Linux Asetuksey

Liittynyt
14.01.2017
Viestejä
6
Onko kellään vinkkejä / ehdotuksia mitkä on tärkeimpiä asioita heti Linux Käyttöjärjestelmän latauksen jälkeen ?
Ja kannattaako esimerkiksi ladata se USB Tikulle ( Käytän tällä hetkellä Virtual Box: iin liitettynä, Windows 7 ).
Esimerkiksi nyt on tullut ongelmia Headerien kanssa - Vaikuttaen siis siihen etten saa näkymää koko näytölle ( Reunoilla valkosta ). Header pakettien lataus ei onnistu.

Varmasti kaikki tämä löytyy myös netistä, Muttei missään ikinä ole selvää vastausta.

Kiitän ja kumarran vastauksista. Olisin todella iloinen, Jos saisin tietää ratkaisut kysymyksiini. :-)
 
Niin tahdot siis kokeilla linux distroa asentamatta sitä? Melkein suosittelisin haluamasi linux distron asentamista USB tikulle ( esim ''Rufus'' nimisellä ohjelmalla) ja boottaamalla USB tikulta. Kannattaa olla tarkkana että ei vahingossa formatoi tietokoneen kovalevyä tuhoten windows 7 asennusta.

Toisaalta esim virtualboxilla pystyy nopeammin kokeilemaan eri distroja...
 
Ensimmäinen kysymys lienee, haluatko pyörittää linuxia virtuaalikoneella, kokeilla live-distroa usb-tikulta, vai asentaa sen koneeseen Windows 7:n rinnalle? Myös kyseessä olevan jakelun nimi olisi hyvä tietää.
 
Käytän Virtual Box: issa Linuxia. Ilmeisesti jakeluna toimii Linux 2.6 /3.x/4.x (64bit)
Onko kyseiset Ubuntu, ja Debian parempia kuin nykyinen käyttämäni ? (Linux 2.6 /3.x/4.x (64bit)
Ja mitä kannattaa tehdä ihan aluksi, sen jälkeen kun Linux on asennettu ? Ilmeisesti jotain paketteja pitää hakea, jotta saa päivitykset ajantasalle jne.

Ja aina kun noita headereita olen yrittänyt hakea, herjaa vaan ettei kyseisiä paketteja ole olemassakaan. Olen siis aika aloittelija vielä kyseisten asioiden kanssa
 
Käytän Virtual Box: issa Linuxia. Ilmeisesti jakeluna toimii Linux 2.6 /3.x/4.x (64bit)
Linux 2.6 /3.x/4.x (64bit) ei ole jakelu, tuo näyttäisi olevan lista kerneli versioista ja tämä on luultavasti Virtual Boxin tapa lokeroida eri distroja tjsp.

Miten olet sen asentanut sinne virtualboxiin?
 
Official Kali Linux Downloads | Kali Linux
Kali Linux 64 bit ( Direct /// ISO )

Downloads – Oracle VM VirtualBox
( Windows Hosts )

Noiden jälkeen loin uuden VM, ja nimesin sen KaliLinux. Normi asetusten jälkeen menin --> Settings --> "Storage" ja lisäsin Linuxin. Vaikeaa selittää...
Todennäköisesti kokeilen Ubuntu (64bit) versioita, Ilmeisesti on parempi. Selventäkää vaan, Olen siis ihan aloittelija näiden asioiden suhteen.
Suur kiitos avusta ja vastauksista :-)
 
Headerit viittaa vissiin kernel headereihin, eli yritit tehdä järjestelmäpäivitystä. Tarkoittanee sitä että pakettilistat on vanhat, päivititkö ne ensin?

Itse suosittelisin myös ihan sitä normaali-Ubuntua. Tuo KaliLinux ei ole tarkoitettu normaalikäyttöön vaan tietoturvatestaamisen ja hakkerointiin.
 
Viimeksi muokattu:
Linux Mint sisältää oletusasennuksena video ym koodekit laajemmin kuin ubuntu, vaikka sama järjestelmä, ja samoja ohjelma paketteja.
Mintusta on Debian pohjainen versio ja Ubuntu pohjainen versio. Tosiasiassa kaikki nämä ovat debianiin pohjautuvia mutta yksinkertaistan reippaasti nykytilanteen mukaan.
Suosittelen Asentamaan Mintun ja siitä Ubuntun pakettivarastoja (osin yhteisiä) käyttävän version. Cinnamonissa on enemmän näpräämistä. Asennuspaketista ota laajin niin on useimmat koodekit valmiina. Helpota oloasi aluksi; Pävitys vain pakettivaraston kautta. Sieltä löytyy mm laserprintterille ajureita, merkkikohtaisille näytönohjaimille, tavallisen firefoxin lisäx. Pepperflash on chromiumin(chrome) lisäkikkeen nimi. SSD- usb pelittää exfat-utils ja exfat-fuse pakettien avulla. DuckDuck viimeistään google kertoo.
Asennusvaiheessa voi valita asennuksen vanhan järjestelmän rinnalle, jos Win käynnistyy biosilta toimii kuin junan vessa, Uefilta on mm kestosippi ohjeistanut linuxmintfoorumilla.
On totta että kone on nopeampi vain yhdellä käyttiksellä, tuskin ero on kovin dramaattinen, jos löydät mieleisen, heivaa muut pois tai palaa vanhaan.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
261 702
Viestejä
4 544 638
Jäsenet
74 831
Uusin jäsen
Panasonic

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom