LG:n UltraFine 5K -näyttöjen ongelmien syy WiFi-reitittimen läheisyys

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 582


LG esitteli uudet UltraFine 5K -näyttönsä yhteistyössä Applen kanssa viime syksynä. Samassa tapahtumassa MacBook Pro -kannettavien kanssa esitellyt näytöt on suunniteltu etenkin käytettäväksi Applen uusien kannettavien kanssa ja täyttämään Applen Thunderbolt-näyttöjen jättämää aukkoa markkinoilta.

Kaikki ei mennyt kuitenkaan niin kuin Strömsössä, vaan käyttäjät raportoivat pian näyttöjen tultua saataville erilaisista ongelmista niiden kanssa. Joillain näytöt vilkkuivat tai kuva meni kokonaan mustaksi, toisilla yhteydet tietokoneen ja näytön välillä katkeilivat ja ainakin 9to5Mac-sivuston Zac Hallin tapauksessa näyttö sai jopa uuden MacBook Pro -kannettavan jumiin.

Suurimpaan osaan ongelmista löytyi lopulta hyvinkin yksinkertainen selitys: lähellä näyttöä sijaitseva WiFi-reititin. LG:n manuaali varoittaa asettamasta näyttöä lähelle sähkömagneettisen säteilyn lähteitä, mutta ei määrittele asiasta mitään esimerkkejä. Myöhemmin yhtiön edustajat ovat varmistaneet esimerkiksi WiFi-reitittimien kuuluvan välteltävien laitteiden joukkoon. LG:n nykyisen ohjeistuksen mukaan WiFi-reitittimiä ei saa sijoittaa kahta metriä lähemmäs UltraFine 5K -näyttöä.

Ongelman lähteen ja korjauksen myötä lienee selvää, että syy ongelmiin löytyy näytön täysin riittämättömästä suojauksesta sähkömagneettiselta säteilyltä, mikä on nykyisen langattomuuteen tähtäävän maailman kohdalla täysin anteeksiantamaton suunnittelumoka. LG ei ole vielä kommentoinut tuleeko se julkaisemaan näytöstä uudet, paremmin suojatut versiot, tai etsiikö se ongelmaan muita mahdollisia ratkaisuja. Apple tai LG eivät ole myöskään kommentoineet tulevatko yhtiöt hyvittämään näytön jo ostaneita asiakkaita jotenkin ongelman johdosta.

Päivitys:

LG on antanut näytön ongelmien tiimoilta virallisen tiedotteen, jossa se varmistaa ongelmien lähteen olevan juurikin WiFi-reitittimet. Yhtiön mukaan helmikuusta alusta lähtien valmistetuissa näytöissä on parempi suojaus sähkömagneettista säteilyä vastaan, joten niiden ei pitäisi kärsiä enää vastaavista ongelmista.

Lähteet: Ars Technica, 9to5Mac

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Viimeksi muokattu:

TheMeII

Übertaktungspotenzial
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
6 643
"kommentoineettulevatko" ei taida olla yhdyssana
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
45
"Ongelman lähteen ja korjauksen myötä lienee selvää, että syy ongelmiin löytyy näytön täysin riittämättömästä suojauksesta sähkömagneettiselta säteilyltä, mikä on nykyisen langattomuuteen tähtäävän maailman kohdalla täysin anteeksiantamaton suunnittelumoka."
Juurikin näin! Iso peukku kun asiat sanotaan suoraan, eikä jauheta paskaa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
295
Vaikken artikkelissa mainittua monitoria omistakaan, niin pitääpä kokeilla TV-tasossa television alla sijaitsevan reitittimen sammutusta seuraavan kerran kun LG:n UHD-televisio alkaa välkkymään päälle-pois-päälle. Tätä tapahtunut ainakin PC:n ja XBonen kanssa kuvaformaattia vaihtaessa (tyypillisesti FHD --> UHD tai toisinpäin), ja kun välkyntä alkaa niin se ei lopu edes resoluutiota vaihtamalla vaan TV täytyy sammuttaa. Sama vika oli edellisessäkin televisiossa (sekin LG:n UHD) ja alkoi esiintyä huonekalujen järjestelyn jälkeen (kun TV-taso siirtyi ja reititin muutti TV-tason yhteyteen)
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 453
Hienosti suunniteltu. :) Itselläkin on tuo reititin tuossa puolen metrin päässä näytöstä pöydän nurkassa ja jos jaan yhteyden puhelimesta, niin sekin tuppaa olemaan tässä tietokonepöydällä. Ei oo laatu kauhean korkeaa tuossa näytössä. Tuo on harmittavaa, koska tuokin oli vahva ehdokas seuraavaksi näytöksi.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
283
eli siis yksinkertainen foliokalvoinen teippi jätetty asentamatta takalevyyn, montako penniä säästyi tuotantolinjalla
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 658
Monta penniä! Kuten Roope Setä sanoo, penni on multimirjardin alku...
Mutta harvinaisen totta on, että osien säästetään muutaman hassun sentin takia tuotteissa jotka maksavat saturaisi, ellei tuhansia.
Asia erikseen on sitten vartavasten laitteen takuuajan mittaisiksi tilatut konkat ja muut keinotekoiset laitteen vanhentajat, joita pesiytyy lähes kaikkiin myytäviin laitteisiin.
Olisikohan markkinoita vaikkapa töllöille joille voisi helposti myöntää kymmenen vuode takuun riittävän korkealla hinnalla. Pahoin pelkään ettei sellaisia juuri kukaan ostaisi...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 276
Viestejä
3 492 543
Jäsenet
62 321
Uusin jäsen
Jorma63

Hinta.fi

Ylös Bottom