Maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi nossut Huawei lopettaa lippulaivajärjestelmäpiirien tuotannon

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 205


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan vaikutukset Huaweihin jatkuvat ja muuttuvat valmistajan kannalta yhä vaikeammiksi. Jo alkujaan kauppasodan myötä yhtiö menetti mahdollisuutensa käyttää Googlen palveluita puhelimissaan, minkä lisäksi noin kolme viikkoa sitten myös TSMC:n kuultiin lopettaneen tilausten vastaanottamisen Huaweilta.

Viime viikon lopulla yhtiön toimitusjohtaja, Richard Yu, kertoi, etteivät he pysty enää tuottamaan HiSilicon-piirejä puhelimiinsa ja tämän vuoden mallit voivat jäädä valmistajan viimeisiksi lippulaivatason järjestelmäpiireiksi. Syynä tähän on Yun mukaan mahdottomuus tehdä yhteistyötä tarvittavien toimittajien kanssa. Käytännössä tässä todennäköisesti viitataan juuri TSMC:n kyvyttömyyteen jatkaa valmistajan piirituotantoa, sillä kiinalaisen SMIC:n valmistusprosessit eivät ole kilpailijoidensa tasolla, eivätkä siten välttämättä riittävät lippulaivapiirien valmistamiseen. Yun mukaan piirivalmistajat ottivat Yhdysvaltain määräysten jälkeen tilauksia vastaan vain toukokuun 15. päivään saakka ja tuotanto sulkeutuu 15. syyskuuta.

Järjestelmäpiirien puuttuminen lippulaivatason puhelimista voikin olla kiinalaisvalmistajalle erittäin suuri takaisku. Pakotteista huolimatta Huawein puhelinmyynti on jatkanut kasvuaan, mutta mahdollinen lippulaivapiirien puute voi kuitenkin hidastaa Samsungistakin ohi maailman suurimmaksi puhelinvalmistajaksi noussutta yritystä. Ellei tilanteeseen löydy ratkaisua voi Huawein syyskuussa julkaistavaksi huhuttu Mate 40 jäädä valmistajan viimeiseksi omaa huippuluokan järjestelmäpiiriä käyttäväksi puhelimeksi.

Huawein ei kuitenkaan välttämättä tarvitse luopua kokonaan lippulaivapuhelintensa valmistamisesta, vaikkeivat pakotteet loppuisikaan. Wall Street Journalin mukaan Yhdysvaltalainen Qualcomm olisi pyrkimässä vaikuttamaan pakotteiden tiukkuuteen, jotta he voisivat myydä omia järjestelmäpiirejään kiinalaisvalmistajalle. Qualcommin mukaan Yhdysvaltojen pakotteet eivät satuta ainoastaan Huaweita, vaan myös Qualcommia itseään, sillä Huawei voisi olla piirivalmistajalle tuottoisa kauppakumppani, joka pakotteiden myötä voi suunnata katseensa ulkomaisiin kilpailijoihin kuten Samsungiin tai MediaTekiin.

Lähteet: Gizmodo, Reuters, Wall Street Journal, The Verge

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
43
"Qualcommin mukaan Yhdysvaltojen pakotteet eivät satuta ainoastaan Huaweita, vaan myös Qualcommia itseään, sillä Huawei voisi olla piirivalmistajalle tuottoisa kauppakumppani, joka pakotteiden myötä voi suunnata katseensa ulkomaisiin kilpailijoihin kuten Samsungiin tai MediaTekiin."


Tässähän tämä sitten nätisti suttaantuu ja kaikki ovat tyytyväisiä. Trumppi laittaa Huawein kuristus otteeseen ja sitten neuvotellaan molemmile sopiva diili.

Huawei saa puhelimensa takaisin markkinoille Googlen palveluilla ja Trumppi estää heidän 5G tekniikan käytön kotimantereella. Sinäänsä jännä jännä bonus, Qualcom saa sovittua yksinoikeus sopparin Huawein puhelimien piirien valmistamiseen.

Menee kyllä foliohattu osastolle, mutta on niitä ihmeellisempiäkin asioita tapahtunut.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 120
Nyt on sitten yksi tekijä vähemmän haastamaan Qualcommin Snapdragon piirejä aivan tuolla terävimmällä huipulla. Huawei ei ole tosin myynyt omia Kirin piirejään muiden käyttöön toisin kuin muut tekijät mutta kilpailun heikentyminen ei ole koskaan hyvä juttu loppupeleissä.
 
Liittynyt
08.06.2017
Viestejä
593
Ja kukaan ei noteeraa kuinka Huawei ei pysty pian enää valmistamaan myöskään 5G-tukiasemia nykyspekseillään...
 
Liittynyt
08.06.2017
Viestejä
593
Offtopiciahan tämä, mutta. Onhan tuolla myös OpenRAN ja sen mukanaan tuomat valmistajat, Ericsson, Samsung... Joissain määrin myös ZTE. Mutta veikkaisin että Huawei ei ole kovin houkutteleva.

Mitä itse puhelinpiireihin tulee, seurailen mielenkiinnolla Qualcommin lobbausta, että saisivat myydä piirejä Huaweille. En usko että tulee onnistumaan.
 
Liittynyt
24.08.2017
Viestejä
835
Vaikka tuota vakoilua harrastetaankin jossain määrin joka lafkasta/maasta niin kiina silti vaikuttaa kaikkein aggressiivisimmalta näissä touhuissa, ihan oikein Trumpilta laittaa kapuloita rattaisiin ja koittaa parantaa maansa taloutta vaikka duunaavatkin paljolti samallaista kotimaassaan. Tuskin tuo mikään loputon banni tulisi olemaan jotta kilpailua kunnolla heikentäisi.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 985
Viestejä
4 191 172
Jäsenet
70 836
Uusin jäsen
skh

Hinta.fi

Ylös Bottom