Lakeside Airpark Finland * Taas tyhmiä koijataan

Liittynyt
15.02.2020
Viestejä
18
Nyt Facebookissa keskusteluun osallistuu Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.
Kysymys on salatusta osuudesta sopparin osuudessa sulkutili.
Kaupunginvaltuuston 27.01.2020 esityslistan oheismateriaali tietosuojaversio on lähetetty valtuutetuille ja myös ei-tietosuojaversio liitteitä, missä on salassa pidettäviä kohtia, mitkä eivät näy tällä esityslistan liitteenä julkisuuslain 24 pykälän mukaisesti. Jokainen kokoukseen osallistunut Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuutettu on pykälään kuuluvat liitteet postitse saaneet, eikä pykälään kuuluvissa liitteissä ole ollut mitään kohtaa sutattu yli.
Kuka sen päättää mitä suojataan ja minkä perusteella, ja missä sen voi kyseenalaistaa? Voiko siitäkin laittaa valituksen? Kun tätä touhua seuraa, ja mukana olevat kaverit on tiedossa, ei tähänkään voi yhtään luottaa.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 742
Rahastolla täytyy olla rahaa kuin roskaa jos he sijoittavat 100 000 000 euroa suomalaiseen erämaahan jonkun epämääräisen italialaisen koijarin suosituksesta. Jos takana olisi aidosti jokin rahasto, olisivat sen edustajat tulleet jo hyvin tutuiksi Mäntti-Vilppilässä.
Mielenkiintoista olisi nähdä myös ne kannattavuuslaskelmat ja siinä laskemassa käytetyt oletukset. Pitäisi saada kuitenkin useampi sata tuhatta euroa peltokentältä kuukaudessa tuottoa että sillä maksaisi sen 100 miljoonan euron lainan korot ja lyhennykset 20 vuoden maksuohjelmalla.

Liekkö kyseistä laskelmaa edes olemassa kun vaatisi niin älyttömiä lukuja siihen ja hanke markkinoitu mänttivilppilöille pelkällä toivotaan toivotaan perusteella?
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Hyvä että kaupunginjohtajakin aktivoituu. Onhan jokainen kokoukseen osallistunut kaupungin virkamies toki esityslistan oheismateriaalin saanut. Ongelmana tässä on ollut alkujaankin se, että valtuutetuille on määrätty vaitiolovelvollisuus jo 2018 alkaen Sassin hankkeen kehittämissuunnitelman jatkotyöhön liittyen, mukaan laskien hankkeen etenemisen yksityiskohdat sekä rahoitus aina tuonne 16.1.2020 saakka.

Kuka / miten / miksi on vaatinut keneltä / millä perusteella vaikenemista ja salassapitoa?

Kuitenkin samaan aikaan Yrkellä oli käytettävissään Mänttä-Vilppulan myöntämä 200 000 euron lisämääräraha Sassin hankkeen kehittämissuunnitelman jatkotyön loppuun viemiseksi ajalle 12/2018 - 1/2020, joka summa sisällytettiin kaupungin vuoden 2018 talouaarvioon.

Yrkellä on ollut käytettävissä Lakeside pelkkään Airpark Finlandin suunnittelemiseen rahaa ajalla 1.12.2018 - 16.1.2020 sellaiset about 500 euroa / päivä. Suunnitelmien piti valmistua jo maaliskuussa 2019.

Tätä ennen Sassin hankkeen suunnitteluun oli kuitenkin käytetty arviolta neljässä vuodessa vain 154 000 euroa veronmaksajien rahoja. Alla siis screenshot 5.11.2018 kokouksesta, joten arvioin, että rahat Yrken tilillä olleet joulukuun 2018 alussa. Yhteensä rahaa on siis palanut pelkkään LAF-hankkeen suunnitteluun, jota on tehty syksystä 2018 alkaen salattuna niin, ettei kuntalaisten ole sitä ollut mahdollista seurata, 354 000 euroa eli rapiasti kolmannesmiljoona euroa.


kakssataa.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Jonkinlaista höllää ohjeistusta tähän viestiketjuun aiheesta postaaville keskustelijoille:

- Ei mielellään aikaisemmin jo moneen kertaan postattuja tai käsiteltyjä linkkejä. Yleinen tuskastuminen linkeistä ymmärrettävissä. Toisaalta materiaalia LAF- hankkeeseen liittyen on rajatusti saatavilla, koska hankkeen kehityssuunnitelmaa sekä nähtävästi myös hankkeen rahoitusta on laadittu koko vuoden 2019 julkisuudelta salassa.

- Epäolennaisuuksiin ja tyhmiinkin yksityiskohtiin voi puuttua (kuten aikaisemmin postauksesani mainitsemani Francesco Osannan kirjahylly HS:n kuvassa) jos ne tukevat jotenkin aihetta, päättömyydet eivät johda mihinkään.

- Jos uusi juttulinkki, screenshot tai kuva niin niiden mukana mielellään lyhyt selonteko linkistä sekä keskustelunaloitus tai -jatke sen yhteyksistä keissiin. Toki myös hyvä aikaisempia kommentteja lainata.

- Lehtijutut (varsinkin maksumuurien takana olevat) mielellään vaikka linkin perässä tekstimassana tai lähdekoodista (jos joku osaa) - itse käytän tekstin aina ennen tänne siirtämistä Applen Text Edit -ohjelmassa jossa puristan turhat muotoilut pois 'make plain text' -komennolla. Kun juttu on täällä tekstimassana, jutun tekstikohtien hakeminen on viestiketjua takaisin selatessa helpompaa ihan perinteisellä jutun sanahaulla.

- Erityistä huomiota viestijonossa kaipaavat kuvat tai screenshotit mielellään täysikokoisina.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Tässä tuorein lehtijuttu aiheesta parin tunnin takaa. Viittaa siihen että tänäänkin on jossain jollain porukalla Mänttä-Vilppulassa kokoustettu.

Mänttä-Vilppulan kaupunki laati muistion julkisuuteen – ”Kuntalaki ja valtiontukisääntely huomioitu Sassi-hankkeessa”



24.2.2020 18.26



Mänttä-Vilppulan kaupunki on joutunut kovaan tiedotuspaineeseen Lakeside Airpark Finland -hankkeeseen liittyen.


Mänttä-Vilppulan kaupunki on joutunut kovaan tiedotuspaineeseen Lakeside Airpark Finland -hankkeeseen liittyen.SIRKKA ISO-ETTALA

Keskustele
Eija Ruoho

Mänttä-Vilppulan kaupunki on laatinut julkisuuteen muistion, jossa selvitetään Lakeside Airpark Finland -hankkeen juridista valmistelua. Kaupunginjohtaja Markus Auvisen mukaan näin on tehty, jotta olisi selvää, että kaupunki suhtautuu asiassa vakavasti juridiseen valmisteluun ja sen oikeellisuuteen.

– En ole oikein tunnistanut kaikista julkisuudessa olleista väitteistä, että ne koskevat edes samaa hanketta, sanoo Auvinen, joka on alkanut julkaista kaupungin verkkosivuilla omassa blogissaan tietoja hankkeen tilanteesta. Muistio on julkaistu uusimmassa blogissa.

Muistiossa selvitetään hankkeen taustoja ja rakennetta. Siinä otetaan kantaa myös Mänttä-Vilppulan kaupungin rooliin ja riskeihin hankkeessa. Kaupunki vakuuttaa, että kuntalaki ja valtiontukisääntely on otettu huomioon valmistelussa.

Sulkutilistä tarkempi määrittely

Paljon julkisuudessa puhuttaneesta 10 miljoonan euron sulkutilistä muistiossa sanotaan, että kyseessä on sisällöllisesti 36 kuukauden määräaikainen edunsaajaton talletustili, ei sulkutili, johon olisi jollekin taholle kirjattu edunsaajamääräys.

– Omistus ja oikeus tiliin on koko talletusjakson vain ja ainoastaan Mänttä-Vilppulan kaupungilla. Järjestelyssä talletustilin varoihin ei pääse käsiksi ilman, että kaupunki loukkaisi yhteistyösopimusta ja tämän perusteella kaupungin todettaisiin välimiesmenettelyssä syyllistyneen sopimusrikkomukseen, josta on aiheutunut todellinen, näytetty vahinko Osanna ACI Finland Oy:lle, sanotaan muistiossa.

Valtiontukisääntely otettu huomioon

Valtiontukisääntely on kaupungin mukaan otettu huomioon valmistelussa. Muistiossa käydään läpi valtiontuen syntymisen tunnusmerkit.

MAINOS, JUTTU JATKUU ALLA

EU:n valtiontukisääntöjä sovelletaan, jos valtiontuen neljä tunnusmerkkiä täyttyvät samanaikaisesti. Näitä tunnusmerkkejä ovat, että julkisia varoja kanavoidaan julkisiin tai yksityisiin yrityksiin; etu on valikoiva; toimenpide vääristää tai uhkaa vääristää kilpailua suosimalla tuensaajaa, ja että toimenpide vaikuttaa jäsenvaltioiden väliseen kauppaan.

Kaupungin mukaan mitkään näistä kriteereistä eivät täyty Sassin hankkeessa.

Esimerkiksi määräaikainen talletustili ei ole hankkeessa rahoitusmuoto, vaan kaupungin nimissä tapahtuva edunsaajaton määräaikainen talletus. Kyseisessä järjestelyssä ei siirry rahaa eikä vakuutta, joten siitä ei synny myöskään tukea.

– Lakeside Airpark Finland on hanke, jonka rahoittaa 100-prosenttisesti yksityinen taho. Kaupunki ei suoraan rahoita tai anna vakuuksia, muuta kuin sitoutuu yhteistyösopimuksella siinä kirjattuihin toimintavelvoitteisiin, sanotaan muistiossa.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Ohessa vielä linkki kaupunginjohtajan tuoreeseen 24.2.2020 päivitettyyn blogiin sekä alla myös blogin teksti tekstimassana. Mänttä-Vilppulassa tai jossain muualla päin Suomea on saanut asianajaja huhkia varmasti yhden työpäivän tätä krjottaessaan.

