Lenovo Yoga Slim 7 14" käyttökokemuksia yms.

Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
122
Ostinpa tämän Lenovo Yoga Slim 7 Pro 14" läpyskän: Lenovo Yoga Slim 7 Pro 14" -kannettava, Win 10 Pro 1 349,90

Ideana oli sama kuin edellisessäkin läppärihankinnassa (aikansa "legenda" eli Toshiba Satellite Z30-A-1E9) vuonna 2015, eli ostaa ns. best "bang for the buck" -kannettava, mikä olisi tarpeeksi kevyt ajoittaisiin kotimaanmatkoihin ja/tai kahvilareissuihin, mutta kuitenkin tarpeeksi tehokas ainoaksi koneeksi aika kasuaaliin selailuun, striimaamiseen ja ajoittaisiin webbidevausräpellyksiin mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

Tämän uuden koneen speksit ovat siis Ryzen 5900HX / 16 GB RAM / 2.8K IPS 16:10 / 1TB SSD.

Aikani koklailin Windowsia ekan vuorokauden verran, ja sitten lähdin asentamaan Fedoraa (Fedora 34) vetäen ensin kovon tyhjäksi eli ei dual-boottia. Fedorassa ei toiminut out-of-the-box touchpad, wifi, eikä bluetooth, mutta kännykkä-USB-tetherillä päivitykset komentoriviltä sisään ja johan pelitti touchpad. Enää en jaksa muistaa millä keplottelin wifin ja bluetoothin toimimaan; ainakin jompaankumpaan jollei molempiin tarvittiin muitakin loitsuja kuin sudo dnf upgrade.

En ole hirveästi benchmarkkaillut tms, vaan aika peruskäytössä käytellyt. Näyttö on kyllä vakuuttava, mutta ilmeisesti toimii 60Hz-moodissa kuitenkin nyt Fedoralla ja toimii 90 Hz -moodissa Fedorallakin. Olen käyttänyt konetta pääosin Dell 31,5" näytön ja muiden ulkoisten periferaalien kanssa (USB-C:llä kuva ja virta, näytössä kiinni USB-A:lla ulkoinen näppis, bluetoothilla ulkoinen hiiri), joten aika vähän olen käyttänyt läppärin omaa näppäimistöä ja touchpadia. Sen vähän mitä olen käyttänyt, niin näppis on mukiinmenevä ja touchpad vaikuttaa todella kivalta (paras käyttämäni touchpad ikinä jollei Macceja lasketa). Fyysisesti vanhan 13,3" Toshiban kanssa likipitäen aivan saman kokoinen, eli menee kivasti Toshiban suojataskuun.

Hauskin detsku: kun läppäri on kokonaan virta pois, kansi suljettuna, ja avaan kannen, läppäri käynnistyy automaagisesti painamatta virtanappia. :lol::thumbsup:

Kajarit riittävät ihan kivasti perus Netflixin katsomiseen vähän kauempaakin, volyymi siis kelpaa, tietysti basso voisi olla vähän jytympää mutta varmaan erilliset kajarit olisivat poikaa joka tapauksessa.

16:10 -näyttö on kyllä todella miellyttävä, ja kirkkaus riittää vaikka mihin. Hyvä näyttö on ehkä omassa käytössäni vähän "helmiä sioille" ulkoisen näytön myötä. :rolleyes:

Olen kuitenkin miettinyt vähän, pitäisikö puraista omppua ja joko ostaa M1 MBA tai odottaa tänä vuonna julkaistavaa 14-tuumaista MBP:tä. Päällimmäisiä syitä tähän ovat

1) Akkukesto on ainakin Fedoralla, TLP-softa asennettuna, omasta mielestäni melko vaatimaton 6-7 tuntia. Tuntuu, että vuonna 2021 yli tonnin läppärillä pitäisi saada parempi akkukesto. En tiedä, onko edes tod.näk. yli 7 tunnin käyttötapauksia itselläni montaa koko laitteen elinkaaren aikana, mutta otaksun, että homma on vähän sama kuin auton tai kännykän kanssa; kun olet siihen tottunut niin elämäntyyli muuttuu uusien mahdollisuuksien myötä.

2) Single-core performance olisi jo ekan sukupolven Apple Silicon (M1) Maceissa parempi, ja tulevassa Macissa (M1X/M2?) myös multi-core perffi olisi varmaankin parempi. En tajunnut benchmarkkeja tuijotellessa ja ostopäätöstä tehdessä, että näin kasuaalille käyttäjälle single-core perffi on kuitenkin multi-corea tärkeämpää. Tajusin tämän asian myötä, että eihän Intel olekaan niin pahasti lirissä, kun Tiger Laken single-core perffi on aika samoilla viivoilla mobiili-Ryzenien kanssa. Single-core näkyy ilmeisesti esim. siinä, että välillä nettiselailu on "hitaampaa kuin olettaisin" (Firefox 90 / Fedora), vaikka kytkettynä 200 Mbps Wifiin. Tuntui, että ainakin kaupassa kokeillessa Safari ja Mac oli sutjakampi.

