Matkahuollon aikataulut sivuilta jotenkin?

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja Kuka_kusi_muroihini, 20.09.2018.

 1. Kuka_kusi_muroihini

  Kuka_kusi_muroihini

  Viestejä:
  600
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hei,

  Onko olemassa mitään keinoa avata matkahuollon sivuilta vain sellainen näkymä, missä esim. tämän haun tulokset näkyvät:
  Matkahuolto - Nettilippu

  Tuon osoitten takaa avataan automaattisesti tulokset linja-autoille Turusta Helsinkiin. Olisin vain ja ainoastaan kiinnostunut tuosta tulos-osiosta, en siitä yläosan hakukentästä. Tuossa on vielä lisäksi joku äly, joka scrollaa sivun oikean kellonajan kohtaan riippuen siitä milloin haku on tehty. Sekin pitäisi olla käyttötarvettani varten.

  Toinen vaihtoehto olisi imuttaa tiedot hausta jotenkin taulukkoon, mutta en äkkiseltään tiedä miten tämä tapahtuisi. Matkahuolto ei näytä tarjoavat mitään rajapintaa tietojen kysymiseen.
   
 2. supermies

  supermies

  Viestejä:
  522
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitenköhän https://opas.matka.fi?
  Sama softa kuin Reittiopas, jonka tietoja näkyy välillä aikataulunäytöillä. Jos suodattaa tiety linjat esimerkiksi.
   
 3. Kuka_kusi_muroihini

  Kuka_kusi_muroihini

  Viestejä:
  600
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Moikka, opas ei pidä sisällään muutamaa toimijaa joka omien etappien välillä kulkee ja jotka matkahuollon hausta löytyy, mutta ei tosiaan oppaasta..
   
 4. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 5. Zvona

  Zvona

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kokeilin itsekin tuota ehdottaakseni sitä AP:lle. Ongelmana oli ensin headerissa lähetettävät tiedot, jotka sittemmin replikoin. Sitten selvisi, että matkahuollon domainin ulkopuolelta tulevat requestit eivät ole sallittuja. Näin ainakin itse tulkitsin.
   
 6. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hmm... näköjään tuo toimii muualla kuin selaimessa, esim. Postmanilla tai millä vaan serveripuolen skriptillä. Ainoat headerit mitä vaaditaan on
  Koodi:
  Accept: application/vnd.matkahuolto.minfo.api-v1+json;charset=UTF-8
  MinfoUser: matkahuolto
  Selaimella ei toimi toisesta domainista, koska CORS-preflight ei kerro, että tuo MinfoUser on sallittu header varsinaisessa kutsussa. Eli hienosti konffittu palvelin, kerrotaan kyllä että cross-origin sallittu, mutta ei kerrota että pakollinen header on sallittu :dead:

  Mutta joo, jos pitää selaimella saada realiaikaisesti päivittymään, niin joku serveripuolen proxy-skipti vaan väliin.
   
 7. Kuka_kusi_muroihini

  Kuka_kusi_muroihini

  Viestejä:
  600
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No nyt te puhutte jo sellaisia asioita, mistä mä en ymmärrä yhtään mitään. :D
   
 8. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikea auttaa jos ei kerro mitä haluaa ja mikä on osaamistaso. Mihin tuollainen näkymä siis pitää saada?
   
 9. Kuka_kusi_muroihini

  Kuka_kusi_muroihini

  Viestejä:
  600
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Okei, sori. Minulla on seinällä magicmirror, joka pyörii raspilla. Näytössä kellonajat, säät, actiontiles jne. Hyödyttäisi jos saisi matkahuollon tietyn välin matkat jossakin muodossa peilissä näkymään. Taikapeili koostuu moduuleista, joista yksi olisi esimerkiksi iframe. Voisin tuohon iframeen määritellä yksinkertaisesti tekstimuotoiset url-tulokset per haku, ilman niitä hienouksia mitä mh:n hakusivulla oletuksena pyörii. Valkoista tekstiä mustan taustan päälle. Sen verran tutkin, että jos teen nyt haun välille x ja y niin selainsivu scrollaa tämän kellonajan kohtaan matkahuollon palvelussa. Tuota hienoutta ei ole iframea käytettävissä, jolloin hakutulokset jäävät muutenkin kompaktin kokoisessa moduulissa täysin näkymättä koska sivun yläosan hakunamiskat vievät ison osan tulossivuista. Matkahuollosta kertoivat, että ainoa output mitä mh:lta voi saada on se selainsivu ja hakukone mikä siellä käytössä on. Matka.fi palvelua en halua käyttää, koska se ei sisällä kaikkia liikennöitsijöitä joita mh:n sivuilla kattavasti on.

  Osaamistasosta. En osaa koodata. Osaan noudattaa ohjeita ja olen tuon Raspin osannut härpäkkeineen ja moduuleineen asentaa. Eilen tein ensimmäisen nodejs appin ikinä. 15 vuotta sitten olen käynyt yhden kurssin c++. Se mitä te tuolla aiemmissa viesteissä puhutte, on minulle hepreaa. On sama kuin yrittäisitte kertoa aasille missä laatikossa on porkkanat.
   
 10. Karhukainen

  Karhukainen

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Seleniumilla pääset kaivamaan tiedot mistä vain nettisivusta koska se käyttää oikeaa selainta ja siksi hoitaa Javascriptit yms dynaamiset elementit.

  Helpointa varmastikin ottaa käyttöön Python ja Splinter joilla kaivat haluamasi datan nettisivusta.
   
 11. Kuka_kusi_muroihini

  Kuka_kusi_muroihini

  Viestejä:
  600
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiitos infosta. Ei enää ollut ajankohtainen kun luovuin koko aikatauluajatuksesta, mutta nyt kun nostit puheeksi niin täytyykin perehtyä.