Tässä ei edelleenkään vastata siihen, miksi Sassin hankkeen jatkotyö on tehty salaisena eikä avattu sitä, kuka salaamista on rahoituksen puolelle vaatinut. Selkeästi tässä ollaan viemässä projektia tytäryhtiölle, jonka ei tarvitse noudattaa kuntalakia, mikä sitten ainakin helpottaa kähmintää noin yleisesti. Vaikka hankkeen suunnittelu olisikin ollut lakiteknisesti jollain tapaa kestävää, moraalisesti tai läpinäkyvyydeltään (kuntalaisilla on kuitenkin ollut oikeus saada hankkeesta tietää, mutta tietoa ei ole ollut saatavissa) se ei sellaista ole ollut.



Kaupunginjohtajan blogi: Sassi-hankkeen juridisesta valmistelusta
24.2.2020

Mänttä-Vilppulan kaupungin Lakeside Airpark Finland -hanke on saanut odotettua laajempaa julkisuutta ja arvostamme sitä, vaikka se on työllistänyt pienen kaupungin hallintoa merkittävällä tavalla.
Haluamme kuitenkin tuoda tässä kohtaa esiin, että valmistelua on tehty huolella, eikä hankkeen uutisoinnissa toistaiseksi ole tullut esiin seikkoja, joita valmistelussa ei olisi vielä huomioitu tai havaittu. Suhtaudumme kuitenkin kaikkeen palautteeseen rakentavasti ja peilaamme sitä tekemäämme työhön kriittisesti.

Valitettavasti emme voi kaikkea valmisteluaineistoa saattaa julkisuuteen, mutta selventääksemme tilannetta haluamme tuoda tässä kohtaa tietoonne selvityksen juridisesta valmistelusta sekä sen taustoista. Tämä toimii osittain myös vastauksena julkisuudessa esiintyneeseen keskusteluun liittyen hankkeen valmisteluun ja sisältöön.

Markus Auvinen
kaupunginjohtaja


Miksi hankkeeseen?
Kunnan tehtävä määritetään Kuntalaissa. Kunnan yleistä tehtävää säännellään kuntalaissa yleislausekkeella, jonka tavoitteena on sääntelyn joustavuus sellaisissa tilanteissa, joissa kunnan rooli vaihtelee markkinoilla. Lähtökohtaisesti kunta määrittelee itse tehtäväpiirinsä.

Mänttä-Vilppulan kaupunki on aiemmin ennen hankkeen toteutusvaiheen toimenpiteitä laatinut itselleen Kuntalain 37 §:n mukaisen strategian. Mänttä-Vilppulan kaupunki on muuttotappiokunta, jonka huolena on ollut erityisesti alueen elinvoimaisena säilyminen. Tämä oli nähtävillä myös puheenvuoroissa, joita hankkeen käsittelyssä valtuustossa pidettiin. Elinvoimaisuuden säilyttämiseksi on lähdetty hakemaan vaihtoehtoja ja näiden seurauksena on syntynyt Lakeside Airpark Finland -hanke. Hanketta on valmisteltu kuntakonserniin kuuluvan Yrke Kiinteistöt Oy:n kautta.


Rakenne
Mänttä-Vilppulan kaupunkikonsernissa päävastuu projektin valmistelusta sekä myös tulevasta läpiviennistä on Yrke Kiinteistöt Oy:llä. Yrke tulee omistamaan hankkeen käynnistyessä hankeyhtiöstä Lakeside Airpark Finland Oy:stä 19 prosenttia ja Osanna ACI Finland Oy loput 81 prosenttia. Osanna ACI Finland Oy hankkii Lakeside Airpark Finland Oy:lle rahoituksen Luxemburgissa toimivalta RAIF-rahastolta ja vastaa juridisesti lainojen takaisinmaksusta rahastolle. Kuten olemme aiemmin ilmaisseet niin tulemme tekemään vielä erillisen tarkastuksen RAIF-rahastoon, kun saamme virallisen tiedon siitä, mistä RAIF-rahastosta rahoitus tulee.

Hankkeeseen liittyviä ei-julkisia asiakirjoja ovat osakkaiden välinen osakassopimus sekä varsinaiseen rahoitukseen liittyvät asiakirjat. Rahoitusasiakirjoissa ei osapuolena ole kuntakonserniin kuuluvia yhtiöitä, vaan ne allekirjoitetaan hankeyhtiön ja Osanna ACI Finland Oy:n välillä.

Mänttä-Vilppulan kaupungin rooli hankkeessa on kirjattu yhteistyösopimukseen. Kaupungin rooliksi on yhteistyösopimukseen kirjattu vain sellaisia teemoja, jotka kaupunki kykenee päätöshetken arvion mukaan täyttämään ja, jotka sen tulee täyttää Kuntalain (46 § ja 47 §) tai Maankäyttö- ja rakennuslain (20 §) velvoitteiden mukaisesti. Sopimukseen ehto on kirjattu seuraavasti:

”Municipality shall guarantee full support for the Yrke during the Project, for the fulfillment of Yrke's obligations regarding the Project. Municipality shall also be responsible to guarantee enough resources. Municipality shall advance the Project area city planning and shall implement the political decision making without delay. Costs of the city planning shall be paid by the Company. Municipality shall sell the real estate areas of the Project area to the Company. Municipality shall take responsibility that its subsidiary Mäntän Kaukolämpö Oy and Vesihuolto will deliver heating, water and wastewater services to the Project area under its normal contract rules. Municipality shall take responsibility that its subsidiary Koskelantalot Oy will rent apartments to employees under the construction phases of the project. Basic health care services will be available for all employees staying permanently in the Municipality as well.”

Valmistelijat, esittelijät ja päättäjät ovat pitäneet kaupungille kirjattuja velvoitteita sellaisena, ettei niiden täyttämiseen liity riskiä ja näissä tehtävissä epäonnistuminen edellyttää jo todellista lainmukaisten tehtävien laiminlyöntiä. Yhteistyösopimukseen on kirjattu sopimussakkoa koskeva ehto, joka on seuraava:

”If the Party breaches this agreement and does not remedy such a breach within thirty (30) days of such breach after the written notice of the other party, then the other party is obliged to pay liquidated damages to other party as a contract penalty. The liquidated damages can be claimed against the other party up to the actual damage with limitations as follows, against OACI up to the amount of the paid fees which has been listed in the Loan Facility Agreement and against Municipality up to the amount of 10,000,000 euros. The contract penalty does not apply to Yrke. For the sake of clarity it is stated that Yrke is responsible for its obligations acting in a professional manner and services provided accurately. Yrke is liable for damages caused by it according to the legislation in force in Finland.”

Sopimusehdon mukaan kaupunki kantaa vastuun todellisten näytettyjen vahinkojen perusteella enintään 10 miljoonaan euroon saakka. Osanna ACI Finland Oy:n velvoitteet rajoittuvat sille kertyviin rahoituksen eri vaiheissa kertyviin palkkioihin.


Määräaikainen talletustili
Sopimusaineistossa ja myös julkisuudessa käytetään järjestelyyn liitetystä tilistä nimeä sulkutili. Tämä terminologinen harha tulee siitä, että tilistä on käytetty läpi neuvotteluiden termiä escrow account ja tätä terminologiaa ei ole lähdetty muuttamaan enää sopimusten toteutuksessa.

Sisällöllisesti sopimus on kuitenkin 36 kk määräaikainen edunsaajaton talletustili eli ei sulkutili, johon olisi jollekin taholle kirjattu edunsaajamääräys. Omistus ja oikeus tiliin on koko 36 kk:n talletusjakson vain ja ainoastaan Mänttä-Vilppulan kaupungilla.

Järjestelyssä talletustilin varoihin ei pääse käsiksi ilman, että kaupunki loukkaisi yhteistyösopimusta ja tämän perusteella kaupunki todettaisiin välimiesmenettelyssä syyllistyneen sopimusrikkomukseen, josta on aiheutunut todellista, näytettyä vahinkoa Osanna ACI Finland Oy:lle.


Riskien arviointi
Julkisuudessa on keskusteltu Mänttä-Vilppulan hankkeeseen liittyvistä riskitasoista ja niiden mitoituksesta. Kirjoituksista ja arvioista käy ilmi, ettei asiassa lausuntoja antaneet ole riittävästi perehtyneet tai kyenneet riittävästi perehtymään asian (osa aineistosta salattua) sisältöön, sillä lausunnoissa esitetään myös, että kaupunki ottaisi riskiä kaavoitukseen yms. liittyvistä kustannuksista. Em. julkisista asiakirjoista ilmenevien ehtojen mukaan näistä kuluista vastaa kuitenkin kokonaisuudessaan hankeyhtiö eli Lakeside Airpark Finland Oy (Costs of the city planning shall be paid by the Company).

Kaupungin päättäjille on esitetty päätöksenteon yhteydessä riskiarviointi, jossa on otettu kantaa mm. hankkeen taloudellisiin riskeihin. Näitä ovat mm. kysymykset siitä, mitä voisi syntyä hankkeen rahoituksen epäonnistuessa tai minkälaisia välillisiä vahinkoja voisi syntyä, mikäli rahoitus lakkaa kesken projektin. Näihin liittyvät riskit liittyvät pääosin kuntakonsernin hankkeesta syntyvien henkilöresurssien nostotarpeeseen sekä alueen keskeneräisyydestä aiheutuvien haittojen selvittämiseen.

Kuten edellä on kirjattu niin muilta osin hankkeeseen liittyvät Mänttä-Vilppulan kaupunkiin kohdistuvat suorat riskit ovat rajattu sen lakiin ja elinvoimatavoitteen toteuttamiseen perustuviin tehtäviin. Näitä voitaneen pitää kaupungille sellaisena, että niihin sidottu sopimusvelvoite voidaan kantaa.


Valtiontukisääntely
Julkisuuteen on nostettu esiin myös hankkeeseen liittyvät valtiontukisääntelyyn liittyvät puutteet, jonka vuoksi avaamme tässä valmistelun taustoja ja valmistelussa esille nostettuja pohdintoja.


Miten valtiontuki syntyy?

EU:n valtiontukisääntöjä sovelletaan, jos kaikki valtiontuen neljä tunnusmerkkiä täyttyvät samanaikaisesti:


(1) Julkisia varoja kanavoidaan julkisiin tai yksityisiin yrityksiin

Taloudellisen tuen muodolla ei ole väliä. Tukea voi olla esim. avustus, markkinahintaa alhaisempi laina, takaus, markkinaehtoista edullisempi pääomasijoitus tai pääomitus, verovapaus, veronalennus tai markkinahintaa alhaisempi kiinteistö tai maa-alueen vuokra tai myyntihinta. Yrityksiä ovat kaikki taloudellista toimintaa harjoittavat yksiköt riippumatta niiden oikeudellisesta muodosta, rahoitustavasta tai taloudellisen voiton tavoitteesta.

Hanke ei sisällä tämän sisältöistä varojen kanavointia.


(2) Etu on valikoiva

Tukea pidetään valikoivana silloin kun se kohdistuu vain tiettyyn osaan yrityksiä. Hankkeessa ei muodosteta etua, sillä kaikki sopimukset on kirjattu tehtäväksi noudattaen tavanomaisia sopimusehtoja. Tämä ilmenee myös julkisista ja tässä kirjoituksessa esiin nostetuista sopimusehdoista.


(3) Toimenpide vääristää tai uhkaa vääristää kilpailua suosimalla tuensaajaa

Käytännössä riittää, että valtio myöntää taloudellista etua yritykselle kilpailulle vapautetulla alalla, jolla on tai voisi olla kilpailua.

Vastaavaa kunnan strategian edistämistä koskevaa kiinteistökehityshanketta alueelle ei ole saatavissa ilman, että kaupunkikonserni ei olisi tässä miltään osin mukana. Toimenpiteen ei voida katsoa väärentävän kilpailua.


(4) Toimenpide vaikuttaa jäsenvaltioiden väliseen kauppaan

Kauppavaikutuskriteerin täyttyminen on alhainen. Lähtökohtaisesti kauppavaikutuskriteeristö täyttyy, kun tuensaaja harjoittaa taloudellistatoimintaa ja toimii markkinoilla, joilla esiintyy jäsenvaltioiden välistä kauppaa. Taloudellista toimintaa on kaikki toiminta, jossa tavaroita ja palveluita tarjotaan markkinoille. Kriteeri ei hankkeessa täyty.

Kuten olemme aiemmin viitanneet niin määräaikainen talletustili ei ole hankkeessa rahoitusmuoto, vaan kaupungin nimissä tapahtuva edunsaajaton määräaikainen talletus. Kyseisessä järjestelyssä ei siirry rahaa, eikä vakuutta, joten siitä ei synny myöskään tukea. Tukea ei synny myöskään muiltakaan osin kaupunkikonsernin osallistumisesta hankkeeseen, sillä kaupunkikonserniin kuuluvat yhtiöt myyvät palveluitaan hankeyhtiö Lakeside Airpark Finland Oy:lle markkinaehtoisesti (”under its normal contract rules").


Julkisten toimijoiden mahdollisuus toimia markkinoilla?

Euroopan Unioni ei halua estää julkistoimijoita toimimasta sisämarkkinoilla yksityiseen markkinatoimijaan rinnastettavalla tavalla. Toimi ei lähtökohtaisesti sisällä valtiontukea, jos toimenpide toteutetaan ns. markkinaehtoisena tai tämän lisäksi julkinen toimija ja yksityinen toimija kantavat hankkeeseen liittyen riskiä siten, että hankkeeseen liittyvät riskit eivät ole pääosin julkisen toimijan harteilla.

Markkinaehtoisena voidaan Komission tiedonannon (2016/C262/01) mukaan nähdä toimet, jotka perustuvat julkisyhteisön ja yksityisten tasapuoliseen asemaan transaktiossa. Onko hankkeen riski siis vain julkisella toimijalla vai kantaako sitä myös yksityinen toimija?


Tasapuolisuus/symmetrisyys

Keskeisiä kriteereitä tarkasteltaessa tasavertaisuutta (pari passu) samanaikaisesti yksityisen tavanomaisin markkinaehdoin toimivan yksityisen kanssa ovat:

  • onko toimi päätetty yksityisen kanssa samanaikaisesti – kyllä
  • onko toimi toteutettu yksityisen kanssa samanaikaisesti – kyllä
  • onko transaktion ehdot samat kaikille osapuolille huomioon ottaen myös riskin kasvaminen tai väheneminen ajan mittaan – riskipositio ei muutu alkutilanteesta.
  • onko yksityisten toimijoiden toimenpiteellä todellista taloudellista merkitystä niin, ettei se ole pelkästään symbolinen tai hyvin vähäinen (Komissio on nähnyt, että yksityisen kolmanneksen osuus on tapauskohtaisessa tarkastelussa ollut riittävä) – yksityisen osuus on erittäin merkittävä.
  • ovatko osapuolten lähtöasemat olleet transaktiossa toisiinsa verrattavissa huomioiden esim. aiempi taloudellinen riski – kyllä.
Mänttä-Vilppulassa toteutettava hanke on kokonaisuudessaan n. 250 miljoonan euron suuruinen. Hankkeen aloitus tapahtuu 100 miljoonan euron suuruisella rahoituksella. Loppuosa hankkeesta rahoitetaan hankkeen sisältä eli myymällä ja vuokraamalla rakentamisesta syntyviä kohteita.

Kyseessä on hanke, jonka rahoittaa 100 prosenttisesti yksityinen taho. Kaupunki ei suoraan rahoita tai anna hankkeen edistämään vakuuksia, muuta kuin sitoutuu yhteistyösopimuksella siinä kirjattuihin toimintavelvoitteisiin.

Kaupunki on sitoutumassa hankkeessa sopimukseen, jossa se tuottaa hankkeelle edellä yksilöidyt lakeihin perustuvat palvelut markkinaehtoisia ehtoja vastaan. Mikäli kaupunki laiminlyö tehtävänsä, voi Osanna ACI Finland Oy nostaa kaupunkia vastaan kanteen ja edellyttää sopimussakkoa täytäntöön. Mikäli Osanna ACI Finland Oy laiminlyö rahoitukseen liittyvät velvoitteet voi kaupunki vastaavasti vaatia taloudellista korvausta Osanna ACI Finland Oy:ltä.

Näkemyksemme mukaan hankkeen taloudellinen riski on merkittävästi Osanna ACI Finland Oy:llä. Kaupunkikonsernin näkökulmasta merkittävin riski voisi liittyä hankeyhtiö Lakeside Airpark Finland Oy:n konkurssiin. Kaupungin riskiksi konkurssitilanteessa jäisi käytännössä kattaa niiden henkilöiden palkat, jotka työskentelevät hankeyhtiölle ja joita ei saada perityksi hankeyhtiöltä.

Julkisuudessa on nähty keskustelua ja kirjoituksia siitä, että hanke olisi rakennettu kokonaisuudessaan epäsymmetrisin ehdoin eli siten, että hankkeen riski on kaupungilla. Viittaamme tässä kohtaa myös edellä kirjattuun eli siihen, että kirjoituksista ja arvioista käy ilmi, ettei asiassa lausuntoja antaneet ole riittävästi perehtyneet tai kyenneet riittävästi perehtymään (osa aineistosta salattua) asian sisältöön, sillä lausunnoissa ilmenee myös se, ettei Osanna ACI Finland Oy:lle olisi asetettu sopimuksissa sopimussakkovastuita. Julkisista asiakirjoista voimme nähdä, että sopimussakko on asetettu palkkioiden rajaan saakka. Tätä merkittävämpi asia on kuitenkin kiinnittää huomio siihen, että todellinen taloudellinen vastuu on hankkeessa rahoittajalla, joka tuo hankeyhtiöön 100 milj.€ suuruisen rahoituksen ja toimii tässä hankkeessa merkittävänä riskinkantajana. Näkemyksemme mukaan käsitys järjestelyn epäsymmetrisyydestä on siis tämän osalta virheellinen, kun tulkitaan hanketta kokonaisuudessaan, eikä vain yksittäistä sopimusklausuulia.


Yhteenveto
Olemme aiemmin ottaneet kantaa, miten kaupunki on toteuttanut hankkeeseen liittyvää taustatyötä. Toivomme tämän avaavan asiaan myös sen puolen, että Mänttä-Vilppula suhtautuu asiassa vakavasti myös juridiseen valmisteluun sekä sen oikeellisuuteen. Asiaa valmistellessa on huomioitu kuntalain sisältö sekä valtiontukisääntely erittäin laajasti sen rinnalla, että sopimustekniseen neuvotteluun ja valmisteluun on panostettu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.12.2016
Viestejä
1 481
Sopimusaineistossa ja myös julkisuudessa käytetään järjestelyyn liitetystä tilistä nimeä sulkutili. Tämä terminologinen harha tulee siitä, että tilistä on käytetty läpi neuvotteluiden termiä escrow account ja tätä terminologiaa ei ole lähdetty muuttamaan enää sopimusten toteutuksessa.

Sisällöllisesti sopimus on kuitenkin 36 kk määräaikainen edunsaajaton talletustili eli ei sulkutili, johon olisi jollekin taholle kirjattu edunsaajamääräys. Omistus ja oikeus tiliin on koko 36 kk:n talletusjakson vain ja ainoastaan Mänttä-Vilppulan kaupungilla.

Järjestelyssä talletustilin varoihin ei pääse käsiksi ilman, että kaupunki loukkaisi yhteistyösopimusta ja tämän perusteella kaupunki todettaisiin välimiesmenettelyssä syyllistyneen sopimusrikkomukseen, josta on aiheutunut todellista, näytettyä vahinkoa Osanna ACI Finland Oy:lle.
Onneksi olkoon Mänttä-Vilppula. Tässä hankkeessa on nyt luotu jotain aivan uniikkia. Kukaan ei koskaan aikaisemmin ole käyttänyt sanoja "edunsaajaton talletustili" missään internetin dokumentissa ennen tätä päivää. Google palautti tästä hausta 2 sivua, joista toinen oli kaupunginjohtajan blogi ja toinen Aamulehden uutinen kaupunginjohtajan blogista.

– Omistus ja oikeus tiliin on koko talletusjakson vain ja ainoastaan Mänttä-Vilppulan kaupungilla. Järjestelyssä talletustilin varoihin ei pääse käsiksi ilman, että kaupunki loukkaisi yhteistyösopimusta ja tämän perusteella kaupungin todettaisiin välimiesmenettelyssä syyllistyneen sopimusrikkomukseen, josta on aiheutunut todellinen, näytetty vahinko Osanna ACI Finland Oy:lle, sanotaan muistiossa.
Voisiko kaupunginjohtaja vastata siihen olennaiseen kysymykseen, että millä tavoin on rajoitettu tuon 10M€ käyttämistä vakuutena? Nimittäin riskinä ei todellakaan ole se, että kukaan olisi matkalaukkujen kanssa puhdistamassa tuota "edunsaajatonta talletustiliä" tai että joku olisi vaatimassa tuolta tililtä korvauksia sopimusrikkomuksesta. Riskinä on se, että tuo "edunsaajaton talletustili" on vakuutena.

