Virtalähde on SFX, kuten Jonsbo A4:een kuuluukin.
Kyllä, mutta on myös ITX-koteloita, jotka syövät ATX-kokoisia virtalähteitä, esim:
Ominaisuudet :Tuulettimet ja LED-valot TG-versioissa ovat täysin hallittavissa addressable RGB (5V) -tuettujen emolevyjen kautta RGB TG -versio sisäl
www.jimms.fi
Mutta mitä tuo kotelon koko lämpenemiseen vaikuttaa? Energiataseeseen pitäisi vaikuttaa vain mitä menee sisälle (sähköteho) ja mitä tulee ulos (ilmavirta ja ilman lämpötilannousu kotelossa). Ei kotelon koolla pitäisi olla vaikutusta. Tuohon koteloon on kuitenkin suunniteltu laitettavaksi kaksi tuuletinta pohjaan puhaltamaan ilmaa sisälle ja kaksi päälle poistamaan sitä, joten virtausta pitäisi saada ihan mukavasti.
Mutta jos siinä on radi välissä, niin joko se ilma lämpenee tai sitten syödään GPU:n lämmittämää ilmaa. Lisäksi ilmanvirran edessä on ITX-kotelossa kaikenlaisia esteitä.
..ja myös se, että monet ITX-kotelot eivät tue täyskokoisia ilmajäähyjä. Eipä näytä Jonsbokaan niin tekevän.
Prosessorilistassa on tehorajasta huomautus vain 12900KS:n kohdalla. Tosin nuo 125 W prosessoritkin olisi varmaan ainakin äärirajoilla, vaikka teoriassa täydellä teholla toimisivatkin.
Ryzen 5900X voisi ehkä olla vaihtoehto. Sen TDP olisi vain 105 W.
Nyt en tiedä, kuinka paljon jaksan selittää aiheesta, niin lähden minimeillä. Tuon i9-13900K:n powerlimitti on tehtaalla pistetty 253W ja sen se myös käyttää. Että ei tuossa tulisi 20W säästöjä, vaan paljon enemmän.
Intelin prosessorit on muutenkin virtasyöpömpiä, jos ei osta niitä kerroinlukittuja. Sitten taas 5900X on DDR4-aikakauden prosessori, niin aina joutuu tekemään valintoja. Sillä rahalla kyllä saisi hyvän ITX-emolevyn ja prosessorin.
Siinä video, jossa Asrockin AMD-rinnakkaismalli on odotetusti huonoin niiden ITX-testissä:
Sieltä otat top-2:sta minkä vaan emolevyn ja sehän riittää. Sama malli, ei Asus esim. ole laadun tae, vaan se Strix B550-I on hyvä.