Lenovo Miix 320 bitlocker avain hukassa, mitä tehdä?

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet' , aloittaja Jusa.L, 09.08.2018.

 1. Jusa.L

  Jusa.L

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Nyt olisi mielenkiintoinen ongelma ystävän Win 10 koneen / tabletin kanssa ja kaivattaisiin asiantuntijoiden apua...

  Ystävä (ei kovin it orientoitunut) oli ostanut jokin aika sitten Lenovo Miix 320 tablett/läppäri yhdistelmän ja olivat jotenkin onnistuneet saamaan koneeseen Microsoft tilin ja sen jälkeen kone on nyt seissyt muutaman viikon.

  Nyt kukaan ei muistanut en koneen salasanaa, eli Microsoft tilin salasanaa ja menin sitten koneen boottimenuun, josta valitsin koneen tehdasimagen palautuksen. Kone raksutti pari tuntia ja sai palautuksen valmiiksi, mutta sitten tulikin ongelma eteen.

  Nyt kone kyselee Bitlockerin palautusavainta, mutta mistä ihmeestä sen nyt saa koska kone on nyt palautettu, eikä suostu tekemään mitään ilman avainta.

  Kone ilmoittaa vain: "jatka käyttöä antamalla palautusavain". Alla lukee kyllä jos haluat noutaa tämän avaimen, siirry osoitteeseen... Ja sitten on avaimen tunnuksen koodi kerrottu.

  Mutta miten nyt näiden kanssa pitäisi toimia, että saa koneen taas henkiin?
   
 2. KLF

  KLF

  Viestejä:
  520
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Naputtelee tuon annetun weppiosoitteen intternettiselaimeen, kirjautuu sisälle sillä MS tilin tunnarilla tavalla tai toisella, ottaa sieltä sen avaimen ja naputtelee sen koneeseen niin pääsee jatkamaan.

  Tilin luontivaiheessa se on varmaan kysynyt kännykkänumeroa tai toista sähköpostiosoitetta, niiden avulla salasanan nollaus onnistunee.