Microsoft esitteli odotetusti Windows 11 -käyttöjärjestelmän

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 329


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Microsoft on esitellyt tänään odotetusti Windows 11 -käyttöjärjestelmän. Yhtiön mukaan sen tavoitteena on ollut luoda Windowsista kodinomainen paikka, joka on aina tuttu, vaikka se olisi matkan varrella muuttunutkin. Windows 10:n piti olla viimeinen Windows, mutta toisaalta Windows 11 oli alun perin tulossa Windows 10:n 21H2-päivityksenä, joten sitä voitaneen pitää remontoituna jatkumona edeltäjälleen.

[embed]
Pinnan alla Microsoft on tehnyt tiivistä yhteistyötä AMD:n, Intelin ja Qualcommin kanssa, jotta Windows 11 on optimoitu yhtiöiden prosessoreille ja päinvastoin mahdollisimman hyvin. Käyttöjärjestelmän kerrotaan olevan nyt nopeampi ja ennen kaikkea vähävirtaisempi kuin aiemmin. Yhtiö on tehnyt lisäksi tiivistä yhteistyötä suurimpien tietokonevalmistajien kanssa optimoidakseen Windows-kokemusta entisestään. Kuten tyypillistä, Windows 11:n luvataan olevan sekä nopein että turvallisin Windows tähän mennessä ja sen päivittäminen tulee sujumaan entistä helpommin, sillä päivityspakettien koon kerrotaan olevan jopa 40 % aiempaa pienempi ja ne asentuvat entistä huomaamattomammin taustalla häiritsemättä tietokoneella työskentelyä.

[gallery link="file" ids="63540,63541,63543"]

Käyttöliittymässä huomio kiinnittyy ensimmäisenä keskitettyihin kuvakkeisiin tehtäväpalkissa. Yhtiön mukaan ne on haluttu tuoda keskiöön, jotta ne olisivat entistä helpommin tavoitettavissa eri laitteilla. Ainakin ennakkoversioissa ne on voinut kuitenkin halutessaan keskittää myös reunaan vanhaan tuttuun tapaan.

Toinen nopeasti esiin tuleva muutos on pyöristetyt kulmat paitsi ikkunoissa, myös käyttöliittymän muissa elementeissä. Käyttöliittymässä käytetään myös voimakkaasti hyväksi läpikuultavuusefektejä, jotka helpottavat esimerkiksi eri ikkunoiden järjestyksen hahmottamista. Mukana on myös erilaisia teemoja, jotka vaikuttavat koko käyttöjärjestelmän ilmeeseen, sekä tuttuun tapaan light- ja dark mode, joita on optimoitu tuomaan sisältö esiin entistä paremmin.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="63542,63544"]

Ikkunoiden Snap-ominaisuus on saanut joukon uusia käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Viemällä hiiren ikkunan maksimointipainikkeen päälle avautuu uusi Layouts-valikko, josta ikkunan voi asettaa sopivaan esiasetettuun kokoon ja osaksi Snap Group -ryhmää. Snap Layouts tarjoaa nyt entistä laajemman valikoiman erilaisia ikkunaryhmittelyjä ja parhaimmillaan kolme rinnakkaista ikkunaa. Snap Group -ryhmät ikkunoineen ja asetteluineen pysyvät myös muistissa ja ne asettuvat yhden kuvakkeen alle tehtäväpalkissa.

Ikkunoiden hallintaa on paranneltu muutenkin ja esimerkiksi jos käyttäjä irrottaa näytön, sillä olleet ikkunat pienenevät automaattisesti tehtäväpalkkiin ja hyppäävät uudelleen esiin oikealla näytöllä, kun se kytketään tietokoneeseen uudelleen. Snap Group -ryhmät osaavat sopeutua myös näytön asentoon ja siirryttäessä vaakatilasta pystytilaan kaksi vierekkäin ollutta ikkunaa siirtyvät päällekkäin. Aiheen läheltä liippaavat myös virtuaalityöpöydät, jotka on nyt brändätty yksinkertaisesti Työpöydiksi (Desktop). Työpöydät on helposti kustomoitavissa ja niissä voi olla käytössä esimerkiksi eri teemat tuomaan aiheeseen sopivaa tunnelmaa.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="63546,63545"]

Kun Windowsia käytetään kosketusnäyttötilassa, eli ilman näppäimistöä ja hiirtä, on ikkunoiden reunojen ankkureita sekä kuvakkeiden välejä kasvatettu aiemmasta, jonka lisäksi esiin hyppää myös visuaalisia vihjeitä eri toiminnoista. Kannettavien touchpad-kosketushiiriin tottuneiden siirtymistä kosketusnäytön käyttöön on puolestaan helpotettu tuomalla samat tutut elekomennot suoraan kosketusnäytölle, joidenkin tarpeellisten optimointien kera. Stylusta suosivien iloksi on tuotu puolestaan haptinen palaute, joka tekee käytöstä entistä luonnollisempaa. Virtuaalinäppäimistö osaa sopeutua sekä vanhaan malliin suurena ja helppokäyttöisenä tai mobiililaitteista tutulla yhdellä kädellä käytettävänä pienoisnäppäimistönä.

