Lakeside Airpark Finland * Taas tyhmiä koijataan

Liittynyt
19.09.2017
Viestejä
92
Kiinnostava tuo Evansiksen yhteys Luumäen projektiin. Löytyyköhän Evansin ja Rusasten veljesten tapaamisista minkäänlaista materiaalia, esimerkiksi lehtijuttuja?
Ainoa lehtijuttu oli tuo Etelä-Saimaan artikkeli, jonka laitoinkin tänne aiemmin.

Roy Goff on rahoittajana tai rahoituksen hankkijana näissä Osannan suomalaisissa projekteissa ja yritys on Asset & Capital Investment Ltd https://assetcapitalinvestltd.com
Goff on myös mukana tässä suomalaisessa, Luumäen kunnantalolla kortteeria pitävässä yrityksessä Osanna ACI Finland Oy:ssä.

Englantilaisen ACI ltd:n sivustoilla tarjotaan auto-, kulutus- ja asuntolainoja. Mistähän osa sivuistakin on kopioitu, kun valuuttana on dollarit $?

Screenshot_20200210-123303.jpg


Nyt puhutaan näissä kolmessa suomal. projektissa yht. noin 220 M€ summista (Lakeside Airpark Finland 100, Golden Lake Villas 100 ja Tahko-Bungalows 20 M€)
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Kiinnostavaa muuten, että Osanna ACI Finland on Suomessa mukana aikeissa tukea turismiprojektien lisäksi myös 'hallituksen projekteja'... Toki tuossa on jätetty mainitsematta minkä maan hallituksen....


"The company Aci Italy confirms its activity and the will to grow in the world, in synergy with the company Aci UK founded by Mr. Roy Goff, is officially founded in Finland “Aci Finland”. This company was founded with the intention of supporting government and tourism projects. The purpose of Aci – Asset Capital Investment is to support sustainable and development projects in any sector."


Aci Italyn pomoja toki varmaan kiinnostaisi kuulla, miksi mahdollista pöytälaatkkopuljua markkinoidaan Suomessa heidän nimissään. Vähän epäselväksi jää tämänkin betonivalmistajan tausta.Pelkällä Aci-
domainilla taas löytyy Automobile club d'Italia.



Tuolla kannattaisi varmaan tehdä parit laskutoimitukset ja laskea, paljonko tulee korkoa vaikkapa sillä Mänttä-Vilppulan 100 miljoonalle eurolle vaikkapa 10 ja 15 vuoden lainaohjelmalla, jos koro on esimerkiksi 5.49 - 6.06. Kun saa summan korkoineen, jakaa sen sitten vuosien määrällä, niin silloin saa laskettua lainan korkoineen vuodessa koko kunnalle. Sen summan voi sitten jakaa kuntalaisten lukumäärällä, jolloin saadaan jonkinlainen raaka luku, miillaisia summia jokainen kuntalainen tai sitten kunnan romahtaessa valtio olisi velkaa rahottajille. Ei tartte olla tarkkaa, kunhan on jotain sinnepäin.

scrooge.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 184
Eikös se tasalyhennyksin 100 miljoonalle 10 vuodessa tekisi noin 30 miljoonaa, jos korko on 6 prosenttia? Yksityiskohdilla niin väliä.

5000 ihmiselle jakaen siis 6000 pelkkää korkoa per nuppi.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809
Eikös se tasalyhennyksin 100 miljoonalle 10 vuodessa tekisi noin 30 miljoonaa, jos korko on 6 prosenttia? Yksityiskohdilla niin väliä.

5000 ihmiselle jakaen siis 6000 pelkkää korkoa per nuppi.
Tällä voi laskeskella lainan korko- ja lyhynnyskuluja:


Jättää vain pois siitä lainamäärästä sen 3 tai 4 nollaa ja lisää tulokseen kun ei noita pankkien lainalaskureita ole suunniteltu millekkään neljännesmiljardin lainojen laskemisiin.

Mänttä-Vilppulassa on karkeasti se 10.000 asukasta jos vastuita per kunnan asukas samalla laskee.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
100 000 euron lainalle sain laskettua Dansken laskurilla kuukasieräksi tulee 703-977 euroa, jolloin korkoja 100 000 euron summalle kertyy 15 vuodessa maksimissaan 25 000 euroa. Kerrotaan tämä tuhannella, jolloin saadaan pelkiksi korkomenoiksi Dansken laskurin mukaan 25 miljoonaa. Tästä tulee 1 666 666 euroa korkomenoja kuussa. Kun tuo jaetaan asukasmäärällä, saadaan pelkkiin korkomenoihin per asukas uppoamaan vuodesa 1666,7 euroa. Kun tämä kerrotaan viidellä niin saadaan vuosimenot koko lainaan joka tarkoittaa että jokainen M-V asukas maksaisi Airparkista vuodessa noin 8333,50 euroa lainan takaisinmaksuja sekä korkoja sekä 15 vuodessa reilut 125 000. Korjatkaa jos väärässä.

Toki tässä tapauksessa Keski-Euroopan lentävät massimiehet tulee ja pelastaa.

Foliohattutykittelyä vielä sen verran, että Luumäen Rusanen on osallistunut ostanaja moniin pakkohuutokauppoihin. Yksi skenario voi olla, että hankkeessa tarkoituksella teetätetään kunnalla alueelle infra. Kun yritystoiminta ei sitten vaikka alueella (M-V, Luumäki, Nilsiän Tahko) kannata, kun siellä yritetään, seuraa konkurssi ja pakkohuuto. Kukaanhan ei vielä tiedä, innostuuko Lappeenranta tai Kuopio rahoittamaan näitä bungaloweja tai lomakylää, mutta tähän kunnan mukaan imuroimiseen infratoimijana pyritään, kuten Mänttä-Vilppulassa on käynyt.

Ulkopuolinen taho - esimerkiksi venäläinen oligarkki - ostaa sitten läpeensä infratun alueen.
Kunta kärsii tappiot nahoissaan ja oligarkki saa alueelleen infran, jonka rakennuttaminen ei venäläisomistaja onnistuisi.

Pyydän myös Mänttä-Vilppulan hankkeessa pitämään silmällä termiä 'elinvoimahanke'. En tunne sanan taustaa, mutta esimerkiksi Hämeenlinna, jonka asukasluku noin 68 000, mainitsee virallisilla tahoilla elinvoimahankkeena toriparkin eli P-torin.

30 miljoonan euron parkkiluolahanke on osa Keskustavisio 2035-suunnitelmaa; "Keskustavisio on keskustan strateginen suunnitelma, joka luo yhteisen suunnan kehittämistyölle ja näkymän keskustan tulevaisuudesta.", kertoo Hämeen sanomat.