Onko palstalla muita Lenovo Yoga Slim 7 Pro -läppärin hommanneita? Onko teillä jotain vinkkejä tuohon akkukestoasiaan, jos teillä on Linux käytössä? Screen brightness on säädetty aika alas ja silti on tuo mitä on. Onko jotain softapohjaista CPU-tehojen rajoittamista, jotain Linux-softaa siihen mitä suositella (varmaan löytyy TLP:stä jos jaksaisin kaivella dokumentaatiota)?

En ole vielä varma palautanko tämän läppärin, joten jos haluatte kysyä jotain tai että testaan jotain benchmarkkeja postaillakseni tänne tms., niin antakaa palaa. Windowsia en kyllä viittis enää tähän asennella.
Hommasin tuon saman läppärin gigantin alennuksesta viime viikolla, ja toistaiseksi tuo on ajanut asiansa. Ajattelin siirtyä pöytäkoneesta pelkkään kannettavaan tietokoneeseen, kun enää ei tule tuolla peli-pc:llä pelailtua. Käyttö on nykyään lähinnä netissä surffausta ja valokuvien muokkausta, mitä varten jätin pikkuosion windowsille ja adoben softille. Itsekin asensin tuohon aluksi Fedoran, KDE spinin, siinä toimi kaikki heti kättelyssä kuten pitääkin jo ennen asennusta, eli erillisiä säätöjä wifin tai touchpadin kanssa ei tarvittu. Aion käyttää tuota USB-C-telakan kanssa työpisteellä, joten telakoinnin hankaluuksien takia olen ajatellut testata myös muita distroja ja työpöytäympäristöjä, jos niillä tuo telakointi toimisi hieman paremmin. Fedora antoi myös jostain syystä aina työpöydälle käynnistyessään amdgpu:hun liittyvää kernel panic ilmoitusta, vaikka kaikki kyllä tuntui toimivan silti mainiosti. Akkukestosta en oikein osaa sanoa vielä juuri muuta kuin että ei tuolla kuuhun mennä. Se ei tosin itselläni ollut kovin suuri prioriteetti. TLP:tä en ole itse vielä asentanut, mutta täytyy vilkaista millaisia asetuksia tuolta löytyy. KDE:lla huomasin, ettei akku (97% jäljellä) lataudu telakassa ollessa joko jonkin softarajoituksen tai alhaisen virransyötön takia. Veikkaan itse softarajoitusta ja tuohon saattaisi löytyä jokin ratkaisu TLP:stä.

Laitoin tuossa eilen Ubuntun 22.04 LTS:n oletusflavorin sisään ja siinäkin näytti kaikki toimivan jo heti live-usb ympäristössä mallikkaasti. Onko sinulla tullut akkukeston lisäksi mitään muita ongelmia vastaan tuon Fedoran (oletan että perus-gnome spin) kanssa?
 
Liittynyt
11.12.2016
Viestejä
475
Tilasin Elisalta Slim 7 Pron. Katsotaan pystynkö elämään glossy-näytön kanssa. Kaikki edelliset koneet mitä muistan viimeisen 12 vuoden aikana on olleet mattanäytöllä. Edellinen pidempiaikainen kone glossy-näytöllä taisi olla valkoinen Macbook 13" vuonna 2007 - siinäkään ei ollut aivan erityisen glossy-näyttö muistaakseni.

Ainakin edulliselta tämä Slim 7 Pro (799 €) vaikuttaisi ominaisuuksiinsa nähden 2 vuoden Premium care takuulla (5600U + 90 hz 2,8K näyttö 100% sRGB 400 nits + 16 GB RAM + 512 GB M.2). Elisa - Verkkokauppa
 
Liittynyt
11.12.2016
Viestejä
475
Tilasin Elisalta Slim 7 Pron. Katsotaan pystynkö elämään glossy-näytön kanssa. Kaikki edelliset koneet mitä muistan viimeisen 12 vuoden aikana on olleet mattanäytöllä. Edellinen pidempiaikainen kone glossy-näytöllä taisi olla valkoinen Macbook 13" vuonna 2007 - siinäkään ei ollut aivan erityisen glossy-näyttö muistaakseni.

Ainakin edulliselta tämä Slim 7 Pro (799 €) vaikuttaisi ominaisuuksiinsa nähden 2 vuoden Premium care takuulla (5600U + 90 hz 2,8K näyttö 100% sRGB 400 nits + 16 GB RAM + 512 GB M.2). Elisa - Verkkokauppa
Minulla on ollut tämä kone nyt parisen päivää käytössä. Olen kyllä tykännyt. Varsinkin näyttö, touchpad ja koneen runko (topcase ja kansi on jotakin alumiiniseosta) on laadukkaita hintaansa nähden (799 €).

