Mikä läppäri tekniikan alan AMK opintoja varten?

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet' , aloittaja 7Shrike, 14.07.2018.

 1. 7Shrike

  7Shrike

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2018
  Olen syksyllä aloittamassa rakennusinssin opinnot ja pitäisi opintoja varten hankkia pätevä läppäri. En ole tällä hetkellä kovin hyvin perillä kannettavien tietokoneiden markkinoista joten ajattelin kysellä täältä jeesiä asioista paremmin tietäviltä ihmisiltä :geek:

  • Budjettini pyörii siellä hieman reilu tonnin seutuvilla, kuitenkin ihan ehdoton maksimi 1500e.
  • Koneessa tulisi olla hyvä akunkesto sekä mielellään sellainen hardware että pystyy joitain pelejäkin pelailemaan (pääasiassa Dota 2 sekä CSGO). Hyvä pöytä-PC minulta jo löytyy joten pääpaino läppärillä olisi kuitenkin opiskelussa.
  • Keveys ja näppäryys olisi myös plussaa, mutta ei aivan ehdoton.
  • Näyttö mielellään kokoa 15", 14" käy myös.
  • Käyttis mielellään Windows.

  Mitä asioita kannattaa nykyään läppäreitä selaillessa ottaa huomioon? Onko jotain valmistajia joita tulisi välttää? Mitkä mallit parhaita opiskeluun ja työntekoon?

  Kaikki vinkit ja ehdotukset otetaan vastaan!
   
 2. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 500
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Suosittelen omasta käytöstä lenovon thinkpad -sarjan koneita. Ammattikäyttöön suunniteltuja ja todella hyviä koneita kokonaisuutena. Vähän käytettynä saa pari vuotta vanhoja koneitakin ihan alkaen 700€ jne. Dellillä myös XPS ja latitude -sarjat hyviä koneita.
   
 3. 7Shrike

  7Shrike

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2018
  Täytyypä tutustua näihin, kiitos vinkistä!
   
 4. Mazzu1

  Mazzu1

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
 5. JustDing

  JustDing

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2017
  Mikäli ei ole pakottava tarve ostaa uutta ja hienoo suosittelen katsomaan taitonetistä käytettyjä yritys läppäreitä. Itse olen ostanut sieltä pari läppärii ja molemmat ovat vielä hyvässä kunnossa, tietenki läppäreissä näkyy käytön jälkiä.

  Taitonetti
   
  Seppo77 tykkää tästä.
 6. 8540

  8540

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2018
  En tiedä tarkemmin rakennusinsseydestä, mutta kouluilla on kyllä koneet, ja etenkin kun pätevä pöytä-pc jo on, niin ei läppärille mielestäni kyseisellä linjalla jää muuta virkaa kuin muistiinpanot, jolloin mikä tahansa mikä teksti- ja taulukkolaskentaohjelmistoa pyörittää, riittää. Varsinaiset hommat mitä asiaan liittyy voinee tehdä pöytäkoneella tai koulun koneella.

  Tärkein mitä tarvitset, on muistitikku Windowsin ymmärtämällä tiedostojärjestelmällä tai vaihtoehtoisesti/lisäksi pilvipalvelu joka kylläkin tulee sinulle verorahoista ilmaiseksi Onedriven muodossa, kun saat koulun tunnukset. Näin ainakin täälläpäin, en tiedä onko sinun koulullasi erityyppinen ratkaisu, epäilen että ei ole, suomen koulutusjärjestelmä kun on yksi valtava windows-fanipoika.

  Jos nyt kuitenkin läppärin haluat niin itse pidän tärkeänä keveyttä ja akunkestoa, akun pitäisi riittää yli koko päivän (joka ei tule tapahtumaan omien kokemusteni mukaan millään koneella, onneksi lähes kaikkialla on yleensä pistorasioita tämän vuoksi), ja keveyttä tulisi olla sen verta että sitä viitsii kanniskella mukana. Teho on mielestäni toisarvoinen seikka, luokkaa i5 ja 8 gigaa rammia integroidulla näytönohjaimella luulisi riittävän koko opiskelujen ajaksi, jos tarttee isoja taulukoita laskeskella tai mallintaa hieman. Mielestäni käyttöön kuin käyttöön on nykypäivänä tuo 8 gigaa keskusmuistia minimi. Dedikoitua näyttistä (tai muutoin parempaa hardwarea) tarvitsee vain siihen jos meinaat pelailla muualla kuin kotona jossa tämä pöytä-pc on, mutta itse en näe tarvetta pelailla koulussa. En kyllä näe tarvetta pelata kotonakaan joten lienee siten näkökantani on puolueellinen.

  Eli ihan perus läppäri riittää, keskusmuistia monessa on liian vähän edes webbi-surffailuun, joten sitä todennäköisesti joudut kuitenkin lisäämään. Eli siis tässä tapauksessa pelaaminen määrittää ne speksit mitkä läppärin tulee täyttää, ja nämä speksit löytynee kyseisen pelin sivuilta. Jos sillä pelit pyörii niin pyörii kyllä excelikin.

  SSD tietenkin pitää olla, ettei meno hermo buuttaillessa tai herätellessä konetta.
  Niin ja suosittelen ehdottomasti konetta jossa on numpadi, on kivempi exceliä pyöritellä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2018