On lukemattomia tapoja hyötyä tuosta 10M€:sta, jos sitä saa käyttää vakuutena. Jos Osanna ACI Finland Oy saa vain hakea lainaa tuota vastaan, niin Osanna ACI Finland Oy tietenkin hakee 10M€ (tai enemmän) lainaa toimintaansa ja:
  • maksaa Osannalle muhkeaa palkkaa tästä hienosta projektista. Kun ollaan rakentamassa sentään 120M€ projektia, niin kk-palkka on tietenkin ainakin 5-numeroinen luku.
  • ostaa palveluita suurilla summilla "sopivilta" partnereilta, sillä täytyyhän tällaista projektia suunnitella osaavien tahojen kanssa ja 120M€ suurprojektin suunnitteleminen ei ole halpaa.
  • maksaa bonuksia Osannalle hienosti edistyvästä projektista. Esim. puiden kaataminen tontilta voi olla yksi hieno milestone. Samoin se, että jossain kissanristiäismessuilla esitellään tätä upeaa projektia.
  • kaikenlaisia kulukorvauksia, juhlia jne.
On käsittämättömän helppoa käyttää lyhyessä ajassa laillisesti miljoonia, jos näin vain halutaan.

Jos tuota tiliä saa käyttää vakuutena, niin ajatelkaa asiaa tuntemattoman ihmisen lainojen takaamisena. Jos takaatte jonkun ihmisen lainan, tämä toinen ei pääse käsiksi teidän omaan tiliinne eikä tule koskaan vaatimaan korvauksia teiltä. Pankki on se, joka tulee hakemaan teiltä rahat pois, kun kakka osuu tuulettimeen.
 
Liittynyt
24.02.2020
Viestejä
7
Eiköhän tuo MV:n hanke ja sulkutili sekä sopimukset ole joltain osin salattu juuri siksi, että tuo 10 miltsiä menee jollain tavoin O Groupille. Onhan tuolla netissä noista vastaavista huijauksista jonkin verran tekstiä, mutta täällä Suomessa nämä kynättömät penaalit ovat niin uunotettavissa milloin milläkin hienolla hankkeella, että ei tarvitse ihmetelläkään miksi talous on täällä aivan pers***eellään ja julkinen sektori vaan velkaantuu.
 
Liittynyt
24.02.2020
Viestejä
7
Ja älkää tosiaan suuttuko, kun laitoin eilen nuo linkit jo täällä olleisiin osoitteisiin. En vaan ole noita vanhimpia sivuja jaksanut lukea. Mutta onhan tuo kuitenkin hienoa, miten umpityhmiä suomalaiset päättäjät ovat - varmaan muualla nauretaan salaa tälle suomalaiselle sinisilmäisyydelle.
 
Liittynyt
07.02.2020
Viestejä
5
Huomautus - tällä foorumilla on tarkoitus keskustella ketjun aiheesta, ei toisista käyttäjistä
Juha 1979, liityit foorumille (24.2) että pääset avautumaan samoista asioista mistä on avauduttu koko ketju, joka sivulla koska "et jaksanut lukea koko ketjua" Menisit avautumaan vaikka faceen, vai koetko ettet uskalla omalla nimelläsi sitä tehdä?

Modet vois suoraan bannata vaikka ip:n, koska uskon ettei Juheliini varmaan osaa käyttää edes vpn-palveluita :)

Avaudun tästä siksi että on mun mielestä typerää tulla meuhkaamaan johonkin foorumille jaksamatta edes tutustua materiaaliin mistä puhutaan.
 
Liittynyt
24.02.2020
Viestejä
7
Huomautus - tällä foorumilla on tarkoitus keskustella ketjun aiheesta, ei toisista käyttäjistä
Ethän sinäkään täällä omalla nimelläsi muille huutele. Sulla on muuten ihmeen korkea ego vai mistä syystä sulla sitten on noin agressiivinen asenne muita kohtaan ? Sulla taitaa olla osakesijoitukset laskeneet viime päivinä kun noin kireänä käyt :rofl: Eipä tässä ketjussa muutoinkaan mitään uutta tulokulmaa asiaan ole pahemmin kenelläkään tullut. Samat ihmettelyt tuolla kaikilla asiaa kohtaan noin yleensäkin on ja irrallisia nettileikkeitä sieltä sun täältä. Minä puolestani veikkaan , että sinä et osaa käyttää edes puhelinta :geek:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Vilkkaan huomio tuosta 'edunsaajaton talletustili' -termistä oli hyvä, koska kyseessä tosiaankin on nimenomaan sulkutili. Joku voisi tietenkin tiedustella pankista, olisiko tällaista tekstissä mainittua erikoistiliä, jolla sitä edunsaajaa ei ole, mahdollista pankkiin avata.

Escrow-sopimuksista löytyy muuten hyvää ohjeistusta Helsingin kauppakamarin sivuilta. Mukana on myös valmiita sopimusmalleja. Löytyisikö M-V:n tekemän sopimuksen tekstimalli kenties täältä.


Sulkutilille laitettu summa taas on sulkutilille laitettu summa, eikä se voi rahasummasta muuksi - kuten uhkasakkoreserviksi tai hyvän tahdon osoitukseksi - muuttua.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.02.2020
Viestejä
4
Osanna nimeä voi käyttää naisen nimenä, oikeastaan mikään ei viittaa sitten että sukunimenä. Hosanna taas löytyy. Saman niminen bändi kyllä löytyy. 1600 luvulta löytyy yksi saman niminen.
Näin pikaisesti toteaisin että melko harvinainen nimi jos yksi kaima löytyy netistä.
Osanna nimi viittaakin lähi-itään ei Italiaan . Osanna tarkoittaa Hoosiannaa eli ylistys .
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
677
Tosin se on nimenomaan hoosiannan italialainen kirjoitusasu.

Tuolla on jotain dataa kyseisen sukunimen yleisyydestä: Osanna - Locate My Name
Jos tuohon sivustoon on yhtään luottamista, kyseessä on varsin harvinainen sukunimi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 641
Osanna nimi viittaakin lähi-itään ei Italiaan . Osanna tarkoittaa Hoosiannaa eli ylistys .
Tämäkin tullut huomattua :)

Tosin se on nimenomaan hoosiannan italialainen kirjoitusasu.

Tuolla on jotain dataa kyseisen sukunimen yleisyydestä: Osanna - Locate My Name
Jos tuohon sivustoon on yhtään luottamista, kyseessä on varsin harvinainen sukunimi.
Lienee luotettava sivusto. Yhtään ei kuitenkaan latinassa. Tai olikos se firma latinassa, vai Osannan koti. Löytyy ketjun alkupuolelta mutta en jaksa tarkistaa tätä varten.
Luulisi että sen verran järkeä päässä, että jos hoitelee mahdollisesti epäilyttäviä asioita, niin ei keksisi jotain noin harvinaista nimeä. Voihan se olla oikeakin nimi, mitä lie passissa sitten lukee.
Jostain pengoin, niin kyseinen bisnesmies on syntynyt -78, ei ihan kuvista uskoisi.
 
Liittynyt
05.02.2020
Viestejä
87
Tämäkin tullut huomattua :)



Lienee luotettava sivusto. Yhtään ei kuitenkaan latinassa. Tai olikos se firma latinassa, vai Osannan koti. Löytyy ketjun alkupuolelta mutta en jaksa tarkistaa tätä varten.
Luulisi että sen verran järkeä päässä, että jos hoitelee mahdollisesti epäilyttäviä asioita, niin ei keksisi jotain noin harvinaista nimeä. Voihan se olla oikeakin nimi, mitä lie passissa sitten lukee.
Jostain pengoin, niin kyseinen bisnesmies on syntynyt -78, ei ihan kuvista uskoisi.
Tuota nimiasiaa on aiemmin pohdittu. Aikaisin maininta Francisco Osannasta, mikä minulla on tiedossa, on marraskuulta 2004
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 641
Tuota nimiasiaa on aiemmin pohdittu. Aikaisin maininta Francisco Osannasta, mikä minulla on tiedossa, on marraskuulta 2004
Jos tuo on ollut täällä esillä, niin itsellä mennyt ohi. Enkä ole ainakaan itse löytänyt mitään aikaisempaa mitä somet ja nuo muut. Vähän kun googlaisi itseään, ei käytännössä mitään:comp:
 
Liittynyt
19.09.2017
Viestejä
92
Ylen A-Studiossa oli äsken juttua kaavoituksesta sekä siihen liittyvästä kuntalaisten valitusoikeudesta.

Mikähän mahtaa olla kaavoituksen laita Sassissa? Kun kaupungin karttoja katselin, niin ymmärtääkseni kaavoitusta tälläisen LAF:n kaltaisen laitoksen rakentamiseksi ei tehty, ei ainakaan ole ajantasaisena. Korjatkaa, jos olen väärässä - ympäristölainsäädäntö ja -asiat eivät ole hallinnassa.

Jos kaava on vireillä, niin siitähän kuntalainen voisi valittaa ja Ylen ohjelman mukaan hankkeet voisi lykkääntyä jopa kolmella vuodella. Tässä ajassa luxenburgilaisten "sioittajien" mielenkiintokin voisi sammua. Näin kävi Lappeenrannan eräässä kylpylähankkeessa (kaupungin virkistysaluerantatontille, parhaalle paikalle, yrittivät hätäisesti ostaa koplaten tontin, muka varmoilla "sioittajilla", rakentaa kylpylän; mukana oli mm. Rusanen, joka on nyt kärttämässä Osannalta rahaa Luumäelle).

Linkissä Ylen juttu hankkeesta ja sen kaatumisesta:
Lappeenrannan Huhtiniemeen suunniteltu miljoonahotelli ei toteudu

Valituksen perusteena voisi olla esim. lisääntyvä lentomelu laajentuvan ilmailutoiminnan myötä, päästöt järviluonnolle, kaatopaikan tonkimisesta aiheutuva ympäristökatastrofi, tjms...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Lisää Lakeside Airpark-aiheisia lehtijuttuja on tulossa tällä viikolla, joten pysykää tarkkana!

Katsoin A-studion. Rakentajan kommentti oli kiinnostava. "Uskoo siihen että valitus tehdään valmisteluvaiheessa, nyt valitus tuli sen jälkeen, kun hanke tuli valtuustokäsittelyyn ja oli hakemassa lainvoimaisuutta." Mänttä-Vilppulassa taas valittaminen tehtiin mahdottomaksi, koska ihmset eivät päässeet seuraamaan tai millään tapaa osallistumaan Sassin alueen suunnittelemiseen syksyn 2018 ja tammikuun 2020 välillä, koska suunnitelmat tehtiin salassa.

Jos valitus tehdään, siinä kannattaa ehdottomasti painottaa sitä, että Mänttä-Vilppulan kaupunki tietoisesti pimitti kuntalaisilta alueen suunnittelun, kun Yrken annettiin viedä hanketta eteenpäin salassa.

Huhtiniemen miljoonahotellissa oli päsmäreinä juuri Markku Rusanen sekä hänen veljensä sen Conte Invest -firman kautta, eli Osannan nykyiset Luumäen bisneskumppanit Golden Lake Villasissa. GLV:ssä mukana myös Arktos-mies, joka imuroi Kemijärven kannattamattomaan liiimapuutehtaaseen järjettömiä summia Finnveran tukia.

Kaupunginjohtajan viimeinenkään blogiteksti ei anna vastausta sille, miksi Lakeside Airpark- hanketta kehitettin salassa koko viime vuosi. Ainoa maininta kaupungin virkamiesten kokouksissa jatkohankkeesta on maaliskuun 2019 kuittaus siitä, että suunnitelma on kesken.
Tämä siis suunnitelmasta, jonka tekemiseen on kolme kuukautta aikaisemmin pumpattu Mänttä-Vilppulen vuoden 2018 TA-suunnitelmasta lisärahaa 200 000 euroa.



Kaupunginhallitus 11.03.2019 § 70 Kaupunki on tehnyt esisopimukset maa-alueiden ostosta Finsilva Oyj:n sekä I-portti Oy:n kanssa. Sassin alueen kehittämissuunnitelman valmistelu on vielä kesken joten aikatalua täytyy siirtää eteenpäin. Finsilva Oy:n sekä I-portti Oy:n kanssa on neuvoteltu ja yhteisesti sovittu siitä, että esisopimusten voimassaoloaikaa voidaan jatkaa eteenpäin vuoden 2019 loppuun asti. Esisopimusten sisältö ja ehdot pysyvät muuttumattomina.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
664
Huhtiniemen miljoonahotellissa oli päsmäreinä juuri Markku Rusanen sekä hänen veljensä sen Conte Invest -firman kautta, eli Osannan nykyiset Luumäen bisneskumppanit Golden Lake Villasissa. GLV:ssä mukana myös Arktos-mies, joka imuroi Kemijärven kannattamattomaan liiimapuutehtaaseen järjettömiä summia Finnveran tukia.
No tämähän vain varmistaa että kyseessä on 100% koijjaus jos taustalta löytyy aiempia vastaavia "yrityksiä". Vain kilpimies on vaihdettu.
Eihän tässä ole mitään järkeä, mikä kuvio tässä on taustalla??

Valitettavasti saamme tämän todennäköisesti tietää vasta vuosien päästä.
 

E_Mustakari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
692
En muista asiasta olleen juttua, mutta eikö ketään ole ihmetyttänyt Osannan ulkonäkö? Herra on 41-vuotias, mutta näyttää joulupukilta. Mahdotonta se ei tietenkään ole, mutta jotenkin tulee mieleen, ettei lukuun olisi otettu entisessä elämässä vietettyä kahtakymmentä vankilavuotta.
 

ollyz

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
592
Milloin saamme tietää onko kukaan valittanut aiheesta, eihän tässä montaa päivää enää jäljellä? Tässä kisassa kun ei väliaikoja anneta. Lark, kerro jos jotain tiedät! (nimim. Saako naapurin tontille paaluttaa, jos ei tiennyt)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
257
Just radio suomella juontaja mainitsi, että olis valitus tehty.
Näköjään yleltä löytyy uutinen tosta.
Mänttä-Vilppulan lentokaupunkihankkeesta valitettu hallinto-oikeuteen
Valitus koskee kaupunginvaltuuston 27. tammikuuta hankkeesta tekemää päätöstä.
Mänttä-Vilppula
26.2.2020 klo 09.33
Havainnekuva tulevasta Airpark-alueesta Mänttä-Vilppulassa

Sassin lentopaikan ympäristöön Mänttä-Vilppulaan suunnitellaan muun muassa asuntoja, joiden pihaan voisi rullata lentokoneella.Lakeside Airpark Finland

Kirsi Matson-Mäkelä

@KirsiMM
Jaa artikkeli:
Jaa artikkeli Whatsapissa
Jaa artikkeli Facebookissa
6
Jaa artikkeli Twitterissä
Mänttä-Vilppulan lentokaupunkihankkeesta on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Tarkkaan ottaen valitus koskee kaupunginvaltuuston 27. tammikuuta tekemää päätöstä Lakeside Airpark Finland Oy -hankkeesta.
Valituksen on tehnyt mänttävilppulalainen Sakari Mäkinen. Hän on tehnyt valituksen tavallisena kaupunkilaisena.
– On tullut esiin epämääräisiä kuvioita, jotka on syytä tutkia paremmin.
Mäkistä epäilyttävät mm. lainanvakuudet ja rahoitusta järjestelleiden pöytälaatikkoyhtiöt.
– Kyllähän tässä nyt terveellä järjellä pitäisi kaikkien epäilyt herätä.
Kuntaoikeuden tutkijatohtori Matti Muukkonen piti viikonloppuna Helsingin sanomien haastattelussa(siirryt toiseen palveluun) varmana, että jos hankkeesta valitetaan, Mänttä-Vilppulan nykysuunnitelmat kaatuvat hallinto-oikeudessa. Muukkosen mielestä kokonaisuudesta puuttuu valtiontukiarviointi.
Arviolta 250 miljoonan euron alueen rakentamisen Sassin pienlentokentän ympärille on tarkoitus alkaa tulevana kesänä.
Muun muassa Yle on selvittänyt, että rakennushankkeen taustalla oleva salaperäinen Osanna Group -konserni on todellisuudessa joukko rutiköyhiä yhtiöitä. Italialaisyhtiö on luvannut hankkia rahoituksen, jonka turvin aiotaan rakentaa lentokenttää ja luksusasuntoja yhdistävä alue Mänttä-Vilppulaan.
Kerromme kohtaa lisää.
Lue myös:
Mänttä-Vilppulan johto lentokaupungista: taloudellinen riski on ulkopuolisilla rahoittajilla
Suomeen kosiskeltiin Kyproksesta kiinnostuneita sijoittajia – näin brittikonsultti toi Mänttä-Vilppulan ja italialaisrahoittajan yhteen
Rutiköyhiä ja olemattomia yhtiöitä, rahan lähde arvoitus – tällainen on Mänttä-Vilppulan jättihankkeen
https://yle.fi/uutiset/3-11227710
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.02.2020
Viestejä
43
Tämäkin tullut huomattua :)



Lienee luotettava sivusto. Yhtään ei kuitenkaan latinassa. Tai olikos se firma latinassa, vai Osannan koti. Löytyy ketjun alkupuolelta mutta en jaksa tarkistaa tätä varten.
Luulisi että sen verran järkeä päässä, että jos hoitelee mahdollisesti epäilyttäviä asioita, niin ei keksisi jotain noin harvinaista nimeä. Voihan se olla oikeakin nimi, mitä lie passissa sitten lukee.
Jostain pengoin, niin kyseinen bisnesmies on syntynyt -78, ei ihan kuvista uskoisi.
Francesco Osanna niminen automekaanikko löytyy Cagliarista Sardiniasta Google Kääntäjä. Voisin uskoa, että tämä suurvisiiri onkin varsinaiselta ammatiltaan automekaanikko. Ammatissa ei mitään vikaa, vaikka ei tosin anna eväitä miljardiluokan sijoitusten hoitamiseen. Onko kukaan toimittaja kysellyt hänen koulutuksestaan ja työstään ennen kansainvälisen yritysryppään johtajaksi alkamista? "Officina Meccanica Osanna Di Francesco Osanna" - Google-haku . Facebook kytköksiä Cagliarin Osannoihin näyttää olevan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Automekaanikko-löytö on kiinnostava. Samalla sukunimellä löytyy kauneushoitolaa pyörittävä nainen, jolla muutamissa kuvissa miesystävä, joka saattaa olla hyvin tämä Sardinian Francesco.

Mahtavaa, että yksittäisellä kaupunkilaisella on ollut rohkeutta valittaa ja vielä hyvissä ajoin. Nyt on hyvä seurata kaupungin virallista uutisointia ja ulostuloja. Muistaaksemi jossain virallisista ulostulossa - olisiko ollut KMV:n artikkeli jossa haastateltiin kaupunginjohtajaa - todettiin että mikäli hanketta ei saada nyt vietyä eteenpäin, on kunnalla edessään vain huonoja vaihtoehtoja.

KMV-lehdessä on tänään 26.2.2020 klo 10.52 julkaistu artikkeli allaolevalla otsikolla, mutta juttu maksumuurin takana.

Lakeside Airpark Finland Oy:n Sassin hankkeesta valitettiin hallinto-oikeuteen: ”Haluan, että korkeampi taho tutkii, onko asiassa menetelty laillisesti”
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 226
Muistaaksemi jossain virallisista ulostulossa - olisiko ollut KMV:n artikkeli jossa haastateltiin kaupunginjohtajaa - todettiin että mikäli hanketta ei saada nyt vietyä eteenpäin, on kunnalla edessään vain huonoja vaihtoehtoja.
Voi kyynel, pitääkö heidän ihan opetella harrastamaan normaalia kunnan taloudenpitoa ja elämän realiteetteja :D
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 105
KMV-lehdessä on tänään 26.2.2020 klo 10.52 julkaistu artikkeli allaolevalla otsikolla, mutta juttu maksumuurin takana.

Lakeside Airpark Finland Oy:n Sassin hankkeesta valitettiin hallinto-oikeuteen: ”Haluan, että korkeampi taho tutkii, onko asiassa menetelty laillisesti”
Tässä tuo juttu maksumuurin takaa: (Chromella Ctrl+U näyttää lähdekoodin ja sieltä se löytyy lopusta yhtenä pötkönä)

Valituksen jätti yrittäjä Sakari Mäkinen Kolhosta yksityishenkilönä. Hänellä ei ole poliittisia yhteyksiä kaupungin päätöksenteossa. – Haluan että korkeampi taho tutkii, onko asiassa menetelty laillisesti. Hankkeen rahoituskuviot epäilyttävät ja salailu. Minusta asiassa on ristiriitaisuutta kuntalain kanssa. Kunnallisvalituksessaan Mäkinen vaatii, että päätösten laillisuus tutkitaan ja päätökset perutaan. – Mielestäni päätös on lainvastainen. Escrow-sulkutili 10 000 000 euroa on ristiriidassa kuntalain (410/2015) 129 pykälän 1 momentin kanssa. – Kuntalain 129 pykälän 1 momentin mukaan kunnan myöntämä laina, takaus tai muu vakuus ei saa vaarantaa kunnan kykyä vastata sille laissa säädetyistä tehtävistä. Kunta ei saa myöntää lainaa, takausta tai muuta vakuutta, jos siihen sisältyy merkittävä taloudellinen riski. Kunnan edut tulee turvata riittävän kattavilla vastavakuuksilla, valituksessa todetaan. – Hankkeen vakuusasiakirjassa lukee sivulla 7/14 seuraavasti: lainanantaja voi käyttää Escrow-summaa peruuttamattomana sitoumuksena sopimuskohdan 2.3 mukaisesti velkarahoitukseen ja/tai strukturoituun varainhankintaan käytettävissä olevana talletuksena mistä tahansa eurooppalaisesta/ sveitsiläisestä rahalaitoksesta. – Mielestäni tämä aiheuttaa pienelle alle 10 tuhannen asukkaan kaupungille suuren taloudellisen riskin. Lainanantaja, johon viitataan, olisi suunnitelmien mukaan tulossa jostakin luxemburgilaisesta rahastosta, jonka taustoja ja olemassaoloa ei ole mitenkään varmistettu. Mitään vastavakuuksia tälle Escrow-talletukselle ei ole. On selkeä riski, että tuo vakuustilin summa 10 miljoonaa euroa voidaan menettää jonkun muun lainan vakuutena jollekin ulkomaiselle rahalaitokselle. – Myös muodostettavan hankeyhtiön pääosakkaalla ja lainojen välittäjänä toimivalla Osanna ACI Finland Oy:llä on runsaasti valtakunnallista huomiota kerännyttä epäselvyyttä toiminnan uskottavuuden kanssa, joka myös voidaan nähdä riskinä kaupungille. Mäkinen vaatii, että hankkeeseen liittyvät maaostot Finsilva Oyj:ltä tulee perua. – On tehty entisestä teollisuuskaatopaikasta ylihintainen kolmen miljoonan euron kauppa, jossa aivan kaikki mahdolliset puhdistusvastuut tulevat kaupungille. Kaupungin ei tule ottaa puhdistusvastuuta, jonka kustannuksia ei vielä kukaan tiedä. Mäkinen toteaa, että hänestä olisi hienoa, jos Mäntän Sassiin saadaan toimintaa, mutta tätä hanketta hän pitää ”pilvilinnana”. Kaupunginvaltuusto päätti 27. tammikuuta osallistua Sassiin suunniteltuun ilmailun ympärille rakennettavaan asuin- ja yritystilahankkeeseen yhdessä italialaisen Osanna Groupin kanssa, jonka Suomeen perustama yhtiö Osanna ACI Finland Oy perustaa hankeyhtiön Lakeside Airpark Finlandin yhdessä kaupungin kehitysyhtiön Yrke Kiinteistöt Oy:n kanssa. Kaupunginvaltuuston päätös syntyi äänestyksen jälkeen 28-7.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Hyvä valitus ja juuri oikeanlaiset perustelut. Sopimus ei oikein kestä päivänvaloa. Valituksen tekijä on tuonut esiin hyvin myös Sassin rakentamisen ongelmat, eli ensisijaisesti tuon vanhan kaatopaikka-alueen puhdstuksen. Hän ei myöskään jyrää yli Sassin alueen kehittämistä, mutta toivoo, että kehittäminen olisi lainvoimaa odottanutta 'Mänttä-Vilppulan jättimäistä elinvoimahanketta' maltillisempaa sekä pienimuotoisempaa, kuin nyt lainvoimaa odottaneessa hankkeeessa. Onhan hanketta käärmeenä piippuun työntäneen suunnittelijatahon eli Yrken edustajakin vastikään viikonlopun Aamulehdessä todennut julkisesti, että:

”Mitä tahansa alueella tehdään, niin ei se ainakaan huonommaksi mene.”
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178


Mänttä-Vilppulan lentokaupungille lisää vastatuulta – valtuuston päätöksestä valitus

Kuntalaisvalitusta perustellaan mm. kaupunginvaltuuston puutteellisilla tiedoilla sekä veronmaksajille koituvilla riskeillä.

Kirjoitettu 26.2.2020



Mänttä-Vilppulan paljon julkisuudessa ollut lentokaupunkihanke on saanut jälleen uuden käänteen, kun kaupunginvaltuuston tammikuisesta päätöksestä on tehty kuntalaisvalitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Asiasta kertoi Yle.

Valitusta perustellaan mm. kaupunginvaltuuston puutteellisilla tiedoilla sekä veronmaksajille koituvilla riskeillä. Pelkona on, että hanke kaatuu lopulta kaupunkilaisten maksettavaksi.
Rakennushankkeen taustalla olevan italialaisen Osanna Groupin taloustilannetta, omistussuhteita ja kykyä toteuttaa mittavaa hanketta on puitu viime viikkoina ahkerasti julkisuudessa.

Itä-Suomen yliopiston kuntaoikeuden tutkijatohtori Matti Muukkonen epäili hiljattain Helsingin Sanomissa, että valitus hallinto-oikeuteen voi olla hankkeelle kohtalokas.
Noin 250 miljoonan euron rakennushankkeen on määrä käynnistyä Sassin pienkonekentän alueella ensi kesänä.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Ohessa siis KMV:n juttu vielä maksumuurin takaa. Kaupunki on vaiennut juuri tuota täälläkin monta kertaa kammatusta 2.3. -sopimuskohdasta. Mänttä-Vilppula ei ole tarvittavan selkeästi informoinut sopimusta käsittelevässä viestinnäsäään, että se sulkutilille siirrettävä raha on sopimuskohdan mukaan Osannan käytettävissä lainoja hakiessa.


Lakeside Airpark Finland Oy:n Sassin hankkeesta valitettiin hallinto-oikeuteen: ”Haluan, että korkeampi taho tutkii, onko asiassa menetelty laillisesti”



Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen on saapunut valitus, joka koskee Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuuston 27. tammikuuta tekemää sopimusta Lakeside Airpark Finland Oy:n kanssa.


26.2.2020 10.52



Ilmailun ympärille keskittyvää asuin- ja teollisuusaluetta suunnitellaan Mäntän Sassiin.


Ilmailun ympärille keskittyvää asuin- ja teollisuusaluetta suunnitellaan Mäntän Sassiin.TONI PANULA

Keskustele
Sirkka Iso-Ettala

Valituksen jätti yrittäjä Sakari Mäkinen Kolhosta yksityishenkilönä. Hänellä ei ole poliittisia yhteyksiä kaupungin päätöksenteossa.

– Haluan että korkeampi taho tutkii, onko asiassa menetelty laillisesti. Hankkeen rahoituskuviot epäilyttävät ja salailu. Minusta asiassa on ristiriitaisuutta kuntalain kanssa.

Kunnallisvalituksessaan Mäkinen vaatii, että päätösten laillisuus tutkitaan ja päätökset perutaan.

– Mielestäni päätös on lainvastainen. Escrow-sulkutili 10 000 000 euroa on ristiriidassa kuntalain (410/2015) 129 pykälän 1 momentin kanssa.


– Kuntalain 129 pykälän 1 momentin mukaan kunnan myöntämä laina, takaus tai muu vakuus ei saa vaarantaa kunnan kykyä vastata sille laissa säädetyistä tehtävistä. Kunta ei saa myöntää lainaa, takausta tai muuta vakuutta, jos siihen sisältyy merkittävä taloudellinen riski. Kunnan edut tulee turvata riittävän kattavilla vastavakuuksilla, valituksessa todetaan.

– Hankkeen vakuusasiakirjassa lukee sivulla 7/14 seuraavasti: lainanantaja voi käyttää Escrow-summaa peruuttamattomana sitoumuksena sopimuskohdan 2.3 mukaisesti velkarahoitukseen ja/tai strukturoituun varainhankintaan käytettävissä olevana talletuksena mistä tahansa eurooppalaisesta/ sveitsiläisestä rahalaitoksesta.

– Mielestäni tämä aiheuttaa pienelle alle 10 tuhannen asukkaan kaupungille suuren taloudellisen riskin. Lainanantaja, johon viitataan, olisi suunnitelmien mukaan tulossa jostakin luxemburgilaisesta rahastosta, jonka taustoja ja olemassaoloa ei ole mitenkään varmistettu. Mitään vastavakuuksia tälle Escrow-talletukselle ei ole. On selkeä riski, että tuo vakuustilin summa 10 miljoonaa euroa voidaan menettää jonkun muun lainan vakuutena jollekin ulkomaiselle rahalaitokselle.

– Myös muodostettavan hankeyhtiön pääosakkaalla ja lainojen välittäjänä toimivalla Osanna ACI Finland Oy:llä on runsaasti valtakunnallista huomiota kerännyttä epäselvyyttä toiminnan uskottavuuden kanssa, joka myös voidaan nähdä riskinä kaupungille.

Mäkinen vaatii, että hankkeeseen liittyvät maaostot Finsilva Oyj:ltä tulee perua.

