Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Javascript ja siihen päälle node ja react platformi. Tai siis toi platformi ja koodaat tolla ECMAscript2015 versiolla. No juu en ole itse tuolla (vielä) työllistynyt mutta työnantajilla on kiinnostusta tuohon ja siinä tulee hieman helpommin (ehkä) tuo funktionaalinen koodaus. Ei sillä etteikö C# LINQ ja expression treet ole ihan pätevä juttu myös.Mihin ohjelmointikieleen kannattaa käyttää aikaa? Olen joskus opetellut todella vähän Pythonia ja nyt C# Unityn takia. Mihin kannattaa panostaa jos ajattelee tulevaisuudessa mahdollisesti työllistyä Suomen ohjelmointialalla?
Tuossa ylempänä ihan fiksusti sanotaan että opettele ohjelmointia äläkä murehdi niinkään kieltä yms., mutta toisaalta lopulta usein joko osaat sen työnantajan haluaman stäkin tai joku muu vie paikan.
Kerran istuin rekrytöijän vieressä avokonttorissa. Ilman avainsanoja ei pääse haastatteluun. Rekrymies ymmärtää vaan, että nyt tarvitaan x , y ja z. Sitten haastatteluun voi ilmestyä joku tekninen asiantuntija, jolla sitten on parempi kuva, mitä oikeasti tarvitaan. Mutta sinne haastatteluun ei pääse ilman avainsanoja, kun ei se tekninen asiantuntija niitä hakijoita karsi siinä vaiheessa.
Kannattaa opetella joku asia hyvin, jota haluaa tehdä. Sitten vähän pintapuolista tietoa kaikesta muusta, että saa monta rastia siihen hakemukseen.
Tyhmänä sivusta kirjoitan, mutta jos osaamisesi on jo jollekkin kielelle hyvä, niin en kyllä haastattelutilanteessa poissulkisi sitä mahdollisuutta että voisit opetella hieman uutta. Sehän kuitenkin on satavarmaa että aina tulee uutta eteen. Paraskaan ohjelmoija ei tee mitään ilman ettei opettelisi työnmukaista uutta lähestymistapaa asoihin.
Lähinnä tarkoitan että itseluottamusta hieman lisää, niin sieltä ne paikat aukeaa. Toki tässäkin rajansa, mutta kukaan valittu ohjelmoija ei siinä haastattelutilanteessa "osaisi" ohjelmoida sitä mitä työ itsessään vaatii. Tai jos osaa, niin hakee kyllä IMO ihan liian helppoihin työtehtäviin.
Isoissa firmoissa vaan se haastatteluun kutsuja on eri kaveri, kun se, joka miettii, onko paikka sinulle sopiva.
Sanon vaan, että haastatteluun pääsemiseksi pitää osata niitä asioita, joita rekrymies etsii.
Töissä pärjäämiseen pitää osata niitä asioita, joita rekrymies ei osaa vaatia, mutta jotka oli taas tässä esillä. Pitkälle pääsee, kun osaa jotain hyvin. Siitä on hyvä lähtökohta kehittyä.
Itsehän olen jo töissä.
Paitsi käännetyn kielen tapauksessa, jolloin kääntäjä korvaa linterin varsin pitkälti. Toki linterillä saa lisäapuja mutta ei ole läheskään yhtä hyödyllinen.Lisäksi kannattaa kielestä riippumatta valita hyvä editori (esim. Vs Code) ja siihen lintteri (=koodin laadun tarkistaja), jolla saa pahimmat koodivirheet pois.
Periaatteessa ymmärrän mitä tarkoitat, mutta itse käyttäisin ehdottomasti linteriä myös käännettyjen kielien kanssa, kuten C:n. Linterhän ei ainoastaan tarkista bugeja, vaan myös vahtii, että koodia kirjoitetaan tietyn tyylin mukaisesti esim. muuttujanimien osalta.Paitsi käännetyn kielen tapauksessa, jolloin kääntäjä korvaa linterin varsin pitkälti. Toki linterillä saa lisäapuja mutta ei ole läheskään yhtä hyödyllinen.
Pointtinsa toki tuossakin. Ohjelmointiummikolle linterin hyödyt käännetyssä kielessä lienevät aika pieniä, sillä paljon tulee juurikin muuttujien nimiin liittyvää yms., mutta jos ohjelmointipohjaa on jo ja haluaa saada uudenkin kielen saman tien mahdollisimman hyvälle pohjalle, linter lienee oikein hyödyllinen. Toki linterit ovat kokeneemmallekin ohjelmoijalle hyödyllisiä.Periaatteessa ymmärrän mitä tarkoitat, mutta itse käyttäisin ehdottomasti linteriä myös käännettyjen kielien kanssa, kuten C:n. Linterhän ei ainoastaan tarkista bugeja, vaan myös vahtii, että koodia kirjoitetaan tietyn tyylin mukaisesti esim. muuttujanimien osalta.
