Loongson lupaa hurjia parannuksia yhtiön tuleviin prosessoriin ja grafiikkapiiriin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 150


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Kiina pyrkii aktiivisesti omavaraisuuteen tietotekniikassa ja yksi sen merkittävistä eteenpäin vievistä voimista on Loongson. Yhtiö on pitänyt hiljattain puolivuotiskatsauksensa ja samalla vastannut sijoittajien kysymyksiin valaen samalla kovia odotuksia tuleville tuotteilleen.

Loongsonin johtaja Hu Weivu on kertonut yhtiön puolivuotiskatsauksessa sen tulevan 3B6600-prosessorin tulevan tarjoamaan johtavaa suorituskykyä koko maailman mittakaavassa. Yhtiö aikoo saada 3B6600-prosessorin valmiiksi ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja massatuotantoon jälkimmäisellä puoliskolla.

Loongsonin LoongArch-arkkitehtuuriin on tehty huomattavia muutoksia ja yleisiä optimointeja, joiden pitäisi siivittää prosessori aivan kärkikahinoihin ainakin yhden ytimen suorituskyvyn osalta. Toisaalta teoria ja käytäntö eivät aina kohtaa toivotulla tavalla, kuten nähtiin yhtiön nykyisen 3A6000-prosessorin kohdalla. Spec 2017 -testeissä IPC vastasi AMD:n ja Intelin moderneimpia prosessoreita, mutta käytännön testeissä matalan 2,5 GHz:n maksimikellotaajuuden vuoksi prosessori kilpaili lähinnä vanhan Core i3-10100:n kanssa.

Jos yhtiön lupaukset tulevan prosessorin suorituskyvystä olivat kovia, lähtee näytönohjainpuolen lupaukset laukalle ihan uusiin sfääreihin. Yhtiön mukaan sen tuleva 9A2000 GPU tulee tarjoamaan jopa 8-10 kertaista suorituskykyä nykysukupolven 9A1000:n verrattuna. Olemassa oleviin näytönohjaimiin verrattuna yhtiö odottaa sen vastaavan suorituskyvyssä suurin piirtein GeForce RTX 2080 -näytönohjainta.

Tällä hetkellä ei ole varmuutta, tuleeko 9A2000 tukemaan DirectX 12 -rajapintaa eikä ylipäätään minkä tasoista teknologiaa GPU tulee tarjoamaan. Yhtiön mukaan 9A2000:n raaka suorituskyky riittäisi esimerkiksi Black Myth: Wukongin pelaamiseen, mutta tuki vaadituille rajapinnoille tai pelioptimoinneille ajureissa ovat vielä kysymysmerkkejä.

Lähteet: Tom's Hardware (1), (2)

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
252 571
Viestejä
4 395 905
Jäsenet
73 009
Uusin jäsen
veks1

Hinta.fi

Ylös Bottom