– On tehty entisestä teollisuuskaatopaikasta ylihintainen kolmen miljoonan euron kauppa, jossa aivan kaikki mahdolliset puhdistusvastuut tulevat kaupungille. Kaupungin ei tule ottaa puhdistusvastuuta, jonka kustannuksia ei vielä kukaan tiedä.Mäkinen toteaa, että hänestä olisi hienoa, jos Mäntän Sassiin saadaan toimintaa, mutta tätä hanketta hän pitää ”pilvilinnana”.Kaupunginvaltuusto päätti 27. tammikuuta osallistua Sassiin suunniteltuun ilmailun ympärille rakennettavaan asuin- ja yritystilahankkeeseen yhdessä italialaisen Osanna Groupin kanssa, jonka Suomeen perustama yhtiö Osanna ACI Finland Oy perustaa hankeyhtiön Lakeside Airpark Finlandin yhdessä kaupungin kehitysyhtiön Yrke Kiinteistöt Oy:n kanssa.Kaupunginvaltuuston päätös syntyi äänestyksen jälkeen 28-7.Valitusaika umpeutuu 5.3.2020
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 742

"
Mänttä-Vilppulan kohutusta rakennushankkeesta on valitettu hallinto-oikeuteen – ”Se kaatuu hallinto-oikeudessa varmasti”, sanoi tutkija HS:lle
Mänttä-Vilppulan kaupunki ja italialais-brittiläiset rahoittajayrittäjät aikovat rakentaa vanhan Serlachiuksen lentokentän ympäristöön 250 miljoonan euron ilmailualan puiston, joka koostuu vapaasti käytössä olevasta lentokentästä, loma-asunnoista, yrityspuistosta ja kylpylähotellista.
--

MÄNTTÄ-VILPPULAN runsaasti keskustelua herättäneestä 250 miljoonan euron rakennushankkeesta on valitettu hallinto-oikeuteen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Mänttä-Vilppulan kaupunki ja italialais-brittiläiset rahoittajayrittäjät aikovat rakentaa vanhan Serlachiuksen lentokentän ympäristöön 250 miljoonan euron ilmailualan puiston, joka koostuu vapaasti käytössä olevasta lentokentästä, loma-asunnoista, yrityspuistosta ja kylpylähotellista.

Kunta on samalla sitoutunut tallettamaan sulkutilille 10 miljoonaa euroa mahdollista sopimussakkoa varten.

Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuusto päätti Lakeside Airpark Finland Oy -nimellä kulkevasta hankkeesta 27. tammikuuta. Valitus koskee HS:n hankkiman valituksen mukaan nimenomaan sulkutiliä koskevaa päätöstä.

”Mielestäni päätös on lainvastainen. Escrow-sulkutili 10 000 000 euroa on ristiriidassa kuntalain 129 pykälän ensimmäisen momentin kanssa”, valituksessa kirjoitetaan.

Valittajan mukaan tämä aiheuttaa pienelle kaupungille suuren taloudellisen riskin.

”Lainanantaja, johon viitataan, olisi suunnitelmien mukaan tulossa jostakin luxemburgilaisesta rahastosta, jonka taustoja ja olemassaoloa ei ole mitenkään varmistettu. Mitään vastavakuuksia tälle Escrow-talletukselle ei ole. On selkeä riski, että tuo vakuustilin summa 10 miljoonaa voidaan menettää jonkun muun lainan vakuutena jollekin ulkomaalaiselle rahalaitokselle”, kirjoittaa valittaja.

Valittaja on Mänttä-Vilppulassa asuva yrittäjä. Hän vaatii kaupunginvaltuuston päätöksen perumista.

HS:n tietojen mukaan hankkeesta on tulossa myös ainakin toinen valitus.


KUNTAOIKEUDEN tutkijatohtori Matti Muukkonen piti HS:n perjantaisessa haastattelussa varmana, että Mänttä-Vilppulan nykysuunnitelmat kaatuvat hallinto-oikeudessa, jos joku valittaa päätöksistä.

”Näin sopimukset ja päätöksen. Se kaatuu hallinto-oikeudessa varmasti, jos joku valittaa, sillä kokonaisuudesta puuttuu valtiontukiarviointi”, Muukkonen tulkitsee. Hän on tutustunut sopimuksiin ja Mänttä-Vilppulan kaupungin päätöksiin."

Loput linkin takaa Hesarista Mänttä-Vilppulan kohutusta rakennushankkeesta on valitettu hallinto-oikeuteen – ”Se kaatuu hallinto-oikeudessa varmasti”, sanoi tutkija HS:lle

(Tällä hetkellä vapaasti luettava juttu, mutta voi siirtyä myöhemmin maksumuurin taakse)

1-2 vuotta tuossa hallinto-oikeuskäsittelyssä vierähtänee. Ja sen jälkeen toinen mokoma aikaa jos siitä hallinto-oikeuden päätöksestä valitetaan Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Osanna tuskin pistää omistaan euroakaan hankkeen rakentamiseen ennen kuin rahat on vakuustilillä. Ei kyllä sen jälkeenkään. Mänttivilppilän kunto voisi kuitenkin ilmeisesti nyt repäistä jo ja laittaa muutaman miljoona euroa haisemaan vaikka sen peltokentän kunnallistekniikan rakentamiseen ja maamassojen vaihtoon.

Kuntaoikeuden tutkijatohtori joka hesarissa kommentoi asiaa ei taida itse ymmärtää miten Suomessa oikeusjärjestelmä toimii kun niistä tuomioista ei voi oikeasti koskaan olla varma etukäteen mitä siellä arpovat tuomioksi vaikka kuinka olisi etukäteen kuinka varma juttu ja todisteet kasassa. Sen vuoksi olisi varmaan kannattanut hänen sanoa että kaatuu suurella todennäköisyydellä hänen arvionsa mukaan tai todennäköisesti kaatuu.
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
693
Nyt voikin sitten uhriutua kun jummijammi löytyy näitä kaiken maailman valittajia. Eiköhän tuollekin yrittäjälle joku keksi jotain jäynää
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 742
Nyt voikin sitten uhriutua kun jummijammi löytyy näitä kaiken maailman valittajia. Eiköhän tuollekin yrittäjälle joku keksi jotain jäynää
Nyt hanke menee ainakin tuon 10 miljoonan euron vakuustalletuksen osalta jumiin 1–4 vuodeksi odottamaan hallinto-oikeuden lainvoimaista tuomiota.

Osanna tuskin tekee hankkeen hyväksi mitään konkreettista tuona aikana eikä todellakaan hommaa lainaa hankkeelle yhtään ainoaa sataa tuhatta euroakaan puhumattakaan siitä sadasta miljoonasta. Ideanahan Osannalla on puhaltaa tuo 10 miljoonaa euroa omaan taskuun eikä toiseen suuntaan ole tarkoitus rahaa hassata.

Mitä kunnallisvalituksista tiedän niin harvoin ne valittajaa henkilökohtaisesti yrittävät painostaa varsinkaan jos kyse ei ole mistään paikallispoliitikosta.

Aika tavalla taitaa olla heikossa hapessa nyt tuo mänttivilppilöiden haavekenttähanke. Ehkä sillä voisi joku paikallinen yrittäjä hyvät rahat tienata vielä kun myisi jotain t-paitaa turisteille huoltoasemalla jossa on joku Lakeside Airpark Finlandin havainnekuva terästettynä Sunny Car Centerin mainostolpalla joku slogan "Mäntti-Vilppilässä osataan".
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Nyt rytisee! Mahdollisesti myös toinen sopimusproblematiikkaan liittyvä juttu on tulossa julki lähipäivinä. Jälleen kerran kaupungilla tulee kiire tiedottamisen kanssa. Jos asiasta ei tämän viikon aikana tule jonkinlaista järkevää lausuntoa, asian eteenpäin viemistä voi olla kaupungin taholta hankalaa perustella. Kuten arvelinkin, se Auvisen viimeinen blogi oli osoitettu kuntaoikeuden tutkijatohtori Muukkoselle. Nyt Muukkonen pisti samalla mitalla takaisin!



Asiantuntija: Päätös Mänttä-Vilppulan kohutusta lentokaupungista syntyi virheellisesti, tehty valitus kaataa nykysuunnitelmat

Tutkijatohtori Matti Muukkosella on neuvo kaupungille. Hänen mukaansa kaikkein helpoimmalla päästään peruuttamalla vähäsen.

Mänttä-Vilppula
26.2.2020 klo 13.53päivitetty 26.2.2020 klo 14.11

Italialaiset rahoittajat ja Mänttä-Vilppulan päättäjät nostavat maljoja.

Mänttä-Vilppulan päättäjät ja rahoittajan edustajat nostivat maljoja tammikuussa Mänttä-Vilppulan kaupungintalossa.Antti Palomaa / Yle

Tekijät(2 henkilöä)
Jaa artikkeli:




Mänttä-Vilppulan lentokaupunkihankkeesta on valitettu hallinto-oikeuteen. Tapaukseen perehtynyt kuntaoikeuden tutkijatohtori Matti Muukkonen uskoo, että valitus kaataa Mänttä-Vilppulan nykysuunnitelmat.

Tarkkaan ottaen valitus koskee Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuuston 27. tammikuuta tekemää päätöstä Lakeside Airpark Finland Oy-hankkeesta.
Muukkosen mukaan tehty päätös on puutteellinen. Kaupunki näyttäisi tarjoavan sopimusosapuolelle sulkutilin muodossa valtiontukea.

– Jos niin sanottua valtiontukiarviointia ei ole merkitty pöytäkirjaan, niin se on muotovirhe päätöksenteossa.

Päättävällä viranomaisella on velvollisuus huomioida valmistelussa kaikki asiaan liittyvä lainsäädäntö. Muukkonen selventää, että EU-oikeudellinen käsite valtiontuesta voidaan nähdä laajammin minkä tahansa julkisen tahon, kuten kunnan, yritystä tukevana toimena.

"Onhan tämä kuvio epämääräinen muutenkin"

Valituksen Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen jättäneen Sakari Mäkisen mukaan kunnanvaltuuston päätös on lainvastainen. Valituksessa mainitaan 10 miljoonan euron sulkutili, jolle Mänttä-Vilppulan kaupunki on sitoutunut tallettamaan rahat sopimussakkoa varten.

Mäkisen mielestä järjestely aiheuttaa kaupungille taloudellisen riskin. Lue lisää valituksen tehneen yrittäjän ajatuksia täältä.

Kuntalain mukaan kunta ei saa myöntää lainaa, takausta tai muuta vakuutta, jos siihen sisältyy merkittävä taloudellinen riski.

– Se kuulostaa ihan pätevältä perustelulta. Tämähän oli syy, minkä takia esimerkiksi Ähtärin pandatalosta annettu takaus kumottiin, Matti Muukkonen sanoo.

Havainnekuva tulevasta Airpark-alueesta Mänttä-Vilppulassa

Havainnekuva 250 miljoonan euron lentokaupunkihankkeestaLakeside Airpark Finland
Lentokaupunkihankkeen rahoitusta on järjestelty italialais-brittiläisten liikemiesten kanssa. Muun muassa Yle on kertonut, että Osanna ACI Finland -yhtiön ja koko konsernin uskottavuus eivät ole kovin vahvalla pohjalla.

