Mihin Android käyttää tallennustilan?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Pakana, 04.11.2018.

 1. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 055
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ongelma on ollut tietysti olemassa aina, niin kauan kun tietotekniikka laitteita on ollut, mutta nykyään tuntuu olevan hemmetin hankala saada ratkaistua käyttäjätoimin tuota Androidilla.

  Eli käytettävissä oleva "levytila" tai tässätapauksessa tallennustila hupenee johonkin. Serkulla on nyt Galaxy 7 (tms samppa) 32GB muistista 24GB osiolla tilaa kaiken mahdollisen poistamisen jälkeen 2GB, ja yhteen laskettava datan määrä jotain alle 4GB, eli karkeasti ottaen 18GB dataa jota ei näe. Järjestelmä laskee itse suunnilleen saman verran dataa käytetyksi kuin mitä itsekin pystyy laskemaan kun kytkee puhelimen tietokoneeseen ja explorerilla laskee kansioiden koot yhteen, mutta silti explorerkin näyttää dataa olevan 22/24GB käytössä.
   
 2. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 868
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikö explorerilla muka näe kansioiden kokoa?
   
 3. kissanviikset

  kissanviikset

  Viestejä:
  243
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Roskakori täynnä poistettuja kuvia ja videoita?
   
 4. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 617
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Voihan se WhatsApp sovelluskin imaista yksinään jo sen yli 10 gigatavua tallennustilaa jos sitä kautta tulleita videoita ei ymmärrä koskaan poistaa.
   
 5. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 055
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei Whatsappikaan ottanut mitenkään ihmeellistä määrää dataa, ja eikö ne senkin videot yms ollut jossain niistä ihan normaaleista kansioista jotka tulee mukaan, kun laskee kaikkien tietokoneella näkyvien kansioiden koot yhteen.

  Näkee, ja kun laskee kansioden koot yhteen tulee tuo luokkaa 4GB yhteensä.

  Missä se roskakori on?


  Jonkinasteinen kokoero Androideissa tuntuu olevan aina sen käytetyn ja todellisen datan välillä, mutta tossa serkun Sampassa se on nyt vetänyt ihan överiksi sen.
   
 6. kissanviikset

  kissanviikset

  Viestejä:
  243
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Viimeksi muokattu: 05.11.2018
 7. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 672
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sanoit sen jo itsekkin, Samsung, täynnä kaikkea turhaa paskaa.

  Samsungin 16gt tilasta 6gt käytettävissä

  Vernee thor (puhdas android) 16gt tilasta 12gt käytettävissä

  ja nämä suoraan paketista siis
   
 8. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 868
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Katsoitko piilotettujen kansioiden kokoja? Otsikon pitäisi ennemmin olla mihin samsung käyttää tilan, koska androidin ongelma tuo ei ole.
   
 9. antimateria

  antimateria

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2018

  Androidin levynkäytön tutkiminen eroaa aika ratkaisevasti siitä tutusta Windows PC:stä, koska Anterossa suurin osa hakemistopoluista on käyttäjältä täysin piilossa. Windowsissa aivan kaikki näkyy siellä C:, D:, jne asemien takana.

  Androidissa se listaus mikä näkyy tiedostonhallinnoissa, on vain kotihakemisto, jossa on vain osa tiedostoista. Siellä on käyttäjän omia tiedostoja, valokuvia, musiikkia, ohjelmien käyttäjäkohtaisia tiedostoja ja tilapäistiedostoja ym. cache muistia (esim se Whatsapp). Hakemisto "Android" ei todellakaan ole koko Android käyttöjärjestelmä ja/tai asennetut Appit.

  Tämän sisäisen muistin voi käydä läpi ihan millä vain ohjelmalla. Tässä oma Samsung Galaxy S7 puhelimen muisti ES File Explorerilla katsottuna:

  upload_2018-11-9_19-54-24.png

  Vastaavasti voi tutkia SD-muistikortin. Toisin kuin sisäinen muisti, niin muistikortti näkyy heti kokonaisuudessaan, kaikki sen alihakemistot ja tiedostot mitä kortilla on.

  upload_2018-11-9_19-55-23.png
  Appit, ohjelmatiedostot ja sen sellaiset (en edes tiedä mitä kaikkea) tallentuvat jonnekkin Androidin sisäisen muistin syövereihin käyttäjältä piiloon, ja eivät näy sisäisen muistin kotihakemistossa.

  Näiden varamasta tilasta saa jonkin käsityksen kun käy läpi Androidiin asennettujen Appien listaa (löytyy Androidin asetuksien alta):

  upload_2018-11-9_20-1-27.png
   
  Pakana tykkää tästä.
 10. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 055
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Joo, mä olen tuon asennettujen appsien listan käynyt läpi, ja myös sieltä asetusten tallennustila osiosta näkee tuon paljon asennetut apsit vie tilaa.

  Mun täytyy koittaa tuolla ES explorerilla selailla jos sillä saisi nuo jemmatiedostot näkyviin.
   
 11. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 055
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Joo, nyt se data löytyi. Se oli Chromen keräämää dataa, ja löytyi lopulta jotenkin hemmetin epäloogisesti. Ei välimuistin alla, vaan "data" kentässä näkyi melkein 16GB dataa..

  Eli tavallaan data oli sitä mitä mä vähän uumoilinkin, mutta sen löytäminen, ja varsinkin sen vivun löytäminen jolla poistaa se oli helvetin hankalaa.

  Tuo datan jemmaaminen ei ole 100% sampan ominaisuus, enkä nyt osaa suoraan sanoa missämäärin nuo käyttöliittymän eroavaisuudet on perua uudemmasta androidista ja paljonko on Samsungin syytä.
   
 12. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 207
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mielenkiintoista. OP5 käytössä jo pitkän aikaa eikä tällä tai aikaisemmillakaan Oneplussilla ole moista ongelmaa tullut vastaan. Tarkistin vielä tämän ja vaimokkeen OP3:n, kummassakaan ei Chrome säilö dataa tuohon malliin.
   
 13. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 055
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Mä epäilen että tuossa on jossainmäärin taustalla eräs duunissa käytettävä sivusto, jonka kauttaa me lähetetään kuvia. Mä olen huomannut että mun luurissa Firefoxia käyttämällä ne kuvat jää siihen "kotikansion" juureen, ja ne täytyy siitä käsin poistaa, serkku käyttää sampassaan Chromea samaan hommaan, ja se jemmaa ne kuvat johonkin hevon kuuseen. Perimmältäänhän tuossa on kyse siitä paskasti koodatusta nettisivusta joka ei poista sitä väliaikaista kuvatiedostoa, mutta ei tuo ole mitenkään ennenkuulumaton bugi, serkku käyttää vaan sitä sivustoa niin pitusti että niitä kuvia oli ehtinyt kertyä jo ihan perkeleesti + tietysti kaikki muukin vastaavalla tavalla "nurkkiin" makaakaan jäänyt data jota selaimiin kertyy.

  Niitä pelkkiä kuvia ei ilmeisesti pysty poistamaan, koska serkku sanoi että nyt se huutaa taas kirjautumista, vaikka koitin jättää keksit yms datan jossa kirjautumistiedot olisi tallessa.
   
 14. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  981
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä heitto "ehkäpä":nä; itse törmäsin ei-androidilla mutta Chromella kuitenkin joku vuosi sitten sellaiseen tapaukseen jossa jotkut ihmeen selaimen tekemät blob:it eivät poistuneet järjestelmästä oikein vaikka niiden olisi pitänyt (liittyi tiedostojen siirtoon), jotain "garbage collection" bugia oli raportoitu Chromessa (kaikki platformit?) silloin, en tiedä onko enää.. en muista siitä justusta tämän enempää. FWIW.
   
 15. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 055
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tässä tapauksessa ei ole kyse oikeastaan bugista selaimessa, vaan typerästä ominaisuudesta.

  Se nettisivu joka ei poista niitä väliaikaistiedostoja on pohjimmiltaan syynä tuohon, mutta voisihan selainkin olla koodattu, niin ettei se salli jonkun paskan javascriptipätkän täyttää tallennustilaa loputtomiin, jonka lisäksi itse android järjestelmä jemmaa ne tiedostot hyvin tehokkaasti.