Autopaikkoja olisi 600. Hämeenlinnan elinkeinohankeen budjetti on 30 miljoonaa, asukasluvultaan noin 0,15 x Mänttä-Vilppulan elinkeinohankkeen budjetti on 100 miljoonaa. Esimerkiksi Oulussa sijaitsevan 900 autolle suunnatun parkkiluolasto Kivisydämen kokonaisbudjetiksi on laskettu olevan noin 75 miljoonaa. Kivisydäntäkin puskettiin Oulussa piippuun kuin käärmettä, luvattiin että se toisi kaupunkiin huomattavaa keskustakortteleiden täydennysrakentamista sekä käynnistäisi noin 300 miljoonan maanpäällset rakennusinvestoinnit, eli sielläkin pelattiin kovilla. Liiketiloja on keskustassa yhä tyhjllään ja vanhaa rakennuskantaa tuhotaan. Onhan Oulussa toki asukkaitakin 199 000 eli noin 20 x M-V asukkaat. Jos tällä kertoimella haahuiltaisiin vaikka maailman vedenalaista junakaupunkia Pohjanlahdelle vaikkapa Pateniemen edustalle, niin M-V - Oulu asukaslusuhteella olisi ihan jees esittää Oulussa, että se hakisi hankkeeseen (joka mielikuvitukseni tuotetta) lainaa 2 miljardia, mutta vihjaisi mahdollisesti 5 miljardista, joka noin 8% Suomen valtion vuosibudjetista.

Muistakaa siis ELINVOIMAHANKE, kun haluatte hyvää Mänttä-Vilppulaan!





Toriparkkeja on syntynyt kaikkiin saman kokoluokan kaupunkeihin lähinnä paikallisen S-ryhmän toimijoiden avustuksella. Hämeenlinnassa tällainen on suunnitelmissa rakentaa. Tärkeintä on, että parkkiluolasta pääsee kastumatta S-marketiin tai Sokokseen, jotka yleensä ensimmäisiä kauppoja parkista liiketila-alueelle kävellessä.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
677
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.02.2020
Viestejä
87
Tuolta on poistettu tiedote:

Sivun otsikko on sama kuin KMV-lehden artikkelissa. Julkaisiko kaupunki ilman tiedotusvälineen lupaa tämän toimittamaa aineistoa vai miksi tuo on poistettu?
Veikkaan, että kaupungilla on nyt kaikki kanavat kiinni. Messengerin viesti on lokin mukaan nähty, muttei siihen vastattu. Siivoaisivatkohan täysin syteen mennyttä viestintäänsä. Vast'ikään Taidekaupunki Mänttä-Vilppulan FB-seinältä oli taas yksi pitkähkö viestiketju poistettu
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: jjw
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178

Kaupunki tiedottaa -uutissivustoa on siivottu. Onko esimerkiksi viikon takaisia kaupungin sivuja mahdollisuus kaapia jonkin sivuston kautta tai ohjelmalla? Kannattaa jatkossa ottaa aina screenshotit sivustosta, jos on sellaista matskua, joka voi jatkossa olla jotenkin kiistanalaista. Taidekaupungilla on aikaisemminkin ollut kiusallinen tapa linkata esimerkiksi kokousuutisia suoraan KMV-lehden uutisiiin, jolloin niitä ei pääse näkemään, jos ei ole KMV:n tilaaja. Esimerkiksi tähän uutiseen meni suoraan Taidekaupungin sivuilta linkki.



Jos tiedottamisen halutaan olevan julkista, miksi kuntalaisia ohjataan suljetulle sivustolle, jonka käyttämisestä pitää maksaa. Tästä voisi periaatteessa kannella eduskunnan oikeusasiamiehelle.
Vähän vastaavanlainen tapaus löytyy vanhoista ratkaisuista.


Tästä ei ole mielestäni menossa keskeneräistä oikeusjuttua tms. joten voisin koettaa valittaa omana luonnollisena henkilönäni vaikka tällä viikolla. Oikeusasiamies sitten antaa joskus, eli ennen kesää, antaa asiasta kirjallisen ratkaisun, jos siihen on aihetta. Ilmoitan sitten, kun olen kantelun tehnyt

"Kantelun voi tehdä itseään koskevasta asiasta, mutta kannella voi myös toisen puolesta tai yhdessä muiden kanssa. Tällöin on syytä liittää mukaan valtakirja. Nimettömiä kanteluja ei tutkita."


Nyt nähtävästi kaikki KMV-lehteen juontaneet linkit on poistettu. Kaupungin uutisia-sivulla oli yleensä lyhyt uutisotsikko, jonka alla metalinkki tekstillä 'linkki KMV-lehden juttuun' muiden muassa otsikolla Kysymyksiä ja vastauksia Sassista, eli tähän juttuun. Kovin julkista tiedottaminen ei tällä tekniikalla ole, koska suurin osa linkitetyistä materiaaleista on 'vain tilaajille'.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 690
Onko täällä joku linkki tai mikälie mikä tempaisee "pankkisuojauksen" päälle kun käväisen tätä ketjua lukemassa. Siis oikeasti, vai liittyykö xenforon päivitykseen? @Sampsa tai joku mode.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178

Tuollainen artikkeli löytyy KMV:stä, mutta tämä on sitten Alman oman maksumuurin takana. Odotellaan että joku tilaaja tai paikallinen laittaa tekstin tänne. Olisi kiva päätoimittajan puheenvuoro lukea.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
677
Sivun lähdekoodissa näkyy seuraava:

"Mediamylläkkä Sassin ympärillä on saanut melkoiset mittasuhteet. Hankkeen suuruusluokka on herättänyt valtakunnallisen kiinnostuksen, ja etenkin italialaissijoittajan taustoista on pyritty ottamaan selvää. Google on ollut ahkerassa käytössä, ja kommenttipalstat täyttyvät epäilyksistä. Tämän kaiken keskellä kaupungin ja hankkeen toimijoilla on tietäminen, miten julkisuuden ja kitkerän palautteen kanssa pitäisi toimia. Kompuroinnilta ei ole vältytty. On hyvä muistaa, että media hoitaa omaan tonttiaan itsenäisesti ja on vastuussa ensisijaisesti lukijoilleen. Paikallislehtikään ei tee juttuja kaupungin tai kenenkään muun tilauksesta, ja näkökulman valitsee toimitus. Verkkosivuillamme sallimme kärjekkäänkin keskustelun, niin kauan kuin pysytään asioissa eikä ryhdytä haukkumaan henkilöitä tai viljelemään alatyyliä. Omalla nimellä esiintyminen keskustelussa on suoraselkäistä toimintaa. Julkaisemme verkossa ja maanantaina lehdessä toisen kysymyspatterin Sassin hankkeesta. Kysymyksiä on koottu myös kansalaiskeskustelusta. Juttu palvelee sekä kansalaisten tiedonjanoa että kaupungin tiedottamisen tarvetta, mutta julkaisua koskevat päätökset ovat yksinomaan lehden toimituksen asia. Journalistista päätösvaltaa ei luovuteta toimituksen ulkopuolelle, ja päätoimittaja vastaa julkaisusta."

Sitä en tiedä, onko kirjoituksen koko teksti tuossa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 690
kerro tarkemmin
Kuten aikaisemmin, nyt pompin sivulta toiselle ja tänne takaisin, eikä asia toistunut. Käynyt pari kertaa muttei nyt. Hieman OT toki, mietin vaan että oliko jossain jotain mikä vaatii jotain, mutta ei kai sitten. OT off.

Edit: ja taas pomppasi pankit päälle
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Jeps, M-V:n sivuilta menny lukuisia linkkejä uutisina metalinkkinä KMV:n sivuille, joista ne on voinut lukea vain tilaaja. Näin ei tiedottaminen ole ollut avointa. Alla kanteluteksti jotakuinkin. Oikeusasiamies huomauttaa, jos näkee tarpeelliseksi, Mänttä-Vilppulaa sitten päätöksen tehtyään jos asia käsitellään.



Mänttä-Vilppula eli 'Taidekaupunki Mänttä-Vilppula' on ohjannut Lakeside Airpark -hanketta koskevia kaupungin uutisia ja 'tiedotteita' Alman omistaman KMV-lehden sivuille ajalla 2019- 10.2.2020. Näin on toimittu muiden muassa 16.1.2020 jutussa Kysymyksiä ja vastauksia Sassista sekä 9.2.2020 jutussa Epäilykset eivät ole horjuttaneet...

Henkilöillä, jotka eivät ole olleet KMV-lehden tilaajia, tai ulkopuolisilla, ole ollut mahdollisuutta seurata tiedotusta, koska tiedotteina on esitetty maksumuurin takana olleet lehtijutut.

Näin on tapahtunut varsinkin 27.1.2020 valtuuston kokouksen uutisoinnissa ja aikaisemmin, jolloin kaupunki on julkaissut uutisen nimellä Kysymyksiä ja vastauksia Sassista, jolloin metalinkillä johdettu asiakas KMV:n sivulle, joka maksumuurin takana. 10.2.2020 Mänttä-Vilppula oli uudistanut kotisivujaan, jolloin tiedotteita, joissa linkit KMV:n sivulle, oli poistettu.

Lakeside Airpark -hankkeessa on kyse 100 miljoonan euron rahoituksesta, joten olisi kohtuullista, että hankkeesta tiedotettaisiin avoimesti. Kaupungin tiedottaminen ei myöskään ole ollut avointa, vaan tieto on sallittu vain lehden tilaajille, jolloin kuntalainen ei voi saada tietoa asiasta, josta on kiinnostunut ja joka koskee häntä. Kuntalaisen tai asiasta kiinnostuneen henkilön tulee saada tietoa kaupungin / kunnan julkiseen hankintaan liittyvistä julkisista asioista riippumatta siitä, onko hän paikallislehden tilaaja vai ei.



===

Kantelun liitteenä screenshotit BBS Tech -keskustelusta tai allaoleva teksti, sekä kuva KMV-lehden sivun jutusta, josta näkee, että juttu maksumuurin takana.

===

Tuolta on poistettu tiedote:
https://www.manttavilppula.fi/kaupu...n-kaupunki-vastaa-kysymyksiin-ja-vaitteisiin/

Sivun otsikko on sama kuin KMV-lehden artikkelissa. Julkaisiko kaupunki ilman tiedotusvälineen lupaa tämän toimittamaa aineistoa vai miksi tuo on poistettu?

Edit. Ilmeisesti siellä oli vain linkki lehtiartikkeliin.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 160
Eikös se tasalyhennyksin 100 miljoonalle 10 vuodessa tekisi noin 30 miljoonaa, jos korko on 6 prosenttia? Yksityiskohdilla niin väliä.

5000 ihmiselle jakaen siis 6000 pelkkää korkoa per nuppi.
5000 ihmistä? Eikö satamiljoonaa ollut sen projektiyhtiön velkavipu, asuntomäärä jokin, mutta jos rakennettaisi ja joku vielä ostaisi, niin yksittäistapauksia.

Jos projektiyhtöt kaatuu, niin henkilökohtaiseen vastuuseen joutua voi ne jotka koijaukseen osallituneet.


Onko täällä joku linkki tai mikälie mikä tempaisee "pankkisuojauksen" päälle kun käväisen tätä ketjua lukemassa. Siis oikeasti, vai liittyykö xenforon päivitykseen?
""Pankkisuojauksen "päälle", mitä tuolla tarkoitat.

Kaikenmailman upotuksia tänne on tehty
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 160
F-securen tietoturvaratkaisu kytkee automaattisesti "pankkimoodin" joka blokkaa liikennettä jollakin perusteella.
Kiitos, eli hänellä tuo ohjelma joka sitten tunnistaa tuon Danskebankin (joku upottanut Danskebankin sisältöä/koodia sivulle)
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809
5000 ihmistä? Eikö satamiljoonaa ollut sen projektiyhtiön velkavipu, asuntomäärä jokin, mutta jos rakennettaisi ja joku vielä ostaisi, niin yksittäistapauksia.

Jos projektiyhtöt kaatuu, niin henkilökohtaiseen vastuuseen joutua voi ne jotka koijaukseen osallituneet.
Kusee Mäntti-Vilppilä sitten 10, 100 tai 250 miljoonaa euroa siihen Osannan kusetukseen, niin eihän ne niitä rahoja saa koskaan perittyä takaisin syyllisiltä virkamiehiltä ja kaupunginvaltuuteilta.

Roikkuvat vain sen 20 vuotta siellä ulosotossa tuomion tulemisesta lainvoimaiseksi. Ulosmittaavat autot, talot, kesämökit ja perinnöt ja kolmanneksen kaikista tuloista, mutta eihän se ulosmitattu omaisuus ja tulo kata alkuunkaan noita menetettyjä summia. Ulosotossa korkokin on se 7 prosenttia vuodessa niin tuskin edes korkoja saavat maksettua.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Siirrytäänkö rahoitusteknisistä ykistyikohdista (toki noistakin pitää jatkaa keskustelua) enemmän hankkeen omistussuhteisiin. Mikäli valituksia ei tule 5.3.2020 mennessä, hanke nytkähtää eteenpäin. Tehdään maakauppoja sekä niiden myötä omaisuuden siirtoja.

Kuka Lakeside Airparkin maa-alueet tällä hetkellä omistaa. Kuka ne on ostamassa ja ollaanko niitä kenties myymässä eteenpäin hankeyhtiö Lakeside Airpark Finlandilla. Osannallahan - eli hankkeen konsultilla - on 81% osuus hankeyhtiön osakkeista. Jos maa-alueet siiryvät kaupassa Lakeside Airpark Finlandille, ne ovat silloin osake-enemmistöllä Francesco Osannan yhtiön omistuksessa. Tämä tarkoittaa, että Yrke-kiinteistöillä ei tässä tapauksessa ole minkäänlaista sanavaltaa, jolloin Osanna voi myydä maa-alueet ulkopuoliselle ostajalle ilman velvollisuuksia rakennushankkeesta esimerkiksi sen jälkeen, kun kaupunki on rakennuttanut sinne infran.

Eli tiivistettynä ylläoleva sekoilu: Mitä käytännössä tarkoittaa kun hankeyhtiö Lakeside Airpark Oy tulee omistamaan maat Sassissa, kun hanle yhtiöstä 81 prosenttia omistaa hanketta rahoittava konsultti eli Francesco Osanna.