Uusia suoraan käyttöjärjestelmään integroituja sovelluksia ovat esimerkiksi Teams, jolla helpotetaan pandemian aikana monille tutuksi tullutta videopuheluiden soittelua, ja Widgets, joka tuo tekoälyn käyttäjän mieltymysten mukaan valikoimia uutisia sekä esimerkiksi sään, muistiinpanoja ja muuta vastaavaa informaatiota helposti esiin erillisen ”lasin” päällä näytön vasemmasta reunasta. Niin ikään suoraan käyttöjärjestelmään integroitu Xbox-sovellus tuo GamePass-tilauspalvelun entistä suoremmin tarjolle Windows-käyttäjille.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="63549,63537"]

Microsoft Store on suunniteltu alusta asti uudestaan mahdollisimman nopeaksi ja helppokäyttöiseksi. Kenties oleellisempaa on kuitenkin kauppapaikan sääntöjen muutokset. Jatkossa kolmannet osapuolet voivat käyttää Microsoft Storessa omia kauppajärjestelmiään, eikä Microsoft silloin vedä välistä mitään. Esimerkkinä Adoben kerrotaan tarjoavan omia Creative Cloud -palveluitaan suoraan Storesta käsin käyttäen omia kauppapalveluitaan. Store tukee nyt myös Win32-sovelluksia ja kenties koko tapahtuman suurimpana yllätyksenä Android-sovelluksia, jotka toimivat natiivien Windows-sovellusten tapaan ikkunointijärjestelmän kanssa. Microsoft Storesta löytyykin esimerkiksi Amazon Appstore Android-sovelluksia varten. Android-tuki perustuu Intelin Bridge-teknologiaan, mutta sen tarkemmin asiaa ei käsitelty esityksessä.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="63547,63548"]

Kenties io-techin lukijoiden kannalta mielenkiintoisinta on kuitenkin pelipuolen uudistukset. Integroidun Xbox-sovelluksen ohella Windows 11 tuo nyt Auto HDR -ominaisuuden kaikille käyttäjille. Aiemmin Windows Insider -käyttäjien testattavana ollut ominaisuus on tuttu aiemmin Xbox-puolelta ja se pyrkii älykkäillä algoritmeilla sovittamaan SDR-väriavaruuden pelit HDR-väriavaruuteen. Suorituskykyä parantaa puolestaan DirectStorage -teknologia, joka on niin ikään ennestään tuttu Xbox-maailmasta. Teknologia mahdollistaa datan siirtämisen näytönohjaimelle rasittamatta prosessoria ja sitä tukevat Windows 11 -valmistietokoneet on erikseen merkitty DirectStorage Optimized -merkinnällä. Microsoftin entistä suoremmin tarjoama GamePass-tilauspalveluun tullaan julkaisemaan kaikki Xbox Game Studiosin ja Bethesdan pelit julkaisupäivänään, jonka lisäksi se sisältää EA Play -tilauksen ilman lisähintaa. Xbox-sovellus tukee myös pilvipelaamista, eli hitainkin kokoonpano voi saada viiveiden ja kuvanlaadun kustannuksella raskaat pelit pyörimään sulavasti.

Microsoft on varmistanut Windows 11:n olevan ilmainen päivitys Windows 10 -kokoonpanoille, ja koska Windows 7- ja 8(.1)-lisenssit käyvät edelleen Windows 10:lle, on myös vanhemmille käyttöjärjestelmille avoinna ilmainen päivitysreitti. Microsoft tarjoaa myös ilmaista PC Health Check -sovellusta Windows 11 -sivuillaan, jolla voi tarkastaa sen hetkisen kokoonpanon päivityskelpoisuuden..

Lähde: Microsoft

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 011
Tuo uusi Start-valikko on kyllä yksi aivopieru. Windows 10:ssä oli päästy lähelle täydellistä kun ohjelmia pystyi kunnolla pinnaamaan ja ryhmittelemään ja silti rinnalla oli selkeä lista kaikista asennetuista. Tässä jutussa ei ole mainittu mutta Engadget uutisoi että Taskbarin avoimia ikkunoita ei saa enää näyttämään ikkunan nimeä vaan pakotettu se typerä pelkkä ikoni. Lieköhän samassa rytäkässä pakotettu myös saman ohjelman ikkunoiden ryhmittely sen yhden ikonin taakse hidastamaan tietokoneen käyttöä....

Alla esimerkki omasta näkymästä:
1624555489654.png
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 329
Tuo uusi Start-valikko on kyllä yksi aivopieru. Windows 10:ssä oli päästy lähelle täydellistä kun ohjelmia pystyi kunnolla pinnaamaan ja ryhmittelemään ja silti rinnalla oli selkeä lista kaikista asennetuista. Tässä jutussa ei ole mainittu mutta Engadget uutisoi että Taskbarin avoimia ikkunoita ei saa enää näyttämään ikkunan nimeä vaan pakotettu se typerä pelkkä ikoni. Lieköhän samassa rytäkässä pakotettu myös saman ohjelman ikkunoiden ryhmittely sen yhden ikonin taakse hidastamaan tietokoneen käyttöä....
Ainakin vielä esiversioissa rekisterin kautta saa tuon Win10-tyyppisen Start Menun käyttöön
 
Liittynyt
21.01.2017
Viestejä
198
[päivityspaketit] asentuvat entistä huomaamattomammin taustalla häiritsemättä tietokoneella työskentelyä.
Haluan tietää/päättää mitä ja milloin. En halua elää "He's dead... He just doesn't know it yet."

Uusia suoraan käyttöjärjestelmään integroituja sovelluksia ...
Montako vuosikymmentä kesti IE:n repiminen irti? Kai "integraatio" tarkoittaa, että "toimii hyvin yhteen" eikä "Windows ei toimi ilman sitä, tätä ja tuota"?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 356
Kokeilin Health Check sovellusta. Vastaukseksi tuli "Your school manages this PC. For Info about getting Windows 11, contact you IT admin".

Käytössä Windows 10 Education lisenssi, tosin opiskellut en ole enää vuosiin. Mahtaakohan juksata, vai tähänkö loppuu hyvä opiskelijalisenssin käyttö?
 

JKAVS

Tukijäsen
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
975
Johtuukohan tuo numeron korotus kympistä yhteentoista siitä, että järjestelmävaatimukset muuttuivat aika reilusti? Helpompi perustella, että uusi numero ei toimi enää kaikissa koneissa missä vanha toimi.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
4 607
Järjestelmän vähimmäisvaatimukset muistille ja tallennustilalle on näköjään tuplaantunut Windows 10 nähden.
 

Manager2k

Make ATK Great Again
RTX ON
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 566
Tietokoneeni täyttää laitteistovaatimukset mutta kuntotarkistuksen mukaan en ole windows 11 yhteensopiva. Ehdottaa lähtemään gigantista ostaa uutta konetta. Upea sovellus 6/5, ehkä tässä ei mikään kiire olekkaan windows 11 kelkkaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 011
Ainakin vielä esiversioissa rekisterin kautta saa tuon Win10-tyyppisen Start Menun käyttöön
Joka haiskahtaa juurikin siltä että aikomuksissa ei ole sitä tukea ja tuokin puukko saattaa poistua julkaisuun mennessä.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 075
Tuo uusi Start-valikko on kyllä yksi aivopieru. Windows 10:ssä oli päästy lähelle täydellistä kun ohjelmia pystyi kunnolla pinnaamaan ja ryhmittelemään ja silti rinnalla oli selkeä lista kaikista asennetuista. ....
Starttivalikko näyttää kieltämättä ihan kamalalta, toivottavasti W10-tyylisen saa pidettyä jatkossakin käytössä. Windows 8:ssa oli ihan järkyttävä starttinäkymä ja nyt 11:een ollaan tuomassa samanlaista mutta pienemmässä koossa. W8:n kanssa joutui käyttämään jotain ihmeen ohjelmaa, joka toi jonkinlaisen normaalin starttivalikon takaisin task bariin sen sijaan, että Windowsin start-ikoni olisi vienyt sinne ihmeen starttinäkymään.
Veikkaan että tuosta uudesta starttivalikosta tulee sen verran iso poru, että Microsoft joutuu tuomaan W10:n start menun takaisin ainakin virallisena vaihtoehtona tuolle uudelle typerälle valikolle. Samoinhan kävi kun W8 päivittyi W8.1:een.

Tää nykyinen on tosiaan niin kätevä kun siihen saa ryhmiteltyä ikonit ja vaihdettua niiden kokoa jne.
w10 start menu.png
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 665
Kokeilin Health Check sovellusta. Vastaukseksi tuli "Your school manages this PC. For Info about getting Windows 11, contact you IT admin".

Käytössä Windows 10 Education lisenssi, tosin opiskellut en ole enää vuosiin. Mahtaakohan juksata, vai tähänkö loppuu hyvä opiskelijalisenssin käyttö?
Itsellä se suoraan ilmoitti että tämä PC ei ole riittävä Windows 11:sta. :facepalm: Koulusta vuosia sitten saatu lisenssi myös, mutta ei ainakaan missään mainita tuota Educationia, vaan pelkästään Win 10 Pro N.

RIBS Ryzen 2600, liian tuhnu Windows 11:sta. :thumbsdown:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 011
Starttivalikko näyttää kieltämättä ihan kamalalta, toivottavasti W10-tyylisen saa pidettyä jatkossakin käytössä. Windows 8:ssa oli ihan järkyttävä starttinäkymä ja nyt 11:een ollaan tuomassa samanlaista mutta pienemmässä koossa. W8:n kanssa joutui käyttämään jotain ihmeen ohjelmaa, joka toi jonkinlaisen normaalin starttivalikon takaisin task bariin sen sijaan, että Windowsin start-ikoni olisi vienyt sinne ihmeen starttinäkymään.
Veikkaan että tuosta uudesta starttivalikosta tulee sen verran iso poru, että Microsoft joutuu tuomaan W10:n start menun takaisin ainakin virallisena vaihtoehtona tuolle uudelle typerälle valikolle. Samoinhan kävi kun W8 päivittyi W8.1:een.

Tää nykyinen on tosiaan niin kätevä kun siihen saa ryhmiteltyä ikonit ja vaihdettua niiden kokoa jne.
Itse tykkäsin Win8:n valikostakin (ruudusta) enemmän kuin aiemmista juurikin tuon ryhmittelyn takia. Ei 8.1:een tullut muuta muutosta kuin alanurkan Start-nappua tuotiin takaisin näkyviin. Itse ruutu säilyi mutta sinne tuli enemmän noita eri kokoja kuvakkeille käytettäväksi.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 329
Starttivalikko näyttää kieltämättä ihan kamalalta, toivottavasti W10-tyylisen saa pidettyä jatkossakin käytössä. Windows 8:ssa oli ihan järkyttävä starttinäkymä ja nyt 11:een ollaan tuomassa samanlaista mutta pienemmässä koossa. W8:n kanssa joutui käyttämään jotain ihmeen ohjelmaa, joka toi jonkinlaisen normaalin starttivalikon takaisin task bariin sen sijaan, että Windowsin start-ikoni olisi vienyt sinne ihmeen starttinäkymään.
Veikkaan että tuosta uudesta starttivalikosta tulee sen verran iso poru, että Microsoft joutuu tuomaan W10:n start menun takaisin ainakin virallisena vaihtoehtona tuolle uudelle typerälle valikolle. Samoinhan kävi kun W8 päivittyi W8.1:een.

Tää nykyinen on tosiaan niin kätevä kun siihen saa ryhmiteltyä ikonit ja vaihdettua niiden kokoa jne.
Itsellä se suoraan ilmoitti että tämä PC ei ole riittävä Windows 11:sta. :facepalm: Koulusta vuosia sitten saatu lisenssi myös, mutta ei ainakaan missään mainita tuota Educationia, vaan pelkästään Win 10 Pro N.

RIBS Ryzen 2600, liian tuhnu Windows 11:sta. :thumbsdown:
Mulla se purnasi jotain kirjautumiseen liittyvää vaikka olin kirjautunut sisään, liekö sekoittanut kun on joitain MS:n softia koulun lisenssillä ja sitä kautta siihen liitetyllä sähköpostilla ollut aiemmin. En kuitenkaan ota stressiä, eiköhän se julkaisuun mennessä korjaannu tai sitten vaan mediacreationtoolilla asennusmediaa ja päivittämään kuten Win10 builditkin jotka eivät syystä x halunneet tulla Windows Updatesta (=kone ei läpäise yhteensopivuuscheckiä)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 665
Mulla se purnasi jotain kirjautumiseen liittyvää vaikka olin kirjautunut sisään, liekö sekoittanut kun on joitain MS:n softia koulun lisenssillä ja sitä kautta siihen liitetyllä sähköpostilla ollut aiemmin. En kuitenkaan ota stressiä, eiköhän se julkaisuun mennessä korjaannu tai sitten vaan mediacreationtoolilla asennusmediaa ja päivittämään kuten Win10 builditkin jotka eivät syystä x halunneet tulla Windows Updatesta (=kone ei läpäise yhteensopivuuscheckiä)
Eiköhän tässä julkaisuun mennessä viisaampia olla joo, oletettavasti tuo työkalukin toiminee paremmin. :p Ja eihän tuo ensimmäinen kerta tässä ole jos sitä mediacreationtoolia joutuisi käyttämään.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
49
Uusia ominaisuuksia siis ikoneita ja pyöristettyjä kulmia.
Uuden version helpoin asia on poistaa taaksepäin yhteensopivuutta. Paljon helpompaa sanoa että toiminto toimii vielä Windows 10 mutta ei enää Windows 11 versiossa. Nyt on mainospuheet ulkona ja seuraavaksi odotan innolla vieläkö vanhat activex/ocx viritykset toimivat ja mitä muuta on poistettu/disabloitu.

Sana turvallisempi kuin edellinen Windows antaa jo vinkkiä siihenkin suuntaan
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 075
Juu jotain vikaa tuossa PC Health Checkin Windows 11 -yhteensopivuustestissä on kyllä oltava. Ryzen 5900X, X570-piirisarjallinen emo, RTX 3080, 32 gigaa muistia, 500 gigan nvme ssd Windows-levynä ja Windows 10 Pro. Luulisi olevan tarpeeksi tuoretta ja jyräkkää rautaa Windows 11:lle, mutta silti tuo sanoo että W11 ei pyöri minun koneella. Minkähänlaiset speksit koneessa pitäisi olla, että PC Health Check kertoisi että W11 toimii? Ehkä pitää olla jonkin tietokonevalmistajan valmiskone tai läppäri. Voisikin kokeilla mitä oma läppäri tuosta sanoo. Pistän kohta editillä tähän viestiin tuloksia.

EDIT: Jep, läppärillä PC Health Check kertoo että ollaan W11 -yhteensopivia. Core i7-8550U, 16 gigaa rammia, 180 gigan Windows-osio ja W10 Home.

EDIT 2: Ratkaisu W11-yhteensopivuusongelmaan (TPM 2.0) ainakin moderneilla AMD:n prosessoreilla löytyy tuolta Kaotikin alla olevasta postauksesta löytyvästä linkistä.
 
Viimeksi muokattu:

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 329
Uusia ominaisuuksia siis ikoneita ja pyöristettyjä kulmia.
Uuden version helpoin asia on poistaa taaksepäin yhteensopivuutta. Paljon helpompaa sanoa että toiminto toimii vielä Windows 10 mutta ei enää Windows 11 versiossa. Nyt on mainospuheet ulkona ja seuraavaksi odotan innolla vieläkö vanhat activex/ocx viritykset toimivat ja mitä muuta on poistettu/disabloitu.

Sana turvallisempi kuin edellinen Windows antaa jo vinkkiä siihenkin suuntaan
Tästä tulee erillinen uutinen ainakin tiedossa olevien muutosten osalta

Se on se TMP 2.0 vaatimus mihin tuo check kusahtanee
Totta muuten. Voiko sen vain iskeä päälle ja Windows tajuaa sen vai... ? (olettaen tietenkin että omalta emolta se suoraan löytyy, muistaakseni löytyisi)

--

Keskustelu laitteistovaatimuksista yms:


--

Itku ja hampaiden kiristely poistetuista ominaisuuksista yms

 
Viimeksi muokattu:

Archey

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.06.2017
Viestejä
586
Mukavia lupauksia, mutta jo tähän kymppiinkin tulee jatkuvasti uutta hyödytöntä sälää, kuten viimeksi työkalupalkkiin uutiset ja sää yms. shaissea jotka poistin välittömästi.

Olen usein myös ihmetellyt vakisin installoituvia Xbox, kännykkä ja kosketusnäyttö sovelluksia, joilla suurin osa ei tee mitään.

Samalla esim digikameran littymät ovat hidastuneet ja muuttuneet osittain käyttökelvottomiksi.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
4 607
Olikos se niin että tästä Windows 11 oli tulossa myös jokin "kevyempi" tai karsitumpi versio saataville?

Onkohan se niin että sen saa halutessaan jokainen vai onko ne niitä opiskelijoille tarkoitettuja versioita.

On se kumma jos ei kaikki voi saada päivitettyä tähän Windows 11 laitteilla joissa on jo Windows 10 kun vaatimukset on mitä on.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 329
Olikos se niin että tästä Windows 11 oli tulossa myös jokin "kevyempi" tai karsitumpi versio saataville?
Ei, Windows 10X:n piti olla kevyempi versio kympistä mutta se peruttiin ja sen uusia ominaisuuksia siirettiin perus-kymppiin josta tuli nyt sitten 11.
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
6 604
kun vaatimukset on mitä on.
Isolla osalla (minä mukaan lukien, vaihdoin ja nyt on compatible) on biosissa täppä joka estää tpm:n toimimisen ja jos se on vaatimus niin se pitää vaihtaa toiseen asentoon että 11:n voi saada muuten yhteensopivalla raudalla.

Mitä sinä häviät sillä että microsoft ei tee esim 32 bittistä W11:sta? Koodipohjan kaventaminen on kaikkien etu kun niitä resursseja voi keskittää tarkemmin. Se kymppi toimii jonnekki 2025 tjtn tuettuna ja sittenki vielä jonku vuoden.

Ite asennan ton aero glass takaisin heti ku voin kun päästän viimeinki takas siihen lookkiin mistä pidin eniten mutta puolisoni tulee varmasti pitämään kympistä kiinni kunnes tulee pakkopäivitys yhteentoista.

Eiku ei mitään... Sillä on 3000 sarjan intteli niin ei tuu pakkopäivitystä ikinä :facepalm:.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
4 607
Isolla osalla (minä mukaan lukien, vaihdoin ja nyt on compatible) on biosissa täppä joka estää tpm:n toimimisen ja jos se on vaatimus niin se pitää vaihtaa toiseen asentoon että 11:n voi saada muuten yhteensopivalla raudalla.
Tiedän. Monta viestiä jo lukenut samasta asiasta.

Mitä sinä häviät sillä että microsoft ei tee esim 32 bittistä W11:sta? Koodipohjan kaventaminen on kaikkien etu kun niitä resursseja voi keskittää tarkemmin. Se kymppi toimii jonnekki 2025 tjtn tuettuna ja sittenki vielä jonku vuoden.
En varmaan mitään kun käytössä on 64 bittinen käyttöjärjestelmä. Tiedän että kymppi on tuettu vuoteen 2025.

Eiku ei mitään... Sillä on 3000 sarjan intteli niin ei tuu pakkopäivitystä ikinä :facepalm:.
Legacy sarjan prossu näyttää tässä läppärissä olevan. Eli hyvin vanha..
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
6 604
En varmaan mitään kun käytössä on 64 bittinen käyttöjärjestelmä. Tiedän että kymppi on tuettu vuoteen 2025.
Sanoin "tai jotain" tuohon vuoteen sen takia että kun se tulee olemaan niin isolle määrälle rautaa viimeinen versio niin mikkis tulee pitämään jonku päivityksen varmaan vielä 10 vuotta tuosta yli.


...


Tajusin että sehän oli viimeinen windows melkein kaikelle raudalle mitä oli julkaistu kun kymppi tuli. Nehän piti sanansa melko hyvin :D
 
Liittynyt
26.06.2021
Viestejä
1
Starttivalikko näyttää kieltämättä ihan kamalalta, toivottavasti W10-tyylisen saa pidettyä jatkossakin käytössä. Windows 8:ssa oli ihan järkyttävä starttinäkymä ja nyt 11:een ollaan tuomassa samanlaista mutta pienemmässä koossa. W8:n kanssa joutui käyttämään jotain ihmeen ohjelmaa, joka toi jonkinlaisen normaalin starttivalikon takaisin task bariin sen sijaan, että Windowsin start-ikoni olisi vienyt sinne ihmeen starttinäkymään.
Veikkaan että tuosta uudesta starttivalikosta tulee sen verran iso poru, että Microsoft joutuu tuomaan W10:n start menun takaisin ainakin virallisena vaihtoehtona tuolle uudelle typerälle valikolle. Samoinhan kävi kun W8 päivittyi W8.1:een.

Tää nykyinen on tosiaan niin kätevä kun siihen saa ryhmiteltyä ikonit ja vaihdettua niiden kokoa jne.
mistä tän saa ladattua?
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 952
Viikon päästähän se pitäisi tulla insidereille tarjolle, näin on.
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
6 604
Mutta eikös kyse ole siitä ettei Ryzen 1st gen ole tuettu. TPM 2.0 löytyy.
Eikös aiemmin ollu puhetta että tuo zen+ vaatimus oli suositus ja zen olis oikea raja. Pitäis tulla vaan varoitus 1000 sarjan ryzeneille ja 7000 sarjan inteleille
 
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
6 486
Starttivalikko näyttää kieltämättä ihan kamalalta, toivottavasti W10-tyylisen saa pidettyä jatkossakin käytössä. Windows 8:ssa oli ihan järkyttävä starttinäkymä ja nyt 11:een ollaan tuomassa samanlaista mutta pienemmässä koossa. W8:n kanssa joutui käyttämään jotain ihmeen ohjelmaa, joka toi jonkinlaisen normaalin starttivalikon takaisin task bariin sen sijaan, että Windowsin start-ikoni olisi vienyt sinne ihmeen starttinäkymään.
Veikkaan että tuosta uudesta starttivalikosta tulee sen verran iso poru, että Microsoft joutuu tuomaan W10:n start menun takaisin ainakin virallisena vaihtoehtona tuolle uudelle typerälle valikolle. Samoinhan kävi kun W8 päivittyi W8.1:een.

Tää nykyinen on tosiaan niin kätevä kun siihen saa ryhmiteltyä ikonit ja vaihdettua niiden kokoa jne.
Mua on pitkään ihmetyttänyt että käyttääkö joku oikeasti start valikkoa. Ilmeisesti kyllä. Koko valikon voisi mun puolesta poistaa turhana, kaikki softat saa nopeammin päälle win+hakusana+enter combolla ja kyseinen toiminta ei tarvitse edes hidasta silmä-käsi-koordinaatiota. Ehkä pari kertaa vuodessa tulee avattua, kun ei muista että minkä niminen joku työkalu on, jota ei käytä niin usein että muistaisi sen nimen ulkoa, tuohon riittäisi yksinkertainen lista asennetuista ohjelmista.
 
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
2 019
Mua on pitkään ihmetyttänyt että käyttääkö joku oikeasti start valikkoa. Ilmeisesti kyllä. Koko valikon voisi mun puolesta poistaa turhana, kaikki softat saa nopeammin päälle win+hakusana+enter combolla ja kyseinen toiminta ei tarvitse edes hidasta silmä-käsi-koordinaatiota. Ehkä pari kertaa vuodessa tulee avattua, kun ei muista että minkä niminen joku työkalu on, jota ei käytä niin usein että muistaisi sen nimen ulkoa, tuohon riittäisi yksinkertainen lista asennetuista ohjelmista.
Samaa ihmettelen, Macillä tulee käytettyä 99% cmd+space yhdistelmää jolla aukeaa spotlight haku, jolla on mahdollista löytää sovellukset ja tiedostot tai vaikka sähköpostitkin sekunnissa. Se 1% kerroista tulee käytettyä näppäimistön launchpad-näppulaa, jolla aukeaa sovellukset yhteen näkymään älypuhelimen lailla, mutta tuossa joutuu sitten hiirtäkin vähän käyttämään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 011
Mua on pitkään ihmetyttänyt että käyttääkö joku oikeasti start valikkoa. Ilmeisesti kyllä. Koko valikon voisi mun puolesta poistaa turhana, kaikki softat saa nopeammin päälle win+hakusana+enter combolla ja kyseinen toiminta ei tarvitse edes hidasta silmä-käsi-koordinaatiota. Ehkä pari kertaa vuodessa tulee avattua, kun ei muista että minkä niminen joku työkalu on, jota ei käytä niin usein että muistaisi sen nimen ulkoa, tuohon riittäisi yksinkertainen lista asennetuista ohjelmista.
Samaa ihmettelen, Macillä tulee käytettyä 99% cmd+space yhdistelmää jolla aukeaa spotlight haku, jolla on mahdollista löytää sovellukset ja tiedostot tai vaikka sähköpostitkin sekunnissa. Se 1% kerroista tulee käytettyä näppäimistön launchpad-näppulaa, jolla aukeaa sovellukset yhteen näkymään älypuhelimen lailla, mutta tuossa joutuu sitten hiirtäkin vähän käyttämään.
Itse käytän Startia koska niin moni asia on nopeampaa klikata auki kuin toivoa että Windowsin haku arpoo oikean tuloksen. Jotkin sovellukset kuten Notepad löytyy kyllä hyvin sieltä kautta ja niihin käytänkin hakua.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 689
Mua on pitkään ihmetyttänyt että käyttääkö joku oikeasti start valikkoa. Ilmeisesti kyllä. Koko valikon voisi mun puolesta poistaa turhana, kaikki softat saa nopeammin päälle win+hakusana+enter combolla ja kyseinen toiminta ei tarvitse edes hidasta silmä-käsi-koordinaatiota. Ehkä pari kertaa vuodessa tulee avattua, kun ei muista että minkä niminen joku työkalu on, jota ei käytä niin usein että muistaisi sen nimen ulkoa, tuohon riittäisi yksinkertainen lista asennetuista ohjelmista.
Ensin pitäisi tietysti ottaa se win-näppäin käyttöön, joka näin pelaajana tulee pidettyä pois päältä.
Samoin starttivalikosta pääsee näppärästi paikkoihin joissa tulee joskus käytyä.
 
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
6 486
Ensin pitäisi tietysti ottaa se win-näppäin käyttöön, joka näin pelaajana tulee pidettyä pois päältä.
Samoin starttivalikosta pääsee näppärästi paikkoihin joissa tulee joskus käytyä.
Niitä näppäimiä on onneksi kaksi ja sitä oikealla olevaa aika harvoin tulee pelejä pelatessa hakattua.

Missä paikoissa sä käyt aloita-valikon kautta?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 689
Niitä näppäimiä on onneksi kaksi ja sitä oikealla olevaa aika harvoin tulee pelejä pelatessa hakattua.

Missä paikoissa sä käyt aloita-valikon kautta?
Ne molemmat menee pois päältä ja päälle yhtäaikaa, joten ihan sama vaikka niitä olisi viisi.

Käyn niissä paikoissa missä tarvii?
 
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
6 486
Ne molemmat menee pois päältä ja päälle yhtäaikaa, joten ihan sama vaikka niitä olisi viisi.

Käyn niissä paikoissa missä tarvii?
Ai sellaisiakin näppäimistöjä on ihmisillä, no ei kait siinä jos tykkää heilutella kättä ja kliksutella!
 
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
6 486
Itse käytän Startia koska niin moni asia on nopeampaa klikata auki kuin toivoa että Windowsin haku arpoo oikean tuloksen. Jotkin sovellukset kuten Notepad löytyy kyllä hyvin sieltä kautta ja niihin käytänkin hakua.
Mielenkiintoista. En muista että milloin tuo haku olisi pettänyt semmoisen sovelluksen kanssa joka sieltä start menusta löytyy. Ehkä meillä on erilaiset indeksointiasetukset tai jotain muuta. Ei sillä että windowssin hakutoiminto noin yleisesti olisi kovin varmatoiminen.
 

Cirrus

Miksei maailma toimi asmilla?
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 436
Ai sellaisiakin näppäimistöjä on ihmisillä, no ei kait siinä jos tykkää heilutella kättä ja kliksutella!
Käden heiluttelu (tai minkälainen hiiri sattuu olemaankin käytössä) on itselle huomattavasti ergonomisempaa kuin näppäimistön hakkaaminen. Näppäimistön käyttö vetää hartiat eteen ja on pilannut ryhdin ja tuonut niska hartiaseudun ongelmat molemmille puolille.

Hiiri on 10 kertaa parempi laitos tässä asiassa ja näpyttelenkin hiirtä maksimit näppäimistön sijaan nykyään. Toinen käsi pois kokonaan työpöydältä. Ongelma vaan on toki että eipä siten kuitenkaan saa paljon mitään tehtyä...

Toki hiiri taas tuo joillekin täysin omat ongelmansa.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
822
Mua on pitkään ihmetyttänyt että käyttääkö joku oikeasti start valikkoa. Ilmeisesti kyllä. Koko valikon voisi mun puolesta poistaa turhana, kaikki softat saa nopeammin päälle win+hakusana+enter combolla ja kyseinen toiminta ei tarvitse edes hidasta silmä-käsi-koordinaatiota. Ehkä pari kertaa vuodessa tulee avattua, kun ei muista että minkä niminen joku työkalu on, jota ei käytä niin usein että muistaisi sen nimen ulkoa, tuohon riittäisi yksinkertainen lista asennetuista ohjelmista.
Toki noin se tapahtuu niille ohjelmille jotka tietää ja muistaa, ainakin omassa koneessa, mutta meneppäs jonkun toisen konetta sorkkimaan, korjaamaan jne, niin joutuu hyvin rauhassa käymään kaikki starttivalikon kohdat läpi etsien että mitä siellä on tarjolla.
 
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
6 486
Käden heiluttelu (tai minkälainen hiiri sattuu olemaankin käytössä) on itselle huomattavasti ergonomisempaa kuin näppäimistön hakkaaminen. Näppäimistön käyttö vetää hartiat eteen ja on pilannut ryhdin ja tuonut niska hartiaseudun ongelmat molemmille puolille.

Hiiri on 10 kertaa parempi laitos tässä asiassa ja näpyttelenkin hiirtä maksimit näppäimistön sijaan nykyään. Toinen käsi pois kokonaan työpöydältä. Ongelma vaan on toki että eipä siten kuitenkaan saa paljon mitään tehtyä...

Toki hiiri taas tuo joillekin täysin omat ongelmansa.
Tietysti ergonomia pitää laittaa kaiken edelle! :thumbsup:

Henk. koht. hiiren vispaaminen rasittaa enemmän kuin näppäimistön naputtelu, mutta ymmärrän täysin jos tilanne on toinen.

Toki noin se tapahtuu niille ohjelmille jotka tietää ja muistaa, ainakin omassa koneessa, mutta meneppäs jonkun toisen konetta sorkkimaan, korjaamaan jne, niin joutuu hyvin rauhassa käymään kaikki starttivalikon kohdat läpi etsien että mitä siellä on tarjolla.
Ei ole tarvetta ollut muiden koneita sorkkia pitkään aikaan, mutta jos moista tekee useinkin niin kannattaa asentaa tutut työkalut sinne ihan ens alkuun. Tuo tarvitsee tehdä vain kerran ja sen jälkeen konetta käyttää kuin omaansa. Tää win11 päivityskin varmaan sotkee taas pakkaa tuon homman osalta, kun nimeävät uudestaan kaikennäköistä ja poistavat vanhoja hallintatyökaluja.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
822
Ei ole tarvetta ollut muiden koneita sorkkia pitkään aikaan, mutta jos moista tekee useinkin niin kannattaa asentaa tutut työkalut sinne ihan ens alkuun. Tuo tarvitsee tehdä vain kerran ja sen jälkeen konetta käyttää kuin omaansa. Tää win11 päivityskin varmaan sotkee taas pakkaa tuon homman osalta, kun nimeävät uudestaan kaikennäköistä ja poistavat vanhoja hallintatyökaluja.
Tarkoitin oikeastaan, että joutuu työn pulesta muiden ihmisten koneita katsomaan, asiakkaiden koneita, tuotannon koneita, eli sellaisia mihin ei saa tai edes pysty asentamaan työkaluja mitä ei sinne oletuksena kuulu. Toimiva starttivalikko jossa selkeä listaus ohjelmista, ryhmiteltynä oikein on tässä todella tärkeä, Win8:sta ja sen startti screenistä on todella pahoja muistoja.
 

Cirrus

Miksei maailma toimi asmilla?
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 436
Tietysti ergonomia pitää laittaa kaiken edelle! :thumbsup:

Henk. koht. hiiren vispaaminen rasittaa enemmän kuin näppäimistön naputtelu, mutta ymmärrän täysin jos tilanne on toinen.
Meillä on jotkut vaihtaneet tähän:
1624969928729.png

Ja vielä random video kyytipojaksi. En ole kokenut hiirtä ongelmaksi vielä, niin ei ole omaa tuollaista että osaisin sanoa mitään.

 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
6 604
Lisäksi jos ranteen huono asento on se ongelma eikä hartiat niin pystyhiiri saattaa olla pelastava tekijä

1624970674781.png
 
Liittynyt
09.11.2018
Viestejä
2 015
Mitä tuohon Windowssin hakuun tulee, niin sehän arpoo sieltä samalla hakusanalla ihan mitä sattuu ja vielä päälle sotkee eri kieliversioiden kanssa mitä sieltä tulee.

Esim. Update tuo joko Windows updaten, android emulaattorialustan updaten tai sitten päivityksien asetukset riippuen koneesta, Windows versiosta (Pro vai home) tai kielestä (Suomi/englanti).

Jos pysyttelee yhden koneen ääressä, niin silloin se loogisuus ihan hyvin pysyy.

Tulipahan testattua ensimmäistä kertaa bitlockerin salasanan käyttöä (ja sitä että MS tili tallentaa sen salasanan omalle MS tilille) kun Ubuntun asentaminen sai Windows 10:n vetämään hernepalon nenään. Onneksi vain väliaikaisesti..

En ole keksinyt MS käyttäjätilistä muuta kuin hyviä puolia vaikka kiellänkin kaiken mahdollisen tiedon keruun ja yhteistyön esim. Android luurin kanssa kun ei windowssia tule kuin silloin tällöin käytettyä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 045
Josko sitä sitten itsekin koittaisi tuota kloonatulle asemalle. On kyllä loistava softa tuo Macrium Reflect (180 gigan klöntän kloonaus kesti läppärillä noin 20min).

Capture.PNG


edit: taitaa mennä jokunen tovi päivittämisessä (lienee nämä prosentit vasta alkusoittoa).

Capture2.PNG


Edit: ihan tyylikäs, mutta ei silti aiheuta riemunkiljahduksia. Tuntuu läppärissä ehkä pykälän tahmaisemmalta (vaikka ei tuossa isoa eroa ole). Toistaiseksi taidan kuitenkin pitäytyä kympissä. Hyvä alku silti.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
1 590
Jollain kierolla tapaa kiinnostaisi koittaa tuota Windows11 jo nyt, mutten taida uskaltaa pääkoneelle asentaa vielä kun kone pelikäytössä. Tuskin kovin hyvin wörkkii vielä siinä.
 
Liittynyt
09.11.2018
Viestejä
2 015
Jollain kierolla tapaa kiinnostaisi koittaa tuota Windows11 jo nyt, mutten taida uskaltaa pääkoneelle asentaa vielä kun kone pelikäytössä. Tuskin kovin hyvin wörkkii vielä siinä.
Hardware Unboxed tuota testaili ihan suorituskyvyn kannalta ja ongelmia ei ollut. Tämä ei tietty tarkoita etteikö käytössä oleva järjestelmä ole aika paljon herkempi ongelmille kuin tuollainen testialusta, jossa on nollattu käytännössä kaikki ylimääräinen tarkoituksella.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
185 671
Viestejä
3 381 885
Jäsenet
60 612
Uusin jäsen
joonam

Hinta.fi

Ylös Bottom