Esim:
Python: PEP8 / Google
C: LLVM / Google / Mozilla
Hieman offtopic, mutta itsellä vaikeuksia keksiä mitä koodaisi. Hello worldin tulostamisella ei paljoa uutta kieltä opi.
Mielikuvituksen puute hidastaa uuden opettelua.
Tee torrent-asiakasohjelmaan ominaisuus, joka satunnaistaa oikean olemassa olevan user agentin jokaiselle torrentille tai sessionille. User agentteja on käytetty todisteena oikeudessa, niin tällä sen vakuuttavuutta voitaisiin heikentää.Hieman offtopic, mutta itsellä vaikeuksia keksiä mitä koodaisi. Hello worldin tulostamisella ei paljoa uutta kieltä opi.
Mielikuvituksen puute hidastaa uuden opettelua.
Jos nyt pitäisi opiskella uusi kieli niin olisko se Go, Rust vai joku muu? Python, JS, PHP, Powershell jo hallussa.
Riippuu tarkoituksesta. Työllistymismielessä esim. Stack Overflow'n vuotuinen kehittäjäkysely voi antaa hyviä ideoita. Listalla on kärkipäässä ainakin Java ja C#, joille luulisi Suomestakin löytyvän edelleen kysyntää. Osaamisen monipuolistamiseen taas löytyy useita suuntia:Jos nyt pitäisi opiskella uusi kieli niin olisko se Go, Rust vai joku muu? Python, JS, PHP, Powershell jo hallussa.
Mihin tarkoitukseen? Facebook käytti, mutta luovutti ja kehitti React-javascript kirjaston/frameworkin.PHP taas on erittäin kätevä kieli
Joten se jää demoilu/protoilu -asteelle, ja kun softaa sitten oikeasti tehdään, se tehdään jollain muulla kielellä.Yksinkertaista saada hostattua bäkissä + pikaiseen skriptailuun kotikoneella, esim. tiedostoformaattien konvertointi.
PHP:ssä ei ole mitään suurempaa vikaa tai syytä miksi sitä ei voisi käyttää nyt ja tulevaisuudessa. Töitä PHP kehittäjille löytyy helposti ja modernilla frameworkilla on erittäin mukavaa kehittää vaikka minkälaisia web äppejä.Mihin tarkoitukseen? Facebook käytti, mutta luovutti ja kehitti React-javascript kirjaston/frameworkin.
Yksinkertaista saada hostattua bäkissä + pikaiseen skriptailuun kotikoneella, esim. tiedostoformaattien konvertointi.
Tästä oli youtube video facebook kehittäjien kertomana, miksi hylkäsivät PHP:n. En nyt löytänyt sitä enää pikaisella haulla. Mutta siis sinänsä PHP kielessä ei sinänsä varmasti ole mitään ongelmaa. Sen käyttö fullstack web-devauksessa aiheuttaa ainakin kahden kielen käytön ongelman ja templatejen käytön. Lisäksi näen PHP:n merkityksen työpaikoilla olevan laskevassa suunnassa. Siksi siis voisi tehdä nuo ohjelmoinnin opettelut jollakin sellaisella mitä tulevaisuudessakin käytetään. Mutta ilmeisesti webassembly tulisi apuun fullstack kehityksessä, että voit tehdä koodin millä kielellä tahansa.Olisi mukava kuulla oikeita perusteluita, eikä tuommoista turhanpäiväistä välihuutelua.
Mihin tarkoitukseen? Facebook käytti, mutta luovutti ja kehitti React-javascript kirjaston/frameworkin.
Tästä oli youtube video facebook kehittäjien kertomana, miksi hylkäsivät PHP:n. En nyt löytänyt sitä enää pikaisella haulla. Mutta siis sinänsä PHP kielessä ei sinänsä varmasti ole mitään ongelmaa. Sen käyttö fullstack web-devauksessa aiheuttaa ainakin kahden kielen käytön ongelman ja templatejen käytön. Lisäksi näen PHP:n merkityksen työpaikoilla olevan laskevassa suunnassa. Siksi siis voisi tehdä nuo ohjelmoinnin opettelut jollakin sellaisella mitä tulevaisuudessakin käytetään. Mutta ilmeisesti webassembly tulisi apuun fullstack kehityksessä, että voit tehdä koodin millä kielellä tahansa.
