Juuri näin. Tosin, vaihtoehdosta 2 puuttuu vielä pienet kytkimet jolla yhdistetään beamit ja tukarit molemmissa päissä. Eli +~100e++ (PoE tai ilman).
Aivan umpisekopäistä touhua.
1) Hintaa vähintään x3 verratuna vaihtoehtoon 1
2) Linkittämälläsi Beam-mallilla Throughput = 150+ Mbps (vrt. AC LR max. 2.4G/5G=450/867mbps)
3) Linkittämälläsi Beam-mallilla Range 10KM+. Riittää vähän isommallekin kesämökkitontille ... (tai sitten tukkimaan 5Ghz taajuuden vieressä)
4) Miksi "menetään" 5Ghz? Uplink silta on tukiaseman radiolle yksi client siinä missä muutkin härpäkkeet jota AC hoitaa parhaaksi katsotulla taajuudella (AC LR concurrent clients = 250+)
5) Huihai+Ubnt = Tulee kaksi eri verkkoa joihin kytkeydytään erikseen (vrt. 2x AC LR/pro jolloin vain yksi langaton verkko + roaming)
Tuollaisten neuvonantajien tapauksessa kannattaa jättää verkon rakentaminen ammattilaisille ...
1) Kuinka sitä hintaa tulee kolminkertainen määrä, jos Nanobeam AC maksaa noin puolet AC LR:n hinnasta?
2) Jos osaa lukea, voi huomata, että sivulla on esillä neljä mallia, ja Nanobeam AC:n throughput on aivan jotain muuta, kuin mainitsemasi.
3) Niin, eli signaali varmasti lentää sinne toiselle mökille. Voitko satavarmasti sanoa, että näin käy AC LR:n tapauksessa
4) Kuten tuolla
https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/115002262328-UniFi-UAP-Configuring-Wireless-Uplink sanotaan, 5GHz:n linkkiä kaytetään tukiasemien väliseen tiedonsiirtoon. Jos asiakaslaitteet käyttävät myös sitä taajuutta, se langaton AC LR/Pro toimii silloin parhaimmillaan sillä 5 GHz kaistalla verkon toistimena, tai ei ole asiakaslaitteiden käytettävissä ollenkaan, riippuen toteutuksesta.
5) Kuinkas tästä tulee kaksi eri verkkoa? Eikös se Huihai jaa sen DHCP:n sille AC LR:lle ihan normaalisti? Sama SSID sekä Huihaissa, että AC LR:ssä, niin roaming toimii, miten toimii, koska pääasiallisesti se on siitä asiakaslaitteesta kiinni, kuinka se vaihtaa tukiasemasta toiseen.
Ammattilaisia on näköjään kaiken sorttisia...