Logitech esitteli ergonomisen kaarevaksi muotoillun ERGO K860 -näppäimistön

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 998


Juha Kokkonen kirjoitti uutisen/artikkelin:
Logitech on laajentanut näppäimistövalikoimaansa uudella ergonomisesti muotoillulla ERGO K860 -mallilla. K860 on muotoiltu keskeltä kohoavasti kaarevaksi ja kirjainnäppäinosa on jaettu keskeltä kahteen puoliskoon. Näppäinhattujen muotoilu on matalaprofiilista ja välilyönti on jaettu kahteen osaan. Valmistaja ei kerro näppäimistössä käytettävää kytkintyyppiä tai vakainmekanismia, mutta kyseessä on suurella todennäköisyydellä jonkinlainen kumikupukytkin.

Logitechin mukaan ERGO K860:n muotoilu saa sormet, kämmenet, ranteet ja kyynärvarret asettumaan luonnolliseen asentoon ja vähentää näin lihasrasitusta sekä helpottaa käsien ja olkapäiden pitämistä rentoina. Tavalliseen kämmentuettomaan Logitech-näppäimistöön verrattuna K860 tarjoaa valmistajansa mukaan yli 50 % enemmän tukea ranteille sekä vähentää 21 % lihastoimintaa keskiselän epäkäslihaksen yläosassa.


Näppäimistön etureunassa on pehmustettu rannetuki, jonka mainostetaan tarjoavan ranteille enemmän tukea ja vähentävän niiden taipumista. Rannetuen pinnassa on puolen millimetrin vahvuinen pehmeä ja likaa hylkivä tekstiilikerros, sen alla kahden millin vahvuinen tiivis tukeva vaahtokerros sekä sen alla neljän millimetrin vahvuinen muistivaahtokerros. Rannetuen pohjaan on sijoitettu taitettavat jalat, joiden avulla tuen etureunan kulmaa voi muutta kolmen eri vaihtoehdon välillä.

K860 kommunikoi tietokoneen kanssa langattomasti joko 2,4 GHz:n yhteystekniikan ja USB-vastaanottimen tai Bluetooth 5.0 LE -tekniikan avulla. Kantamaa luvataan jopa 10 metrin verran. Virtansa näppäimistö saa kahdesta AAA-paristosta.

Logitech ERGO K860 tulee Suomessa myyntiin maaliskuussa 119 euron suositushintaan.

Lähde: Logitech

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 958
Jos tuossa olisi NKRO niin lähtisi ostoon välittömästi. Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja noita matalilla näppäimillä olevia näppäimistöjä on niin vähän. Harmi vaan, että tästäkin jokin ominaisuus puuttuu mikä olisi pakollinen.
 
Liittynyt
31.10.2017
Viestejä
302
Jos noudattaa logitech K375s suunnittelua niin tuote tulee kaattumaan näppäimistön membrain kumihattujen rakenteeseen jotka ovat siis ohuemmat/pienemmät ja tai huonompaa materiaalia mitä aikaisemmissa logitechin näppiksissä tavannut olla. Itsellä levis tuollanen K375s alta puolen vuoden standardikäytössä ja vika oli helppo havaita membrain kumitutista kuten edellä kuvasin.

Kannattaa kiertää nää uudet logitechin standardinäppikset kaukaa.
 

tuoppi´

Kapitalisti
Köyhä
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
3 481
Vihdoin joku muukin kuin Microsoft tajuaa tehdä tälläsen. Toivottavasti tätä nyt tehdään jonkun aikaa kun juuri nyt ei ole tarvetta, kun vasta pari vuotta sitten ostin uuden Natural Ergonomic 4000:sen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
9 628
MIksei muuten kukaan tee ergo-pelinäppäimistöjä? Mekaanisilla napeilla ja muuten siihen kuuluvilla osilla/toiminnoilla.
 

Cirrus

Miksei maailma toimi asmilla?
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 634
Aivan loistava homma. Kymmenessä vuodessa microsofti onkon hakattu jo töissä huonoon kuntoon. Ehdottomasti menee testiin.
 

pomk

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
8 013
MIksei muuten kukaan tee ergo-pelinäppäimistöjä? Mekaanisilla napeilla ja muuten siihen kuuluvilla osilla/toiminnoilla.
Kyllähän näitä on vaikka kuinka. Kinesis freestyle edge, ergodox&variantit, iso läjä kahteen osaan jakautuvia diy malleja ja muutama monoliittinen diy setti jossa eri puolet on eri kulmissa. Jos pitää suomileiskalla saada, niin sit pitää ite kasata osista (esim. joku tämmönen: Online Shop Split 75% 84 Acrylic Case Plate Underglow RGB Fully Programmable PCB Stabilizers ANSI ISO DIY Kit Similar to VEA Layout | Aliexpress Mobile ), mutta ei pitäis mikään maailman vaikein juttu olla ku Sampsaki sai videolla tommosen kasattua.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
205 527
Viestejä
3 673 100
Jäsenet
64 353
Uusin jäsen
salamapoika

Hinta.fi

Ylös Bottom