Frontti puoli onnistuu ihan pelkällä javascriptillä, ja backend myös halutessaan. Itsellä vähäinen kokemus LAMP/XAMP jutuista ja silloin oli sitä PHP:tä ja HTML sekasin noissa projekteissa.Ihan mielenkiinnosta, mikä se toinen kieli on jota pitää käyttää php:n lisäksi ?
Eikös kaikkien muiden kuin noden kanssa tule kuitenkin vastaan javascript ja se kieli millä serveripää on tehty eli vähintään 2 ?
Mitä tuossa tarkoitat hostauksen käytettävyydellä? Onko Node-hostit yleisempiä tai halvempia tms., vai onko prosessi yksinkertaisempi?
Jos sinulle annetaan tiedosto jonka rakenteen tunnet mutta joka ei ole minkään standardin mukainen ja joka sisältää raakadatana x-bittisiä kuvia jotka haluat konvertoida ja tallentaa PNG:ksi, mitä askeleita ottaisit JS/Nodella:lla tuon saavuttamiseen puhtaalta pöydältä? Distrosta riippuen esiasennettuna löytyy jo PHP + GD, joilla kutsut paria funktiota ja parsit datan ulos.
Onko Node-hostit yleisempiä tai halvempia tms., vai onko prosessi yksinkertaisempi?
Itse suosittelisin alkuun pythonia. Se on helppoa ja mukavaa. Jos olet tyyppi, joka tykkää mennä hankalan kautta, niin lähde vetämään C:llä. Sillä oppii vähän matalamman tason ohjelmointia, joka on työläämpää, mutta voit pian ottaa jonkun Arduino-laatan ja tehdä vilkkuvaloja tms. Full-stack, eli verkko/mobiilipalveluiden tekeminen on mielestäni turhan vaativa setti lähteä alkuun harjoittelemaan, ellei ole jotain koulutusta tiedossa tai palavaa innostusta siihen. Teknologioita ja omaksuttavia konsepteja on vain niin monta, että se on aloittelijalle kova pala.
Itse olen opiskelujen myötä ja myöhemmin työelämässä joutunut kelaamaan vähän niinkuin koko paketin lävitse, kaikki tärkeimmät kielet. Ammattikoodarille tämä lienee normaalia. Python, Matlab, teknistä laskentaa, sensoritekniikkaa jne. C sitten kun sensoreita pitää alkaa veivata itse. Assembly tulee vastaan sitten jos/kun ongelmat on sitä luokkaa, että pitää ymmärtää mitä pellin alla tapahtuu. Johonkin projektiin on varmasti joku tunkenut C++:aa, ja sitä on sitten katsottava. Javascript, jos meinaat tehdä mitään verkkoon ja tässä vaiheessa tulee se full-stack-läjä kuvioon html:ineen, Reacteineen, Nodeineen, CSS jne. PHP aikanaan harrastuspuuhissa, mutta ei enää. Perlissäkin on tullut sukat märäksi. Kaverin projekti Rubyllä. Joo-o. Isoin kieliperhe, mitä olen onnistunut välttelemään lienee tuo Java/C# ja silläkin pelotellaan työhaastatteluissa aika-ajoin.
Ensinnä kannattaa ladata se visual studio code ja klikkailla "yes" kun se ehdottaa apupakettia siihen kieleen minkä valitset.
Kielen vaihto ei yleensä olekaan se suurin ongelma.
Eniten haasteita ainakin itselle on ollut siinä että joka projektissa on aina eri mikäliebuilder joka pitää opetella että saa kirjastoriippuvuudet ja paketoinnin oikein, vähän tuntuu siltä että kaikki toimii eri tyylillä ja tietysti ainatarvitaan custom- ominaisuuksia jotka on hankalia juuri sen projektin työkaluille...
Jep, varsinkin C/C++ tämä tuntuu olevan tuskallista. Linuxilla yleensä pakettien ja kirjastojen asennukset on IMO helpompia kuin Windowsilla. Modernit pakettienhallintasysteemit, kuten vaikkapa Noden npm tai Rustin cargo on kyllä todella mukavia. Webbipuolella on sitten vielä webpackit, gulpit tms. joiden konffailuun tuhrautuu tosiaan välillä enemmän aikaa kuin itse koodailuun. Ja vuoden päästä lienee taas uudet systeemit.
Itse valitsisin edelleen PHP:n, joka on helppo opetella ja varsin monipuolinen ohjelmointikieli. Toki miettisin myös, että mitä aiot koodata.
Muistelen kuinka aikanaan eräs nuori opettaja julisti vuonna 2001 miten PHP:ta ei käytä enää kukaan ja ainoastaan Pythonilla työllistyy.Mulla on jotenkin kutina, että PHP on hiukan enemmän auringonlaskun kieli noihin muihin verrattuna.