Maailman ensimmäinen DDR5-muistikampa

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 534
Elektroniikkalehti

"
JEDEC-järjestön seuraava DRAM-standardi on DDR5, joka edelleen on työn alla. Korealainen Hynix on esitellyt ensimmäisen DDR5-määritysten mukaisen muistin. Markkinoille uusi tekniikka tullee myöhemmin tänä vuonna.

DDR5-tekniikan avulla SDRAM-muistien kaistanleveys ja tiheys kasvaa kaksinkertaiseksi. Hynixin ensimmäinen piiri on 16 gigabitin siru, joka operoi 1,1 voltin käyttöjännitteellä ja vie piillä tilaa 76,22 neliömilliä.

Hynix ei ole kertonut, missä prosessissa ensimmäiset DDR5-testipiirit on valmistettu. Valmistuksessa on kuitenkin käytetty samaa 10-20 nanometrin prosessia kuin yhtiön kaupallisissa toimituksissa olevat DDR5-piirit.

Korkeampi kellotaajuus on iso haaste muistien kehittyessä. Hynix on kehittänyt uudenlaisen DLL-rakenteen vähentääkseen kellovärinää (jitter) ja pitääkseen kellojakson vakaana.

Hynixin mukaan siirtyminen DDR4-muisteista DDR5-tekniikkaan pienentää tehonkulutusta 30 prosenttia (alhaisemman käyttöjännitteen ansiosta) ja nopeuttaa datansiirtoa jopa 60 prosenttia (5200 megabittiä vs 3200 megabittiä sekunnissa).
...
"

Saa nähdä kuinka krantuja DDR5 emot tuleeolemaan muistivetojen laadun/pituuden suhteen ja meneekö tilanne siihen että suurinosa emoista tarjoaa näidenongelmien takia vain kaksi musitipaikaan perinteisen neljän paikan sijasta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
89 646
Viestejä
1 832 598
Jäsenet
39 018
Uusin jäsen
slyersly

Hinta.fi

Ylös Bottom