Maskeerattu Nokia 9 -älypuhelin ranskalaissivuston tarkasteltavana

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 817



Ranskalaissivusto Frandroid on julkaissut mielenkiintoisen katsauksen toistaiseksi julkaisemattomasta Nokia 9 -älypuhelimesta. Sivuston mukaan kyseessä on prototyyppilaite, joka on suojattu kulmikkaalla sinisellä "black case" -kotelolla, jonka tarkoitus on peittää puhelimen muotoilu uteliailta silmiltä.

Koska puhelin on peitettu muovikotelolla, voi sen muotoilusta päätellä vain muutamia näkyvillä olevia seikkoja. Yläpäädyssä näyttäisi sijaitsevan 3,5 mm ääniliitäntä ja yläpäädyn metallikuoressa näyttäisi lisäksi olevan ns. antenniraita. Alapäädyssä kuoren sisältä pilkottaa puolestaan USB Type-C -liitäntä sekä pari kaiutinaukkoa. Näytön alapuolelta löytyy fyysiset kapasitiiviset navigointipainikkeet, joista suorakaiteen muotoinen kotipainike toimii myös sormenjälkitunnistimena.



Laitteen näytöltä otettujen kuvien perusteella rautapuolelta löytyy Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennustilaa sekä 5,3-tuumainen QHD-näyttö, jonka kirkkauden on mitattu olevan jopa 530 nitsiä. Akun kerrotaan tukevan pikalatausta Quick Charge 3.0 -standardin mukaisesti. Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmän mainitaan muistuttavan pitkälti Google Pixel -puhelimista löytyvää hieman muokattua vakio-Androidia.

Laitteen kameran kerrotaan perustuvan kahteen 13 megapikselin kamerasensoriin, joista toinen on ilmeisesti mustavalkoinen ja toinen värillinen. Takakuoren kamerakehyksessä kameran objektiivien alta löytyy kaksois-LED-salama sekä laser-tarkennuksen sensori. Frandroid on myös julkaissut muutaman kameralla otetun kuvan, mutta niiden perusteella ei vielä kannata tehdä suurempia johtopäätöksiä, koska kyse on prototyyppilaitteesta.

Frandroidin jutun prototyyppilaite vaikuttaisi aidolta, mutta paljastuneisiin teknisiin yksityiskohtiin kannattaa silti toistaiseksi suhtautua varauksella, sillä on hyvin mahdollista, että valmistaja testaa tulevista laitteistaan useita erilaisia prototyyppivariantteja.

Lähde & kuvat: Frandroid

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 520
Miksi mikään valmistaja ei käytä QC 4.0 ? Raudassa tuki mutta ei käytetä... Suurin hyötyhän tästä olisi kaikille laitteille kun vihdoin tuossa QC 4.0 on strandardin mukainen USB-PD tuki.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 337
Itsellä pisti silmään, että aiemmin vuotaneella promovideolla (oletetussa) Nokia 9:ssä oli hieman erilainen kamera kuin tässä prototyypissä:

Renderöintikuvista puuttuu lasertarkennuksen sensori ja salama ei ole dual led. Taiteilija ottanut omia vapauksia?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 732
Miksi mikään valmistaja ei käytä QC 4.0 ? Raudassa tuki mutta ei käytetä... Suurin hyötyhän tästä olisi kaikille laitteille kun vihdoin tuossa QC 4.0 on strandardin mukainen USB-PD tuki.
Qualcommilla vissiin jotain viime metrien viilauksia menossa
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 163
Mielenkiintoista nähdä, saadaanko täysi LTE Cat16 laite, vai jokin rampautettu versio. Tuosta järjestelmäpiiristä löytyy jopa tuohon gigabitin LTE:hen kykenevä modeemi, mutta onko Nokialla kylliksi rahkeita kaikkiin lisensseihin. Muuten voisi olla aika killeri laite. Hieman ehkä kameran kuvanlaatu oli utuista, mutta mennee prototyypin piikkiin, tuskin ohjelmisto vielä on valmis.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 957
Jos ei ole uutisankka niin on kovaa rautaa. Tarkoittaa tietysti 800-1000 euron hintaa, mutta ei paha. Toivottavasti 8 malli on kevyemmällä raudalla niin olisi varaa harkita näin ei mersulla ajelevankin kuluttajan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
89 594
Viestejä
1 831 179
Jäsenet
39 013
Uusin jäsen
fandersson

Hinta.fi

Ylös Bottom