Nyt löyty myös kohta, jossa kerrotaan, että Mänttä-Vilppula on myymässä maa-alueet hankeyhtiölle. Milloin myynti on tarkoitus panna täytäntöön. 'Myöhemmin' on virkakielessä aika lavea termi. Onko 'myöhemmin' myynnin ajankohdasta kenties jo päätetty??

Toivottavasti nyt alkaisi hankkeen puolustajillakin valtuustossa kellot soimaan, kun maa-alueet myydään jo ennen minkäänlaista rakennustoimintaa italialaisomisteiselle hankeyhtiölle.

Jos jollakulla riittää energiaa kaivaa esiin tuo sopims jonka mukaan maa-alue myydään hankeyhtiölle myöhemmin, niin siitä olisin kiitollinen. Onko tällainen sopimus olemassa vai onko se salattu vai kenties jopa kaksinkertaisesti salattu? Jos näin, miksi kaupunki tekee rahoittajan kanssa salaisia sopimuksia, jotka eivät kestä päivänvaloa?

Voisiko joku kuntalainen pyytää kaupungilta nähtäväksi sopimusta, jossa käsitellään kaupungin maa-alueiden myyntiä Osannan hankeyhtiölle sekä päivittämään täällä sitten, jos saa asiakirjan tai vastauksen, minkä takia sitä ei voida tarkasteltavaks toimittaa.

Tuo 15.11.2019 valmistunut 'hankkeen silloista nykytilaa kuvannut' Lakeside Airparkin Due Diligence eli DD -selvitys on ainakin salattu, mikä sellaisenaan oikeudellisesti arveluttaa. Due Diligence tarkoittaa kaupan kohdeyrityksen, eli tässä tapauksessa nähtävästi hankkeen, juridisten riskien kartoitusta.


maa_alueen_myynti.jpg



"Yrke Kiinteistöt Oy on Mänttä-Vilppulan kaupunkikonserniin kuuluva tytäryhtiö kaupungin 99,97 % omistusosuudella. Yrke Kiinteistöt on projektin kiinteistökehittäjä. Projektista on valmistunut 15.11.2019 tekninen Due Diligence -selvitys, joka kuvaa hankkeen nykytilan. Projektissa kehitettävän maan omistajana voidaan pitää Mänttä-Vilppulan kaupunkia, koska se omistaa nyt n. 1/3 maa-alueista ja se on sitoutunut hankkimaan loput 2/3 vuoden 2020 alkupuolella. Sopimusten mukaan kaupunki myy maa-alueet hankeyhtiölle myöhemmin."

13:44 edit:

Sopimusta maakaupoista Mänttä-Vilppulan ja Lakeside Airpark Finlandin välillä ei ole. Kaupunginhallituksen kirjaus 'sopimusten mukaan' on absurdi. Voimassolevia sopimuksia ei ole 20.1.2020 ollut siis olemassa. Osa hanketta ajaneista on innostunut liikaa. Hanketta puolustaneet tilapäisen valtuustoryhmän Timo Tukia sekä demareiden Lasse Siltanen ovat kommentoineet julkisesti jo ennen valtuuston hankepäätöstä, että 'maa-alueet myydään Lakesidelle, saadaan voittoa'. Tällainen keskeneräisen asian ponneton kommentointi on nähtävästi vaikuttanut kansalaismielipiteeseen ja luonut kunnassa yltiöpositiivisia odotuksia. Olisiko tuijotettu liikaa Noin viikon studiota: "Juuri allekirjoitetun sopimuksen mukaan Mänttä-Vilppula myy maa-alueen hankeyhtiölle..."


sopimusten_mukaan.jpg



Ohessa vielä Arja Paanasen ansiokas IS:n juttu uudesta tiukasta laista maakaupoissa. Jos mietitään vielä dystopiaa, jossa maat olisivat Osannalla, niin lakikaan ei estä oman maan myymistä esimerkiksi Persian prinssille, Mustanaamio-sarjan Tirangien hengelliselle johtajalle tai Sambian presidentin entisen lesken lapsille.

"Esimerkiksi sellainen Suomeen rekisteröity yhtiö tai yhteisö, jonka tosiasiallisesta päätöksentekovallasta vähintään yksi kymmenesosaa on EU/ETA-alueen ulkopuolella, joutuu niin ikään hakemaan kiinteistökaupalleen luvan puolustusministeriöstä."

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 184
Tämä oli vastauksena edeltävään, ja vain osittaisena vastauksena. Puhe oli kuntalaisiin teoriassa kohdistuvasta taloudellisesta rasitteesta, ja noin 5000 ajattelin kunnassa asuvan sellaisia, jotka oikeasti maksavat veroa. Tietenkin ajatus siitä että kuntalaisille kaatuisi satojen miljoonien lasku on mahdoton.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Hankealueen osto ja myynti hankeyhtiölle - kohta löytyy erillisessä yhteistyösopimuksessa eli kyseeessä on tämän kokouksen liite 1. Kuopisiko joku sen esille?



Mänttä-Vilppulan kaupungin rooli ja vastuu hankkeessa on määritelty erillisessä yhteistyösopimuksessa. (LIITE 1). Sopimus koskee kaikkia hankkeen osapuolia, eli kaupunkia, Yrkeä, OACI Finland Oy:tä ja hankeyhtiötä. Kaupungin tehtäviksi esitetään sopimuksessa maanomistusjärjestelyt (hankealueen osto ja myynti hankeyhtiölle), maankäyttöpalvelut (kaavoitus ja maankäyttö) sekä tytäryhtiöiden (Koskelantalot Oy, Mäntän Kaukolämpö ja Vesihuolto Oy, Mäntänvuoren Terveys Oy) palveluiden tarjoaminen hankeyhtiölle normaalia markkinaehtoista korvausta vastaan.

edit 18:30

Kantelu MV-kehityksen sekä Mänttä-Vilppulan huonosta tiedottamisesta tehty. Vastaus saapuu joskus postissa. Koska aihe on sen verran dynamiittia, en avaa sen sisältöä muuten enkä postita kanteluun tekemiä perusteita kellekään, annetaan oikeusasiamiehen nyt hoitaa tehtävänsä ja lausua asiasta. Jatketaan keskustelua sen jälkeen, kun oikeusasiamies on sanottavansa sanonut. Alla kuitenkin tiivistettynä kantelun perustelu. Ohessa kuvana vielä screenshot MV-kehityksen sivulta sekä KMV:stä, joista käy ilmi, että kaupunki hautaa tiedotteensa asiassa KMV-lehteen ja juurikikn maksumuurin taakse tai käyttää maksumuurin takana olevia hanketta käsitteleviä juttuja tiedotteinaan, mikä on julkisuuslain takia ongelmallsta.

Kantelun perustelu

Kaupunki tiedottaa toiminnastaan ja palveluistaan sekä yksilöiden ja yhteisöjen oikeuksista ja velvollisuuksista toimialaansa liittyvissä asioissa hallintolain vastaisesti.


MV_ohjaa_KMV.jpg
ohoh_maksumuuri.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
540
Kannattaa silti laittaa vähän infoa mitä toi linkki sisältää mutta voin "kotkan" puolesta sanoa, että sisältäähän se ;)

Edit:

Mm. "Lakeside Airparkin rakennusurakoita ei tarvitse kilpailuttaa julkisen hankintalain mukaisesti, kaupungin johto sanoo paikallislehti KMV’lle." <- Onko tosiaan näin? Eikös tuon kokoluokan hankkeille ole jopa EU-tason kilpailutus pakollinen?
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
693
Taitaa olla maan tapa tämä, että perustetaan teatteriksi esimerkiksi kaukolämpöyhtiö Lämpeävä Pieru Oy, joka omistetaan 99,999% osuudella ja sitten Oy:n avulla voidaan tehdä hyviä pisniksiä. Veikkaan, että tulee yleistymään vesilaitosten kanssa, kun kuihtuvat kunnat tekevät näitä diilejä. Ei tarvitse miettiä mitään kilpailutuksia ja kaverin Oy:lle voi myydä hyvään hintaan eteenpäin näin kärjistäen.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Kunten yleiset hankintaohjeet löytyvät täältä. Tervetuloa tutustumaan.


"Suora hankinta on sallittu vain hankintalaista ilmenevin erityisin perustein, joita on tulkittava suppeasti. Suora hankinta on mahdollista mm. silloin, kun vain tietty toimittaja pystyy toteuttamaan hankinnan tai kun ennalta arvaamattoman syyn aiheuttaman kiireen johdosta hankintaa ei ehditä kilpailuttaa. Vastaavasti aikaisempaa hankintaa täydentävä lisähankinta on laissa mainituin edellytyksin mahdollista ilman kilpailutusta. Jos alkuperäisen hankinnan kilpailutus on tehty ns. optioehdoin, voi suora jatkohankintasopimus olla mahdollinen tällä perustella. Hankinta pakko- tai konkurssihuutokaupasta suorana hankintana on myös asian luonteesta johtuen sallittua."

Voisiko Lakeside Airparkin rakennusurakoiden kilpailuttamisen mahdollinen unohtaminen johtua noista arvaamattoman syyn aiheuttamista kiireistä? Jos ei ole kilpailutettu, urakat jo saunasessiossa jossain päin Suomea rakennuttajien kanssa sovittu?

Kunta viestintäostoksilla -esitteestä (löytyy PDF hakusanoilla Kunta viestintäostoksilla) taas löytyy seuraavanlaista liittyen kunnan 'pienhankintojen kilpailuttamisvelvollisuuteen:

"Pääsääntöisesti yli 60 000 euron palveluhankinnat tulee kilpailuttaa hankintalain mukaisesti. Alle 60 000 euron hankintojen osalta hankintayksikkö tai rahoittaja määrittelee kilpailuttamisrajan. Hankintayksikkö määrittelee hankintoja koskevia yleisiä periaatteita ja oikeusturvakeinoja lukuun ottamatta itse pienhankintojen kilpailuttamista koskevat ohjeet ja säännöt. Kilpailuttamisella tavoitellaan laatua, toimitusvarmuutta ja kustannustehokkuutta. Hankinnoissa tulee käyttää ensisijaisena valintaperusteena ”kokonaistaloudellisesti edullisinta”, joka tarkoittaa, että valintaperusteena käytettään hintaa, hinnan ja laadun yhdistelmää tai kiinteää hintaa kilpailuttettaessa pelkkää laatua. Hinnan ja laadun yhdistelmää käytettäessä arviointikriteerinä ei välttämättä ole painoarvoltaan merkittävin tekijä."

Luin vielä tuon Seuran jutun. Nyt puuttuu vielä, että Mänttä-Vilppula alkaisi suunnitella oikeustoimia BBS Techiä vastaan, sekä lähettää kaupungin palkkaamia gorilloja asiasta täällä keskustelleiden kimppuun.

"Seuran tietojen mukaan kaupunginjohtaja lähetti Mänttä-Vilppulan valtuutetuille heti juttumme ilmestymisen jälkeen sähköpostin, jossa hän luonnehtii lehteämme halventavilla nimityksillä, ja ilmoittaa kaupungin lakimiesten valmistelevan toimia lehteä vastaan."

Voisiko Auvinen myös tulla aiheesta julkisuuteen ja kertoa, mikä on kyseinen 'salassapitomääräysten rikkomisesta seuraava rangaistus' ja kuka kyseisen rangaistuksen panee toimeen ja ketä rangaistaan?

Näyttää myös siltä, että kaupunki on perustanut tuon kehitysyhtiön juuri tietoja pimittääkseen.
Viittaan edelleenkin KHO 2018:164 Oulun kaupunginteatteria koskevaan ennakkopäätökseen. Julkisuuslaki koskee myös kaupunkikonsernin osakeyhtiöitä, jollaisia Yrke ja MV-kehitys ovat. Organisointi konserneihn ei poista niiden merkitystä, minkä takia salaamista ei voi perustella sillä, etteikö julkisuuslaki niihin ylettyisi.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
677
Mm. "Lakeside Airparkin rakennusurakoita ei tarvitse kilpailuttaa julkisen hankintalain mukaisesti, kaupungin johto sanoo paikallislehti KMV’lle." <- Onko tosiaan näin? Eikös tuon kokoluokan hankkeille ole jopa EU-tason kilpailutus pakollinen?
Tulkinta perustunee siihen, että rakennuttajana toimiva hankeyhtiö ei kaupungin tulkinnan mukaan olisi laissa tarkoitettu hankintayksikkö.

Asiaan liittyvät säännökset ovat seuraavat:

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista
– –
1 §
Lain tarkoitus


Valtion ja kuntien viranomaisten sekä muiden 5 §:ssä tarkoitettujen hankintayksiköiden on kilpailutettava hankintansa ja käyttöoikeussopimuksensa siten kuin tässä laissa säädetään.
– –

5 §
Hankintayksiköt


Tässä laissa tarkoitettuja hankintayksiköitä ovat:

1) valtion, kuntien ja kuntayhtymien viranomaiset;

2) evankelis-luterilainen kirkko ja ortodoksinen kirkko sekä niiden seurakunnat ja muut viranomaiset;

3) valtion liikelaitokset;

4) julkisoikeudelliset laitokset;

5) mikä tahansa hankinnan tekijä silloin, kun se on saanut hankinnan tekemistä varten tukea yli puolet hankinnan arvosta 1–4 kohdassa tarkoitetulta hankintayksiköltä.

Edellä 1 momentin 4 kohdassa julkisoikeudellisella laitoksella tarkoitetaan oikeushenkilöä, joka on nimenomaisesti perustettu tyydyttämään sellaisia yleisen edun mukaisia tarpeita, joilla ei ole teollista tai kaupallista luonnetta ja:

1) jota rahoittaa pääasiallisesti 1 momentin 1–4 kohdassa tarkoitettu hankintayksikkö;

2) jonka johto on 1 momentin 1–4 kohdassa tarkoitetun hankintayksikön valvonnan alainen; taikka

3) jonka hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsenistä 1 momentin 1–4 kohdassa tarkoitettu hankintayksikkö nimeää yli puolet.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 072

Seura sanoi:
Tähän päivään mennessä kaupunki ei ole kuitenkaan halunnut osoittaa, mitkä muun muassa Seuran ja Yleisradion julkaisemista jutuista tai juttujemme faktoista olisivat ”valheellisia”.
Siis kaupungin mukaan taustat on tarkasti tutkittu ja tiedetään, mutta ei jostain syystä ei esim. haluta kertoa, mitä liiketoimintaa Osannan yritysryppäällä on todettu olevan.

Jepjep. Tämä haisee kuuhuun asti.
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
693
Uskon kyllä vakaasti, että ovat sen varmistaneet lakimiehillä ettei tätä Pisnis Oy:ta lasketa virallisesti hankintayksiköksi. 60 000 (ennen 30 000) on ihan karkkirahoja näissä kuntien ja kaupunkien projekteissa.
 
Liittynyt
05.02.2020
Viestejä
87
Niin... Tietystikin näin... Siksihän näitä yhtiöitä perustetaankin.
Ongelma on juuri tässä. Näitä osakeyhtiöitä koskee laki osakeyhtiöistä, ulkopuolinen ei voi puuttua niiden operatiiviseen toimintaan. Ns. yhteiskunnallisten osakeyhtiöitten valvontaan vaadittaisiin lainmuutos, se lienee valmistelussa. Samalla tavalla terveydenhoidon- ja sosiaalipuolen osakeyhtiöt toimivat itsenäiseti,vaikka me niitten toiminta kustannetaankin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
677
Näyttää myös siltä, että kaupunki on perustanut tuon kehitysyhtiön juuri tietoja pimittääkseen.
Viittaan edelleenkin KHO 2018:164 Oulun kaupunginteatteria koskevaan ennakkopäätökseen. Julkisuuslaki koskee myös kaupunkikonsernin osakeyhtiöitä, jollaisia Yrke ja MV-kehitys ovat. Organisointi konserneihn ei poista niiden merkitystä, minkä takia salaamista ei voi perustella sillä, etteikö julkisuuslaki niihin ylettyisi.

Ottamatta mitenkään kantaa Mänttä-Vilppulan kaupungin menettelyyn haluaisin huomauttaa, että korkein hallinto-oikeus ei viittamassasi ratkaisussaan katsonut julkisuuslain tulevan sovellettavaksi kaupungin tytäryhtiössä.

Vuosikirjaratkaisun tiivistelmässä todetaan seuraavaa:

"Julkisuuslain 4 §:n perusteella mainittua lakia ei sovelleta kunnan omistamiin yhtiöihin elleivät ne hoida julkista tehtävää ja käytä julkista valtaa. Kysymyksessä oleva kaupungin tytäryhteisö ei ollut sellainen julkisuuslaissa tarkoitettu viranomainen tai muu taho, jonka hallussa oleviin asiakirjoihin niitä siltä pyydettäessä sovellettaisiin mainittua lakia.

Asiakirjoja ei kuitenkaan ollut pyydetty sanotulta tytäryhteisöltä vaan kaupungilta, jonka hallussa pyydetyt muistiot olivat."

Kyseisen yhtiön jääminen julkisuuslain soveltamisalan ulkopuolelle oli siis asian ratkaisun kannalta merkityksetöntä, koska asiakirjoja pyydettiin kaupungilta eikä yhtiöltä. Julkisuuslain mukaan viranomaisen asiakirjalla tarkoitetaan muun ohessa viranomaisen hallussa olevaa asiakirjaa, jonka viranomainen tai sen palveluksessa oleva on laatinut taikka joka on toimitettu viranomaiselle asian käsittelyä varten tai muuten sen toimialaan tai tehtäviin kuuluvassa asiassa.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Mänttä-Vilppulan kotisivu kertoo näin.


"Julkisilla hankinnoilla tarkoitetaan sellaisia tavara-, palvelu- ja rakennusurakkahankintoja, joita valtio, kunnat ja kuntayhtymät, valtion liikelaitokset sekä muut hankintalainsäädännössä määritellyt hankintayksiköt tekevät oman organisaationsa ulkopuolelta. Julkiset hankinnat tulee tehdä hankintalainsäädännössä säädettyjä menettelytapoja noudattaen. Sääntelyn tavoitteena on tehostaa julkisten varojen käyttöä. Tämän vuoksi hankinnat on pääsääntöisesti kilpailutettava avoimesti ja tehokkaasti, ja kilpailuun osallistuvia yrityksiä on kohdeltava tasapuolisesti ja syrjimättömästi."

Kiitos kommentista, Jurristi. Tuo oli nyt ensituntuma kuitenkin aiheeseen ja vähän samantapainen kuvio.
Tällöin varmaan, jos asiasta valitetaan, kannattaa keskittyä siihen, millä perusteella asiakirjoja on kunnassa salattu.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
5
Sivun lähdekoodissa näkyy seuraava:

"Mediamylläkkä Sassin ympärillä on saanut melkoiset mittasuhteet. Hankkeen suuruusluokka on herättänyt valtakunnallisen kiinnostuksen, ja etenkin italialaissijoittajan taustoista on pyritty ottamaan selvää. Google on ollut ahkerassa käytössä, ja kommenttipalstat täyttyvät epäilyksistä. Tämän kaiken keskellä kaupungin ja hankkeen toimijoilla on tietäminen, miten julkisuuden ja kitkerän palautteen kanssa pitäisi toimia. Kompuroinnilta ei ole vältytty. On hyvä muistaa, että media hoitaa omaan tonttiaan itsenäisesti ja on vastuussa ensisijaisesti lukijoilleen. Paikallislehtikään ei tee juttuja kaupungin tai kenenkään muun tilauksesta, ja näkökulman valitsee toimitus. Verkkosivuillamme sallimme kärjekkäänkin keskustelun, niin kauan kuin pysytään asioissa eikä ryhdytä haukkumaan henkilöitä tai viljelemään alatyyliä. Omalla nimellä esiintyminen keskustelussa on suoraselkäistä toimintaa. Julkaisemme verkossa ja maanantaina lehdessä toisen kysymyspatterin Sassin hankkeesta. Kysymyksiä on koottu myös kansalaiskeskustelusta. Juttu palvelee sekä kansalaisten tiedonjanoa että kaupungin tiedottamisen tarvetta, mutta julkaisua koskevat päätökset ovat yksinomaan lehden toimituksen asia. Journalistista päätösvaltaa ei luovuteta toimituksen ulkopuolelle, ja päätoimittaja vastaa julkaisusta."

Sitä en tiedä, onko kirjoituksen koko teksti tuossa.
On se tuossa kokonaan.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 160
Kusee Mäntti-Vilppilä sitten 10, 100 tai 250 miljoonaa euroa siihen Osannan kusetukseen, niin eihän ne niitä rahoja saa koskaan perittyä takaisin syyllisiltä virkamiehiltä ja kaupunginvaltuuteilta.

Roikkuvat vain sen 20 vuotta siellä ulosotossa tuomion tulemisesta lainvoimaiseksi. Ulosmittaavat autot, talot, kesämökit ja perinnöt ja kolmanneksen kaikista tuloista, mutta eihän se ulosmitattu omaisuus ja tulo kata alkuunkaan noita menetettyjä summia. Ulosotossa korkokin on se 7 prosenttia vuodessa niin tuskin edes korkoja saavat maksettua.
Jos joku yksittäinen lähtee mukaan ja vastuuseen, niin se voi pahimmillaan olla yhteisvastuullisesti maksamassa, ja kuten sanoit niin kavereita maksamassa ei välttämättä montaa ole. Joten mukaan lähtevän ei kannata ajatella 10 000 , tai edes 5 000 muuta maksajaa.

Tietenkin ajatus siitä että kuntalaisille kaatuisi satojen miljoonien lasku on mahdoton.
Tuossa samaa mieltä, jos luetetaan edes vähän kunnan sanomisiin ja touhuihin, niin riskit vaikuttaa olevan se "hyvän tahdon takaus" ja investoinit mitä ehkä tekevät, ja jos toivottavasti kaatuu, niin ehkä sinänsä merkittävät riitelykustannukset. Ja välillisesti se että tämä vie rerusseja paremmista touhuista.

Edit, ja tyypillisesti vädätyksiin kuuluu jatko lypsämiset, en ihan ylläty jos jotain sellaisiakin voisi tulla.

Hallitumpaan velkakurjimukseen yksilö voi joutua myös silloin jos lähtee vastuuttomaksi osakkaaksi, tai tekemään rahallisia ennakkovarauksia. Mutta ne omia valintoja ja tosin voi ajatella että kukaan ei nyt niin päättömiä tee. :)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 072
Edit, ja tyypillisesti vädätyksiin kuuluu jatkolypsämiset, en ihan ylläty jos jotain sellaisiakin voisi tulla.
Tämähän voi olla ihan perinteinen "rahaa on ihan just tulossa, mutta tarvitaan vaan vähän järjestelyihin" -huijaus.

Takuumaksulla vaan varmistellaan, että huijatulla on intressiä maksaa siinä pelossa, että ei mene takuut maksuun. Ja tietysti sitä huijarille tärkeää seikkaa, että vastapuoli on hölmö, jota pystyy koijaamaan.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Kannattaa varmaan seurata nyt Osannan tilejä ja bisneksiä helmi-maaliskuulla, tapahtuuko siellä jotain yhtä aktiivisesti Suomen neuvottelujen jälkeen kuin niitä ennen, vaan rämähtääkö sinne hermostuneen tuntuista sadattelua 'miljoonhankkeen' myöhästymisestä vasta maaliskuussa sen jälkeen, kun mahdollinen valitus on jätetty prosessiin. Kaupungin rahaahan ei siirry sulkutilille oikeuskäsittelyn aikana, vaikka pankki olisi kaupungille lainan myöntänytkin, vaan vasta sitten, kun hanke saa lopullisen lainvoiman. Voisiko Osanna yllättäen vetäytyä bisneksistä jostain syystä.

Ohessa upea video Osannan kumppanin InWexin Valko-Venäjän sheikkiareena-hankkeesta. Löytyisikö Lakeside Airparkista vastaavaa? Osanna yhtiöineen siis on mukana myös tuossa hankkeessa, kuten nähtävästi Abu Dhabissa otettu kuvakin kertoo.




sayed.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.01.2020
Viestejä
6
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.02.2020
Viestejä
87
Kannattaa varmaan seurata nyt Osannan tilejä ja bisneksiä helmi-maaliskuulla, tapahtuuko siellä jotain yhtä aktiivisesti Suomen neuvottelujen jälkeen kuin niitä ennen, vaan rämähtääkö sinne hermostuneen tuntuista sadattelua 'miljoonhankkeen' myöhästymisestä vasta maaliskuussa sen jälkeen, kun mahdollinen valitus on jätetty prosessiin. Kaupungin rahaahan ei siirry sulkutilille oikeuskäsittelyn aikana, vaikka pankki olisi kaupungille lainan myöntänytkin, vaan vasta sitten, kun hanke saa lopullisen lainvoiman. Voisiko Osanna yllättäen vetäytyä bisneksistä jostain syystä.

Ohessa upea video Osannan kumppanin InWexin Valko-Venäjän sheikkiareena-hankkeesta. Löytyisikö Lakeside Airparkista vastaavaa? Osanna yhtiöineen siis on mukana myös tuossa hankkeessa, kuten nähtävästi Abu Dhabissa otettu kuvakin kertoo.




Youtube ladattu 15.08.2018, viime maanantain tieto Valko-Venäjältä kertoo, ettei Brest stadionin nimeä ole muutettu, eikä rakennustöitä laajennukselle ole aloitettu.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Mistä löytyy tuo Icon logo? Ico-nimisiä pulaakeja löytyy muutamia. Viitattaisiinko sillä turkkilaiseen (Intex -?) kryptovaluuttaan? Kryptovaluuttasivun domain perustettu 2017 joten sopisi hyvn kuvioon. En kuitenkiaan ensimmäisenä olisi markkinoimassa rahoituspalveluja etusivulla, jossa kuppikerjäläisten kuvia.





Alla myös James Catanian - joka nähtävästi tuon Ico-valuutan takana - CV. Maltalla asustelee.


Lisätty 13:05 linkki Kauppalehden 2017 ehtijuttuun Maltan rahaa pesevistä pöytälaatikkofirmoista.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
86
Mistä löytyy tuo Icon logo? Ico-nimisiä pulaakeja löytyy muutamia. Viitattaisiinko sillä turkkilaiseen (Intex -?) kryptovaluuttaan? Kryptovaluuttasivun domain perustettu 2017 joten sopisi hyvn kuvioon. En kuitenkiaan ensimmäisenä olisi markkinoimassa rahoituspalveluja etusivulla, jossa kuppikerjäläisten kuvia.





Alla myös James Catanian - joka nähtävästi tuon Ico-valuutan takana - CV. Maltalla asustelee.


Lisätty 13:05 linkki Kauppalehden 2017 ehtijuttuun Maltan rahaa pesevistä pöytälaatikkofirmoista.

Siis miten sä nyt sait yhdistettyä tuon ACI Legal UK ACI Legal | Home sivuilla olevan logon:

tuohon kryptovaluutta hommaan. Tipuin jo kärryiltä :D
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
No se oli ainoa joka tuli mieleen, logo näyttää ihan harmittomalta. Sori kun kävin johtamassa harhaan. Auvisen kiristys ei ole todennäköistä, mutta kun ei tiedetä kaikkia sopimusehtoja Osannan ja kaupungin välillä, ei voida tietää kaikkea. Mietin sitä Seuran jutun kommenttia, jossa hän totesi että "salassapitomääräysten rikkomisesta seuraa rangaistus" niille valtuutetuille, jotka puhuvat suunsa, eli levittävät salassapidettävää tietoa. Onko myös Osanna allekirjoituttanut kaupungin kanssa myös sellaisen sopimuksen, jossa luvataan 'rangaistus' jos kaupunginjohtaja tai joku muu korkea virkamies levittää 'salaista' tietoa. Silloinhan Auvinen on tosi pahasti puun ja kuoren välissä. Toki sellaisessa tilanteessa aka äkkiä myös pannu kuumenee. Toivottavasti asiaa tutkiville toimittajille eli Seuran ja Ylen toimittajille on ollut apua tästä sivustomme keskustelusta. On noita kiristämistyylisiä juttuja ollut, kuten tämä allaoleva tapaus vuonna 2006. Otsikko kertoo kaiken.


Miten muuten YVA tämän kokoluokan 'elinvoimahankkeessa'? Ollaanko sellaista tehty tai tullaanko tekemään??


Kuinka paljon Pirkanmaan maakuntaliitto on hanketta rahoittanut?



Editoitu 21:25: Lisätty vanha ilmakuva tehdasalueesta sekä havannekuva + lehtilinkki liittyen seudun asukkaiden aikaisempaan 'kaatopaikasta uumenemiseen' (Kolhon kylän kaatopaikka).

Mietinkin tuota lentopaikka-termin käyttöä. Lentopaikka kuumentaa tunteita. Aikaisemmin Mänttä-Vilppulassa on kuumentanut Kolhon kaatopaikka, joka sijaitsee kaukana Lakeside Airparkin maista.


Lakeside Airparkin alueella on kuitenkin aikaisemmin ollut kaatopaikka, jonka sijainti käy selville ilmakuvasta sekä havainnekuvasta. Kuvat ovat eri suunnasta, vanha kaatopaikan alue havainnekuvasa punaisen rinkulan sisällä. On ollut puhetta (KMV-lehden juttu Sassin ongelma) että projektissa on ollut tarkoitus "päästä eroon maa-alueesta, joka on toiminut teollisuuden kaatopaikkana ja siten alueen saneerauksesta".

Onko tehdasalueen kaatopaikasta paikallisilla tuntemusta, tai onko vanhasta kaatopaikasta puhuttu tähän projektiin liittyen. Mitä alueen maaperään on haudattu? Esimerkiksi Oulussa maaperä entisen 1960-1980-luvun puusepäntehtaan alueella Myllytullissa on täysin myrkyttynyt, samalla tapaa kuin muistaaksen esimerkiksi osa Helsingin Arabiaa, jossa myrkyt nousivat kaasuina uuden asuinalueen maapinnotteen läpi.

Juttu asukkaita kuumentaneesta Kolhon kaatopaikasta alla, jonka kreosootin uskotaan tuhonneen alueen kaivoja. Mitä tuolle elinvoimahankkeen alueen kaatopaikalle vuosikymmenten aikana kipattiin?

kaatopaikka.jpg
havainne.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Yksi asia myös mikä on jäänyt huomioimatta tapauksessa on se että Osanna on aivan hiljaa ja pysyttelee visusti jossain piilossa.

Kuinka moni kansainvälinen iso bisnesmies jolla on rehelliset bisnekset, moitteeton maine, oikeasti loppuun asti vietyjä ja toimitettuja projekteja ja muutenkin puhtaat paperit oikeasti olisi valmis hyväksymään tällaisten huhujen levittämistä? Jos Osanna olisi legitiimi tapaus hän todennäköisesti itse ottaisi yhteyttä lehdistöön ja antaisi läpinäkyvästi ja rehellisesti asiasta tietoa. Ehkä jopa järjestäisi lehdistötilaisuuden missä avoimesti vastaa kysymyksiin.

"Jos Osanna olisi..."
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 913
Yksi asia myös mikä on jäänyt huomioimatta tapauksessa on se että Osanna on aivan hiljaa ja pysyttelee visusti jossain piilossa.

Kuinka moni kansainvälinen iso bisnesmies jolla on rehelliset bisnekset, moitteeton maine, oikeasti loppuun asti vietyjä ja toimitettuja projekteja ja muutenkin puhtaat paperit oikeasti olisi valmis hyväksymään tällaisten huhujen levittämistä? Jos Osanna olisi legitiimi tapaus hän todennäköisesti itse ottaisi yhteyttä lehdistöön ja antaisi läpinäkyvästi ja rehellisesti asiasta tietoa. Ehkä jopa järjestäisi lehdistötilaisuuden missä aivoimesti vastaa kysymyksiin.

"Jos Osanna olisi..."
Kun on korviaan myöten kusessa, on parempi pitää turpa kiinni :D
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
190
Yksi asia myös mikä on jäänyt huomioimatta tapauksessa on se että Osanna on aivan hiljaa ja pysyttelee visusti jossain piilossa.
"Jos Osanna olisi..."
Tuskinpa kaveria paljon kiinnostaa mitä jossain suomalaisella palstalla jauhetaan. Tosi on, että Seura ja muutama muu on kirjoittanut asiasta kriittisesti, techi -palstan lisäksi. Itse näkisin vielä erikoisempana superbisnesmiehen kommentoimassa palstoilla liikkuvia huhuja. Näyttäisikö sekään sitten hyvältä Osannan kannalta?
En siis todellakaan usko kyseiseen hankkeeseen ja Osannan virityksiin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 246
Tuskinpa kaveria paljon kiinnostaa mitä jossain suomalaisella palstalla jauhetaan. Tosi on, että Seura ja muutama muu on kirjoittanut asiasta kriittisesti, techi -palstan lisäksi. Itse näkisin vielä erikoisempana superbisnesmiehen kommentoimassa palstoilla liikkuvia huhuja. Näyttäisikö sekään sitten hyvältä Osannan kannalta?
En siis todellakaan usko kyseiseen hankkeeseen ja Osannan virityksiin.
Oli se YLE:nkin juttu muistaakseni aiiika kriittinen tai vähintäänkin aivojen käyttöä suositteleva, ja se nyt on sentään valtion media.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Tuskinpa kaveria paljon kiinnostaa mitä jossain suomalaisella palstalla jauhetaan. Tosi on, että Seura ja muutama muu on kirjoittanut asiasta kriittisesti, techi -palstan lisäksi. Itse näkisin vielä erikoisempana superbisnesmiehen kommentoimassa palstoilla liikkuvia huhuja. Näyttäisikö sekään sitten hyvältä Osannan kannalta?
Kyse ei ole mistää palstasta vaan 250 miljoonan euron hankkeesta joka on paisunut täydeksi farssiksi koko kansan silmissä ja josta on uutisoitu ja jota selvittää valtion median tutkiva journalismi. Veikkaan että aika harva edes se superrikas miljonääri joka ei välittäisi neljännesmiljardin diilistä. Jos Osanna ei olisi huijari, kyseessä olisi about hänen elämänsä tärkein hanke ja asia juuri nyt. Olisi käytännössä aivan kuoleman kriittistä ottaa kantaa tähän.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 528
Viestejä
4 189 994
Jäsenet
70 763
Uusin jäsen
Diileri85

Hinta.fi

Ylös Bottom