Mikä kytkin minulle?

Liittynyt
28.12.2018
Viestejä
628
Kaipaisin apua uuden kytkimen valintaan. Nykyinen kytkin on tp-link tl-sg1008d v5.1, hankittu useampi vuosi sitten.
Kytkimessä on kiinni nas, mac mini, televisio, hd homerun, apple tv 4K ja netti siihen tulee ubiquitin kytkimestä toiselta puolelta taloa.

Homma on toiminut periaatteessa ok, mutta välillä verkon toiminta on tuntunut hitaalta. Ja esim plex apple tv:ssä herjaa välillä verkon nopeudesta. Olen vaihdellut kaapeleita uusiin, plex palvelimena on toiminut mac mini ja synology ds918+ sekä apple tv:kin on vaihtunut 4k versioon.
Kytkintä en ole vaihtanut ja nyt syyttävä sormi alkaa osoittaa tp-linkkiä kohti. Ja äsken löysin googlella vahvistusta että tuo kytkin saattaa välillä hidastella.

Pohdin tässä että hankinko samantyylisen uuden tyhmän kytkimen vai kannattaisiko hankkia joku älykkäämpi versio? Onko antaa vinkkiä?
 
Jos verkossasi ei ole palomuuria, vaan se on suoraan auki Internetiin, niin etsisin ennemmin ongelmaa siitä asiantilasta kuin tyhmästä 8-porttisesta kytkimestä, jolle luvataan 16 GBit/s kytkentäkapasiteetti.

Jos jostakin löytyy kuitenkin mainitsematon palomuuri, kuten reitittävä modeemi, niin mikäli mainitsemastasi "ubiquitin kytkimestä" löytyy hallintaominaisuus, jolla voi katsoa eri porttien pakettirateja, niin siitä voi selvitä vähän lisää liikennemääristä ja suunnista.

Lähiverkon nopeustesti on triviaali homma, kun siihen vähän paneutuu.
 
Juu, tarkennetaan asiaa, palomuurit löytyy. Eli siellä "ubiquitin kytkimen" suunnalla on unifi switch 8 poe ja unifi usg + zyxelin modeemi Ja mielestäni ne on oikein konffattu, tuota ajoittaista nikottelua oli aikaisemmillakin laitteilla. Ja sitä ei tapahdu kokoajan vaan silloin tällöin.

Edit: olen vikaa yrittänyt etsiä jo jonkin aikaa. Ajattelin kokeilla vaihtaa tuon vanhan kytkimen. Mietin että otanko tyhmän kytkimen vai älykäämmän josta jotain näkisi?
 
Mikä funktio sillä toisella kytkimellä on? Auttaisikohan jos piirtäisit koko verkon kuvan, varsinkin jos siinä on muita segmenttejä kuin modeemi<->usg<->sw:unifi<->sw:tl-sg1008Dv5
 
Ok. Verkko on rakennettu näin: eteisen kaapissa sijaitsee zyxelin modeemi, usg, unifi sw. Tästä kytkimestä lähtee kaksi poe-lan piuhaa kahteen unifi uap-ac-lite laitteeseen eri puolelle taloa jotka hoitavat wifin.
Tästä kytkimestä lähtee myös piuha olohuoneen tv-tason taakse, jossa sijaitsee tämä "ongelmakytkin" joka jakaa verkon nassille, telkkarille, atv:lle, hd homerunille ja mac minille. Ongelmat ilmenevät kun nassilta tai mac miniltä striimataan leffaa atv laitteelle. Mutta ei aina, vaan silloin tällöin.
 
Mediaservereiden broadcastit voisivat olla yksi häiriölähde. Kytkimen pitäisi tukea IGMP snoopingia, jotta se ei lähetä broadcasteja kuin niihin portteihin, jotka ovat niitä tilanneet.
Kun verkossa on myös wifi ap:t, sellainen laite joka on yhteydessä sekä lankaverkkoon että wifiin on myös kykenevä looppaamaan paketteja noiden välillä, väärin toimiessaan. Unifi-kytkimen hallinnassa näkyy minkälaisia packet rateja?
 
Mielestäni unifin kytkimessä ei näy mitään ihmeellistä liikennemäärää. Se on vähän outoa että portti johon tuo ongelmakytkin on yhdistetty, unifi kertoo että siinä on kiinni synology. Vaikka siinä on kytkimen takana kaikkea muutakin.

Se on pistänyt silmään että kun "ongelmakytkimen" läpi liikkuu dataa, niin kaikki ledit joissa on piuha kiinni, vilkkuu tasatahtiin. Eli yrittääkö se työntää striimiä joka reikään? Tuo vanha kytkin ei taida IGMP snoopingia tukea.

Katselin vaihtoehtoja mitä tilalle, nämä siis katsottu mitä löytyisi lähimmistä kivijalkaliikkeistä hyllystä, L:ranta.
TP-Link TL-SG108 n30eur
Netgear GS308E n60eur
Netgear Nighthawk S8000 n75eur

Sitten tietysti olisi samansarjan unifi switch 8, jota voisi conffata samalla apilla kuin muutakin verkkoa, mutta hinta onkin jo 120eur.

Mitään tiettyä hallintaa en tuohon kaipaa, mutta mietin että hallittavuus mahdollisesti helpottaisi tulevaisuuden vianhakua?
 
TL-SG108:n pitäisi tukea IGMP snoopingia, mutta E-malli TL-SG108E on samanhintainen tai euron pari kalliimpi, joten siksi paljon suositeltavampi, koska siitä näkee porttistatistiikkaa. Hieman karuhan tuo web-hallinta on, mutta se onkin vasta seuraava pykälä unmanaged-switchistä ylöspäin.
 
Kiitoksia avusta! Pitääpä googlata jos tuota e-mallia löytysi jostain läheltä.
 
Hyväsksikäytän tätä ketjua kytkimeen liittyvässä kysymyksessä.

Kotini netti lyhyesti kuvattuna : valokuitu - reititin - kytkin - päätelaite
Käytössä edullisia 5 porttisia xyxel kytkimiä. Kytkimessä high priority ja general priority portteja. Onko mitään väliä mihin porttiin kytken reitittimeltä tulevan johdon ? Eli onko mitään väliä onko se high vai general priority portissa ? Oma maalaisjärki sanoisi että sen oli parempi olla high priority portissa.
 
Jos saapuvan datan nopeus on tärkeämpää kuin lähtevän, niin sitten juuri noin. Eli jos käyttö on pääasiassa perus-nettisurffausta ja videostreamien katselua joka portissa niin sitten kenties noin.

Mutta sitten jos käyttöä on "tuutin täydeltä" ja yhdessä päätelaitteessa pyörii työ-videopuhelu jossa ulospäin lähtevän äänen ja kuvan pitäisi olla mahdollisimman laadukasta, silloin voi olla hyvä kytkeä se videopuhelumasiina korkean prioriteetin porttiin.

Tai jos yhdellä päätelaitteella pelataan jotain nopeatempoista verkkopeliä ja muissa porteissa katsotaan juutuubia, silloin pelikone kannattaa olla korkeamman prioriteetin portissa niin lähtevä "vedän maihin näköesteen taakse"-viestiä kantava paketti pääsee välittömästi etenemään reitittimelle, jäämättä odottamaan vuoroaan saapuvien videopakettien ja siellä jossain välissä tulevan "tässä tulee luoti"-paketin lomassa.
Riippuu sitten pelin toteutuksesta onko tuolla merkitystä, mutta onpahan ainakin yritetty.
 
Nostetaas tätä lankaa kun kytkimestä loppuu portit. Onko kellään kokemuksia kertoa 16-> porttisista ei hallittavista räkkiasennettavista kytkimistä.

Muokkis: Päädyin tuollaiseen HP 1820-24G Switch . Eli nälkä kasvaa syödessä portteja tulikin suunniteltua enemmän ja myös bonuksena myös hallinta.
 
Viimeksi muokattu:
Osaisiko joku neuvoa minkälaista Poe virralla toimivaa kytkintä (lisäksi injektori?) kannattaisi hommata? Kytkin tulisi sähkökaapin alle pieneen tilaan johon ei saa sähköä mutta sinne tulee kaikista huoneista rj45 kaapelit. Kytkimen pitäisi siis saada sähköä yhdestä rj-45 kaapelista. Yhdestä rj-45 kaapelista tulisi kaapelimodeemin reitittämä netti.
En tiedä osaako se tieto kulkeä siinä poe virtaa syöttävässä kaapelissa, se syöttö voidaan kyllä hoitaa makuuhuoneesta johon ei tarvita rj-45 nettiä. Hieman monimutkaiselta tämä Poe kikkailu kuulostaa.

