Logitech julkaisi tuottavaan työhön suunnatut MX Master 3 -hiiren ja MX Keys -näppäimistön

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 09.09.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 784
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Suurimman huomion Logitechin uutuustuotteista saavat eittämättä sen G-sarjan pelituotteet, mutta uutta julkaistaan myös itse pääbrändin alla. Nyt yhtiö on julkaissut lippulaivaluokkaan uuden MX Master 3 -hiiren sekä sen kanssa yhdessä käytettäväksi suunnitellun MX Keys -näppäimistön.

  [​IMG]

  MX Master 3 tuo hiirisarjaan uutena ominaisuutena sähkömagneettiin perustuvan rullamekanismin. Yhtiön mukaan MagSpeediksi ristitty rulla on 87 prosenttia tarkempi ja 90 prosenttia nopeampi kuin perinteiset rullamekanismit. Sen rakenne mahdollistaa yhtiön mukaan jopa tuhannen rivin sekuntinopeuden äänettömästi. Rullan toiminnan saa muutettua portaattomaksi tai porrastetuksi napin painalluksella.

  Uuden rullan ja sen tilan vaihtopainikkeen lisäksi hiirestä löytyy luonnollisesti oikea ja vasen päänäppäin, perinteisellä mekanismilla toteutetun peukalorullan, eteen- ja taaksepainikkeet peukaloille sekä peukalotukeen sijoitettu elepainike, joka mahdollistaa hiiripohjaiset eleet. MX Master 3 tukee Logitechin Flow-tilaa, mikä mahdollistaa usean koneen hallinnan yhdellä hiirellä ja esimerkiksi helpon tiedostojen siirron koneiden välillä.

  MX Master käyttää 4000 DPI:n Darkfield-sensoria, jonka luvataan toimivan käytännössä pinnalla kuin pinnalla. Sisäänrakennetun 500 mAh:n akun luvataan kestävän parhaimmillaan 70 päivää ja USB Type C -liittimen kautta tapahtuvalla pikalatauksella jo minuutin lataus antaa 3 tuntia käyttöaikaa. Hiiren strategiset mitat ovat 51 x 84,3 x 124,9 mm ja 141 grammaa.

  [​IMG]

  MX Keys on täysikokoinen näppäimistö, jonka runko on tuettu yhtenäisellä metallilevyllä, mikä parantaa sen vakautta. Näppäimet itsessään ovat erittäin matalia ja keskeltä koverat ja ne käyttävät yhtiön omiaa PerfectStroke-perhoskytkimiä (kumikupu) 3,2 mm:n liikeradalla. Näppäimet on taustavalaistu valkoisella LED-valaistuksella. Näppäimistöön on lisäksi sijoitettu ympäröivän kirkkauden tunnistus taustavalon automaattiselle säädölle sekä läheisyyssensori valaistuksen automaattiselle päälle / pois -kytkennälle.

  Langattomalle MX Keys -näppäimistölle luvataan valaistuksen kera 10 päivän käyttöaikaa ja ilman taustavalaistusta peräti 5 kuukauden käyttöaikaa. Yhtiö ei ilmoita tuotesivuillaan USB Type-C -liittimellä ladattavan näppäimistön akun todellista kapasiteettia. Myös näppäimistö tukee Easy-Switch -näppäimen kautta kolmen laitteen käyttöä samanaikaisesti.

  MX Keys:n strategiset mitat ovat 131,63 x 430,2 x 20,5 mm ja 810 grammaa. Siihen on saataville lisäksi 64 x 420 x 8 millimetrin kämmen/rannetuki.

  MX Master 3 ja MX Keys saapuvat myyntiin tämän kuun aikana. MX Master 3 on hinnoiteltu 129 euroon, MX Keys -näppäimistö 119 euroon ja Plus-mallina rannetuella 129 euroon. Lisäksi ainakin Logitechin omilta verkkosivuilta on valittavissa 238 euron yhteishintaan näppäimistön ja hiiren sisältävä paketti, johon sisällytetään rannetuki kaupanpäällisiksi.

  Logitech MX Master 3, MX Keys

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2019
 2. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oisvat saaneet laittaa tohon MX Master 3:n samanlaisen sisäänrakennetun muistin asetuksille mitä G-sarjan hiirissä on.
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 860
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tuo hiiri taida oikein tukea mitään sellaisia ominaisuuksia, missä siitä sisäisestä muistista olisi hyötyä. Pelihiirimallisto on sitten tarkoituksella erikseen.
   
 4. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  DPI asetus ja herkyys tolle rullan portaattoman ja portaalisen pyörityksen rajalle, olettaen että tossa samanlailla toteutettu kuin aiemmassa 2S:ssa, että rullaa tarpeeks kovaa hinkkaa niin se siirtyy automaattisesti tohon portaattomaan tilaan jos smartshift (vai mikä sen nimi oli) asetus on käytössä.
  Edit: ei sitä tosin tarvii jos on käytössä 1 kone ja yks käyttis ja se ei ole Linux.
   
  makke95 ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 5. TuBBe

  TuBBe

  Viestejä:
  450
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuossa on kyllä mielyttävä akunkesto ja onneksi korjasivat nuo sivun eteen ja taaksepainikkeet vaikka edelleen ovatkin aika pienen näköiset.
   
 6. Caze

  Caze

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  12.09.2017
  Logitech Craftin omistajana, joka on siis muuten sama näppäimistö kuin MX Keys mutta tässä on tuo "kruunu", voin sanoa että on ylivoimaisesti paras näppäimistö millä olen kirjoittanut. Erittäin hyväntuntuiset näppäimet ja hiljaiset. Pelaamisessa ei ehkä parhaasta päästä mutta kyllä tällä sitäkin tekee.
   
 7. Romuvarasto

  Romuvarasto

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2018
  Sekä näppis että hiiri tukevat Windowsia, Applea, Androidia ja Linuxia. Hienoa.
   
 8. Outrider

  Outrider

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sattuipa sopivasti. Oli jokin aika sitten Craft+MX2S kokeilussa, mutta en pitänyt hinnan arvoisena päivityksenä, joten palautin. Crown ei oikein toiminut haluamissani ohjelmissa ja MX2S oli vielä micro-usb -latauksella, joten useampaa johtoa joutui pitämään esillä.
   
 9. pulssi

  pulssi

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onhan MX-sarjassa ollut näppiksiä yli 15 vuotta?
   
 10. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 784
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Olet oikeassa että niitä on ollut pidempään, mutta nopealla vilkaisulla vain noissa langattomissa desktop-seteissä missä myydään hiiri+näppis kombona? Vai enkö vain löytänyt muita. Korjataan joka tapauksessa virhe uutisesta.
   
 11. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 789
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä on MX Master 2S malli käytössä eikä ole juuri pahaa sanottavaa. Logitechiltä tosin toivoisi USB type-C donglea, niin hiirtä voisi käyttää näppärämmin eri laitteiden välillä. Samalla dongle varmaan kulkisi helposti hiiren mukana USB type-C latausliittimessä.
   
 12. pulssi

  pulssi

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En osaa sanoa tarkemmin. Itsellekin tuttu nimenomaan kombosta, kun ostin muinoin sen ensimmäisen mx-setin siihen kuuluneen hiiren (mx700?) takia.
   
 13. Romuvarasto

  Romuvarasto

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2018
  Hintava hiirulainen. Mx2 oli kivijalkakaupassa jotain 64.
  Näppis vaikuttaa hyvältä. Pitää käydä kaupassa hypistelemässä. Vanhat k740 ja langaton k800 ovat vaihtoehtoja nekin jos hakee kirjoitus- eikä pelinäppistä.
   
 14. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Rannevaivojen takia käytän pystyhiirtä ja unifying vastaanottimen takia nimenomaan Logitechin. En laittaisi kyllä ollenkaan pahakseni, vaikka sekin saisi joskus päivityksenä tuon rullan. Ja miksei myös sensorin. Master 2S oli aika hyvä hiiri sinänsä.
   
 15. Romuvarasto

  Romuvarasto

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2018
  Gigantissa oli hypisteltävänä tuo MX Keys ja mitä sillä kerkesin kirjoittamaan niin vaikutti todella hyvältä. Jossain sanottiin että se tuntuu hyvässä ja pahassa läppärin näppikseltä, mutta enpä ole yhtä jämäkkää ja tilavaa nähnyt läppärissä.