Leica julkaisi ensimmäisen älypuhelimensa - myyntiin vain rajattuna eränä Japanin markkinoille

Diizzel

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
696

Kameroistaan tunnettu Leica on julkaissut ensimmäisen oman älypuhelimensa - Leitz Phone 1. Aiemmin valmistajan nimen on voinut löytää muun muassa Huawein puhelinten kameraratkaisuista. Viimeisimpänä yhteistyönä Leica oli mukana luomassa Sharpin Aquos R6:ssa nähtyä puhelinmarkkinoiden suurinta 1" kamerasensoria.

Yhteistyö Sharpin kanssa on myös jatkunut ja Leica Leitz Phone 1 muistuttaakin monin osin edellä mainittua Sharpin huippumallia. Muotoilussa on kuitenkin otettu myös omia suuntauksia ja muun muassa kamerakehikko on muotoiltu täysin uusiksi - kehikon sisällä lepää kuitenkin edelleen puhelinten mittakaavassa huomattavan suuri 1" 20 megapikselin sensori.

Myös rautaominaisuuksiltaan Leican uutuus muistuttaa Sharp Aquos R6:tta tarjoten 240 Hz:n virkistystaajuuteen yltävän OLED-näytön, Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin, 12 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa sekä muistikorttipaikan.

Leica Leitz Phone 1 tulee myyntiin vain Japanissa ja ainoastaan rajoitettuna eränä 1700 dollarin hintaan.

Lähde: Notebookcheck, SoftBank
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
76
Hyvältä näyttää. Onneksi tulee vain Japaniin kun herätti heti ostohalut ja hinnassa on köyhälle ~tonni liikaa.
Japanista taisi tosin olla jonkin sortin tullivapaus Suomeen nykyisin, ei välttämättä koske ihan kaikkia tuotteita.

Hieman lisätietoa "The software front is covered by Android 11 with Leica’s own custom interface on top. There’s an IP68 rating and a 5,000mAh battery to round out the spec sheet."
 
Liittynyt
07.06.2021
Viestejä
369
Eikös nuo Leican kännykkäkamerat ole aika kuraa kuvalaadultaan?

edit. Alla näköjään testejä ja sut hyvä laatu
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 832
Eikös nuo Leican kännykkäkamerat ole aika kuraa kuvalaadultaan?
Ainakin Huawein puhelimissa Leican kanssa toteutetut kameraratkaisut ovat olleet ihan älypuhelinten parhaimmistoa.
P40 Pron takakameratoteutus on monipuolinen kokonaisuus ja yksi markkinoiden tämän hetken parhaimmista. Parhaimman puhelinkameran titteli riippuu pitkälti siitä, mitä ominaisuuksia käyttäjä kameraltaan kaipaa.
Kärkikolmikon paremmuusjärjestyksen valinta meneekin jo todella hankalaksi. Huawei P30 Pro pystyy tekemään valoisassa kennon täydellä resoluutiolla tarkinta jälkeä, mutta etenkin vihreiden sävyjen toisto kärsii paikoin ja toisaalta 10 megapikselin tarkkuudella jälki on hieman prosessoidun näköistä. iPhonen kuvanlaatu puolestaan hyvässä valaistuksessa kokonaisuudessaan luonnollisinta, mutta toisaalta iPhone ei katsantokannasta riippuen pärjää kilpakumppaneilleen aivan hämäräkuvauksen kaikilla osa-alueilla. Samsung puolestaan tasapainoilee jossain edellä mainitun kaksikon välimaastossa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 953
Tuuman sensori on todella iso kännykkäkameran sensoriksi - pinta-alaa 6x ja 9x enemmän kuin oman Samsungini (S10e) sensoreissa.

Ja samalla kuvakulmalla, samalla F-luvulla kerättyn valon määrä tosiaankin on suoraan verrannollinen sensorin pinta-alaan, millä taas on hyvin suuri vaikutus kuvanlaatuun erityisesti huonossa valossa.

Kun ottaa F-luvun huomioon niin omaan samsungiini verrattuna tuo kerää 4x enemmän valoa kuin samsungini isompi (pidempi) linssi, tai 13x enemmän valoa kuin samsungini pienempi (leveämpi) linssi.

Kuvakulmaltaan tuo sijoittuu Samsungini linssien väliin. Jos tuolla alkaa käyttämään digizoomia/croppaamaan kuvaa, että pääsee yhtä "pitkäksi" kuin Samsungissani, sitten tuo kerää edelleen n. 2x enemmän valoa kuin Samsungini. Jos taas Samsungissani halutaan tuon 19mm vastaava kuvakulma, pitää ottaa käyttöön samsungini leveämpi linssi (pienempi sensori) ja cropata/digizoomata siitä ja tuo kerää tällöin n. 30x enemmän valoa kun samsungini.

Nokian 808ssa oli aikoinaan 1/1.2" sensori, eli tuon leican sensori on sitäkin hiukan isompi. Ja tuon f/1.9 valovoima on paljon parempi kuin 808n f/2.4, eli käytännössä tuo kerää natiivisti n. tuplasti valoa myös Nokia 808iin verrattua. Tosin näköjään tuon linssi on selvästi kapeampi, eli jos tuossa joutuu käyttämäään croppia/digizoomia kompensoimaan leveämpää(lyhyempää), sitten ollaan aika lailla samassa kerätyn valon määrässä kuin 808lla.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
135 382
Viestejä
2 624 629
Jäsenet
51 352
Uusin jäsen
Laksatiivitaavi

Hinta.fi

Ylös Bottom