikkoa sitten. Käyttöjärjestelmä oli hengityskoneessa viimeiset pari vuotta.

  OnePlus One: OPO:ssa kiinnosti hyvä hinta-laatusuhde, ja puhelin onkin kestänyt hyvin aikaa. Raudan suhteen en näe vieläkään erityistä syytä ostaa uutta puhelinta, mutta elämän jäljet alkavat kuitenkin pikku hiljaa näkyä. Viralliset päivitykset ovat myös loppuneet. OPO saavutti käytännössä sellaisen tason, josta ylöspäin parannukset ovat varsin pieniä mutta hinnat nousevat jyrkästi. En näe mitään tarvetta nopeammalle prosessorille, GPU:lle tai suuremmille muistimäärille. Suurempi resoluutiokin olisi tässä koossa lähinnä tarpeeton akkusyöppö. Parempi kameramoduuli kylläkin kelpaisi, mutta kiinnostukseni maksaa 500-800 euroa uudesta älypuhelimesta on täysin olematon.

  Älypuhelimesta tuli minulle OPO:n myötä puhdas käyttöesine. Alan yleinen kehitys hidastui myös samoihin aikoihin, koska tärkeimmät innovaatiot on yksinkertaisesti tehty. Uudet ominaisuudet puhelimissa ovat minusta lähinnä toisarvoisia pikkuparannuksia tai hyödytöntä kikkailua. Uskoisin, että seuraavan kymmenen vuoden aikana jokin muu laite varastaa älypuhelimen paikan; todennäköisesti jokin AR-tyyppinen laite käsien ja silmien seurannalla.
   
  Justin Case tykkää tästä.
 18. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  2 004
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselläni ei oikeastaan muita kriteereitä ole kuin hyvä kamera ja kohtuullinen hinta. Nykyinen LG G4 täyttää molemmat kriteerit (en ostanut julkaisuhetkellä, joten hinta oli tippunut jo reilusti). Ennen LG:tä omistin pari Lumiaa (L925 & L1520/ostettu käytettynä näyttövikaisena) sekä Note 1:n. Ensikosketus älypuhelimiin tuli Huawei U8800:n parissa, jota säädettiin XDA:n puolella urakalla. :rofl: Nopeudeltaan melkein kaikki kohtuuhintaiset puhelimet täyttävät omat kriteerini, kun kiinnostus mobiilipelaamista kohtaan on tasan nolla.

  Nougattia ovat tuolle G4:lle vielä lupailleet ja jos niin käy, niin eiköhän tuolla vielä pari vuotta mennä, olettaen, ettei bootloop-vika iske. Jos nyt sattuisi hajoamaan, niin varmaan hommaisin Honor 8:n tilalle. Kamera on riittävän hyvä ja muilta ominaisuuksiltaan LG:tä edellä.

  Säätö/-kakkospuhelimet ovat sitten asia erikseen. Välillä iskee kova tarve "säätää" ja pääpuhelinta ei viitsi tuon takia sekoittaa. Viimeisin säätöluuri oli Xiaomin Mi4c, joka ajoi asiansa hyvin. Tykkäsin, mutta nyt sekin on myyty pois ja säädöt saaneet jäädä taka-alalle.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2017
 19. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 463
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Syyt miksi päivitän puhelinta

  1. Parempi kamera
  2. Uudempi käyttöjärjestelmäversio jos vanhasta loppuu tuki
  3. Kyllästyminen vanhaan
  4. Tulevaisuudessa ehkä vedenkesto voisi olla hyvä syy

  Jotenkin noihin luureihin tuntuu aina kyllästyvän, vuoden välein tekisi mieli hankkia uusi kun ennen meni pari kolmekin vuotta samalla..
   
 20. Raitlin

  Raitlin

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  1. Nokia 6600 - 2004
  Ihka ensimmäinen "älypuhelin" itsellä. Puhelin, jolla sai kuvia ja pääsi "surffailemaan netissä". Wow. :)

  2. Nokia N70 - 2006
  6600 lahosi käsiin.

  3. Nokia N73 - 2007
  Edellinen meni vaimokkeelle.

  4. HTC Touch Cruise - 2009
  Kaverilla oli joku vastaava WM puhelin ja sellanen piti saada. Wau efekti kun "pääsi" tikulla tökkimään Windowsia.

  5. Nokia N900 - 2010
  Tikulla tökkiminen alkoi tökkimään. N900 piti saada kun tunnettiin nörttipiireissä kovana IRC puhelimena. Oli hyvä.