– Onhan tämä kuvio epämääräinen muutenkin. Yhtäkkiä jostain tulee 250 miljoonan hanke Mänttä-Vilppulaan, joka ei ole kaikista houkuttelevin paikkakunta saamaan tämän kokoluokan hankkeita, Muukkonen arvioi.


Asiantuntija kehottaa ottamaan päätöksen valmisteluun uudestaan


Mänttä-Vilppulan rakennushankkeen kokonaisbudjetti on 250 miljoonaa euroa, johon on luvattu rahoitusta 100 miljoonaa euroa. Puuttuvat 150 miljoonaa olisi tarkoitus hankkia myymällä alueelle rakennettavia kiinteistöjä. Muukkonen pitää puuttuvaa rahoitusosuutta koskevan järjestelyä kovin optimistisena.

Muukkosella on neuvo kaupungille. Hänen mukaansa kaikkein helpoimmalla päästään peruuttamalla vähäsen.

– Mänttävilppulalaisille olisi kaikkein järkevintä se, että kaupunginhallitus palauttaa nyt asian valtuuston käsiteltäväksi ja uudelleen valmisteltavaksi. Tutkisivat ihan oikeasti taustat ja tekisivät valtiontukiarvioinnin näkyvästi sinne esityksiin.

Hallinto-oikeuden käsittelyyn menee Muukkosen arvion mukaan helposti vuosi, ja jos asiasta valitetaan edelleen, niin aikaa kuluu pari vuotta lisää. Siksi hän suosittelee kaupunginvaltuuston tammikuussa tekemän päätöksen kumoamista.

Yle ei ole tavoittanut Mänttä-Vilppulan kaupungin edustajaa kommentoimaan useista yrityksistä huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Olettaisin että kaupungissa pidetään jälleen kerran jonkinlaista salaista hätäpalaveria. Se tässä on hyvä, että jos Mänttä-Vilppula aikoo uudestaan hanketta eteenpäin viedä, tulee tiedottamisen toimia paremmin sekä kuntalaisia osallistaa hankkeen eteenpäin viemisessä.

Tuntuu vähän myös siltä, että kaupungin johto on voinut pitää myös kaupunkilaisia / kuntalaisia helposti höynäytettävinä sekä aliarvioinut myös jonkinlaisen aluedemokratian sekä yksittäisten toimijoiden voiman, vaikka on ollut vaarassa tulla itse huijatuksi.

Jos rinnastetaan Mänttä-Vilppula vaikka MM-kisoissa pelaavaan jääkiekkojoukkeeseen, ampumahiihtojoukkueeseen tai mäkijoukkueeseen sekä pohditaan hankkeen menestymistä ja rinnasteteaan se edellä mainittujen kilpailumenestykseen, niin voisin kuvitella, että ainakin urheilun puolella olisi luvassa valmennuspuolen irtisanoutumisia. ellei jopa irtisanomisia. Kyllä Mänttä-Vilppulan tulee nyt tämänhetkiseen tilannetulokseen jotenkin reagoida myös virkamiestasolla.
 

ollyz

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
592
"If you build it, they will come" (pun added)

Jälkipyykki kun kun alkaa niin aijai sitä yhteishengen määrää. Kuka selvitti, mitä selvitti ja mitä maksoi!?!
Osanna repii harmaata partaansa (voiko olla tosiaan 41, ei näytä päivääkään alle 70-vuotiaalta) ja saa koronaviruksen kun muutenkin ketuttaa. Onneksi Tahkolla ja Luumäellä vielä homma skulaa.

Oon ihan satavarma että tällä langalla on ollut merkittävä vaikutus prosessiin. Kiitos eritoten lark, toki muutkin osallistujat.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Olettaisin että kaupungissa pidetään jälleen kerran jonkinlaista salaista hätäpalaveria. Se tässä on hyvä, että jos Mänttä-Vilppula aikoo uudestaan hanketta eteenpäin viedä, tulee tiedottamisen toimia paremmin sekä kuntalaisia osallistaa hankkeen eteenpäin viemisessä.

Tuntuu vähän myös siltä, että kaupungin johto on voinut pitää myös kaupunkilaisia / kuntalaisia helposti höynäytettävinä sekä aliarvioinut myös jonkinlaisen aluedemokratian sekä yksittäisten toimijoiden voiman, vaikka on ollut vaarassa tulla itse huijatuksi.
Jos itse uskoivat, niin ehkä eivät pitäneet kuntalaisia helposti höynäytettävinä.

Mutta yksi toimintatapa jatkoa ajatellen voisi olla , ottavat rauhallisesti, pistävät asian sivuun, mitä nyt minimi reagointi valitukseen, jolla varmistaa välituksen onnistuminen.

Sillä tavalla pääsevät ehkä helpoiten koko jutusta eroon.

Kukaan ei polta heti mainettaan, voi vähän siirtää epäonnistumista muiden niskaan. vaalien jälkeen sitten unohdetaan koko juttu.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 742
Jos itse uskoivat, niin ehkä eivät pitäneet kuntalaisia helposti höynäytettävinä.

Mutta yksi toimintatapa jatkoa ajatellen voisi olla , ottavat rauhallisesti, pistävät asian sivuun, mitä nyt minimi reagointi valitukseen, jolla varmistaa välituksen onnistuminen.

Sillä tavalla pääsevät ehkä helpoiten koko jutusta eroon.

Kukaan ei polta heti mainettaan, voi vähän siirtää epäonnistumista muiden niskaan. vaalien jälkeen sitten unohdetaan koko juttu.
Itse kyllä tykkäisin kun palkkaisivat asiaa hoitamaan jonkun mahdollisimman kalliin helsinkiläisen asianajotoimiston ja polttaisivat siihen mielellään vaikka pari sataa tuhatta euroa mänttivilppilöiden verorahaa.

Eihän tämä ole nyt mistään kotoisin jos hanke karahtaa kiville jo starttiviivalle eikä saada edes sitä Sunny Car Centerin mainostolppaa eikä saada lukea Sambian kuningattaren tulevasta "sioituksesta" kunhan ensin pistävät 10 prosenttia miljoonista WesternUnionin kautta järjestelykuluina tulemaan toiseen suuntaan.

Sunny Car Centterissä riitti kuitenkin hupia ja iloa vuosikausiksi kotikatsomoihin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 521
Itse kyllä tykkäisin kun palkkaisivat asiaa hoitamaan jonkun mahdollisimman kalliin helsinkiläisen asianajotoimiston ja polttaisivat siihen mielellään vaikka pari sataa tuhatta euroa mänttivilppilöiden verorahaa.
Syyttömiä Mänttä-Vilppulan asukkaat ovat tähän sotkuun. En näe kauhean hyvänä asiana, että homma kaatuu heidän niskaan.

Toivottavasti kuitenkin asia läpivalaistaan huolellisesti läpi pätevien tahojen toimesta nyt kun valitus on tehty. Aika paljon tässä hommassa on kuitenkin vielä auki ja selvittämättä, että mitä kaikkea matkan varrella on tapahtunut ja mitä mahdollisesti on vielä tapahtumassa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
868
Harmi että tässä ei kuitenkaan taideta saada noiden kuntapäättäjien täydellistä nöyryytystä. Nyt voivat elää itsepetoksessa että miljoonat jäi saamatta valittavan kuntalaisen takia.
 

ollyz

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
592
Mikäs se pun oli tässä?
“If you build it, he will come” (not “they”) is the famous line from the classic 1989 U.S. film, “Field of Dreams”. A corn farmer in Iowa, Ray Kinsella (played by Kevin Costner) hears a mysterious voice one night in his cornfield urging him to build a baseball diamond in his cornfields, saying "If you build it, he will come”. In spite of the fact that this means sacrificing all the income he could make from his corn crop and everyone thinking he’s lost his mind,
 
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
6 190
Saa nähdä miten tässä käy. Valituksenhan voi aina vetää poiskin.

Minuakin ihmetytti maakaupat 50ha ostettiin n.285000€ ja 119ha n. 3miljoonalla sekä luvattiin vastata alueella mahd. olevista onfelmajätteistä.

Mänttä-Vilppula tuntuu olevan ilmailu myönteinen.

#952
"Mänttä-Vilppulan kaupunki osti Metsä Boardilta noin 50 hehtaaria maata Sassista vuonna 2015 yhteensä 285 000 eurolla.
Sasky rakennutti Sassiin vuonna 2016 Leko-hallin.

Koulutushalli maksoi noin 2,9 miljoonaa euroa. Mänttä-Vilppulan kaupunki teki kahden miljoonan euron pääomakorotuksen kuntayhtymään.

Omaa rahaa yhtymä käytti halliin noin 900 000 euroa. Sasky hoiti kilpailutuksen ja rakentamisen.

Sijoittamalla pääomaan kaupunki nosti omistusosuuttaan kuntayhtymässä. Kaupunki on vuokrannut noin 7 500 neliön tontin Saskylle 30 vuodeksi.

Vuokra on 2 250 euroa vuodessa, ja se on sidottu elinkustannusindeksiin. Vuokra tekee yhteensä 67 500 euroa ilman elinkustannusindeksin huomioon ottamista."

=> Kaupunki sijoitti halliin 2 miljoonaa saa takaisin 67500€. Kaupungille kuluja hallin teknillestä kunnossa pidosta?, hallin arvo 30-vuoden päästä?

Hallissa piti kouluttaa Lentokonetekniikan ammattitutkinto. Ei löytynyt toimivaa linkkiä, mutta ainakin lisää euroja myönnetty

"hyväksyä SASKY:n esityksen Learjet 35 yhteishankinnasta koulutuskäyttöön SASKY:n lentokonekoulutukseen ja myöntää lisämäärärahan 115.000 € talousarvion 2019 investointiosaan valmistelutekstissä esitettyjen periaatteiden mukaisesti."

Onkos tuo lentokoulutustoiminta hyvinkin tuottava investointi MV_lle?
-tuo 115000€ on Learjet 35 -koneen MV (muistaakseni 1/3-osa) lisäsatsaus ko. hankkeeseen.
SASKY:n omistus kokonaan kunnanillalako vai osin yksityinen bisnes?
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 406
Viestejä
4 160 010
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom