Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Leivinuunin pesän lämpöä. Jatkuvamittaus.Mistä, mistä, milloin halutan mitata?
Savukaasuille taitaa olla 500 astetta se "vakiomaksimi" mittareissa, mutta mitä sitten pesässä on ja miten mittauspisteen saa tehtyä järkeväksiPaljonkohan tuollaisen leivinuunin maksimilämpötila on? Sen perusteella anturia valitsemaan, jotkut PT1000-anturit taisivat kestää +600⁰C asti. Sitten kun anturi on löytynyt niin halvinta näyttölaitetta Aliexpressistä mikä tukee kyseistä anturimallia.
Kyseessä takkaleivinuuni eli takka alempana toisella puolella, jossa siis poltto tapahtuu. Leivinuuni vastakkaisella puolella ylempänä. Palokanavat menee molemmilta puolilta leivinuunia.Savukaasuille taitaa olla 500 astetta se "vakiomaksimi" mittareissa, mutta mitä sitten pesässä on ja miten mittauspisteen saa tehtyä järkeväksi
Yleensä kuitenkin mittaus on metalliputken päässä, pesästä sellaisen laittaminen voi olla haastavaa
Itse laittaisin mittaamaan savukaasuja, pesässä tarkempi homma ettei klapilla lyö paskaksi jne.Kyseessä takkaleivinuuni eli takka alempana toisella puolella, jossa siis poltto tapahtuu. Leivinuuni vastakkaisella puolella ylempänä. Palokanavat menee molemmilta puolilta leivinuunia.
Ruuanlaittoa helpottamaan lähinnä mittausta mietin..Itse laittaisin mittaamaan savukaasuja, pesässä tarkempi homma ettei klapilla lyö paskaksi jne.
Reikä hormiin/palokanavaan ja siitä sisään. Muistaa vaan varoittaa ettei nokikolari lyö paskaksi.
Tekninen ratkaisu varmaan jokin korkeisiin lämpötiloihin speksattu pt1000 tms. tyyliin tuollainen (satunnainen kuvahausta):
Anturiin sitten elektroniikkaa kiinni mistä saa datan halutussa muodossa ulos, oli se sitten lukema näytöllä tai lataus internetiin.
Mitä tuolla mittauksella sitten tekee on toinen asia, kai siitä saa jonkin "lisää puita" -muistutuksen
Ruuanlaittoa helpottamaan lähinnä mittausta mietin..
Noita ensimmäisiä on muutama sulateltu..Olisit heti sanonut että ruuanlaittoon. Uunin lämpöön nyt löytyy jos jotakin pesään heitettävää mittaria, millä näkee lämmön.
Mummolla on vähän vastaava: https://www.fruugo.fi/0-400-asteen-...ampomittari-leivinuuniin/p-53703650-108387831 Näkee suunnilleen koska uuniin uskaltaa jotain laittaa.
Ja sitten vaikka kinkulle/lihalle, jos haluaa hifistellä niin:
MEATER Plus paistomittari, langaton 128,99
MEATER Plus langaton paistomittari takaa onnistuneen lopputuloksen grillauksessa ja savustuksessa. Saat tarkan lämpötilan myös paistaessa pannulla ja nuotiolla – ilman häiritseviä johtoja.www.verkkokauppa.com
Edit: Tuo Meater mittari on ihan Suomi keksintö. Lataa itsensä tuossa telakassa, jossa myös magneetit niin pysyy esim. jääkaapin ovessa näppärästi. Työnantaja tommosen mulle osti joululahjaksi. Paria käyttökertaa enempää nyt ei ole ollut, kun pulled porkkia ja vastaavaa tulee enemmäkin tehtyä (ei niin lämpötilasta kiinni). Mutta jotain arvokkaampaa lihaa jos tekee niin loistava kapine.
Ei sitä palon aikana käytetä.Noita ensimmäisiä on muutama sulateltu..
Joo, muistinkin että mullahan onkin pistoolimallin Fluke..sillä hoituu.Pistoolimallin IR-mittari on yllättävän kätevä leivinuunin lämpöjä tsekatessa.
Jos elektroonista lämpömittaria haluaa niin K-tyypin termoelementti metallivaipalla kestää hyvin lämmintä, saa hehkuttaa vaikka tulipesässä punaisena