  6. HTC Sensation - 2011
  N900 hajosi latausliitin, ei takuuseen. Ensimmäinen Android.

  7. Nokia Lumia 920 - 2013
  Työpaikan kautta sai, teki mieli kokeilla uutta.

  8. Nokia Lumia 830 - 2015
  Edellisestä loppui liisari, vaihtoehtona duunista tää tai iPhone 5C...

  9. Nexus 5X - 2016
  Windows ja hermot tuli tiensä päähän.

  10. Oneplus 5 - 2017
  Nexukseen iski bootloop.

  Muistaakseni jotakuinkin noin.
   
 21. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 176
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itse olen pysynyt poissa noiden isojen firmojen tuotteista jo tovin, tykkäävät "vakoilla" liikaa käyttäjiä nykyään. Haluan olla oman laitteeni hallitsija ja tehdä sillä mitä haluan ja miten haluan.

  Tästä johtuen oma laitekanta: Nokia N900 (2009 julkaisu päivänä ostettu), Nokia N9 (2011 julkaisu päivänä ostettu), Jolla 1 (2013 julkaisu päivänä ostettu) ja nyt edelleen loistavasti palveleva Jolla C (2016 julkaisu päivänä ostettu).

  Puhelimesta löytyy kaikki tarvittavat palvelut omaan käyttööni, eikä mitään ylimääräistä.
   
 22. jm82

  jm82

  Viestejä:
  6 311
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Galaxy S2 oli hyvä luuri ja oli pitkään käytössä. Ilmeisesti kastui ja hajosi. Myös nuo Honor 6 ja Xiaomit on olleet ihan hyviä. Honor 6 on kooltaan aika pieni ja siis näppärän kokoinen. Xiaomissa sitten taas 4100 mAh akku on iso plussa.

  1. Samsung Galaxy S1, myyntiin
  2. Samsung Galaxy S2, oli pitkään käytössä, mutta meni rikki
  3. Samsung Galaxy S3 käytettynä, toimi huonosti
  4. Honor 6
  5. Xiaomi redmi Note 3 varalla, hyvä akunkesto
  6. Xiaomi redmi Note 4, tälle en ole vielä keksinyt käyttöä, mutta käyttöön sekin tulee

  Galaxy S1 mallia ennen on ollut jotain nokian tai sony ericsson perus luureja. Ja nokialta 5800 malli ja "toki" myös Nokia N900 "halko". Myös HTC Desire on ollut ennen Galaxyjä. Tyyliin vanha myyntiin ja joku toinen tilalle. Zte Blade on ollut myös ja Huawei ideos x5. Aivan turhiakin vaihtoja on siis ollut.

  Nyt on tullut useampi luuri ostettua, mutta toisaalta eihän nuo ole kauheen kalliitakaan. Luultavasti riittäisi yksi Xiaomi aivan hyvin.
   
 23. MuffinMan

  MuffinMan

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Parin vuoden päivitystahdilla mennään. Kamera, akunkesto ja päivityksistä tulleet ongelmat ovat yleensä vaihdon syinä.

  1. Sony Xperia Ray - 2011
  Pitkään vieroksuin kosketusnäyttöjä, tämä oli ensimmäinen laatuaan ja oikeastaan vieläkin yksi lemppareista, vaikka kirjoittaminen noin pienellä näytöllä olikin haastavaa, niin 3,3" näyttö sujahti taskuun kuin taskuun, löytyy ja toimii edelleen varapuhelimena.

  2. Samsung S4 - 2013
  Tätä ennen kävi muutaman viikon Note II, mutta se olikin julmettu halko omaan makuun. S4 oli aikanaan erinomainen, mutta viimeisin päivitys pilasi puhelimen ja akun keston.

  3. Sony Z3 Compact - 2015
  Tässäkin kävi ensin isompi perus Z3 kokeilussa, mutta sama halko-fiilis sen kanssa. Z3C oli itselle alkuun "täydellinen" puhelin kokonsa ja ominaisuuksien puolesta, mutta tässäkin viimeisin päivitys pilasi puhelimen ja akun.

  4. Samsung S7 - 2017
  Kaikki toimii sulavasti, varsinkin kamera on Sonyyn verrattuna valovuosia edellä. Ei minkäänlaisia "vaihtopaineita", kaikki tarvittavat ominaisuudet löytyy. Tällä mennään niin kauan kun akku kestää ja markkinoille ei tuu mitään oikeasti uutta ja ihmeellistä :)
   
 24. deac

  deac

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Nokia N8
  Tähän vaihdoin 5800 Xpressmusic:sta. Akku alkoi olla hieman huono mutta halusin myös hyvän kameran puhelimeen.

  Sony Z1 Compact - 2014 loppu tai jotain.
  N8 alkoi leviämään joka puolelta, akun siihen olin jo ehtinyt vaihtamaan ja sony tuli hyvään tarjoukseen ~240e.

  Samsung galaxy S7 - 07/2017
  Ostin pari viikko sitten. Sonystäkin akku jo vaihdettu mutta myös näyttö meni paskaksi muuttolaatikoita roudatessa. Vaihdoin näytönkin mutta kiinasta tilattu tarvikenäyttö oli niin huono, että päätin luopua kyseisestä puhelimesta. Tällä mennään varmaan taas akun hyytymiseen asti ja katsotaan jaksaako akun vaihtoa yrittää tähänkin. Haluan puhelimelta hyvän kameran enkä aio mitään halpamallia enää hommata. Yksi suht paljon käytetyistä esineistä kuitenkin ja pari sataa vuodessa sellaiseen on aika vähän.
   
 25. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 551
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koska käyttöjärjestelmäpäivitykset loppuvat noihin malleihin parin vuoden päästä. En minä tietokoneitakaan käytä, jos niissä toimiii vaan XP.

  Tämän takia juuri en osta mitään puhelinta, jota ei ole varaa ostaa. Eli Galaxy S1 jäi viimeiseksi lippulaiva-Samsungiksi minulle ja siksi ei ole tulossa mitään uutta iPhonea.

  Täällä on menty viime vuodet 100€-150€ (ilman veroja) hintaluokassa olevilla kiinalaisilla ja ne on toimineet hyvin. Lisäksi bonuksena oma budjetti riittää noiden vaihtamiseen vaikka joka vuosi.
   
 26. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 127
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Xiaomi redmi Note 4(625) - 2017

  Aivan törkeän hyvä akkukesto ja ei aikaisemmassakaan huono akkukesto ollut ja käytän sitä vieläkin youtube katsomiseen. Kuvat paljon parempia ja niitä kehtaa lähetellä eteenpäinkin. Entinen puhelin alkoi soitoissa jäätymään niin oli aika vaihtaa puhelinta. Bluetooth toimii paremmin ja Mi Band 2 on jatke tuolle puhelimelle, että vibralla ilmoittelee tapahtumista plus muuta mittausta.
  Kolmanneksi vanhin puhelin on käytössä lelupuhelimena ja siinä on ihan toimiva akku vielä.
  Neljännessä eli ekassa älyluurissa, joka oli käytännössä ilmainen on ja jonkinlainen lelupuhelin, mutta kun siinä ei riitä muisti mihinkään. Kosketusnäyttökin sutta.

  Alle parin sadan puhelimia ja yleensä niissä oli 2 vuoden takuu. Kuitenkin aikaisemmassa puhelimessa takuu ei meinannut yhtään mitään. Nykyisessä ei ole takuuta ollenkaan, mutta jos tuo vaan toimii niin voi hyvinkin olla 2 vuotta ja enemmän. Ratkaisin tuon ison puhelimen ongelman, kun sitä nyt ei vaan voi pitää koonsa takia housujen taskussa niin on parit käsivarsilaukut ja yksi kännykkävyölaukku. Isossa puhelimessa on käytettävyys kuitenkin parempi kuin pienemmissä.

  Siksi juuri alle parin sadan puhelin, kun esim. S7 maksaa sen 500€ niin voin sillä summalla hommata nykyisiä melkein neljä, jos tippuu järveen, koira syö tai lentää seinään jne.

  Jotkut ostaa autoja autoja 2 vuoden välein ja sen huoltokin maksaa enemmän kuin puhelin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2017
 27. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 127
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo oli kyllä susipaska puhelin nykypäivänä, mutta ei se mitään maksanutkaan. Eka älyluurini.
   
  hmb ja MSN64 tykkäävät tästä.
 28. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 551
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siinä oli maailman paras liittymätarjous. Ostin puhelimen + 2 vuoden kytkyn. En edes avannut pakettia ja myin puhelimen jollekin omakustannehintaan.
   
  hmb, erihyva ja Stabilo tykkäävät tästä.
 29. maukku

  maukku

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ...
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2019
 30. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 463
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Tämä ketju alkaa kovasti muistuttamaan tuota yhtä vanhempaa ketjua. Voitais keskustella täällä vain otsikon mukaisesti syistä päivittää luuri ja pistetään nuo luurihistoriat ja listaukset niiden omaan ketjuun: Matkapuhelinhistoriasi?
   
  hmb tykkää tästä.
 31. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 758
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Itse vaihdan kun wanha puhelin on rikki.
  Speksit:
  Riittävästi tallennustilaa 32Gb->
  Riittävän pieni <-5.2"
  Laite saa hyvin päivityksiä.
  Siinähän nuo tärkeimmät ominaisuudet.
   
 32. Boilers

  Boilers

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2017
  2012: Lumia 800
  Eka oikea älypuhelin. Aikaisemminkin oli ollut jo kosketusnäytöllisiä luureja, mutta tämä oli se eka oikea älyluuri. Puhelin itsessään oli aikanaan loistava. Sovellukset toimi ja tuki löytyi appseille. Ainoa merkittävä vika oli "korva-anturin" rikkoontuminen, eli näyttö pysyi pimeänä korvalta ottamisen jälkeen. Takuuna tuli kuntoon.

  2014: Sony Z1 compact
  Lumian akku alkoi olla ehtoo puolella reippaan 2v jälkeen ja seurasin läheltä 925 Lumian taivalta. Se ei todellakaan vakuuttanut, joten siirryin android leiriin. Sonyn Z1 oli todella hyvä puhelin ja kesti 1,5v taskussa jopa ilman suojakuorta. Tuo Compact malli oli vielä loistavan kokoinen ja sisälsi aikansa parhaimpia kameroita.

  2015: Samsung S5 Neo
  Työpaikan liisaripuhelin, jonka malliin en voinut vaikuttaa. Tosin tuuriakin oli matkassa, 950 Windows luurit olivat loppu ja sain Sampan. Puhelin ei ole mitenkään erityinen, mutta on tuon kanssa pystynyt elämään. Itselle myös eka ei itse ostettu. Hoitaa kyllä tehtävänsä, mutta nyt 1,5v jälkeen alkaa olla akku jo selvästi heikentynyt. Lisäksi muisti tahtoo loppua muistikortista huolimatta. Vaihtuu seuraavaan Samppaan vuoden vaihteessa.
   
 33. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  2 059
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  @kjns Se matkapuhelinhistoria ketju toki on erikseen mutta kysymykseen vastaus vaatii sitä historiaa ;)
  Toki voisin vain tympeästi antaa vastauksen mutta sitten jäisi perustelut pois ja se syvällisempi analyysi miten olemme saapuneet nykyiseen tilanteeseen.
  Saapahan samalla rattaat pyöriä päässä kun kirjoittelee niin saa kiteistettyä sen vastauksen mahdollisimman lyhyeksi. Ja se vastaus tietenkin on se tämän hetkinen tilanne ("miksi ostaisin uuden älypuhelimen") ja historia kertoo sen miksi se on aiemmin tapahtunut ja samalla nähdään kuinka ajat on muuttuneet.

  Ja tässä tl;dr ao. kirjoittamisen jälkeen: Koska ohjelmistotuki vanhassa on päättynyt ja haluan pysyä ajantasalla.

  Ensimmäinen älypuhelin oli HTC Desire
  + Ostin koska uusi ja hieno Android kiinnosti.
  + Liittymätarjous (MegaDesire!) kuulosti hyvältä, joka on myös edelleen käytössä
  Saunalahtea vituttaa varmaan vieläkin..​
  ~ Virallinen ohjelmistotuki jäi myös lyhyeksi, Android 2.1 -> 2.2, mutta olihan se mielenkiintoista testailla custom rommeja ja onhan tuohon jotku yrittäneet vääntää 6.0:aakin.

  - Tästä siirryttiin pois koska tallennustilaa oli hyvin vähän ja suorituskyky oli vähän niin ja näin. Näyttö oli myös turhan pieni. Virallinen ohjelmistotuki loppunut.
  Galaxy Note (se OG)
  + Suurimmat syyt: enemmän tallennustilaa ja yleisesti ottaen teknologisesti parempi kuten suorituskyky.
  + Kiinnosti: isompi näyttö ja se kynä (turhake, en käyttänyt)
  +Lisäksi tietenkin uudempi Android.

  ~ Virallinen ohjelmistotuki jäi myös hieman lyhyeksi jos minulta kysytään, 2.3.5->4.1.2, mutta tuli tätäkin sitten tekohengitettyä custom romeilla jne.

  - Ei sopinut käteen ja kyllästyin. Virallinen ohjelmistotuki loppunut.​

  HTC One (M7)
  + Suurimmat syyt: pienempi fyysinen koko ja paremmat kaiuttimet jotka oli myös se kiinnostuksen kohde.
  + Lisäksi tietenkin uudempi Android.

  ~ Virallinen ohjelmistotuki onnistui hyvin minun mielestäni, 4.1.2->5.0, custom romeja en käyttänyt oikeastaan ollenkaan mutta lähinnä kerneleitä (ElementalX)

  - Huono kamera ja virallinen ohjelmistotuki loppunut.​

  HTC 10
  + Suurin syy: parempi kamera
  + Lisäksi tietenkin uudempi Android.

  ~ Näillä näkymin ohjelmistotuki on ollut vähän "mixed bag". Bugit ja mm. kameran "suorituskyvyn" HTC korjasi ripeästi julkaisun yhteydessä eli päivityksiä sateli todella paljon alkuvaiheessa. Nougat tuli kohtuullisen nopeasti ja siinä se sitten olikin. Terveisin lippulaiva puhelin tammikuu 2017 tietoturva pätseillä elokuussa 2017. Jenkeille päivityksiä toki on sadellut mutta muulle maailmalle ei.
  Android O kyllä tulee kun tulee, siitä ei ole pelkoa.

  - (Q2'18 vastaus: virallinen ohjelmistotuki loppunut.)
  ???
  Suurin syy tulee siis hyvin todennäköisesti olemaan uudempi Android sis. ajantasaisemmat tietoturva päivitykset jahka tuo 10:n tuki loppuu joskus Q2'2018.
  En nyt tällä hetkellä keksi mitään muutakaan asiaa miksi vaihtaisin uudempaan malliin.​

  Kysymys oli: Miksi ostan uuden älypuhelimen?

  Summarum..
  • Nyt viime vuosina ollaan päästy siihen pisteeseen että eipä siitä ekstra suorituskyvystä kovin suurta iloa enää tule muutakuin pelaajille.
   • Eli en enää osta uutta älypuhelinta paremman suorituskyvyn takia, suorituskyky oli minulle riittävällä tasolla jo 2013 lippulaiva mallissa.
   • Sitä nyt on halpis malleissakin siihen perus käyttöön ihan riittävästi, puhumattakaan keskiluokasta.
  • Näytön koko, noh.. En sen takia enää osta uutta älypuhelinta ellei sitten valmistajat ala tarjoamaan minun vaatimukset täyttävää ~4.7-4.9" ruudulla varustettua älypuhelinta.
  • Tallennustilan takia en enää osta sitä uutta älypuhelinta kun se riittävä määrä (32GB) on jo aika hyvin vakiintunut siellä keskiluokassakin.
   • Enemmän ei toki haittaa ja saahan sitä laajennettua mutta sisäistä on pakko olla vähintään tuon verran.
  • Kameran takia? No en minä nyt senkään takia tule uutta älypuhelinta ostamaan, riittävän hyvä taso on jo saavutettu.
   • Mutta seuraava puhelin tulee kyllä todennäköisesti olemaan lippulaiva koska ne kamerat ei ole vielä päässyt sille tasolle kuin haluan siellä keskiluokassa.
   • Sitten kun se puhelimen päivitys tulee ajankohtaiseksi niin en todennäköisesti edes harkitse niitä keskiluokan malleja, katsotaan sitten H1'20 miltä se keskiluokan tarjonta näyttää. Älypuhelin kuitenkin kulkee aina mukana niin sillä pitää tulla hyviä kuvia.

  Eli mikä jää jäljelle?
  Koska ohjelmistotuki vanhassa on päättynyt ja haluan pysyä ajantasalla.
   
  Yrmiö tykkää tästä.
 34. Wilfa

  Wilfa

  Viestejä:
  473
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  120hz näyttö :p

  nopeamman 4G LTE verkon tuki.
   
 35. jarif

  jarif

  Viestejä:
  437
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Nokia 2110 joskus ysärillä. Houkutteleva puhelin.

  Nokia 7650 kesällä 2002 heti kun niitä sai. Mielenkiintoinen puhelin. Taisi olla kommaria lukuun ottamatta ensimmäinen Symbian 6:lla varustettu.

  Nexus 6 P. Hyvä puhelin.

  Välissä ollut työstä saatuja mitäänsanomattomia puhelimia, mutta nuo on omalla rahalla ostettu.
   
 36. k334

  k334

  Viestejä:
  546
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Lumia 535

  -ensimmäinen älypuhelin sillä tulin junaan kohtalaisen myöhässä, nopeasti alkoi puhelimen jutut rasittamaan, se oli hidas,hitusen vaikea, herätyskello välillä herätti välillä ei, näyttö veti haamukirjoitusta itsekseen että joutui takuussakin käyttämään, en kovin pitkään sen kanssa puljannut.

  Elephone P8000
  -Seuraavaksi tekikin mieli testata kiinanpuhelinta ja kuinka kävikään, iso-akku mutta virrat kuluivat silti vauhdilla, buginen softa, välillä katosi kentät ja syystä tai toisesta puhelut eivät tuleet läpi ja joskus ne tuli, kamerassa hyvät megapixelit mutta softa paskaa ja hökötin painoi liikaa, viimeseksi audioliitäntä kuoli ja se oli puhelimen loppu, karsea kokemus tämäkin.

  LG Flex 2

  -Nykyinen puhelin jota olen käyttänyt kohta pari vuotta. Olen erittäinen tyytyväinen kapistukseen, tehoa on vieläkin että nettiselaus sujuu sulavasti sillä eritoten pistää vituttamaan jos nettisivut lagivat, kaareva muoto on passeli taskuun ja käyttöön, audiopainikkeita on helppo painella työhousujen läpi jos tarvii säätää äänenvoimakkuutta headsettiin, kamerassa hyvät kuvat ja nopea.
  Maksoi 260€ silloin, ei taida saada samalla rahalla edes parempaa nykyää mutta miinuksena heitän että akku ei kestä todellakaan kovasti enää voi olla että vaihto tulee eteen viimeistään 2v päästä.
   
 37. superapina

  superapina

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nykyään tosi tylsää ostaa uusia puhelimia. Ainakin jos pysyy Androidissa, luulisin että se on yhtä tylssä jos pysyy iOSissa.
  Kaikki laitteet näyttävät ja tuntuvat lähes samanlaisilta. Parin napin paikkaa muutetaan muutama milli sinne tai tänne niin eipä se paljon kokemusta muuta. Kirjaudut laitteeseen omalla G-tilillä, niin se lataa itsestään kaikki vanhat ohjelmat ja saattaa taustakuvakin vaihtua siihen vanhaan. Uudempi Android ei juurikaan eroa siitä vanhasta, ellei montaa versionumeroa ole jäänyt välistä. Ainakin Android 4.4 Kitkatista asti ollut nykymallin mukainen valkoinen teema käytössä.

  Nykyisessä Sony Xperia Z3:ssa on jo:
  -Full HD -näyttö. 4k näyttö ei ole kunnolla tuettu Androidissa edes tällä hetkellä.
  -Vedenpitävä.
  -Tarpeeksi suorityskykyä, muistia ja akkua.
  -Hyvä kamera. Minulle riittävä kamera on löytynyt kaikista puhelimista jo vuosia.

  Puuttuavia ominaisuuksia:
  -Sormenjälkilukija. Kai se on ihan hyvä ominaisuus.
  -Langaton lataus. Tämä ei taida yleistyä ennen kuin Apple päättää laitteisiinsa laittaa kyseisen ominaisuuden.
  -USB C-liitin.

  Katsotaan jos Z3 päättää muuttua paperipainoksi yllättäen. Muuten ei oikein ole syytä vaihtaa puhelinta.
   
 38. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 127
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ekan kerran on tuollainen käytössä ja en ymmärrä siitä mitään tai siis en vaan käytä. Tokihan se avaa näytön ja sitten kuitenkin pitää pyyhkäistä näytöstä. Olen niin pahasti kangistunut kaavoihin, että painan tottumuksesta virtanapista ja sitten sormella pyyhkäisy.
  Oho se ottaa kuvia sitä painamalla. Yleensä painan näytöstä. Pitää varmaan alkaa käyttämään niin saa vakaammalla otteella otettua kuvia.
   
 39. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 463
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Kaikki itsellä käytössä olleet luurit on avautuneet suoraan työpöydälle sormenjälkilukijalla ilman pyyhkäisyjä, mikä vehje ei aukea niin?

  Ei sen lukijan pointti oikeastaan olekaan korvata "swipe to unlockia" vaan salasana/pin-koodilukitus. Mikäli luuria ei ole suojattu on sormenjälkilukija melkolailla turha, mutta itse en ainakaan enää koskaan palaa sormenjäljestä pin-koodin näpyttelyyn.
   
  hmb tykkää tästä.
 40. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 127
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En taida osata..

  Siis tämä on Xiaomi redmi note 4. Nyt hokasin, kun laitoin pattern "salasanan" päälle ja muitakin vaihtoehtoja on. Virtanapista jos painan niin saan tuon kuvion laittaa, että pääsen työpöydälle. Sormenjälkeen sai Screen lockin kautta "Skip swipe screen" päälle laitettuna ohitettua tuon typerän kuvion ja pääsen suoraan sormenjäljellä työpöydälle.
  Tässä luurissa on vaan niin paljon kaikkea, että on mennyt ohi.
  Todennäköisesti en paina virtanappia enää ollenkaan vaan tuota sormenjälkilukijaa.
   
 41. juuhokei

  juuhokei

  Viestejä:
  489
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tämä, ei enää ikinä puhelinta missä ei ole sormenjälkilukijaa. Uusissa ne vieläpä toimivat ihan pirun nopeasti, näyttö on auki nopeammin kuin mitä pitäisi pyyhkäistä normaalisti ilman tuota.

  Eikä omissakaan luureissa ole missään tarvinnut enää swiipata auki sen jälkeen kun lukijalle laittanut sormet.
   
 42. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  2 059
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  @Monologi Nykyäänhän sormenjälkilukijaa voi hyödyntää myös esimerkiksi verkkopankissa.
  Esim S-Pankissa on tuo. Haluatko nettiselaimessa kirjautua verkkopankkiin? Avaa S-Mobiili puhelimessa, syötä käyttäjätunnus selaimessa ja paina enteriä, S-Mobiili sovellus pyytää vahvistamaan sormenjäljellä ja pääset pankkiin.
  Ei sitä sovellusta toki tarvitse ensin avata. Jos se ei ole auki niin saat notification valikkoon ilmoituksen uudesta tunnistautumis pyynnöstä jota täppäämällä pääsee samaan paikkaan mihin sovellus vie sinut automaagisesti jos sovellus oli jo valmiiksi auki.
  Myös esimerkiksi laskujen maksaminen toimii tuolla, tarvitse häslätä sen lukulistan kanssa.​

  Jokainen itse kukin voi miettiä sitä haluaako tuollaista käyttää tietoturva, yksityisyys jne kantilta.
  Itse tuota käytän. Se on kätevä. Mieluummin tuo vahvistus sormenjäljen perusteella kuin esim. se Nordean erillinen avainlukusovellus.

  P.S. Aiemmasta romaanistani jäi tuo sormenjälkilukija mainitsematta koska se on niin kätevä etten sitä edes ajatellut. HTC 10:n oston kohdalla se oli yksi kiinnostuksen kohde, en sen takia ostanut uutta älypuhelinta koska se oli vain nice-to-have ominaisuus. Jos nyt ostaisin uuden älypuhelimen niin en haluaisi luopua sormenjälkilukijasta.
   
 43. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 127
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En uskalla käyttää pankkipalveluja juurikaan, mutta viimeksi kun yritin tilata ulkoisen kiintolevyn PC:ltä niin miltään selaimelta en pystynyt tekemään tilausta loppuun, kun olen melkoiset tietoturvaviritelmät laittanut niin en jaksanut miettiä tarkemmin ja tilasinkin sitten puhelimen kautta.
  Laskut tulee maksettua PC:llä viivakoodilukijalla(cuecat) niin en melkoisen automaattista, mutta olen aika pitkälti siirtänyt e-laskuun, kun laskut alkaa olemaan typeriä sähköpostilaskuja. E-laskut on tosi automaagisia, jos ne toimii.


  Mietin, että saisi olla puhelimessa sellainen ohjelma, joka automatisoi tehtävät kuten se NFC toiminto, mikä ei ole nähtävästi yleistynyt. Siinä vaan esim. pyyhkäistiin tagia autossa niin meni navigaattori-tilaan. Sillä puhelimen ohjelmalla tarkoitan, vaikka esim. PC:ssä makroja. Enemmänkin olisi käyttöä, kun lähtee juoksemaan, että laittaisi automaattisesti yhtä pikakuvaketta painamalla gps:n täydelle tarkkuudelle ja suorilta startti. Sitten vaan juoksemaan.
   
 44. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 109
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Taskerilla tai vastaavalla voi tehdä saman esim. auton bluetoothin löytyessä.
   
 45. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 551
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nordeassa on myös sormenjälkituki niiden verkkopankille (ei koodisovellukselle), mutta käsitykseni mukaan mikään Nordean pankkisovellus ei toimi rootatulla puhelimella.

  Jos sekä pankkivahvistus ja puhelimen avaaminen on sormenjäljen takana, niin ei tarvitse kuin juottaa @Lagittaja sammuksiin ja siirrellä sitten puhelimella baarin pimeydessä kaikki rahat pois pankkitililtä. Omalta puhelimelta pääsee näin lukemaan tilin saldon (joka ei ole kaunista katseltavaa, ja jättävät minut rauhaan), mutta mitään maksutapahtumia ei voi tehdä.
   
 46. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 127
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tasker on maksullinen, mutta eiköhän tuolta löydy ilmainenkin, että pääsee kokeilemaan.
   
 47. Arranger

  Arranger

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Nokia N95 - 2007/2008:
  Ostoajasta en osaa varmasti mennä sanomaan, tuskin aivan uutuuttaan. Tällä mentiin useampi vuosi, vaikka tuttavilla olikin kourassa jo kosketusnäytöllisiä puhelimia. Olisi varmaan varapuhelimena edelleen, ellei kaveri olisi lainatessaan sitä kadottanut..

  Nokia N9 - 2011:
  Tämä tuli ostettua heti julkaisun aikaan silloisen toiminimen turvin "työpuhelimeksi", mutta aivan puhtaasta mielenkiinnosta Meegoa kohtaan. Varsinaista tarvetta uudelle puhelimelle ei ollut, sillä vanhakin toimi.
  Kaipaan edelleen eleisiin perustuvaa käyttöliittymää, mutta olihan puhelin melko tahmea jo alusta alkaen. Sovelluksien vähyys ei ainakaan tuolloin haitannut, lähes kaikelle tarvitsemalleni löytyi jonkinlainen yhteisön tekemä vastine ja osa oli jopa sellaisia, joita kaipaisin vieläkin. Odotin puhelimelta erityisen hyvää kameraa, mutta eise nyt N95:een verrattuna mikään vapahtaja ollut. Näyttö tuli rikottua ja vaihdettua itse pari kertaa, samoin yläreunan suojaluukut. Kaapista löytyy edelleen, vasta alkuvuonna oli päivän ajan varapuhelimena.

  iPhone 5S 16GB - 2014:
  N9:stä hajosi jälleen kerran simkorttikelkka, eikä puhelin pysynyt verkossa. Muutoin ei varsinaista tarvetta uudelle puhelimelle ollut, en haikaillut uusien ominaisuuksien perään. Pinna vain paloi ja kävelin samantien kotimatkalla hakemaan uuden puhelimen. Koska kotoa löytyi jo iPad ja mäkki, ajattelin antaa mahdollisuuden. Ensimmäiset pari viikkoa harmitti ja kyselin olisiko joku kaveripiiristä halunnut lunastaa puhelimen minulta pois. En millään meinannut tottua fyysiseen kotipainikkeeseen, vaikka TouchID olikin kiva. Lopulta olin kuitenkin melko naimisissa Applen ekosysteemin kanssa, ja handoff muiden Applen laitteiden kanssa oli loistava lisä. Puhelin koki kovia, mm. näytön rikoin ja vaihdoin pari kertaa.

  Upotin tämän muuten n. kuukausi ostosta metrin syvyyteen. Edellisestä oppineena olin suojannut puhelimen kyllä kaikkea muuta paitsi vettä vastaan.. Heräsi lopulta kahden päivän kuivattelun jälkeen, ainoa oire näytössä olleet varjokuvat. Hain kuitenkin matkavakuutuksen turvin uuden, joten sen suurempaa taloudellista vahinkoa ei aiheutunut.

  iPhone SE - 2017:
  Ei edelleenkään varsinaista syytä vaihtaa puhelinta, sillä edeltävän 5S:n ominaisuudet riittivät täysin, esimerkiksi kamera palveli edelleen riittävästi ja aivan normaalit netin selailut hoitui hyvin. Puhelimen koko oli plussaa nykyisiin leikkuulautoihin verrattuna. 5S:ään vaihtamani halppisnäytöt, huonosti virtaa pitävät tarvikeakut ja mm. vioittunut läheisyysanturi alkoivat tehdä vaihtamisesta kuitenkin pakollista. iPhone SE sattui tulemaan hyvään tarjoukseen juuri keväällä ja vanhasta hyvitettiin vielä vaihdossa satanen, joten parinsadan sijoitus tuntui järkevältä - toimiva näyttö, tuplat muistia ja hyvä akunkesto. Muut pienet asiat plussaa. Itse puhelin oli tuttu ja turvallinen kädessä, muuta en kaivannut.

  TL;DR: Lähtökohtaisesti kaikki vaihdot, myös em. ennen on tullut tehtyä pitkälti "pakon edessä" - pl. N9. En ole uusien teknologioiden perään juuri kaipaillut, kunhan perus viestintäsovellukset ovat toimineet ja kameralla on saanut perunaa parempia kuvia. Uskon, että SE:llä pärjään jälleen 3-4 vuotta, jos se vain pysyy ehjänä. Tutun rakenteen ansiosta sitä on myös helppo edelleen korjata.
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2017
 48. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 109
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Niinpä olikin, Llama...taitaa olla nykyään Automate joka oli se ilmainen vastaava.

  Automate – Android-sovellukset Google Playssa
   
 49. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 333
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Viimeiset vaihdot: rikkoutunut mikro usb liitin x2 rikkoutunut lasi/paneeli x2

  Näillä päästiinkin galaxy s -> honor 8 väli

  Eli vain kun edellinen hajoaa. Note 2 on rikkinäisellä lasilla musasoittimena makkarissa edelleen.
   
 50. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  1 611
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vaihdettua tulee kun nykyinen tulee ns. tiensä päähän. Eli hajoaa tai akku ei kestä enää tarpeeksi kauan. Nykyinen OnePlus 2 on nyt palvellut kohta kaksi vuotta ilman mitään nikotteluja, eli ei vaihtotarvetta tiedossa vielä :)