Vaimolle työhuoneeseen pitäisi saada ainakin se 300 megaa nettiä lankoja pitkin tällä tavalla ja 2 muuhun huoneeseen se olisi boonusta.

Eli mikä olisi sopiva kytkin ja injektori?
 
Suurkiitokset vastauksista @jessenic & @Kilkenblad. Vielä pitäisi löytää järkevä kytkin. 8-porttinen luultavasti riittäisi hyvin ja useampiporttisissa hinta tuppaa pompsahtamaan. Onko kuvailemassani käyttötarkoituksessa juuri mitään hyötyä hallinnoitavasta kytkimestä? POE:n kautta virtansa saava kytkin olisi se helpoin ratkaisu, mutta olen tähän mennessä löytänyt vasta yhden tällaisen mallin (Ubiquiti Unifi). Millä nimellä näitä pitäisi etsiä, kun ”POE kytkin” haulla löytyy vain POE virtaa syöttäviä kytkimiä?

Ole hyvä :) Lainaan tänne ketjuun kun sopii paremmin. Yllä onkin jo keskustelua aiheesta.

"Poe powered" tai "poe passthrough" on hakusanoja joilla löytää etsimiäsi malleja.

Esim täällä keskustelua ja esimerkkejä.

Hallittavasta kytkimestä ei ole hyötyä ellet halua tehdä erillistä sisäverkkoa esim. valvontakameroille tai IoT laitteille.
 
Nyt mulla pätkii, mhin tarvitaan 7 passiivi poe sisääntuloa?
Jos asennuspaikalla ei ole sähköä, niin PoE:n avulla saadaan sähkö laitteelle ja kun sisääntulo on jokaisessa portissa niin yksittäinen käyttäjä (esim. taloyhtiössä) ei saa koko verkkoa pimeäksi. Mikrotikilla on vastaava konsepti https://mt.lv/gpen_concept (netPower-sarja lähinnä).

Alkuperäiselle kysyjälle vielä että kyllähän samassa piuhassa liikkuu niin data kuin sähkökin. Mikrotikin valikoimassa PoE-in (joko 802.3af/at tai passivi-poe) on enemmän sääntö kuin poikkeus: https://mikrotik.com/products/matrix .
 
Kumpihan näistä TP-linkin kytkimistä kannataa hommata, ovat samanhintaisia Amazonissa
TL-SG105PE tai TL-SG1008P
Kannattaako tuota kahdeksanporttista ottaa, kun portit riittäisivät just tuossa pienemmässäkin
 
Kumpihan näistä TP-linkin kytkimistä kannataa hommata, ovat samanhintaisia Amazonissa
TL-SG105PE tai TL-SG1008P
Kannattaako tuota kahdeksanporttista ottaa, kun portit riittäisivät just tuossa pienemmässäkin

Jos ei merkitystä, niin sitten tosiaan aika sama kumman otat. Tosin jos tulevaisuudeessa tarpeet muuttuu, niin ottaisin 8 porttisen. MUTTA jos joskus on hallittavalle kytkimelle tarve, niin sitten tuo 5 porttinen.
 
Tarvetta kotiin Poe-kytkimelle 400M valokuidun ja ER-X perään jakamaan virtaa AC-Litelle ja (vielä hankkimattomalle) ip-kameralle.

Käytännössä 5-porttinen riittäisi, jos hyödyntää nuo Edgerouterin jämäportit, mutta tulisi siistimpi asennus, kun olisi 8-porttinen käytössä.


Hallittavuudella merkitystä? Vai pitäisikö olla jotain kalliimpaa?
 
Hallittavuudella merkitystä? Vai pitäisikö olla jotain kalliimpaa?

Hallittavuutta kaipaa lähinnä jos haluaisi erotella ip-kamerat (jne. IoT laitteet) eri VLANiin samalla kytkimellä. Jos virransyötön tarpeet ovat riittävät ja tuollaista tarvetta ei ole niin varmaan ihan ok laitteita. TP-Link ei mikään henkilökohtainen suosikki ole mutta tuollaisessa suht peruskäytössä sillä ei nyt niin väliä ole.
 
