Makaronilaatikko

Taika-Jim

Lepäilyä ja rakkautta
Tukijäsen
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
1 231
Väsäsin eilen mummon reseptillä makaronilaatikon. Onko omia reseptejä, kikkoja tai kokemuksia, miten tuo herkku saadaan suunmyötäiseksi?

Oma resepti:

-kuullota sipulia pannulla voissa
-paista jauheliha (n. 400g) ja mausta suolalla, rouhitulla pippurilla ja paprikajauheella, lisää kuullotettu sipuli
-keitä normaali makaroni puolikypsäksi, parikolme laakerinlehteä keitinveteen
-pilko 1 pieni sipuli pilkottuna raakana kypsän jauhelihan sekaan
-litra maitoa, 2-3 kananmunaa sekaisin ja reilu ripsaus suolaa -->sekoitus
-kaada makaronit, jauheliha ja munamaito riittävän isoon astiaan. Laita uuniin 200 asteeseen noin 30-40 minuutiksi.

Vuoka voidellaan voilla. Pakkoraossa rypsi/rapsiöljyä

Mites teillä?
 
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
2 253
700 g jauhelihaa
400 g makaronia
Paketti koskenlaskijaa
1 iso sipuli
N. 1 litra lihalientä
3 kananmunaa
Mausteita (esim. Suola, pippuri, paprikamauste(

Jauheliha ja sipuli paistetaan ja maustetaan. Makaronia ei keitetä, koska se on turhaa. Kyllä se kypsyy uunissa. Vuokaan sekoitetaan makaroni, jauheliha ja sipuli. Lisätään litra lihalientä. Paloitellaan ja lisätään koskenlaskija ja sekoitetaan kananmunat sekaan.

Uunissa 200 asteessa noin tunti. Loppuvaiheissa voi juustoraastetta lisäillä pintaan jos haluaa.

Kannattaa kokeilla tosiaan sen maidon tilalla lihalientä. Makua on paljon enemmän.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 619
Puolet jauhelihasta on tullut ajottain korvattua soijarouheella, ei oo paljon maussa huomannut eroa, eikä juuri koostumuksessakaan. Maitoa itellä vähemmän, 7-8dl ja kolme munaa. Jauhelihaa &/ soijarouhetta sen 700g vastaava määrä. Muuten hyvin samantyyppistä ku edellisetkin, joskin makaronit tulee keitettyä kypsäksi asti. Turhaa kait se on.

Foliota tullee piettyä vuoan päällä ekat varttitunti ja sen jälkee pois. 30min uunissa sit ilman sitä. En yhtäkkiä muista mikä funktio tällä oli, mutta joskus kokeilin jättää ilman ja tuli ehkä muistaakseni vähän löysempi laatikko. Tää folio tullee sit laitettua lootan päälle ku se menee jääkaappiinki, nii käytännössä tullut tehtyä aina vaikkei varsinaista varmuutta edelleenkään oliko tuosta nyt jotain hyötyä vai ei.
 
Liittynyt
05.07.2017
Viestejä
99
Ite tykkään tuunailla perinteistä makaronilootaa ja laitan lihaseoksen joukkoon pilkottuja oliiveja, valkosia papuja, tomaattimurskaa ja joskus myös pinaattia. Ennen uuniin laittoa vielä reilusti juustoa (esim cheddar/emmental) sekaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
238
700 g jauhelihaa
400 g makaronia
Paketti koskenlaskijaa
1 iso sipuli
N. 1 litra lihalientä
3 kananmunaa
Mausteita (esim. Suola, pippuri, paprikamauste(

Jauheliha ja sipuli paistetaan ja maustetaan. Makaronia ei keitetä, koska se on turhaa. Kyllä se kypsyy uunissa. Vuokaan sekoitetaan makaroni, jauheliha ja sipuli. Lisätään litra lihalientä. Paloitellaan ja lisätään koskenlaskija ja sekoitetaan kananmunat sekaan.

Uunissa 200 asteessa noin tunti. Loppuvaiheissa voi juustoraastetta lisäillä pintaan jos haluaa.

Kannattaa kokeilla tosiaan sen maidon tilalla lihalientä. Makua on paljon enemmän.
Komppaan tätä. Tehnyt usein munamaitoon, mutta viime aikoina havainnut että tuo lihaliemiversio on niin paljon maukkaampi. Ja olen myös pari kertaa laittanut koskenlaskijaa ja ai että!

Omasta mielestäni makaronilaatikossa jauheliha täytyy "ylimaustaa", eli tuntuu ehkä hieman liian suolaiselta ja mausteiselta pelkältään. Silloin lopullinen tuotos on sopiva.
 
Liittynyt
26.01.2018
Viestejä
168
Munamaitoseoksesta pitää muistaa että yks kananmuna hyydyttää max kaks desiä maitoa.
 
Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
253
Itse teen munamaidon 0,5l tuoppiin, eli maitoa ja 2 kananmunaa... lisäksi monesti pistän curryä sekaan, toimii ja sekoittuu tasaisesti vuokaan.... aurajuustoa jos siltä tuntuu, ja pintaan on pakko pistää juustoa koska en tykkää palaneista makaroneista (mutta tykkään juustosta)
 

olaw

ASRock advocate
Liittynyt
11.12.2016
Viestejä
824
Hovihallin makaronilaatikko

4dl makaronia
400g jauhelihaa
10-15 cm purjoa
4-5 valkosipulinkynttä

Kastike:

n. 3 dl ketsuppia
2 dl kermaa

Keitä makaronit kypsiksi. Ruskista jauheliha. Sekoita makaronit, jauheliha, pienitty purjo ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Sekoita ketsuppi ja kerma keskenään. Lisää suurin osa kastikkeesta makaroni-jauhelihaseokseen. Kaada seos voideltuun vuokaan. Kaada loput kastikkeesta päälle. Paista 200 asteessa noin ½ tuntia.
 

Taika-Jim

Lepäilyä ja rakkautta
Tukijäsen
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
1 231
Monta hyvää variaatiota. Tuo lihaliemi munamaidon korvaajana pitänee testata. Sekä kerma tottakai, kaikki on hyvää, missä on kermaa. (tai voita)
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
242
Mä laitan yleensä makaroonilaatikon päälle kuoreksi paketillisen pekonia. Rapeutuu mukavasti ja toki rasva valuu laatikkoon.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Tänään tein lapsille omalla uudella reseptillä ja kyllä oli taas nopeasti lautaset tyhjinä.

400g sikanautaa
1ps makaronia
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
2 kananmunaa
4dl maitoa
juustoraastetta
mausteita

  • ruskista jauhelihat ja sipulit keskenään
  • lisää joukkoon lihaliemikuutio ja mausteet (pippurirouhetta, suolaa ja grillimaustetta)
  • lisää jauhelihan joukkoon 2-4 ruokalusikallista vehnäjauhoja ja ruskista ne
  • kun valmista, lisää joukkoon sen verran vettä, että seoksesta tulee melko paksua kastiketta
  • keitä jauhelihakastike nopeasti kuumaksi ja lisää joukkoon osa juustoraasteesta ja sekoita kunnolla (sulatejuusto käy myös)
  • ota kastike pois liedeltä ja sekoita puoliksi keitetyt makaronit sekä jauhelihakastike keskenään
  • kaada jauheliha-makaronit sopivan kokoiseen vuokaan
  • lisää munamaitoa sen verran että pinta peittyy ja lopuksi vielä päälle juustoraastetta

175°C ylä- ja alalämmössä noin 30 minuuttia ja vielä noin 15 minuuttia kiertoilman yläasennolla tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
30
Itse lisään paketillisen pekonia, paprikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja munamaidon korvaan munakermalla.

Hyvin on maistunut.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 267
Ite tykkään tuunailla perinteistä makaronilootaa ja laitan lihaseoksen joukkoon pilkottuja oliiveja, valkosia papuja, tomaattimurskaa ja joskus myös pinaattia. Ennen uuniin laittoa vielä reilusti juustoa (esim cheddar/emmental) sekaan.
Meillä mennään myös useimmiten tällaisella lasagnetyyppisellä makaronilaatikolla. Tosin valkoisten papujen sijaan käytetään kidney-papuja, paljon valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa munamaidon tilalla ja päälle mozzarellaa. Tämä hivelee enemmän omia makunystyröitä kuin perinteinen "valkoinen makaronilaatikko". :hungry:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
49
Meidän pikaversio koostuu 700g jauhelihasta, sopivasta määrästä makaronia, tomaattipyreestä sekä soijamaidosta. Mielihalujen mukaan sekaan heitetään pakastekasvispussi tai pekonisuikaleita tms.
 
Liittynyt
10.12.2017
Viestejä
81
Meillä mennään myös useimmiten tällaisella lasagnetyyppisellä makaronilaatikolla. Tosin valkoisten papujen sijaan käytetään kidney-papuja, paljon valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa munamaidon tilalla ja päälle mozzarellaa. Tämä hivelee enemmän omia makunystyröitä kuin perinteinen "valkoinen makaronilaatikko". :hungry:
Rantakemistin versiolle suositukset täältä. Vastaavalla reseptillä jo pitemmän aikaa itsekin tehnyt.
 
Liittynyt
19.09.2017
Viestejä
92
Tässäpä tälläinen ohje 50-luvulta, elikkäs isoäidin ajalta. Parasta makaronilaatikkoa. Älä säästele voin käytössä.

400 g pitkiä makaroneja katkottuina
1,5 dl vettä
8 dl kokomaitoa
1,5 tl suolaa
1,5 tl sokeria

400 g jauhelihaa
valkopippuria
voita
sipuli
1 lihaliemikuutio
vettä

8 dl kokomaitoa
3 munaa
suolaa

voinokkoja


Jauheliha ruskistetaa ja maustetaan valkopippurilla.

Kuullotetaan erikseen voissa sipuli, lopuksi sipulin sekaan lihaliemikuutio ja hieman, muutama rkl, vettä ja keitellään sipuli hiljalleen aivan pehmeäksi ja tummaksi.

Makaronit keitetään vesimaitoseoksessa ja kun maito on imeytynyt, lisätään suola ja sokeri. Annetaan jäähtyä

Vuokaan kerros makaronia, jauhelihat, sipulit, makaronit ja munamaito. Voinokkoja päälle. Paista kannen alla 45 min 175 asteessa ja lopuksi 30 min ilman kantta jotta pinta tummuu mukavaksi ja osa makaronien päistä jopa mustuu.
 

Kaiser Soze

Johtaja
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 963
Tämä toimii kanssa, mutta melkein mielummin kannattaa paistaa jauheliha ja laittaa sen sekaan lihaliemikuutio. Saa enemmän makua irti.
Tämä on minulle tuntematon tekniikka. Heität paistinpannulle lihaliemikuution? Mä käyttänyt kahta kuutiota keittäessä.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Tämä on minulle tuntematon tekniikka. Heität paistinpannulle lihaliemikuution? Mä käyttänyt kahta kuutiota keittäessä.
Paistan jauhelihan melkein kypsäksi ja laitan loppuvaiheessa lihaliemikuution mukaan. Tätä tekniikkaa käytän lähes kaikessa (keittoruoat, laatikkoruoat, pizzat yms.)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 052
Viestejä
4 190 116
Jäsenet
70 855
Uusin jäsen
Suiza58

Hinta.fi

Ylös Bottom