+ Kone on tosi näppärän kokoinen ja aika kevyt pitää sylissä.

+ Touchpad on paras mitä minulle on tullut Windows läppäreissä vastaan tähän mennessä. Ei tietenkään Macbookin veroinen, mutta aika lähellä.

+ Tosi huippu tämä 90 hz näyttö nettiä selatessa! Näyttö on glossy eli täytyy vähän sijoitella itseään koneen ääressä, ettei peilaa omaa naamaansa tai katossa olevaa lamppua näytöstä. Disney plussaa ja Amazon prime videota katsellessa näytössä on huomattavasti syvemmät sävyt (kontrasti?) kuin tuossa ProBook 445 G7:n (4500U) mattanäytössä. Slim 7 Pro:n kuva näyttää myös jotenkin kolmiulotteisemmalta.

+ Akkukesto on hyvä. Kestää koko päivän kevyessä käytössä.

- Kaiuttimet on suunnattu toistamaan äänet suoraan koneen alle, joten koneen kaiuttimilla ei tee mitään, jos pidän konetta pöydällä kirjoittaessani. Tämä ei minun työskentelyyni vaikuta, sillä pidän aina kuulokkeita koneella ollessani.

- Näppäimistöt on aika samankaltaisia ProBookin kanssa paitsi Yoga Slim 7 Pron näppäimistö on aavistuksen hiljaisempi ja keytravel ehkä hitusen lyhyempi kuin ProBookissa. Tässä näppiksessä on totuttelemista - vielä tulee satunnaisia lyöntivirheitä.

ThinkPadin näppäimistö on todella paljon parempi (ThinkPad E14 gen 2 AMD), joka oli minulla aiemmin käytössä (keytravel 1,8 mm). Tämä oli tosin tiedossa, kun tilasin Yoga Slim 7 Pro koneen. Kaikki muut ominaisuudet kuitenkin nostavat Yoga Slim 7 Pron minun käytössä niin korkealle, että tämä kone jää minulle käyttöön (ja ProBook jää varakoneeksi).

Ehkä 6000-sarjalaista Ryzen ThinkPadia voisi kokeilla seuraavaksi sitten, kun niiden hinnat laskee seuraavien mallien myötä 2 vuoden kuluttua, esim. T14 gen 3 AMD on turhan kallis kone omaan käyttöön tällä hetkellä. Jos pitäisi enemmän kirjoittaa, ostaisin ehkä sellaisen seuraavaksi. Mutta enää en haluaisi läppäriini missään nimessä alle 90 hz näyttöä, jota ei ilmeisesti ainakaan tällä hetkellä saa T14:n gen 3 AMD:n. Uusien ThinkPadien keytravel (1,5 mm) on myös alhaisempi kuin esim. E14 gen 2 AMD:ssa (1,8 mm), joten se täytyisi myös ensin kokeilla onko se edelleen hyvä näppis tuon muutoksen jälkeenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
106
Ikävästi alkanu tämä kyseinen yoga temppuilemaan LENOVO YOGA 7 14ARB7 14" KANNETTAVA TIETOKONE - Power.fi

Näyttö jääty parin ekan viikon aikana pari kertaa ja nyt viimesen parin ainakin viidesti.
Tämmöstä tulee tai samaa mutta windowsin omaa vikailmotusta, mutta aina käynnistää uudelleen. Mitäköhän tälle käyny..? Harmillista lähtee palauttelemaan, kun loppuunmyyty ja muuten kelvollisesti toiminu.
Omassa Yogassa oli samaa ongelmaa ja kuten tuossa joku muukin ehdotti, ongelma ratkesi asentamalla ajuri/bios/yms. päivitykset joita Lenovon sivuilla tarjottiin. En nyt osaa sanoa tarkalleen mikä päivitys sen tarkalleen korjasi, mutta tuon jälkeen ei oo ollu ongelmia.