Olisikohan tämä sopiva ketju kysyä neuvoa. Miten ja millaisilla laitteilla kannattaa rakentaa kodin tietoverkko jos aluksi käytän 4/5g:tä ja myöhemmin ehkä valokuitua? Sähkökaapissa on siis vain talon lan-lähdöt ja entuudestaan löytyy Orbin mesh wifi-laitteet, NAS ja kasa muita laitteita piuhan sekä wifin päähän. Lisäksi POE tarvitaan viidelle kameralle. Ostanko ulos asennettavan 4/5g modeemin mihin poe:lla virta yhdestä valvontakameran lanista mikä on jo ulos. Sähkökaappiin 20-paikan poe kytkin ja sitten orbilla wifi pisteet talon päätyihin?

Poe on itselle ihan uutta ja kytkintäkin on vähemmän tullut käytettyä niin mitä poe-kytkimen hankinnassa on tärkeää huomioida, että on riittävän hyvä laite?
 
Olisikohan tämä sopiva ketju kysyä neuvoa. Miten ja millaisilla laitteilla kannattaa rakentaa kodin tietoverkko jos aluksi käytän 4/5g:tä ja myöhemmin ehkä valokuitua? Sähkökaapissa on siis vain talon lan-lähdöt ja entuudestaan löytyy Orbin mesh wifi-laitteet, NAS ja kasa muita laitteita piuhan sekä wifin päähän. Lisäksi POE tarvitaan viidelle kameralle. Ostanko ulos asennettavan 4/5g modeemin mihin poe:lla virta yhdestä valvontakameran lanista mikä on jo ulos. Sähkökaappiin 20-paikan poe kytkin ja sitten orbilla wifi pisteet talon päätyihin?

Poe on itselle ihan uutta ja kytkintäkin on vähemmän tullut käytettyä niin mitä poe-kytkimen hankinnassa on tärkeää huomioida, että on riittävän hyvä laite?

Oikea ketju ja hyvän kuuloinen suunnitelma. Noista 4g/5g ulkomodeemien kanssa kannattaa olla tarkkoina. Vaikka niille virta syötetään verkkokaapelin pitkin injektorin kautta niin se ei aina silti ole standardi PoE toteutus. Ainakaan Huawei N5368x ei käytä standardi jännitteitä vaan siinä on oma virtalähde.
 

Moro! Mulla ois tollanen 5porttinen kytkin. Hetken aikaa työnti 1000megaa ulos mut nyt taas temppuilee että vaan 100. Koittanut rumpata kaapeleita joka reikiin ja ristiin rastiin, mutta ei tunnu enää mikään auttavan. :D
Varmistin myös että suoraan seinästä yhteys oli kunnossa.
Oisko tuolle vastaavaa hyvää laitetta suositella? Wlan ei oo pakollinen mut jos sen saa halvalla kylkeen ni miks ei? Tarviin kytkeä vain TV, PS5 ja PC eli 5-porttinen riittää helposti.
 

Moro! Mulla ois tollanen 5porttinen kytkin. Hetken aikaa työnti 1000megaa ulos mut nyt taas temppuilee että vaan 100. Koittanut rumpata kaapeleita joka reikiin ja ristiin rastiin, mutta ei tunnu enää mikään auttavan. :D
Varmistin myös että suoraan seinästä yhteys oli kunnossa.
Oisko tuolle vastaavaa hyvää laitetta suositella? Wlan ei oo pakollinen mut jos sen saa halvalla kylkeen ni miks ei? Tarviin kytkeä vain TV, PS5 ja PC eli 5-porttinen riittää helposti.
Ledin väri varmaan kertoo missä portissa on 100 Mbitin ja missä 1 Gbitin yhteys? Jos linkki on vain 100 Mbit, niin kaapeli roskiin ja uusi Cat 6-kaapeli tilalle. Jos kaapelit ovat huonoja, ei tilanne muutu mihinkään uusia kytkimiä ostamalla.
 
Ledin väri varmaan kertoo missä portissa on 100 Mbitin ja missä 1 Gbitin yhteys? Jos linkki on vain 100 Mbit, niin kaapeli roskiin ja uusi Cat 6-kaapeli tilalle. Jos kaapelit ovat huonoja, ei tilanne muutu mihinkään uusia kytkimiä ostamalla.
Nyt lähtikin taas toimimaan normaalisti. Pitänee päivittää tuo linkki kaapeli laadukkaampaan jos ongelmat jatkuu.
 
No eipähä just nyt oo mitää :D just heitin muutossa kaikki ylimääräset vermeet menee

Kyllähän tuohon joku reititin väliin kannattaa hommata. Kytkimen kanssa kaikki laitteet on suoraan näkyvillä nettiin päin, joka on tietoturvan kannalta huono juttu. Toki PC:lle saa softamuurin, mutta TV:lle ja pleikalle ei. Eli saattaa pahimmassa tapauksessa olla kohta saastunut töllö.
 
Kyllähän tuohon joku reititin väliin kannattaa hommata. Kytkimen kanssa kaikki laitteet on suoraan näkyvillä nettiin päin, joka on tietoturvan kannalta huono juttu. Toki PC:lle saa softamuurin, mutta TV:lle ja pleikalle ei. Eli saattaa pahimmassa tapauksessa olla kohta saastunut töllö.
Suosituksia saa heitellä ni laitetaan hankintaan!
 
Saunalahti Kotikuitu 1000M tällä luultavasti mennään, ei taida edes nopeampaa tähän asuntoon saada.

Jos wlanille ei ole tarvista, niin esim. Ubiquitin Edgerouter 4 ja perään kytkin. Jaksaa varmasti reitittää gigaista yhteyttä.
Vaatii toki hieman conffimista ensimmäisellä kerralla: https://help.ui.com/hc/en-us/articles/115002531728-EdgeRouter-Beginners-Guide-to-EdgeRouter
Toki wlan tukiasemankin saa perään vaikka Ubiquitilta.

Jos tuo on no no, niin sitten katsoisin jotain Asuksen reititintä mieluiten 150€+ hintaluokasta, että varmasti riittää gigaselle yhteydelle.
Toisaalta vanhemmista malleista tämä on myös oikein hyvä: Asus RT-AC86U langaton reititin - Reitittimet ja verkkolaitteet
 
Viimeksi muokattu:
Jos wlanille ei ole tarvista, niin esim. Ubiquitin Edgerouter 4 ja perään kytkin. Jaksaa varmasti reitittää gigaista yhteyttä.
Vaatii toki hieman conffimista ensimmäisellä kerralla: https://help.ui.com/hc/en-us/articles/115002531728-EdgeRouter-Beginners-Guide-to-EdgeRouter
Toki wlan tukiasemankin saa perään vaikka Ubiquitilta.

Jos tuo on no no, niin sitten katsoisin jotain Asuksen reititintä mieluiten 150€+ hintaluokasta, että varmasti riittää gigaselle yhteydelle.
Toisaalta vanhemmista malleista tämä on myös oikein hyvä: Asus RT-AC86U langaton reititin - Reitittimet ja verkkolaitteet
Kiitti.
Tollasen jos hommaa ni tämän porttikytkimenhän voi heivata siinä vaiheessa veks.
 
Käytänpä tätä ketjua omaan kytkin hankinta-pohdiskeluun. Eli pitäisi saada poe-kytkin ulkotilaan (lasitettu terassi), josta sitte piuhat valvontakameroille. Mikä olisi hyvä, joka kestää Suomen kylmät talvet, suosituksia, omia hyviä kokemuksia?
 
Käytänpä tätä ketjua omaan kytkin hankinta-pohdiskeluun. Eli pitäisi saada poe-kytkin ulkotilaan (lasitettu terassi), josta sitte piuhat valvontakameroille. Mikä olisi hyvä, joka kestää Suomen kylmät talvet, suosituksia, omia hyviä kokemuksia?
Mikrotikin PowerBox Pro on yksi vaihtoehto. Mukana tulee 24 V virtalähde, mutta 48 V lähteen hommaamalla toimii normaalien poe-laitteiden kanssa. Poe-in ominaisuus antaa enemmän vapauksia laitteen sijoittelun kannalta kun vieressä ei tarvitse olla sähköpistoketta.
 
Meinasin uusia kytkimen joka nyt Netgear GS116Ev2 16-porttinen. Ollut käytössä noin 3v. Syynä iRacing simulaattoripelaaminen, tippuu serveriltä joskus mutta ei säännöllisesti. Kaapleointi uusittu, koneessa osat vaihtuneet jne. mutta edelleen ajoittain tulee putoamisia. iRacing ja netgear (erityisesti nighthawk reitittimet) ovat aiheuttaneet ongelmia. Mahdollisesti kytkin ongelmallinen tässäkin tilanteessa.

Tämä siis nyt käytössä:
Netgear GS116v2 valmistajan sivu

Omakotitalossa Elisan kuituliittymä (uusi talo) ja tuolla kytkimellä jaetaan langallinen verkko kuituboxista muualle asuntoon.

Minkäköhänlainen 16-porttinen kytkin olisi nyt järkevin hankkia (mielellään sellainen jossa portit samassa rivissä hakusessa) kun ei näistä juurikaan tietoa itsellä ole (ei Netgear)? Halvinta ei ole pakko saada, laadukas/varmatoiminen vehje.
 
Viimeksi muokattu:
Riippuu budjetista? 100e? 600e? 3000e? Itsellä vanhaa Ciscoa kaapissa, maksoinkohan 80e aikoinaan gigasesta 24 porttisesta kytkimestä käytettynä. Pari vuotta sitten meni tuki, mutta toiminut itsellä kuin junan vessa. Joku hinnat alkaen tyhmä kytkin varmasti riittää sun käyttöön, jos et tiedä tarvitsevasi parempaa. Kytkimet on aika simppeleitä laitteita, joten vaikea uskoa että se sua servulta heittää, toki aina voi kokeilla ohittamalla kytkimen, ja katsoa miten toimii.
 
Ilmeisesti tossa on prossu joka jättää paketteja jos kaista siitä loppuu. Ettei vaan olis siitä ollu kiinni. Vaihdoin asetuksista nyt niin että paketit mene "hardware" eikä "software" jolloin se prossu ei pitäisi rajoittaa ja laitoin prioa pelikoneen piuhalle. Netissä oli tosta mainittu ja näin ohjeistettiin, kokeillaan nyt hetki näin.

Linkki tuohon ohjeeseen
 
Terve!

Kyselisin asiantuntijoilta hieman neuvoa, että mikä kytkin olisi meidän talouteen passeli? Kotiautomaatio on mielessä ja siihen on Cozify hubi hommattu ja pitää alkaa tuohon perehtymään.

Tällä hetkellä nettinä toimii Elisan 4g yhteys, ja sim kortti kiinni Huawein B818 laitteessa ja B818 tulee kiinni vielä ulkoiset antennit. Tästä pitäisi sitten saada ethernetpiuha jaettua 6 eri paikkaan. Valokuitu on tulossa, noin vuoden sisään joten olisi hyvä jos kytkin tukisi tulevaan setuppia myös.

Tila on hieman kortilla ja asennussiisteyden vuoksi olisi hieno jos laitteet ja johdot saisi johonkin asennuskaappiin sisälle.

Eli melkein itse arvelisin, että 8-porttinen kytkin. Ei hallittava? Mutta poe olisi hyvä löytyä, koska arvelin hommata ylä- ja alakertaan meshlaitteen, jolla luon kerroksiin myös langattomat verkot.

Netin käyttö on lähinnä tavanomaista surffailua ja netflixiä. Toisinaan myös työkäyttöä videopalavereineen.
Kiitos!

-MrTJH
 
Tuolla käytöllä veikkaisin että on edullisinta vielä toistaiseksi pysyä gigabitin nopeusluokan kytkimissä niin valikoima on laajempi eikä hintakaan hirvitä. Jos PoE:ta suunnittelet, kannattaa selvittää mitä PoE-standardia mesh-laitteet käyttävät ja laskea niiden yhteinen tehontarve, jotta voit valita kytkimen josta irtoaa riittävä määrä PoE-tehoa oikealla standardilla.

Esimerkiksi tuossa olisi suht edullinen 8-porttinen kytkin joka tarjoaa yhteensä 153 wattia PoE+ (IEEE 802.3at/af) tehoa:

Huomaa että kytkimestä otettavan PoE-tehon määrä vaikuttaa aika voimakkaasti myös siihen kuinka paljon kytkin lämpenee käytössä, joten suuria määriä PoE-tehoa syöttävää kytkintä ei ehkä kannata laittaa pieneen tuulettamattomaan kaappiin - tai jos kysymys on peltikaapista, kannattaa ehkä sijoittaa kytkin kaapin peltipintaa vasten niin että lämpö pääsee helpommin siirtymään kytkimestä kaapin rakenteisiin, jolloin kaappi toimii ylimääräisenä passiivisena "jäähdytyslevynä" kytkimelle.
 
Tuo hallittavuus on PoE kytkimissä aika näppärä olla sillä tällöin mahdollisesti jumiin menneitä PoE syöttöisiä laitteita voi käynnistää etänä uudelleen käyttämällä kytkimen hallinnasta jännitteet portista poikki. EI tarvi kaivella kytkintä esille ja irroittaa kaapelia.
 
Tuo hallittavuus on PoE kytkimissä aika näppärä olla sillä tällöin mahdollisesti jumiin menneitä PoE syöttöisiä laitteita voi käynnistää etänä uudelleen käyttämällä kytkimen hallinnasta jännitteet portista poikki. EI tarvi kaivella kytkintä esille ja irroittaa kaapelia.
Hallittavilla PoE kytkimillä pystyy myös tekemään ajastuksia. Itsellä on ZyXEL PoE kytkimen portissa 5 kiinni HP 1810 kytkin, joka saa virtansa sen 1 portin kautta.
Tuo HP on virroissa vain viikolla 07:30 - 16:00.
1673256022918.png

1673256094452.png
 
Ehkä väärälle alueelle kysymys mutta sisältää kysymyksen liittyen myös kytkimeen niin laitan tänne. Eli haluaisin parantaa kotona langattoman verkon kuuluvuutta ja päästä eroon pistorasioissa olevista extendereistä. Tällä hetkellä kotona systeemit on toteutettu tähän tapaan:
wlanjuttuja.png

Olohuoneessa (OH) on tv-tason kaapissa DNA:n oma kaapeliboksi (keltaisella kuvassa) sekä Asuksen vuosia vanha RT-AC56U wlan-reititin. Tuo Asuksen laite jakaa wlanin ja tuolla keittiön (K) seinustalla on yksi extender jotta saan wlanin kuulumaan tuonne viereiseen huoneeseen. Tuossa välissä on takkahuone niin sen kiviseinä blockaa tuon Asuksen reitittimen signaalin aika hyvin.
Tämän lisäksi alakerrasta löytyy yksi extender joka jakaa netin alakerran älypistorasialle.

Ostin Edimax Pro GS-3008P -laitteen (vai onko tämä jo niin vahna ettei kannata käyttää?) ja ajattelin, että jos siirtäisin tuon DNA:n boksin tuonne varastoon (V) ja siihen kytkisin tuon Edimaxin laitteen (punaisella.) Tästä vetäisin piuhan tuonne olohuoneeseen esim Ubiquitin jollekin Access Pointille. Voisiko olla toimiva ratkaisu toteuttaa tuo näin?
 
Vähän vieras alue niin kysymys ja jotain tietoja: Omakotitalo jossa cat6 tulee teknisestä tilasta useampaan huoneeseen. Valokuitua odotellessa nettiyhteytenä 300megainen 5g joka tulee ulkoyksiköstä tekniseen tilaan.

14 paikkainen kytkin maksimissaan tarve, mutta käytännössä varmaankin 6-8 paikkainen riittäisi. Täytyy kokoa katsoa sen mukaan että mahtuisi sähkökaappiin.

Ajaako tuossa asiansa lähes mikä vaan kytkin vai mitä tulisi huomioida sen lisäksi että kykenee nyt ainakin hoitamaan tuon 300megaisen yhteyden liikenteen piuhaa pitkin. Varmaankin myös nuo piuhat kytkimeltä sähkökaapin lähtöihin pitäisi olla cat6 vai onko merkitystä tuolla?
 
Onko merkitystä kumman seuraavista ottaa kotikäyttöön? Reitittimenä Ubiquiti USG. Kytkimeen tulisi PoE syötön perään Unifi AP AC-PRO ja 2 x Unifi AP AC In-Wall sekä Unifi USW Flex Mini. Lisäksi muihin porttteihin tietokoneita yms. Käytössä myös kaksi VLANIA.

Zyxell GS1200-8HP v2 vai TP-Link Easy Smart TL-SG108PE
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 414
Viestejä
4 511 724
Jäsenet
74 368
Uusin jäsen
PerusJantteri

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom