Maskeerattu Nokia 9 -älypuhelin ranskalaissivuston tarkasteltavana

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Juha Kokkonen, 22.05.2017.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 399
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  Ranskalaissivusto Frandroid on julkaissut mielenkiintoisen katsauksen toistaiseksi julkaisemattomasta Nokia 9 -älypuhelimesta. Sivuston mukaan kyseessä on prototyyppilaite, joka on suojattu kulmikkaalla sinisellä "black case" -kotelolla, jonka tarkoitus on peittää puhelimen muotoilu uteliailta silmiltä.

  Koska puhelin on peitettu muovikotelolla, voi sen muotoilusta päätellä vain muutamia näkyvillä olevia seikkoja. Yläpäädyssä näyttäisi sijaitsevan 3,5 mm ääniliitäntä ja yläpäädyn metallikuoressa näyttäisi lisäksi olevan ns. antenniraita. Alapäädyssä kuoren sisältä pilkottaa puolestaan USB Type-C -liitäntä sekä pari kaiutinaukkoa. Näytön alapuolelta löytyy fyysiset kapasitiiviset navigointipainikkeet, joista suorakaiteen muotoinen kotipainike toimii myös sormenjälkitunnistimena.  Laitteen näytöltä otettujen kuvien perusteella rautapuolelta löytyy Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennustilaa sekä 5,3-tuumainen QHD-näyttö, jonka kirkkauden on mitattu olevan jopa 530 nitsiä. Akun kerrotaan tukevan pikalatausta Quick Charge 3.0 -standardin mukaisesti. Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmän mainitaan muistuttavan pitkälti Google Pixel -puhelimista löytyvää hieman muokattua vakio-Androidia.

  Laitteen kameran kerrotaan perustuvan kahteen 13 megapikselin kamerasensoriin, joista toinen on ilmeisesti mustavalkoinen ja toinen värillinen. Takakuoren kamerakehyksessä kameran objektiivien alta löytyy kaksois-LED-salama sekä laser-tarkennuksen sensori. Frandroid on myös julkaissut muutaman kameralla otetun kuvan, mutta niiden perusteella ei vielä kannata tehdä suurempia johtopäätöksiä, koska kyse on prototyyppilaitteesta.

  Frandroidin jutun prototyyppilaite vaikuttaisi aidolta, mutta paljastuneisiin teknisiin yksityiskohtiin kannattaa silti toistaiseksi suhtautua varauksella, sillä on hyvin mahdollista, että valmistaja testaa tulevista laitteistaan useita erilaisia prototyyppivariantteja.

  Lähde & kuvat: Frandroid

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2017
 2. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  4 966
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vaikuttaa lähes Galaxy S 8:n kilpailijalta.
   
  veli tykkää tästä.
 3. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 366
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Miksi mikään valmistaja ei käytä QC 4.0 ? Raudassa tuki mutta ei käytetä... Suurin hyötyhän tästä olisi kaikille laitteille kun vihdoin tuossa QC 4.0 on strandardin mukainen USB-PD tuki.
   
  erihyva tykkää tästä.
 4. muscicapa

  muscicapa

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  19.01.2017
  Hienoa että niinkin pieni kuin 5,3 tuumaa.
   
 5. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 498
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä pisti silmään, että aiemmin vuotaneella promovideolla (oletetussa) Nokia 9:ssä oli hieman erilainen kamera kuin tässä prototyypissä:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  Renderöintikuvista puuttuu lasertarkennuksen sensori ja salama ei ole dual led. Taiteilija ottanut omia vapauksia?
   
 6. erihyva

  erihyva

  Viestejä:
  1 451
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Qualcommilla vissiin jotain viime metrien viilauksia menossa
   
 7. Age of Computers

  Age of Computers Wololo

  Viestejä:
  1 041
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielenkiintoista nähdä, saadaanko täysi LTE Cat16 laite, vai jokin rampautettu versio. Tuosta järjestelmäpiiristä löytyy jopa tuohon gigabitin LTE:hen kykenevä modeemi, mutta onko Nokialla kylliksi rahkeita kaikkiin lisensseihin. Muuten voisi olla aika killeri laite. Hieman ehkä kameran kuvanlaatu oli utuista, mutta mennee prototyypin piikkiin, tuskin ohjelmisto vielä on valmis.
   
 8. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 740
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jos ei ole uutisankka niin on kovaa rautaa. Tarkoittaa tietysti 800-1000 euron hintaa, mutta ei paha. Toivottavasti 8 malli on kevyemmällä raudalla niin olisi varaa harkita näin ei mersulla ajelevankin kuluttajan.
   
 9. veli

  veli

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Olisi HDMltä kova veto tuoda lippumalli markkinoille halvemmalla hinnalla kuin Galaxy S8. :think: