Oikeastaanhan on väärin puhua "kiinni palamisesta" oledin kohdalla, koska oikeasti kyse on yksittäisten ledien himmenemisestä. Toki lopputulos näyttää vähän samalta, mutta sen ehkäisy ja syntymekanismi poikkeaa oikeasta kiinnipalamisesta, joka johtuu lämmöstä tai vaikka fosforin haihtumisesta lasilevyn (kuvaputken) pinnalle. Oledissa tuon aiheuttaa tietyn ledin (osapikselin) polttaminen tietyllä kirkkaudella kumulatiivisesti yli tietyn rajan, jolloin sen himmeneminen ei ole enää kompensoitavissa automaattisesti vaan himmeneminen alkaa näkyä.
Mitä kirkkaampana lediä poltetaan, sitä nopeammin se kuluu eli himmenee. Siksi esim. täysvalkoiset tekstit HDR materiaalilla kuluttaa näytön alalaitaa voimakkaasti (silmien lisäksi
). Siksi ei myöskään ole väliä, onko ruudulla vaikka pelin HUD päällä tunnin joka päivä sadan päivän ajan vai 10 tuntia 10 päivän ajan. Paitsi siinä mielessä on väliä, että nykyiset LG:n Oled paneelit suorittavat kompensaatiosyklinsä neljän kumulatiivisen tunnin välein. Mutta siis sikäli ei ole väliä, että vaikka välissä katsoisi kuinka vaihtelevaa materiaalia (vaikka leffoja), palaa se pelin HUD ihan yhtä nopeasti ruutuun. Varmaan jopa nopeammin, koska leffatkin kuluttavat samoja ledejä. Esim. plasmoissa taas yksikin hyvin pitkä saman kuvan päällä pitäminen saattoi aiheuttaa kiinnipalamisen, mutta jos välissä katsoi muuta, ei kuva palanutkaan kiinni.
Eli Oledilla olisi oikeastaan voitettavana vaan parempi kestävyys, jolloin sitä voisi polttaa kirkkaampana kauemmin eli saataisiin kirkkampia ruutuja, jotka eivät kohtuullisessa ajassa "palaisi kiinni". Kuitenkin tämä himmeneminen koskee myös (osaa) tavallisia ledejä eli mikroLED ei välttämättä ole parempi kuin oled tässä mielessä. Se jää nähtäväksi.