Edit: Ei ole korjaantunutkaan vielä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
7
Hommasin tuon saman läppärin gigantin alennuksesta viime viikolla, ja toistaiseksi tuo on ajanut asiansa. Ajattelin siirtyä pöytäkoneesta pelkkään kannettavaan tietokoneeseen, kun enää ei tule tuolla peli-pc:llä pelailtua. Käyttö on nykyään lähinnä netissä surffausta ja valokuvien muokkausta, mitä varten jätin pikkuosion windowsille ja adoben softille. Itsekin asensin tuohon aluksi Fedoran, KDE spinin, siinä toimi kaikki heti kättelyssä kuten pitääkin jo ennen asennusta, eli erillisiä säätöjä wifin tai touchpadin kanssa ei tarvittu. Aion käyttää tuota USB-C-telakan kanssa työpisteellä, joten telakoinnin hankaluuksien takia olen ajatellut testata myös muita distroja ja työpöytäympäristöjä, jos niillä tuo telakointi toimisi hieman paremmin. Fedora antoi myös jostain syystä aina työpöydälle käynnistyessään amdgpu:hun liittyvää kernel panic ilmoitusta, vaikka kaikki kyllä tuntui toimivan silti mainiosti. Akkukestosta en oikein osaa sanoa vielä juuri muuta kuin että ei tuolla kuuhun mennä. Se ei tosin itselläni ollut kovin suuri prioriteetti. TLP:tä en ole itse vielä asentanut, mutta täytyy vilkaista millaisia asetuksia tuolta löytyy. KDE:lla huomasin, ettei akku (97% jäljellä) lataudu telakassa ollessa joko jonkin softarajoituksen tai alhaisen virransyötön takia. Veikkaan itse softarajoitusta ja tuohon saattaisi löytyä jokin ratkaisu TLP:stä.

Laitoin tuossa eilen Ubuntun 22.04 LTS:n oletusflavorin sisään ja siinäkin näytti kaikki toimivan jo heti live-usb ympäristössä mallikkaasti. Onko sinulla tullut akkukeston lisäksi mitään muita ongelmia vastaan tuon Fedoran (oletan että perus-gnome spin) kanssa?
Palautin silloin jo viime vuonna tuon läppärin, jäin odottamaan parempia malleja ja odotan edelleen :D Vanha läppäri pelittää perussurffailuun vielä.

Tuon mallin kanssa ei ollut kuitenkaan mitään merkittäviä ongelmia; tuo "akku-ongelmakin" oli siis ehkä enemmän itsellä sellainen luksus-preferenssijuttu. Ja itselläni oli tosiaan perus Gnome-Fedora.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
852
Mulla on vuosi sitten black friday tarjouksesta ostettu Slim 7 Pro 5800h kone OLED näytöllä ja siinä dual boot Win 10 ja Ubuntu 22.04 LTS. Aiemmin ei suuremmin ole ollut ongelmia mutta nyt varmaan tällä viikolla alkanut temppuilemaan niin että jos näyttö on lukittuna ja pimeänä ja sen siitä herättelee niin näyttölukon kun avaan niin näyttö menee pimeäksi. Onko muut törmännyt moiseen ja mitähän tuolle tekisi? Kone on päivitetty sekä Ubuntu ja windows puolella ja uusin bios ja ajuripäivityksiäkään ei löydy. Windows puolella toimii normaalisti.

Koneeseen olen ollut erittäin tyytyväinen mutta nyt työnteko hieman kärsii...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 306
Mulla on vuosi sitten black friday tarjouksesta ostettu Slim 7 Pro 5800h kone OLED näytöllä ja siinä dual boot Win 10 ja Ubuntu 22.04 LTS. Aiemmin ei suuremmin ole ollut ongelmia mutta nyt varmaan tällä viikolla alkanut temppuilemaan niin että jos näyttö on lukittuna ja pimeänä ja sen siitä herättelee niin näyttölukon kun avaan niin näyttö menee pimeäksi. Onko muut törmännyt moiseen ja mitähän tuolle tekisi? Kone on päivitetty sekä Ubuntu ja windows puolella ja uusin bios ja ajuripäivityksiäkään ei löydy. Windows puolella toimii normaalisti.

Koneeseen olen ollut erittäin tyytyväinen mutta nyt työnteko hieman kärsii...
Ettei joku ajuripäivitys sitten Ubuntun puolella olisi rikkonut tuota (vanha toimi, mutta uusi ei)? Kubuntu 22.10:n kanssa ei kyllä ole tuota ongelmaa (5.19.0-23). Kone Slim 7 Pro 5600H--tosin ei oled-malli vaan tämä tavis 2880x1800.

Muutenhan tämä on ollut loistava vekotin. Nopea, hiljainen, siro ja kiva näyttö. Akun kesto edellisen Intel-Lenovon jälkeen hieman heikompi, mutta pärjää tälläkin (Windowsissa akku taitaa kestää pitempään).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 160
Alkukankeuden jälkeen ei itselläkään ollut mitään murheita oman oled-5800H:n kanssa. Taisi vaan ne alkupään biosit olla vähän sinnepäin.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
852
Taisin kyllä alkuviikosta päivittää biosin tuohon. No pitää seurailla päivityksiä ja olla lukitsematta konetta jos vaikka menisi ohi tai tulisi korjaus.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 306
Taisin kyllä alkuviikosta päivittää biosin tuohon. No pitää seurailla päivityksiä ja olla lukitsematta konetta jos vaikka menisi ohi tai tulisi korjaus.
Eikös Ubuntukin backuppaa "vanhat kernelit." Advanced bootista voi käynnistää vaikka edellisellä versiolla, niin näkee, helpottaako ongelmat? Bios on Lenovoissa helppo downgradetakin, mutta mahtaneeko siitä johtua? Mene ja tiedä.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
852
Eikös Ubuntukin backuppaa "vanhat kernelit." Advanced bootista voi käynnistää vaikka edellisellä versiolla, niin näkee, helpottaako ongelmat? Bios on Lenovoissa helppo downgradetakin, mutta mahtaneeko siitä johtua? Mene ja tiedä.
Juu saa sieltä edellisen kernerin ainakin vaihdettua käyttöön. Kokeilin illalla vielä uudelleen asentaa gdm3 ja ubuntu-desktop paketit ja nyt aamulla ainakin pääsin koneeseen ongelmitta. Toivottavasti tuo auttoi.

Edit: äh, eipä auttanut. Blankiä vetää kun hetken aikaa seisoo.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
106
Ikävästi alkanu tämä kyseinen yoga temppuilemaan LENOVO YOGA 7 14ARB7 14" KANNETTAVA TIETOKONE - Power.fi

Näyttö jääty parin ekan viikon aikana pari kertaa ja nyt viimesen parin ainakin viidesti.
Tämmöstä tulee tai samaa mutta windowsin omaa vikailmotusta, mutta aina käynnistää uudelleen. Mitäköhän tälle käyny..? Harmillista lähtee palauttelemaan, kun loppuunmyyty ja muuten kelvollisesti toiminu.
Omassa Yogassa oli samaa ongelmaa ja kuten tuossa joku muukin ehdotti, ongelma ratkesi asentamalla ajuri/bios/yms. päivitykset joita Lenovon sivuilla tarjottiin. En nyt osaa sanoa tarkalleen mikä päivitys sen tarkalleen korjasi, mutta tuon jälkeen ei oo ollu ongelmia.
Edellisestä viestistäni poiketen, läppäri vetelee vieläkin satunnaisesti jumiin.
Osa ruudusta on silloin tuota grafiikkavirhettä ja osa ruudusta näyttää BSOD viestinä DPC_WATCHDOG_VIOLATION.

Toisena ongelmana olen huomannut, että kun jotkut tietyt verkkosivut on auki (ainakin Chromea käyttäessä), näppäimistön painallukset lagaavat. Ne siis tulevat viiveellä tai osa näppäillyistä kirjaimista jää puuttumaan kirjoitetusta tekstistä.

Kun ehdin, täytyy katsoa onko tuolla jotain päivityksiä saatavilla, ja myös linkittää tänne muutama verkkosivu jotka tuota näppäimistöongelmaa aiheuttaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 864
Edellisestä viestistäni poiketen, läppäri vetelee vieläkin satunnaisesti jumiin.
Osa ruudusta on silloin tuota grafiikkavirhettä ja osa ruudusta näyttää BSOD viestinä DPC_WATCHDOG_VIOLATION.

Toisena ongelmana olen huomannut, että kun jotkut tietyt verkkosivut on auki (ainakin Chromea käyttäessä), näppäimistön painallukset lagaavat. Ne siis tulevat viiveellä tai osa näppäillyistä kirjaimista jää puuttumaan kirjoitetusta tekstistä.

Kun ehdin, täytyy katsoa onko tuolla jotain päivityksiä saatavilla, ja myös linkittää tänne muutama verkkosivu jotka tuota näppäimistöongelmaa aiheuttaa.
Kävin eilen verkkokauppa.comissa ja tuollaista läppäriä testailin ja etsin sillä jotain toista tuotetta niin tilttasi samanlailla. Osa näytöstä täynnä häiriöitä ja sitten windowsin herjaa.

Oli tarkoitus ehkä tuo ostaa, mutta taidan odotella uudempia malleja. Noin muuten kyllä hyvä kun on kokonaan kääntyvä oled näyttö jne.
 
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
106
Kävin eilen verkkokauppa.comissa ja tuollaista läppäriä testailin ja etsin sillä jotain toista tuotetta niin tilttasi samanlailla. Osa näytöstä täynnä häiriöitä ja sitten windowsin herjaa.

Oli tarkoitus ehkä tuo ostaa, mutta taidan odotella uudempia malleja. Noin muuten kyllä hyvä kun on kokonaan kääntyvä oled näyttö jne.
Joo taitaa olla todella yleinen ongelma. Lenovo foorumeita selatessa tuli vastaan esim nämä keskustelut:
Jotkut käyttäjät ovat ilmeisesti löytäneetkin omatoimisesti juurisyyn noihin ongelmiin, mutta Lenovolta ei itseltään ole tullut vielä mitään virallista korjausta. Pitäisi käydä tuonne kirjoittamassa omat kokemuksetkin asiasta.
 
Liittynyt
16.07.2020
Viestejä
1 633
Täällä alkuperäisen 4800U:n jälkeen ostettu myös 5800U yoga slim eikä senkään kanssa ole näkynyt ongelmia. Tuo ARB7 näyttää olevan Ryzen 6000-sarjalaisilla varustettu malli?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 864
Joo taitaa olla todella yleinen ongelma. Lenovo foorumeita selatessa tuli vastaan esim nämä keskustelut:
Jotkut käyttäjät ovat ilmeisesti löytäneetkin omatoimisesti juurisyyn noihin ongelmiin, mutta Lenovolta ei itseltään ole tullut vielä mitään virallista korjausta. Pitäisi käydä tuonne kirjoittamassa omat kokemuksetkin asiasta.
Johan tuntuu olevan surkea tekele, onneksi en tuota ostanut. Täytyy vaan odotella jos tulisi jotain vastaavaa uutta markkinoille.
 
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
106
Johan tuntuu olevan surkea tekele, onneksi en tuota ostanut. Täytyy vaan odotella jos tulisi jotain vastaavaa uutta markkinoille.
Niin no, mielestäni tuo läppäri on loistava tekele ainakin siihen hintaan millä sen heti julkaisussa ostin.
  • 999€
  • 6600U
  • OLED 2.8K 90Hz kosketusnäyttö
  • Kevyt
  • Riittävä akunkesto
  • jne.
Mutta joku softabugi siinä valitettavasti aiheuttaa noita paria ongelmaa. Täytyy vaan toivoa että Lenovon koodarit korjaa asian mahdollisimman pian.
 
Liittynyt
29.08.2021
Viestejä
11
Onkohan Lenovon laadussa tai ajureissa nyt isompikin ongelma? Ostin Yoga 7 Pro 14:n (intel 12500H, 16 Gt, 512 Gt) kodinkoneliikkeen outletista, ja eipä sitä vakaaksi saanut edes puhtaalla (+ DISM-asennuksella välttämättömimmät ajurit) asennuksella. Kaatuili verkkoselailussa, siis ruutu jäätyi ja vaati virrankatkaisun virtanamiskasta. Kaikki uusimmat ajurit Lenovon sivuilta / W Updatesta. Palautin sen ja ostin toisesta liikkeestä Ideapad 5 Pro 16;n (Ryzen 6600HS, 16 Gt, 512 Gt). Se on pakasta vedetty, ja tuntui toimivan, mutta sitten sekin kaatui nettiselaamisessa. Lisäksi unitilasta heräämisessä on jotain häikkää, kun Tapahtumienvalvontaan on ilmestynyt useampiakin critical erroreita. Siis pakasta vedetty kone ei ole vakiona vakaa! Palautusaikaa vielä jäljellä muutama päivä, joten... palautanko, saako tätä millään 100% vakaaksi? Vähempi ei nyt riitä, koska uusi kone :(

Lenovon speksit ovat kyllä hintaan nähden parhaasta päästä, mutta ei hyvältä näytä ajureiden ja vakauden suhteen. Vai onko muillakin merkeillä sama tilanne, HP Pavilion plus, Acer Swift 3 jne?
 
Liittynyt
17.02.2023
Viestejä
5
Juuri eilen hain Gigantista tämän koneen:
Lenovo Yoga Slim 7i Pro i7-12/16/512/2050 14" kannettava - Gigantti verkkokauppa
Koneen kaiuttimilla musiikkia kuunneltaessa ääni rätisee, vaikka kuuntelen matalalla voimakkuudella, mikäköhän voisi olla syynä ja saako sitä itse ratkaistua? Näyttö on myös 2015 vuoden Macbookin Retinaan verrattuna huomattavasti lämpimämmän sävyinen, vaikka ei ole mikään night mood päällä. Pystyyköhän sitä jotenkin säätämään vähän kylmemmäksi? Lisäksi tuulettimet pitää kovaa ääntä jo kevyessä pelaamisessa medium-grafiikoilla, vaikka on se älykäs tila päällä Vantagessa, tähänkin joutuu ilmeisesti vaan tottua?
 

totallynotrobot

Tukijäsen
Liittynyt
09.02.2019
Viestejä
670
No niin, kun edellinen käyttäjäongelma on saatu korjattua niin olen havainnut toisen melko ärsyttävän ominaisuuden tuossa Pro-mallissa. Se pitää säännöllisin väliajoin tik-tik-tik-tik ääntä vaikka kone olisi ihan idlessä pöydällä. Ääni havaittavissa tässä tallenteessa: Vocaroo | Online voice recorder (vähän pitää ehkä volumea nostaa, mutta ei paljoa). Heti alussa kuuluu, sitten muutaman sekunnin väli ja uudestaan tallenteen lopussa. Tuota se sitten toistaa aina päällä ollessaan. Ja vaikka nyt istun tässä pöytäkoneella, joka humisee ja lisäksi ilmanpuhdistin on humisemassa niin silti tuo tikitys kuuluu metrin päässä sohvapöydällä olevasta läppäristä.

Olen saanut kuuntelemalla paikallistettua äänen tuohon virtapainikkeen alueelle, en kuitenkaan keksi mikä siellä tuollaista ääntä voisi pitää. Googlella en oikein tahdo löytää mitään järkevää, kun muissa "läppäristä kuuluu ääniä" tapauksissa kyse on ollut joko hdd:stä tai tuulettimesta. HP:n läppäriin yhden tuulettimen vaihdoin sen laakerivian takia ja tuo ääni ei kyllä mistään tuulettimesta tule.

Edit: tämä kone lähti palautukseen. Olisi takuuseenkin mennyt, mutta ei jaksettu siihen ruljanssiin lähteä kun koneessa oli pari muutakin ostovaiheessa tehtyä kompromissia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
852
Onko teillä ollut ongelmia näppäimistöjen kanssa? Mulla on tuossa nyt kakkoskoneena käytettynä hankittu Yoga Slim 7i Pro 13" eli Intelin i7:lla varustettu 13" näytöllä oleva malli ja tässä on näppäimistössä sellainen ongelma että oikeasta yläkulmasta näppäimet putoaa pois. Luulin että näppis rikki mutta asensin windowsin tähän uudelleen ja näppis alkoi pelaamaan. Kk käytön jälkeen taas sama ongelma. Sinällään hassua kun boottaamalla live tikulta Ubuntu niin ongelma säilyy, joku bios tai muu emon lutikan firmware kiukkuilee ehkä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 306
Onko teillä ollut ongelmia näppäimistöjen kanssa? Mulla on tuossa nyt kakkoskoneena käytettynä hankittu Yoga Slim 7i Pro 13" eli Intelin i7:lla varustettu 13" näytöllä oleva malli ja tässä on näppäimistössä sellainen ongelma että oikeasta yläkulmasta näppäimet putoaa pois. Luulin että näppis rikki mutta asensin windowsin tähän uudelleen ja näppis alkoi pelaamaan. Kk käytön jälkeen taas sama ongelma. Sinällään hassua kun boottaamalla live tikulta Ubuntu niin ongelma säilyy, joku bios tai muu emon lutikan firmware kiukkuilee ehkä?
Tuollaista ongelmaa ei ole ollut, mutta näppäimien "saranoita" on mennyt jo useammasta näppäimestä. Ebaystä 4kpl tilauksessa, kun neljä näppäintä tahtoo välillä irrota, kun painaa näppäimen ylänurkasta. Touchpad aina välillä kiukuttelee kanssa. Muistaakseni joskus luin netistä, että noissa on jotain maadoitusongelmaa, jonka voisi korjata foliovirityksillä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 160
2019 vuoden ryzenillinen oled on kyllä pelannut tähän asti ilman mitään ongelmia, alun mustan ruudun jälkeen. Toki ihan päivittäisessä käytössä kone ei ole. Reissutyökone ja satunnaista olkkarikäyttöä.
 
Liittynyt
01.01.2018
Viestejä
1 126
Yoga slim 7 7840s ollut nyt viikon käytössä. Muuten ihan hyvä, näyttö ja kaiuttimet ovat mainiot vaikka voisi tämä 120hz:kin olla. Huonoja puolia on että tuuletin käy idlessäkin kohtalaisesti, s3 sleep modea ei ole, 3.5mm jakki napsuu kun musiikki alkaa tai loppuu ja chrome ei osaa rendata oikeaa gammaa videoissa.

Akkukesto on noin 5h mikä ei ole kummoinen. En tiedä miten hdr ja 90hz siihen vaikuttaa.
 
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
11
Yhtäkkiä alkoi läppäri toimimaan vain verkkovirrassa, akun kapasiteetti jatkuvasti 0%. Akun kunnossa ei ongelmia ja kaikki päivitykset ajan tasalla Lenovon vianmäärityksen ja diagnostiikan mukaan. Mitäs tässä on vaihtoehtoja, kiitos? Kyseessä Yoga Slim 7-14ARE05.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
852
Yhtäkkiä alkoi läppäri toimimaan vain verkkovirrassa, akun kapasiteetti jatkuvasti 0%. Akun kunnossa ei ongelmia ja kaikki päivitykset ajan tasalla Lenovon vianmäärityksen ja diagnostiikan mukaan. Mitäs tässä on vaihtoehtoja, kiitos? Kyseessä Yoga Slim 7-14ARE05.
Biosista voi kääntää akun pois päältä, oliskohan se jostain syystä sieltä sammutettu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 306
Yhtäkkiä alkoi läppäri toimimaan vain verkkovirrassa, akun kapasiteetti jatkuvasti 0%. Akun kunnossa ei ongelmia ja kaikki päivitykset ajan tasalla Lenovon vianmäärityksen ja diagnostiikan mukaan. Mitäs tässä on vaihtoehtoja, kiitos? Kyseessä Yoga Slim 7-14ARE05.
Näitä voi ränkätä, josko tuo jollain tokenisi. Tai sammutat läppärin kunnolla (shift-pohjassa) ja annat olla laturissa jonkun aikaa. Vaikea näistä on aina sanoa. :hmm:

BIOS
bios - configuration - charge in battery mode
disable building-in battery

VANTAGE
conservation mode on/off
rapid charge on/off
 
Liittynyt
08.01.2018
Viestejä
1 194
Jos tilanne ei ole vielä korjaantunut, voisi kokeilla laitteen täydellistä resetointia. Edellä oli jo ohjeet, miten akku kytketään pois käytöstä.
Sammuta läppäri sen jälkeen kokonaan ja irrota laturi.
Pidä sitten virtapainiketta painettuna ainakin 20 sekunnin ajan.
Liitä laturi takaisin ja ota akku käyttöön BIOSista.

Jos laitteeseen oli jäänyt muistiin joku häiriötilanne, joka esti latauksen käynnistimisen, nollautui se edellä kuvatulla menettelyllä ja akku alkaa taas latautua.
 
Liittynyt
03.04.2018
Viestejä
1 352
Kävi itsellä sitten niin että kone ei suostu enää antamaan kuvaa ulos ulkoiseen näyttöön. Kokeiltu usealla näytöllä ja piuhalla/adapterilla, muut läppärit toimii mutta ei tämä Yoga Slim 7 Pro. Kokeilin myös asentaa Windowsin uusiksi -> ei apua.

Pitänee siis viedä Giganttiin että toimittavat huoltoon.
 

DjSunki

S Y N T H W A V E
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 175
Lenovon huollolle kyllä plussat. Omaa Slim seiskaa huollettu takuuaikana jo kolme kertaa. Minulla on 3 vuoden premium päällänsä ja aina kun tiketin tehnyt, on huoltomies tullut käymään muutaman päivän päästä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 306
Lenovon huollolle kyllä plussat. Omaa Slim seiskaa huollettu takuuaikana jo kolme kertaa. Minulla on 3 vuoden premium päällänsä ja aina kun tiketin tehnyt, on huoltomies tullut käymään muutaman päivän päästä.
Mitäs vikaa koneessa on ollut?
 

DjSunki

S Y N T H W A V E
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 175
Mitäs vikaa koneessa on ollut?
Ensin oli ylikuumenemisongelmaa, seuraavaksi oli näyttöongelmaa ja viimeisimpänä USB-A portit alkoivat sohlaamaan. Aikalailla kaikki vaihdettu uuteen paitsi akku ja runko/kuoret. Tämä on Intel i7 1065G7 pohjainen kone.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.04.2018
Viestejä
1 352
Kävi itsellä sitten niin että kone ei suostu enää antamaan kuvaa ulos ulkoiseen näyttöön. Kokeiltu usealla näytöllä ja piuhalla/adapterilla, muut läppärit toimii mutta ei tämä Yoga Slim 7 Pro. Kokeilin myös asentaa Windowsin uusiksi -> ei apua.

Pitänee siis viedä Giganttiin että toimittavat huoltoon.
Olin yhteydessä Lenovon tekniseen tukeen, ehdottivat että asentaa tämän BIOS-päivityksen:

Tuon asentamisen jälkeen alkoi taas toimia :thumbsup:
 
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
11
Yhtäkkiä alkoi läppäri toimimaan vain verkkovirrassa, akun kapasiteetti jatkuvasti 0%. Akun kunnossa ei ongelmia ja kaikki päivitykset ajan tasalla Lenovon vianmäärityksen ja diagnostiikan mukaan. Mitäs tässä on vaihtoehtoja, kiitos? Kyseessä Yoga Slim 7-14ARE05.
Kaikki keinot ensin yritin tuloksetta, mutta näistä asioista sen enempää tietämättä jostain tuli mieleen iskea toinenkin virtapiuha samaan aikaan kiinni läppäriin ja kun irtottin kummatkin niin akku 100 prosenttia ja homma taas pelittää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 616
Viestejä
4 186 262
Jäsenet
70 773
Uusin jäsen
Greippi

Hinta.fi

Ylös Bottom